.

До Тайланд и обратно

Диагноза: Пътешественик

До Тайланд и обратно
Снимка: Bulgaria ON AIR

Тайланд е сбъднатата мечта на пътешественика. Страната е една от най-предпочитаните дестинации в Азия. Тя е извор на забележителности, красива природа, уникална култура и история.

 

За изумителните чудеса на Тайланд в предаването „Околосветско“ по Bulgaria On Air разказва лайфстайл журналистът с богат опит Маги Гигова.

 

Каква е тайната на племето падонг – общо 15 килограма метал: 8 на врата и останалото по ръцете и краката на „жените жирафи“? Каква е легендата?

 

„Има различни версии за това. Първата е, че в миналото са се предпазвали от атаки на тигри. Другата е, че навремето тези метални пръстени са изработвани от злато. Така ходиш със зестрата по тялото си и знаят колко е състоятелно семейството ти. Някои казват, че жените умишлено са започнали да се загрозяват, за да не ги крадат за робини от съседните села.“, разказа в предаването пътеписецът Маги Гигова.

 

Има и една по-литературна легенда. Според нея те искали да заприлиат на свещените дракони. Какво крие Тайланд и кои са местата, които задължително трябва да посетим? 

 

 
 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...