.

НАСА създаде грим за дами астронавти

Космическата агенция привлича жени

НАСА създаде грим за дами астронавти
Снимка: Instagram

'Безтегловността крие опасности', каза Сали Рид, физичка. Тя стана първата американка, която отиде в космоса през 1983г.

 

 

Това означава, че гравитацията, или липсата на такава, не биха могли да попречат на НАСА да се откаже от теорията, че мъжете са от Марс, а жените от Венера.

 

'Инженерите от НАСА, с цялата си мъдрост, решиха, че дамите астронавти се нуждаят от грим – затова създали такъв комплект. Можете да си представите какви дискусии са се провеждали между мъжете инженери за това какво точно трябва да включва този комплект..“, казва Рид.

 

 

 

Още по-забавно станало, когато те не успели да си отговорят на въпроса – колко тампона за месечен цикъл са нужни на Сали.

 

'100 броя за един месец достатъчно ли са?' - попитали те. 'Не, това не е точната бройка', отговорила тя развеселена.

 

След като през 1978г. на конференция се разисква въпросът - как да бъдат привлечени повече жени в космическата промишленост и инженерството, явно се е стигнало до добро решение.

 

Дали наличието на комплекта за грим е увеличило интереса на дамите, или някакви други методи са били приложени, но НАСА съобщава, че днес 50% от астронавтите са жени.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...