View Full Version : подстригване на дълга коса
Имам един въпрос. На 16 години съм и откакто се помня все съм с дълга коса (най-късото ми е било до раменете). Сега косата ми е до кръста и от няколко месеца ми се върти в главата идеята да я подстрижа на къса черта. гажето също ми намеква да си отрежа косата и всъщност идеята за късата черта е негова, но мен малко ме е шубе. Снощи влязох в един фризьорски салон, имаше 2-ма човека преди мен и малко преди да дойде моят ред отново се направих на пъзла и излязох. Въпросът ми към момичетата е следния - подстригвали ли сте си някога дълга коса? Ако може опишете самата процедура защотото донякъде и самата неизвестност как го правят фризьорите също ме плаши. Кое според вас е по - добре да отида на фризьор или да помоля гажето в къщи да ми отреже косата та ако ми се доплаче да се нарева и после да отида на фризьор да ме оформи? Благодаря ви
мойта коса беше дълга също
и я одрязах на френско каре..
абе твае коса то ше порасте
:)
коса е, ще порасне сядай на стола и режи смело
имах коса до кръста, отрязах я преди 2 или 3 години до над раменете - по-удобно е, не се заплиташе, сушеше се бързо, не я решех по 3- мин, ама порасна...в момента е почти до кръста пак и я пускам за бал...щом мине ще я отрежа почти веднага :)
Broken2505
11-13-2007, 08:36
Бях дълги години с коса до кръста, че дори май беше малко под кръста. Един ден - 1 февруари 2003 реших, че искам къса коса, подхванах баща ми, клъц-клъц... и бях с коса до раменете. Чувствах се чудесно, олекна ми и грижите бяха по-малко. Друг е въпроса, че след година и половина беше стигнала почти до кръста и отново я отрязах.
Така, че смело режи, коса е, ще порастне. И никакви сълзи!
Благодаря ви за окуражаването, но ми кажете как е самата процедура, от това май най ме е страх, от веднъж ли режат косата на плитка или я разделят на кичури и режат кичур по кичур? Май събрах кураж, но ще моля гажето да я реже пък после ще му мисля
ооо аз сега такава мания имам за дълга коса, че изобщо нямам и намерение да я режа. станала ми е доста дълга. даже сега накрая на седмицата ще ходя на фризиор, ама само за вхръхчетата
abe momi4e ti do sega na frizior hodila li si ? :D fashtat я косата режат я до където искаш и после само я подравняват! това е всичко! Много сложна процедура нали? Аз сега си я пускам дълга ама нещо бавно расте и много често цъфти амам сиг защото я изправям от 2 години
за коса не се реве- нали пак ще порасне, е ще си почакаш малко ама к'во ти пука. Пък и малко промяна няма да ти навреди. 100% сигурна съм че доста ще си въодушавена от промяната. Най-добре бегай на фризъор, че да не оплескаш работата ... Една приятелка също имаше дълга коса , но кв'о й стана лятото- хрумна й да се постриже адски късо, че да може да си прави косата с гел назад(не знам дали ме разбрахте) стоеше й много сладурско (ама си беше бая късичко) и ся след 1 година косата й вече е до раменете.... Така че....Го гърл го \:D/
Ооо и аз имах мн дълга коса преди няколко години я отрязах и не съжалявам.Мн по лесно е с къса..вярно при фризьора даже се разплаках и ми беше мъчно но е мн по яко с къса.Режи.Ако толкова ти липсва пак ще си я пуснеш :)
tItEufFf
11-13-2007, 13:34
До кръста...На мен ми изглежда малко смешно и грозно толкова дълга коса...По-добре си я подтрижи. Аз не съм го правила, но всичките момичета, които познавам с дъгли коси като ги отрязах бяха много по-сладки. Режи смело ;-)
hungry_vampire_f
11-13-2007, 13:37
НИКОГА НЯМА ДА СИ ПОСТРИЖА КОСАТА :!: :!: :!: И моята е до кръста и не си я давам за нищо на света :twisted:
Лелееел, недей да я подстригваш къса :О Хората кво ли не правим за да имаме дълга коса, ти имаш дълга и искаш да я махнеш. Защо не си я направиш до под гърдите, на черта точно там, и един бретон, не филиран, ще стане супер яко. Особенно ако ти е права косата и гладка ;)
Извинявай,ти нямаш ли собствено мнение?Навиваш се да си одрежеш косата,растяла с години,защото гаджето така казало?На всичкото отгоре се влияеш от мненията на непознати хора във форум!Личи си,че не искаш да направиш тази промяна.Щом нямаш такова намерение,не го прави!!!
