.

Какво може да правите на остров Кауаи?

Екзотично пътешествие

Какво може да правите на остров Кауаи?
Снимка: Pixabay

Кауаи е четвъртият по големина и най-стар от Хавайските острови. Той има население от 65,689 жители, а на територията от 1430 кв. км. може да се порадвате не само на плажове, но и на висока планина с връх от 1600 м.

 

Хаваи е една от най-желаните островни дестинации в света. Остров Кауаи е едно от най-естествените и красиви места на земята с живописните си плажове, девствени води и пешеходни преходи с очарователни изгледи. Вижте какво още може да правите там:

 

1. Полетете високо с хеликоптер

 

Вашият опит с летенето ще се издигне до нови висини с тази обиколка. Има няколко компанни, които предлагат разходка с хеликоптер до най-завладяващите кътчета, които няма как да обиколите пеш.

 

Една от най-вълнуващите дестинации е водопадът Manawaiopuna, който е познат от филма на Стивън Спилбърк - Джурасик парк. Гледката как водата пада от 400 метра едва ли ще остави някой посетител безразличен.

 

 

2. Научете се да правите Haku

 

Хаку представлява красив венец от цветя, който слагате на главата или върху шапката си. Това е важна част от хавайската култура.

 

Може да участвате в направата на хаку всеки втори петък от месеца в музея Кауай, като ще се запознаете с неверотните местни цветя, пъпки, листа и стъбла на вашия урок по хаку.

 

 

3. Разходка в планината

 

Кауай е известен със своите спиращи дъха гледки и невероятна природа, така че изпробвайте я от съвсем нова перспектива.

 

Направете изживяването в планинските извори незабравимо като се потопите в бистрите води, датиращи от 1870 година. Може да се запишете в организираните разходки из пещери и тайни проходи, които винаги завършват с баня.

 

4. Масаж

 

След вълнуващ ден на сърф и освежаващи коктейли, не забравяйте да се поглезите с масаж lomi lomi. Туристите го описват като много специален.

 

Масажните се правят в помещения, които имат гледка към планините, което веднага създава особено спокойствие, ако свежият евкалипт не направи това за вас първо.

 

 

5. Зип лайн спускане

 

Ако искате да полетите като птица и то над красиви пейзажи - това е вашето място. Минавайки над върховете на дърветата, красиви долини и гледки към океана, това преживяване няма да бъде забравено никога. Може да изберете между 7 различни линии, по които да се спуснете и да полетите като супермен.

 

6. Посетете храм Kadavul Hindu

 

Манастирът е дом на двайсет монаси, а зоната за медитация под огромно дърво веднага ще ви донесе мир и спокойствие. Може да се включите в церемонията между 9 и 12, но храмът се затваря на обяд.

 

Снимки: Pixabay


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...