PDA

View Full Version : Искам да предложа годеж(годежен пръстен) на приятелката си

sharkybul
01-26-2008, 13:12
Аз като 1 бих казал типично момче интересуващо се от Спорт и момчешки глупости,а не от обичай традиции,сакам да ви питам
Какфо представлява годежният пръстен....
Трябва ли да има определен срок за да се връчи и разни такива неща щот съм яко бос на тая тематика....

Преди години се шегувах,че първото момиче което изтърпи моята личност половин година и знам че ме обича както и аз нея ще се сгодя за него :)

на 18февруари правим 6 месеца
мисля ще е яко малко след свети валентин и на полугодишнината ни да я зарадвам с нещо такова :) до сега само сме се шегували и си казахме че аз ще й зема и тя на мен....

По различни ли съ пръстенчетата ала бала :) и 2мата ли носим или само този на който е предложил длугият :з

mitakkka
01-26-2008, 13:17
Извинявай, ама защо си мислиш че 6 месеца стигат за такава важна стъпка, че аз като бях 2 години с моята приятелка и се разделихме не мислих затова а ти сега още-направете-4, 5 години пък тогава.Прекалено рано е според мен, но нека и другите се изкажат.

kifla
01-26-2008, 13:26
Ама ти сериозно ли питаш какъв трябва да е ГОДЕЖНИЯ пръстен,или просто искаш да купиш на приятелката си пръстен ,който да е символ на любовта ви?? :shock:

jarod
01-26-2008, 13:27
пхахаххааха човека се шегува май

ПП част от подписати не е актуален , затова е добре да го махнеш

Kianna
01-26-2008, 13:39
Извинявай, ама защо си мислиш че 6 месеца стигат за такава важна стъпка, че аз като бях 2 години с моята приятелка и се разделихме не мислих затова а ти сега още-направете-4, 5 години пък тогава.Прекалено рано е според мен, но нека и другите се изкажат.

:D 4-5 години да изчака още?Децата им "лельо" и "чичо" ли ще им викат? :shock: А иначе нямам идея на колко си?Може би от там трябва да почнеш?И сигурен ли си,че в тийн форум ще ти дадат най-точната информация за годеж? :?

MakeMeLaugh
01-26-2008, 14:05
А защо не?
Случайните неща са най-хубави :) ;)

Пък и всичко е един вид хем на шега хем истина и якото в случая е, че и пр-ката му знае това.. Не е казано, че ще правят свещен съюз след още половин година.

Пич те годежните пръстени ще са скъпи сигурно, ама съвсем спокойно можеш да й вземеш някой по-представителен и да й кажеш, да го приеме временно като годежен.. пък ако наистина вече след време поискаш нещо по-сериозно можеш да й дадеш истински годежен ;)

sharkybul
01-26-2008, 14:09
Темата е напълно сериозна.... :)

Минал съм през доста неща в живота,патил съм,ставал съм.... Знам какфо искам... :)

хората се женят на по 18,защо аз на толкова не се сгодя за 1 момиче и да скрем още повече любовта си.... Иска ми се да е перфектно... сиреч да говоря ли с тяхните да зема ръката и знам ли :)

varnen4e
01-26-2008, 14:13
Ти не знаеш какво представлява годежа, не знаеш какъв пръстен да вземеш, питаш дори дали и ти не трябва да носиш пръстен и от друга страна ни убеждаваш, че си готов за това... аз не мисля така...

MoHuTo
01-26-2008, 14:21
Ти не знаеш какво представлява годежа, не знаеш какъв пръстен да вземеш, питаш дори дали и ти не трябва да носиш пръстен и от друга страна ни убеждаваш, че си готов за това... аз не мисля така...
Абсолютно вярно!

SINDEL
01-26-2008, 14:22
:shock:
Знаеш какво искаш?
Моля ти се, хората на по 40 не знаят какво искат. Нищо ли4но де :)
Виж, това си е твоя работа, но според мен да се зажениш толкова рано е просто лудост. Голяма работа, 4е сте се разбирали половин година. 4ове4е, половин година нищо не е! За половин година дори не можеш да кажеш, 4е наистина се познавате..
Мое мнение, но за брак трябва да мислиш след бая време. Поживейте заедно, вижте дали ще издържите още някоя и друга година и тогава. Нали знаеш, в на4алото на една връзка винаги си убеден, 4е си открил твоята идеална половинка. Но минава време и не вси4ко е по мед и масло..

sharkybul
01-26-2008, 14:29
Ами това са ваши мнения.... Аз одавна не съм като стадото :)