Какво толкова има да отрежеш косата си!? Я си експериментирай спокойно- коса е, ще порастне. Но оставам с убеждението, че не ти, а твоя приятел иска тази промяна. Ако смяташ, че ти самата искаш- направи го! :)
НИКОГА НЯМА ДА СИ ПОСТРИЖА КОСАТА :!: :!: :!: И моята е до кръста и не си я давам за нищо на света :twisted: =D>
Az ako imah tolkova dalga kosa ne bih q podstrigala za ni6to na sveta,o6te po-malko zaradi mom4e!
No nikoi ot tuk nemoje da znae na ti kak 6te izglejda6 po-dobre s kasa ili dalga kosa,nito kakvo haresva6 nito kakvo iska6!6tom ti se reve za kosata qvno ne si gotovo daq otreje6,i po-dobre hubavo go obmisli za6toto vednaj podstrije6 li q,vra6tane nazad nqma!Naistina 6te minat godini dokato stane pak do krasta!Uspeh
Какво толкова има да отрежеш косата си!? Я си експериментирай спокойно- коса е, ще порастне. Но оставам с убеждението, че не ти, а твоя приятел иска тази промяна. Ако смяташ, че ти самата искаш- направи го! :)
Съгласен.
Дългата коса е красива до един момент..
Ако имаш хубаво лице няма никакъв смисъл от прекалено дълга коса.
dnes na obqd bqh pri friziorkata .ve4e s1m gotova da q kl1cna pak!ako tolka ne iska6 a p1k gadjeto nastoqva si q napravi na rasta i posle iska6 ne iska6 6te ti se naloji da q odreje6!:)
i'm so excited!
11-13-2007, 19:52
dnes na obqd bqh pri friziorkata .ve4e s1m gotova da q kl1cna pak!ako tolka ne iska6 a p1k gadjeto nastoqva si q napravi na rasta i posle iska6 ne iska6 6te ti se naloji da q odreje6!:)
ебати и тъпия съвет братле.
'направи я на раста' #-o
не я режи от сега на къса черта, пробвай постепенно да я намаляваш.
тъкмо няма да ти е толкова странно после.
zabludenata
11-13-2007, 19:55
Бе вие всички кви тъпи съвети и дават бе :-x косата растяла.... е извинявайте, ама едва ли от къса коса скоро ще и стане пак такава каквато и е сега. Аз мойта я пускам от няколко години, расте бързо, но още не ми е до кръста. не слушай никой мацка ;) после може да съжаляваш. аз тъй кат ми одрязаха 2 3 косъма ревах кат магаре
DisciplineAndOrder
11-13-2007, 22:05
Бе вие всички кви тъпи съвети и дават бе :-x косата растяла.... е извинявайте, ама едва ли от къса коса скоро ще и стане пак такава каквато и е сега. Аз мойта я пускам от няколко години, расте бързо, но още не ми е до кръста. не слушай никой мацка ;) после може да съжаляваш. аз тъй кат ми одрязаха 2 3 косъма ревах кат магаре
Много си тъпа... :?
abe momi4e ti do sega na frizior hodila li si ? :D fashtat я косата режат я до където искаш и после само я подравняват! това е всичко! Много сложна процедура нали? Аз сега си я пускам дълга ама нещо бавно расте и много често цъфти амам сиг защото я изправям от 2 години
честно казано на фризьор не помня да съм ходила. До сега все мама ме е подстригвала или аз сама си вземам връхчетата. Когато косата ми беше по - къса до под раменете мама ме беше подстригала но за няколко месеца по около 4-5 см на месец и така стана някак плавно. Единствено преди около 10 години ходих веднъж с баща ми да го подстригват него и в салона (май беше нещо като бръснарски салон) имаше един друг баща с едно момиче което го подстригаха късо като момче и то голям рев рева (беше на около 5-6 годинки) та може би и този спомен ми действа кофти. Що се отнася до това дали решението е мое или на гажето мога да кажа че понеже все се помня с дълга коса и искам да експерементирам та решението е мое а той само доналива масло в огъня както се казва. Мисля днес след обяд да се видя с гажето и да го помоля да отрежи косата, дано не рева много. Айде ще пиша после
sandalki_ot_mola
11-14-2007, 06:58
Ти луда ли си?Не си даваи косата!Аз бях с дълга коса до кръста някъде и ми я отряза фризьорката.Като се прибрах вкъщи стоях и се гледах в огледалото и се скъсах от рев.Ако искаш промяна по-добре си измисли някаква прическа с дълга коса,НО КОСАТА СИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ Я РЕЖИ!!!
