PDA

View Full Version : подстригване на дълга коса

ivata
11-13-2007, 02:54
Имам един въпрос. На 16 години съм и откакто се помня все съм с дълга коса (най-късото ми е било до раменете). Сега косата ми е до кръста и от няколко месеца ми се върти в главата идеята да я подстрижа на къса черта. гажето също ми намеква да си отрежа косата и всъщност идеята за късата черта е негова, но мен малко ме е шубе. Снощи влязох в един фризьорски салон, имаше 2-ма човека преди мен и малко преди да дойде моят ред отново се направих на пъзла и излязох. Въпросът ми към момичетата е следния - подстригвали ли сте си някога дълга коса? Ако може опишете самата процедура защотото донякъде и самата неизвестност как го правят фризьорите също ме плаши. Кое според вас е по - добре да отида на фризьор или да помоля гажето в къщи да ми отреже косата та ако ми се доплаче да се нарева и после да отида на фризьор да ме оформи? Благодаря ви

rakiQ
11-13-2007, 06:51
мойта коса беше дълга също
и я одрязах на френско каре..
абе твае коса то ше порасте
:)

AliceSw
11-13-2007, 07:11
коса е, ще порасне сядай на стола и режи смело

имах коса до кръста, отрязах я преди 2 или 3 години до над раменете - по-удобно е, не се заплиташе, сушеше се бързо, не я решех по 3- мин, ама порасна...в момента е почти до кръста пак и я пускам за бал...щом мине ще я отрежа почти веднага :)

Broken2505
11-13-2007, 08:36
Бях дълги години с коса до кръста, че дори май беше малко под кръста. Един ден - 1 февруари 2003 реших, че искам къса коса, подхванах баща ми, клъц-клъц... и бях с коса до раменете. Чувствах се чудесно, олекна ми и грижите бяха по-малко. Друг е въпроса, че след година и половина беше стигнала почти до кръста и отново я отрязах.
Така, че смело режи, коса е, ще порастне. И никакви сълзи!

ivata
11-13-2007, 09:12
Благодаря ви за окуражаването, но ми кажете как е самата процедура, от това май най ме е страх, от веднъж ли режат косата на плитка или я разделят на кичури и режат кичур по кичур? Май събрах кураж, но ще моля гажето да я реже пък после ще му мисля

radito
11-13-2007, 10:18
ооо аз сега такава мания имам за дълга коса, че изобщо нямам и намерение да я режа. станала ми е доста дълга. даже сега накрая на седмицата ще ходя на фризиор, ама само за вхръхчетата

jotitu
11-13-2007, 10:40
abe momi4e ti do sega na frizior hodila li si ? :D fashtat я косата режат я до където искаш и после само я подравняват! това е всичко! Много сложна процедура нали? Аз сега си я пускам дълга ама нещо бавно расте и много често цъфти амам сиг защото я изправям от 2 години

N0_feAR
11-13-2007, 12:46
за коса не се реве- нали пак ще порасне, е ще си почакаш малко ама к'во ти пука. Пък и малко промяна няма да ти навреди. 100% сигурна съм че доста ще си въодушавена от промяната. Най-добре бегай на фризъор, че да не оплескаш работата ... Една приятелка също имаше дълга коса , но кв'о й стана лятото- хрумна й да се постриже адски късо, че да може да си прави косата с гел назад(не знам дали ме разбрахте) стоеше й много сладурско (ама си беше бая късичко) и ся след 1 година косата й вече е до раменете.... Така че....Го гърл го \:D/

