.

Топ 5: Ледена красота на природата

Най-готините студени места, които да посетите

Топ 5: Ледена красота на природата
Снимка: Instagram

Какво си представяте като стане дума за почивка? Слънце, пясък и коктейл в ръката? Но ако имате нужда от малко разнообразие или сте любители на студеното време, може да разгледате някои от най-зашеметяващите природни пейзажи под снежна покривка:

 

1. Антарктида

 

Пътуването до най-студения континент на планетата е невероятно изживяване. Има много круизни компании, които предлагат разходка до края на земята, където може да видите пингвини, тюлени, китове и много други изумителни животни.

 

А за най-смелите има разходки, където може отблизо да се насладите на компанията на местните животински видове. Макар и да не е най-добре развитият контитент в технологиите, може да си купите сувенири и да получите печати в паспорта.

 

 

2. Северен полярен кръг

 

Качете се на борда на ледоразбивач и опознайте чудесата на снежната природа. Може да пиете, наслаждавайки се на Среднощното Слънце, древните пътеки на викингите, ледниците и разбира се Северното сияние. Има голям избор от круизни компании, които предлагат многодневни разходки и приключения в тови отдалечен земен рай. Само не забравяйте да си вземете най-топлите дрехи!

 

 

3. The Northwest Passage

 

Искате да видите бели мечки? Маршрутът, който свързва Аталнтически и Тихи океан предлага невероятни круизни пътешествия през ледените чудеса на природата.

 

По стъпките на първите изследователи, може да преминете по този път, който е част от световното наследство на ЮНЕСКО, очарователните рибарски селища, геоложки чудеса и др.

 

Това е пътуване до едно от най-отдалечените райони на света, където ледената пустиня е девствена.

 

 

4. Аляска


Въпреки че тропическия климат на Флорида привлича много туристи, 49-ия щат на Америка винаги е бил много популярна дестинация за круизи - и то с основателна причина. Пейзажите, които се откриват пред туристите, 30-тонни китове и всички невероятни чудеса определено ще направят това пътуване незабравимо.

 

 

5. Скандинавия


Там ви очакват великолепни водопади, ледници, гейзери и планини. Много от круизите ще ви запознаят с историческата средновековна архитектура. Може да видите автентични кучешки впрягове с шейни, елени, а защо не и Дядо Коледа?

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
pipinana
преди 6 години
17
1
!
Отговори
....
Страница 1 от 1