.

Топ 3 на най-страшните места на света

Където дъхът ви ще спре

Топ 3 на най-страшните места на света
Снимка: Instagram

1. Парижките катакомби

 

Под улиците на Париж, Франция се крие най-голямото гробище в света, като вътре са "подредени" останките на около 6 милиона души. Това са пещери и тунели, датиращи от 10-ти век, като по онова време са представлявали центъра на града.

 

През годините многократно е забраняван достъпът до тях, поради забрани на църквата или вандалски прояви. Входът на катакомбите се нарича "Адска порта" и след слизането по тясно, спираловидно стълбище се стига до древни останки от архитектурни проекти и самата гробница.

 

 

 

2. Островът на куклите, Мексико

 

"La Isla de Las Munecas" - така се нарича зловещото място. На него можем да станем свидетели на ужасяващи, обезобразени кукли, които са закачени на много дървета и сгради.

 

До преди 15 години там живеел отшелник на име Дон Джулиан Сантана, който през времето, прекарано на острова успял да го превърне в ужасяващо място, събрирайки стотици и дори хиляди кукли. Според легендата той видял как малко момиче умряло пред очите му и оттогава се вманиачил в куклите. Възможно ли в духът на детето да е живял у него?

 

 

3. Мост Овъртън, Шотландия

 

Този мост бил построен през 1862г., но става известен с ужасяващата си сподобност да кара животните да се самоубиват, минавайки по него. За тях подобен акт е абсолютно неприсъщ - те винаги се борят за живота си.

 

Но нещо мистериозно кара преминаващите по него животинки да скачат, обиричайки се на сигурна смърт. От 1955г. досега от него са скочили над 50 домашни кучета на туристи, като вече никой не минава с животното си оттам. И преди това са се носели легенди за опасното му въздействие над любимците, но никой не е преброил жертвите.

 

Тъй като мостът е висок 15 метра, все пак някои кучета оцеляват при падането, въпреки че скачат винаги надолу с главата. Интересното е, че по-късно бягат от стопаните си, отивайки отново там с едничката цел да довършат започнатото докрай.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...