Резни я до презрамката на сутиена на триъгълник мен така мн ме кефи. На дълга права коса седи мн секси ;-) Хем няма да е дълга като преди, хем няма да е къса
Каквотоида казвате след около 15 минути сядам на стола, приятелят ми каза че ще ме клъцне сега го чакам да дойде, стискайте ми палци да не рева много
peteto89
11-14-2007, 11:59
dalgata kosa e mn jenstvena i mn sladka moita e malko nad krasta i sam na etaji stoi mn qko ne si qreji!!!
zabludenata
11-14-2007, 14:51
Много си тъпа... :?
защо съм тъпа, защото ви се противопоставям ли? колко сте заблудеи тука не е истина. ма кво да искам, то само лапешняри
До 11 години не си бях подстригвала косата...беше ми под дупето...После ми омръзна реших,че е време за нещо ново и се подстригах...не много късо малко под раменете.Изобщо ми беше се тая. Миналия септември пък се бях подстригала доста късо...малко над раменете...хаахха....и тей повече не се подстригах..обаче тя почна да става дълга и нз не харесвам дълги коси...Оприличих се на чалгаджийка с дългата коса и преди 2 седмици пак се подстригах... сега много се харесвам.. хахаха та така де никога не съм си жалила косата...Все пак е коса и расте.. Не се спичай...като си решила се подстрижи :smt003
Абе вийй добре ли сте ?!? Да ревете за коса :razz: ..Все едно дошъл края на света....оле боже..
Абе вийй добре ли сте ?!? Да ревете за коса :razz: ..Все едно дошъл края на света....оле боже..
да бе и аз туй са чудя :lol: :razz:
Exothermic
11-14-2007, 17:23
Ами за мен никога не е било проблем промяната във
визията на тиквата ми. 8-) Преди имах коса до под задника и в един
прекрасен летен ден отидох във фризьорският салон и ми я подстрагаха късо-късо ,някъде около 5-6 санта :lol: .....`ма тя порасна пак.... :?
UnaBletoLoVeU
11-14-2007, 18:36
Имах дълга коса-Юни, 2007 я подстригах до рамената-ужасно съжалявам! Исках промяна-получих я...обаче сега си искам косата, ама... :( Недей! Недей заради него, защото наистина си личи, че е предимно заради гаджето си. И аз веднъж почти се бях навила заради един да си сложа обеца на езика, но се осъзнах-по дяволите! Та аз мразя обеците на езика! :shock:
Пък ако и ти държиш подстрижи я до половината на гърба, с бритонче, ама нормално- вслучай че си с права коса..и ако ти хареса пък и си сигурна подкъси я още. При мен, понеже бях свикнала с коса пред гърдите-дълга, чувствах я по гърба си когато влизах в банята и после тооолкова много ми липсваше :|
maLka_FukLa
11-14-2007, 18:57
Аххх недей момиче..Преди около 2 години си я подстригах а беше мнооооооогооооо дълга, подстригах я да раменете и още на другия ден съжалявах, сега вече ми е по дълга и готинка ..Но все пак ти си реши :wink:
Toлкова дълга коса е ужасно грозно...а и плюс това повечето такива коси са супер избъсани,защото не са подстригваниии доста време : ) така че бягай да я режат....а и няма да ти я напрай много къса...просто нормална дължина
Broken2505
11-14-2007, 20:15
Напълно съм съгласна с теб. Това не е причина да се реве. Вие ако ревете за отрязана коса, интересно ми е какво ли бихте направили, ако ви се случи нещо по-сериозно?
Не искам да обиждам, но за мен момета, които реват за коса, са едни най-обикновени лигли и глезли.
Подстригах се, вчера след обяд гаджето ми отряза косата, не било чак толкова страшно, сега ми е едно леко на главата и доста странно, но ще свикна, днес ще отида на фризьор да ми оформят прическа, че така само е отрязана и малко безформена. Дори мина без рев от моя страна защото той като отряза косата ми ме целуна и каза че много ми отива :)
тоя е ебати манипулатора заеби :D нз как те е навил да ти отрейе косата :D аз от фризиор имам уплах, а камо ли некав там некадърен :D от колко време ходите бе? 1 месец? нали? :D и вече тичаш по него като кученце! Вярно по хубаво е къса коса - дългата стои някак селски, но според мен една средна дължина на степени и т.н. на триъгълник оформена седи мн яко... НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА СЛУШАМ ГАДЖЕТО СИ ДА СИ ПРОМЕНЯ ВЪНШНИЯ ВИД! нз защо му се връзваш..
