.

Що е то документален театър?

Разкажи ми, за да разкажа на публиката

Що е то документален театър?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Алтернативният театър привлича все повече интересът на публиката. Не, защото конвенционалният е отживелица и е омръзнал, а защото нестандартното винаги привлича вниманието.

 

Вербатим спектакъл – техника с документални и истински текстове, които актьорите слушат в ушите си докато са на сцената. Колко огромно предизвикателство за актьора е интересната техника и какво точно представлява? В предаването „Околосветско“ гостува актрисата Неда Спасова – кралицата на розите.

 


„Техниката е интересна, защото това е един истински разговор, от който ставаш част.“, сподели актрисата.

 


Вербатим спектакълът е идея на Неда Соколовска. Тя е основател на студиото за документален театър VOX POPULI, чиято цел е да постави на сцена социално наболели и значими теми от живота, културата, политиката, журналистиката. За тази цел те използват поредица от интервюта с реални хора. Актьорите слушат в ушите си разговорът и не знаят своите реплики.

 


„Това не е пълна импровицазия. Имаме поставена сцена. Изглежда като истиски театър, като изключим, че ние сме със слушалки и микрофони. Предизвикателството идва от това да слушаш партньорът ти в слушалката и партньорът ти на сцената.“, разказа звездата от филма „Дамасцена“.

 

 
 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...