BerRy`
11-13-2007, 13:09
Ооо и аз имах мн дълга коса преди няколко години я отрязах и не съжалявам.Мн по лесно е с къса..вярно при фризьора даже се разплаках и ми беше мъчно но е мн по яко с къса.Режи.Ако толкова ти липсва пак ще си я пуснеш :)

tItEufFf
11-13-2007, 13:34
До кръста...На мен ми изглежда малко смешно и грозно толкова дълга коса...По-добре си я подтрижи. Аз не съм го правила, но всичките момичета, които познавам с дъгли коси като ги отрязах бяха много по-сладки. Режи смело ;-)

hungry_vampire_f
11-13-2007, 13:37
НИКОГА НЯМА ДА СИ ПОСТРИЖА КОСАТА :!: :!: :!: И моята е до кръста и не си я давам за нищо на света :twisted:

Marge
11-13-2007, 13:50
Лелееел, недей да я подстригваш къса :О Хората кво ли не правим за да имаме дълга коса, ти имаш дълга и искаш да я махнеш. Защо не си я направиш до под гърдите, на черта точно там, и един бретон, не филиран, ще стане супер яко. Особенно ако ти е права косата и гладка ;)

Liar
11-13-2007, 18:10
Извинявай,ти нямаш ли собствено мнение?Навиваш се да си одрежеш косата,растяла с години,защото гаджето така казало?На всичкото отгоре се влияеш от мненията на непознати хора във форум!Личи си,че не искаш да направиш тази промяна.Щом нямаш такова намерение,не го прави!!!

fiama
11-13-2007, 18:26
Какво толкова има да отрежеш косата си!? Я си експериментирай спокойно- коса е, ще порастне. Но оставам с убеждението, че не ти, а твоя приятел иска тази промяна. Ако смяташ, че ти самата искаш- направи го! :)

bibi90
11-13-2007, 18:42
НИКОГА НЯМА ДА СИ ПОСТРИЖА КОСАТА :!: :!: :!: И моята е до кръста и не си я давам за нищо на света :twisted: =D>

Az ako imah tolkova dalga kosa ne bih q podstrigala za ni6to na sveta,o6te po-malko zaradi mom4e!
No nikoi ot tuk nemoje da znae na ti kak 6te izglejda6 po-dobre s kasa ili dalga kosa,nito kakvo haresva6 nito kakvo iska6!6tom ti se reve za kosata qvno ne si gotovo daq otreje6,i po-dobre hubavo go obmisli za6toto vednaj podstrije6 li q,vra6tane nazad nqma!Naistina 6te minat godini dokato stane pak do krasta!Uspeh

Vladkoy
11-13-2007, 18:45
Какво толкова има да отрежеш косата си!? Я си експериментирай спокойно- коса е, ще порастне. Но оставам с убеждението, че не ти, а твоя приятел иска тази промяна. Ако смяташ, че ти самата искаш- направи го! :)
Съгласен.
Дългата коса е красива до един момент..
Ако имаш хубаво лице няма никакъв смисъл от прекалено дълга коса.

Omen
11-13-2007, 18:50
dnes na obqd bqh pri friziorkata .ve4e s1m gotova da q kl1cna pak!ako tolka ne iska6 a p1k gadjeto nastoqva si q napravi na rasta i posle iska6 ne iska6 6te ti se naloji da q odreje6!:)

i'm so excited!
11-13-2007, 19:52
dnes na obqd bqh pri friziorkata .ve4e s1m gotova da q kl1cna pak!ako tolka ne iska6 a p1k gadjeto nastoqva si q napravi na rasta i posle iska6 ne iska6 6te ti se naloji da q odreje6!:)

ебати и тъпия съвет братле.
'направи я на раста' #-o
не я режи от сега на къса черта, пробвай постепенно да я намаляваш.
тъкмо няма да ти е толкова странно после.

zabludenata
11-13-2007, 19:55
Бе вие всички кви тъпи съвети и дават бе :-x косата растяла.... е извинявайте, ама едва ли от къса коса скоро ще и стане пак такава каквато и е сега. Аз мойта я пускам от няколко години, расте бързо, но още не ми е до кръста. не слушай никой мацка ;) после може да съжаляваш. аз тъй кат ми одрязаха 2 3 косъма ревах кат магаре