sladur4e_yo
11-16-2007, 17:16
As mislq 4e mojhe da si q podstrijesh.Trqbva da napravish nqkakva promqna sus sebe si.Moq suvet e da se podstrijesh
I taka i taka stava duma sa podstrigvane.Moita kosa e da sredata na krusta i e na etaji.Iska mi se da i napravq briton no ne snam dali she mi ptiva shtoto liceto mi e kruglo.A i sushto malko da i namalq i duljinata.Primerno do ramenete ili malko po dulgo.Mersi predvaritelno ako otgovorite i na moq vupros.
p.p.Ispolsvam tasi tema sashtoto ne mislq 4e ima smisul da otvarqm nova :)
As mislq 4e mojhe da si q podstrijesh.Trqbva da napravish nqkakva promqna sus sebe si.Moq suvet e da se podstrijesh
I taka i taka stava duma sa podstrigvane.Moita kosa e da sredata na krusta i e na etaji.Iska mi se da i napravq briton no ne snam dali she mi ptiva shtoto liceto mi e kruglo.A i sushto malko da i namalq i duljinata.Primerno do ramenete ili malko po dulgo.Mersi predvaritelno ako otgovorite i na moq vupros.
p.p.Ispolsvam tasi tema sashtoto ne mislq 4e ima smisul da otvarqm nova :)
Sled kato si otriazah kosata za pyrvi pyt v jivota moga da te posyvetvam da eksperimentirash bez da se plashish, viarno pyrvia den e malko kofti sled promianata no posle vsichko idva na miastoto si. Shto se otnasia do tova kolko vreme sym s gajeto ot mesec i polovina sme zaedno, no na vsiaka edna koiato iska drastichna promiana bih preporachala da i byde napravena ot priatelia i.
DeadFlower
11-26-2007, 02:42
Просто от любопитство - колко късо ти я отряза гаджето и колко - фризьорът?
anonimna^ood
11-26-2007, 06:23
Aко бях на твое място за нищо на света не бих я постригала, още по-малко на черта. Аз като бях първи клас видях едно момиче, че се беше постригало на черта и и аз така се постригах. Съжалявам за това и досега. :-k
HopeLesss
11-26-2007, 06:58
Имах много дълга коса и един ден ми щукна гадната идея да я отрежа. Бях повлияна от факта, че със сестра ми изобщо не ни различаваха и не можех повече да живея като ме наричат постоянно: "Близначката" :? Та това беше най-най-най-голямата ми грешка през живота. Радвам се, че косата ми порасна и не съм си и помисляла пак да я режа. А аз тогава я бях отрязала много много... Иначе си зависи от човека, от прическата, от много неща. Замисли се дали ще ти отива, дали ти се занимава. Аз като бях с къса коса постоянно трябваше да й слугувам - вакса, пяна, ала бала... Сега дългата коса само я суша, малко пяна и готово. Дори не я реша 8-)
ScorpionS
11-26-2007, 17:24
Моята коса ми е дълга до дупето и е много гъста.Веднъж реших да експетиментирам и много съжелявах ..дори съм ревала..добре,че беше на бритона..много късо го подстрига,а трябваше да е асиметричен както преди.. :-o А и после ако не ти харесва как ти стои ще ти е много кофти а и некомфортно..
''Красотата на жената е в косата''
Gadjeto mi q otriaza do nad ramenete, a posle friziorkata mi napravi mnogo hubava i razdvijena pricheska kysichka e no e mnogo gotina i vseki den moje da e razlichna. Veche hich ne sajaliavam che otriazah dylgata i skuchna kosa
Gadjeto mi q otriaza do nad ramenete, a posle friziorkata mi napravi mnogo hubava i razdvijena pricheska kysichka e no e mnogo gotina i vseki den moje da e razlichna. Veche hich ne sajaliavam che otriazah dylgata i skuchna kosa
=D>
4ak ti se 4udq na smelostta,ama 6tom taka se haresva6,tova e nai-vajnoto! :)
A 6to se otnasq do tova,4e gajdeto te e podstrigalo-adski e tapo! :?
PepiPepi
02-15-2010, 14:05
:-D :grin:
magicfairy
02-15-2010, 14:11
Регна се, за да ъпнеш тема от 2007-ма?
Божеееееееее, къде попаднах..
sunshine955
02-15-2010, 14:47
сполед мен ще е добре да я скъсиш н,къде до закопчалката на сутиена и на пластове.. хем няма да съжаляваш много :D според мен е хубава тази прическа .. особенно права :)