.

Морган Фрийман с обвинение в сексуален тормоз

Актьорът с официално изявление

Морган Фрийман с обвинение в сексуален тормоз
Снимка: Reuters

Актьорът и носител на „Оскар“ Морган Фрийман се извини, след като срещу него бяха отправени обвинения в сексуален тормоз и непристойно поведение, предадоха световните информационни агенции.

 

80-годишният Фрийман е поднесъл извиненията си след съобщение на Си Ен Ен, според което осем жени са го обвинили в непристойно поведение на снимачната площадка или по време на промоционални ангажименти.

 

В хода на собствено разследване от Си Ен Ен са разговаряли с 16 души. Сред тях осем жени са отправили обвинения към Морган Фрийман, а други осем са били свидетели на непристойно поведение от негова страна.

 

Една от неназованите дами е млада асистентка, която твърди, че месеци наред през лятото на 2015 г. е била обект на сексуален тормоз от страна на Фрийман по време на снимките на комедията „Обир със стил“.

 

Жената обвинява актьора, че периодично я е докосвал без позволението ѝ, коментирал е външността ѝ, и се е опитвал да повдигне полата ѝ, интересувайки се живо дали носи бельо.

 

Няколко други жени твърдят, че Морган Фрийман се е заглеждал по бюстовете им или е коментирал телата им.

 

„Всеки, който ме познава или е работил с мен, знае, че не съм човек, който умишлено би нанесъл обида или съзнателно би поставил някого в неудобно положение. Извинявам се на всички, които са се почувствали засегнати“, се посочва в изявлението, направено от Фрийман.

 

Източник: Tialoto.bg


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...