Просто ви питах за ко иде реч.... пък дали съм готов или дали е правилно е друга тема :)

nqkoqsi
01-26-2008, 14:41
ako smqtash che naistina obichash tova momiche naistina i podari godejen pr1sten ,no tova e mnogo vajno reshenie v celiq ti jivot ...dano naistina tq e tvoqta polovinka k1smetcheta i da kajesh posle kak e minal godeja :P (ako e imalo tak1v de ) xqx

Zodiac
01-26-2008, 14:46
ako smqtash che naistina obichash tova momiche naistina i podari godejen pr1sten ,no tova e mnogo vajno reshenie v celiq ti jivot ...dano naistina tq e tvoqta polovinka k1smetcheta i da kajesh posle kak e minal godeja :P (ako e imalo tak1v de ) xqx

лелеее колко си любопитен! :D

Sevt
01-26-2008, 14:53
Значи първо ще си позволя мнение да ти дам после по темата :
Значи разбирам те прекрасно. Това, че не си като стадото е страхотно, също страхотно е, че се обичате. Но за Бога недей да правиш това сега....не ти казвам, че няма да сте заедно цял живот с мацката ти - напротив искрено ти го пожелавам - и ако ще е така нищо не пречи да изчакаш още малко. Ти си на 18, ОК изживял си много, но не можеш да си представиш колко още има да видиш. Сигурно ти звуча като някой 40 годишен, но е факт. И аз не на 18, а на 22г. до скоро ми минаваха същите мисли през главата, но нещо се случи. Мисълта ми е не прибързвай, дайте си малко време, влезте в университети, почни да изкарваш сам някакви пари, заживейте заедно. Вярвай ми това може да се случи по - скоро от колкото ти звучи. А и наистина, както каза Sindel за 6 месеца дори не се познавате истински, въпреки че убеден съм така ти изглежда. А и поне едно мисля че го осъзнаваш, а именно как ще реагират родителите й ако им се изтъпанчиш и им кажеш че искаш да се жениш за 17 ( предполагам че е там някъде ) годишната им щерка. Определено знам аз как бих реагирал, а далеееч не съм сухар...
А за да ти отговоря поне малко на същинския въпрос - само ти подаряваш годежен пръстен, а не и тя на теб. По традиция е добре да не е евтин, но може да и да е нещо оригинално и символично с перспектива...

Lorelei
01-26-2008, 15:06
Ideqta ti e mnogo sladka spored men,chovek koito rqdko se vyodushevqva ot takiva raboti.Naistina si mislq,che momicheto shte ostane mnogo priqtno iznenadano.Trqbva obache da se postaraesh da i obqsnish pravilno kakvo znachi prystena,koito i podarqvash.Toi ne trqbva da simvolizira,kakto v tradicionniq smisyl,predstoqshto predlojenie za brak,a prosto da pokaja silnite ti chuvstva kym priqtelkata ti.Za da ne stavat obache nedorazumeniq e hubavo tova da i go obqsnish podarqvaiki i prystena,zashtoto ponqkoga kolkoto i absurdno i na pryv pogled nevyzmojno da izglejda edin predstoqsht brak momichetata se plashim dori ot podobni idei.Taka che spored men deistvai,no s opredelena mqrka. :)
P.S.Za prystena,normalno che nqma da dadesh nqkolko hilqdi lv,vse pak predpologam si oshte uchenik i ne mojesh da se pohvalish s nqkakyv zavidno golqm i stabilen dohod.Ne e vajno kolko shte struva,vajnoto e da e ot syrce i da i go podarish po originalen i nezabravim nachin. :P Naprimer az moq prysten go vidqh edna sutrin kato se sybudih.Cqla nosht toi me e debnal da zaspq i kato sym zaspala mi go e slojil.I na sutrinta tyrkaiki ochi i protqgaiki se gledam prystena i tolkova beshe smeshno kato se okokorih :P Opredeleno nqma da go zabravq! Uspeh :)

sharkybul
01-26-2008, 15:10
Истината е,че сичко е малко СЛОЖНО :) което е нормално защото живота не е като по филмите... проблемите са нещо вървящо ръка за ръка с това което правим или вършим :)

Просто ми трябва нещо което да скрепи МНОГО връзката ни...... Искам да разбере половинката ми че не съм от тези дет казват "Ей,обичам те...Бих се оженил за те" аз просто действам..........

Как да кажа..... минали са много момичета през ръцете ми..... и бих казал СВЕСТНИ МОМИЧЕТА защото до една съм си ги избирал....но за първи път е ТОЛКОВА СИЛНО..... да може греша да не е ИСТИНСКАТА МИ ЛЮБОВ но не искам да я изпускам дори и да няма причини да се притеснявам.....