DisciplineAndOrder
11-13-2007, 22:05
Бе вие всички кви тъпи съвети и дават бе :-x косата растяла.... е извинявайте, ама едва ли от къса коса скоро ще и стане пак такава каквато и е сега. Аз мойта я пускам от няколко години, расте бързо, но още не ми е до кръста. не слушай никой мацка ;) после може да съжаляваш. аз тъй кат ми одрязаха 2 3 косъма ревах кат магаре

Много си тъпа... :?

ivata
11-14-2007, 02:26
abe momi4e ti do sega na frizior hodila li si ? :D fashtat я косата режат я до където искаш и после само я подравняват! това е всичко! Много сложна процедура нали? Аз сега си я пускам дълга ама нещо бавно расте и много често цъфти амам сиг защото я изправям от 2 години

честно казано на фризьор не помня да съм ходила. До сега все мама ме е подстригвала или аз сама си вземам връхчетата. Когато косата ми беше по - къса до под раменете мама ме беше подстригала но за няколко месеца по около 4-5 см на месец и така стана някак плавно. Единствено преди около 10 години ходих веднъж с баща ми да го подстригват него и в салона (май беше нещо като бръснарски салон) имаше един друг баща с едно момиче което го подстригаха късо като момче и то голям рев рева (беше на около 5-6 годинки) та може би и този спомен ми действа кофти. Що се отнася до това дали решението е мое или на гажето мога да кажа че понеже все се помня с дълга коса и искам да експерементирам та решението е мое а той само доналива масло в огъня както се казва. Мисля днес след обяд да се видя с гажето и да го помоля да отрежи косата, дано не рева много. Айде ще пиша после

sandalki_ot_mola
11-14-2007, 06:58
Ти луда ли си?Не си даваи косата!Аз бях с дълга коса до кръста някъде и ми я отряза фризьорката.Като се прибрах вкъщи стоях и се гледах в огледалото и се скъсах от рев.Ако искаш промяна по-добре си измисли някаква прическа с дълга коса,НО КОСАТА СИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ Я РЕЖИ!!!

jotitu
11-14-2007, 07:55
Резни я до презрамката на сутиена на триъгълник мен така мн ме кефи. На дълга права коса седи мн секси ;-) Хем няма да е дълга като преди, хем няма да е къса

ivata
11-14-2007, 11:43
Каквотоида казвате след около 15 минути сядам на стола, приятелят ми каза че ще ме клъцне сега го чакам да дойде, стискайте ми палци да не рева много

peteto89
11-14-2007, 11:59
dalgata kosa e mn jenstvena i mn sladka moita e malko nad krasta i sam na etaji stoi mn qko ne si qreji!!!

zabludenata
11-14-2007, 14:51

Много си тъпа... :?
защо съм тъпа, защото ви се противопоставям ли? колко сте заблудеи тука не е истина. ма кво да искам, то само лапешняри

miShle
11-14-2007, 15:37
До 11 години не си бях подстригвала косата...беше ми под дупето...После ми омръзна реших,че е време за нещо ново и се подстригах...не много късо малко под раменете.Изобщо ми беше се тая. Миналия септември пък се бях подстригала доста късо...малко над раменете...хаахха....и тей повече не се подстригах..обаче тя почна да става дълга и нз не харесвам дълги коси...Оприличих се на чалгаджийка с дългата коса и преди 2 седмици пак се подстригах... сега много се харесвам.. хахаха та така де никога не съм си жалила косата...Все пак е коса и расте.. Не се спичай...като си решила се подстрижи :smt003

miShle
11-14-2007, 15:40
Абе вийй добре ли сте ?!? Да ревете за коса :razz: ..Все едно дошъл края на света....оле боже..

