.

Как да почистим солта от обувките

И да ги запазим

Как да почистим солта от обувките
Снимка: Instagram

Зимата е очарователна със своята снежна покривка, но когато тя бъде прегазена от коли и минаващи пешеходци се налагат някои мерки.

 

Решението, което е много вредно за кожените обувки е хвърлянето на сол. Колко ли обувки са пострадали, непочистени навреме от нея.

 

 

Ето как може да спасите любимите си ботуши:

 

1. Оцет

 

Сложете равно количество оцет и вода в чаша и почистете внимателно обувките. Ако кожата е прекалено износена ще стане по-трудно, но при запазени обувки ефектът ще бъде мигновен. Най-добре използвайте мокрофибърна кърпа.

 

 

 

2. Четка за обувки

 

Ако солта е засъхнала, четката може да премахне от замърсяването без да се налага да мокрите обувките си. Тя е чудесен вариант и при кални ботуши, но трябва да се използва внимателно, за да не увредите кожата.

 

3. Защитен спрей

 

Има голямо разнообразие от продукти, които да защитят кожата на обувките. Спрейовете, които предпазват обувката от пропускане на вода, могат да бъдат полезни и в грижата срещу сол, защото създават предпазен слой.

 

4. Вакса

 

Има вакса не само за кожа, но и за велур. Употребата на подобен продукт ще удължи живота на вашите зимни обувки многократно и ще ги поддържа лъскави и нови.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
pipinana
преди 6 години
0
1
!
Отговори
i vse sa edni mokri , izglejdat lo6o vupreki staranieto mi
Страница 1 от 1