.

Какво е да отидеш на Малдивите

Едно райско кътче

Какво е да отидеш на Малдивите
Снимка: Pixabay

Точно когато имаме нужда от топло и уютно място, можем да се пренесем там, където слънцето е в изобилие - бял пясък, невероятни места за гмуркане, прозрачна вода.

 

Малдивите отдавна са известни като една от най-романтичните и живописни дестинации на земята и без значение кой остров сте избрали за вашата почивка, може да се насладите на хипнотизиращия блус на морето и невероятното сливане на водата и небето.

 

Какво представляват Малдивите?

 

Това е островна държава в Индийския океан и най-малката по население и територия в Индия. Интересно е, че най-високата точка е едва 2 метра над морско равнище. Там няма нито една река или езеро и има недостиг на питейна вода. На Малдивите винаги е топло - между 24 и 33 градуса целогодишно.

 

Държавата се сътои от 26 атола (ниски коралови острови), които се простират на територия от 90 000 квадратни метра, което я прави една от най-разкъсаните и разпръснати държави по територия в света. Официалният и най-разпространен език е дивехи, като английският се ползва почти навсякъде.

 

 

Религия, храна и особености

 

Първоначално религията е будизъм, но по-късно мюсюлманите донасят със себе си Суни исляма, който се налага през 12-ти век. Тази религия е задължителна за получаване на гражданство.

 

Храната включва азиатска и европейска кухня, като традиционните ястия са с ориз, къри, кокосово масло и много риба! Там може да опитате и рибен коктейл, който се сервира с местния хляб Roshi.

 

На Малдивите е строго забранено внасянето на алкохол, свинско месо, наркотици, оръжия (дори и за риболов) и порнографски материали.

 

Мале е столицата на Малдивите и е най-големият остров. Там пристигат всички туристи, а след това пътуват до своя хотел с моторница или лодка.

 

Снимки: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...