N0_feAR
11-14-2007, 15:47
Абе вийй добре ли сте ?!? Да ревете за коса :razz: ..Все едно дошъл края на света....оле боже..
да бе и аз туй са чудя :lol: :razz:

Exothermic
11-14-2007, 17:23
Ами за мен никога не е било проблем промяната във
визията на тиквата ми. 8-) Преди имах коса до под задника и в един
прекрасен летен ден отидох във фризьорският салон и ми я подстрагаха късо-късо ,някъде около 5-6 санта :lol: .....`ма тя порасна пак.... :?

UnaBletoLoVeU
11-14-2007, 18:36
Имах дълга коса-Юни, 2007 я подстригах до рамената-ужасно съжалявам! Исках промяна-получих я...обаче сега си искам косата, ама... :( Недей! Недей заради него, защото наистина си личи, че е предимно заради гаджето си. И аз веднъж почти се бях навила заради един да си сложа обеца на езика, но се осъзнах-по дяволите! Та аз мразя обеците на езика! :shock:

Пък ако и ти държиш подстрижи я до половината на гърба, с бритонче, ама нормално- вслучай че си с права коса..и ако ти хареса пък и си сигурна подкъси я още. При мен, понеже бях свикнала с коса пред гърдите-дълга, чувствах я по гърба си когато влизах в банята и после тооолкова много ми липсваше :|

maLka_FukLa
11-14-2007, 18:57
Аххх недей момиче..Преди около 2 години си я подстригах а беше мнооооооогооооо дълга, подстригах я да раменете и още на другия ден съжалявах, сега вече ми е по дълга и готинка ..Но все пак ти си реши :wink:

Reed
11-14-2007, 19:34
Toлкова дълга коса е ужасно грозно...а и плюс това повечето такива коси са супер избъсани,защото не са подстригваниии доста време : ) така че бягай да я режат....а и няма да ти я напрай много къса...просто нормална дължина

Broken2505
11-14-2007, 20:15

Напълно съм съгласна с теб. Това не е причина да се реве. Вие ако ревете за отрязана коса, интересно ми е какво ли бихте направили, ако ви се случи нещо по-сериозно?
Не искам да обиждам, но за мен момета, които реват за коса, са едни най-обикновени лигли и глезли.

ivata
11-15-2007, 03:33
Подстригах се, вчера след обяд гаджето ми отряза косата, не било чак толкова страшно, сега ми е едно леко на главата и доста странно, но ще свикна, днес ще отида на фризьор да ми оформят прическа, че така само е отрязана и малко безформена. Дори мина без рев от моя страна защото той като отряза косата ми ме целуна и каза че много ми отива :)

jotitu
11-15-2007, 07:47
тоя е ебати манипулатора заеби :D нз как те е навил да ти отрейе косата :D аз от фризиор имам уплах, а камо ли некав там некадърен :D от колко време ходите бе? 1 месец? нали? :D и вече тичаш по него като кученце! Вярно по хубаво е къса коса - дългата стои някак селски, но според мен една средна дължина на степени и т.н. на триъгълник оформена седи мн яко... НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА СЛУШАМ ГАДЖЕТО СИ ДА СИ ПРОМЕНЯ ВЪНШНИЯ ВИД! нз защо му се връзваш..

sladur4e_yo
11-16-2007, 17:16
As mislq 4e mojhe da si q podstrijesh.Trqbva da napravish nqkakva promqna sus sebe si.Moq suvet e da se podstrijesh

I taka i taka stava duma sa podstrigvane.Moita kosa e da sredata na krusta i e na etaji.Iska mi se da i napravq briton no ne snam dali she mi ptiva shtoto liceto mi e kruglo.A i sushto malko da i namalq i duljinata.Primerno do ramenete ili malko po dulgo.Mersi predvaritelno ako otgovorite i na moq vupros.
p.p.Ispolsvam tasi tema sashtoto ne mislq 4e ima smisul da otvarqm nova :)

ivata
11-17-2007, 13:05
As mislq 4e mojhe da si q podstrijesh.Trqbva da napravish nqkakva promqna sus sebe si.Moq suvet e da se podstrijesh

I taka i taka stava duma sa podstrigvane.Moita kosa e da sredata na krusta i e na etaji.Iska mi se da i napravq briton no ne snam dali she mi ptiva shtoto liceto mi e kruglo.A i sushto malko da i namalq i duljinata.Primerno do ramenete ili malko po dulgo.Mersi predvaritelno ako otgovorite i na moq vupros.
p.p.Ispolsvam tasi tema sashtoto ne mislq 4e ima smisul da otvarqm nova :)
Sled kato si otriazah kosata za pyrvi pyt v jivota moga da te posyvetvam da eksperimentirash bez da se plashish, viarno pyrvia den e malko kofti sled promianata no posle vsichko idva na miastoto si. Shto se otnasia do tova kolko vreme sym s gajeto ot mesec i polovina sme zaedno, no na vsiaka edna koiato iska drastichna promiana bih preporachala da i byde napravena ot priatelia i.

DeadFlower
11-26-2007, 02:42
Просто от любопитство - колко късо ти я отряза гаджето и колко - фризьорът?

anonimna^ood
11-26-2007, 06:23
Aко бях на твое място за нищо на света не бих я постригала, още по-малко на черта. Аз като бях първи клас видях едно момиче, че се беше постригало на черта и и аз така се постригах. Съжалявам за това и досега. :-k

HopeLesss
11-26-2007, 06:58
Имах много дълга коса и един ден ми щукна гадната идея да я отрежа. Бях повлияна от факта, че със сестра ми изобщо не ни различаваха и не можех повече да живея като ме наричат постоянно: "Близначката" :? Та това беше най-най-най-голямата ми грешка през живота. Радвам се, че косата ми порасна и не съм си и помисляла пак да я режа. А аз тогава я бях отрязала много много... Иначе си зависи от човека, от прическата, от много неща. Замисли се дали ще ти отива, дали ти се занимава. Аз като бях с къса коса постоянно трябваше да й слугувам - вакса, пяна, ала бала... Сега дългата коса само я суша, малко пяна и готово. Дори не я реша 8-)

ScorpionS
11-26-2007, 17:24
Моята коса ми е дълга до дупето и е много гъста.Веднъж реших да експетиментирам и много съжелявах ..дори съм ревала..добре,че беше на бритона..много късо го подстрига,а трябваше да е асиметричен както преди.. :-o А и после ако не ти харесва как ти стои ще ти е много кофти а и некомфортно..

''Красотата на жената е в косата''

ivata
11-27-2007, 02:03
Gadjeto mi q otriaza do nad ramenete, a posle friziorkata mi napravi mnogo hubava i razdvijena pricheska kysichka e no e mnogo gotina i vseki den moje da e razlichna. Veche hich ne sajaliavam che otriazah dylgata i skuchna kosa

bibi90
11-27-2007, 14:57
Gadjeto mi q otriaza do nad ramenete, a posle friziorkata mi napravi mnogo hubava i razdvijena pricheska kysichka e no e mnogo gotina i vseki den moje da e razlichna. Veche hich ne sajaliavam che otriazah dylgata i skuchna kosa

=D>
4ak ti se 4udq na smelostta,ama 6tom taka se haresva6,tova e nai-vajnoto! :)
A 6to se otnasq do tova,4e gajdeto te e podstrigalo-adski e tapo! :?

PepiPepi
02-15-2010, 14:05
:-D :grin:

magicfairy
02-15-2010, 14:11
Регна се, за да ъпнеш тема от 2007-ма?
Божеееееееее, къде попаднах..

sunshine955
02-15-2010, 14:47
сполед мен ще е добре да я скъсиш н,къде до закопчалката на сутиена и на пластове.. хем няма да съжаляваш много :D според мен е хубава тази прическа .. особенно права :)