Обеден съм че я искам.....ако трябва от инат но ще съм с нея и за напред!
Е така напук на сички дет казват че любовта е нещо временно или относително или ИЗМИСЛЕНО
Смяли сме се след думи от рода "ако трябва бебенце ще си направим но да сме заедно" а в сяка шега или лъжа има не малко истина ;)

надявам се да сте ме разбрали

Sevt
01-26-2008, 15:21
Добре а именно след като всичко ви е толкова силно, кой е казал че трябва да се жените или още повече да си правите бебе за да сте заедно ? Пак ти казвам адски много те разбирам, ама направете поне година и половина и тогава пак помисли....Проблемите ОК, ама проблемите на 15, на 18, на 22 и на 25 са коренно различни....безумно е да правиш такава стъпка без работа, без жилище, без явна визия за бъдещето. Както и да е ти си знаеш, моят съвет както казах и на предишната страница е дай си време....

Lorelei
01-26-2008, 15:25
Tova,koeto si napisal naistina govori dosta dobre za teb i za otnoshenieto kym priqtelkite ti po princip i oshte po-silno izrazeno za segashnata ti izgora.Spored men obache tova,koeto si napisal tuk,trqbva da uspeesh po-nai plamenniq,izobretatelen i originalen nachin da i go pokajesh.Vsqko edno momiche bi se polaskalo da razbere kolko mnogo znachi za choveka,kogoto obicha(predpolagam,che i tq te obicha).Taka che spored men trqbva da syberesh nujnata smelost i da napravish tova,koeto si reshil :)

mon4eto
01-26-2008, 15:27
Az nqma da te napadam zaradi tva 4e 6e se jeni6 tolkova rano...se pak re6enieto si e tvoe i nadali nie mojem da ti go promenim :) Ta taka...6tom iska6 da se sgodi6 za neq i kupi prasten s nqkakav kamak v nai dobriq slu4ai diamant ne e nujno i ti da ima6 prasten kupuva se samo za momi4eto...aide Uspeh ti pojelavam i dano prieme :wink: :) :)

Lorelei
01-26-2008, 15:34
Az nqma da te napadam zaradi tva 4e 6e se jeni6 tolkova rano...se pak re6enieto si e tvoe i nadali nie mojem da ti go promenim :) Ta taka...6tom iska6 da se sgodi6 za neq i kupi prasten s nqkakav kamak v nai dobriq slu4ai diamant ne e nujno i ti da ima6 prasten kupuva se samo za momi4eto...aide Uspeh ti pojelavam i dano prieme :wink: :) :)

Bojeeee... ](*,) Ama ti pravish li razlika m/u predlojenie za brak i godej ?! Koi ti govori za svatba?!

sharkybul
01-26-2008, 15:35
Благодаря ви найстина :)
ще обсъдя и с наще може би и с пирятелите
пък има 1 месец кой знай ко мой ми хрумне :П

Lorelei
01-26-2008, 15:36
Благодаря ви найстина :)
ще обсъдя и с наще може би и с пирятелите

Na vashte obache se postarai maksimalno dobre da obqsnish za kakvo govorish,zashtoto e mnogo vyzmojno da ostanesh pogreshno razbran.Uspeh ;)

bungle
01-26-2008, 15:38
А дали тя наистина е готова за подобна крачка?

То и аз бръщолевя за брак и деца, ама ако опре ножа до гърлото, сериозно бих се замислила. Защото не съм отговорна. Защото едвам се грижа за себе си, а какво остава да създам семейство.

Дори самият годеж, като.. действие.. не показва колко силна е връзката ви. Едно пръстенче и 3 думи не правят перфектната връзка. ОК, ти искаш да и го покажеш, да и покажеш колко е важна тя за теб.. Но ... каквото и да си говорим, хора сме, нищо не сме видели от тоя свят. Не може да си сигурен, че след 3 години все още ще сте заедно и ще сте толкова щастливи, колкото сега.

Според мен действията ти са необмислени.
Хора всякакви. Но според мен сте малки.
Готов ли си да и поискаш ръката пред родителите и?
Най-сериозно и отговорно..

Само между другото, хипер смахнати типове се навъдихме в тоя форум. :-o

Sevt
01-26-2008, 15:39

А за някоя и друга годинка представяш ли си.....
Айде със здраве и умната с идеите за правене на бебета...

BeBsItO
01-26-2008, 15:41
az p1k te podkrepqm napulno,kefq se na takiva hora kato teb!predpolagam tva e pove4e simvoli4no za da e sigurno'' po natata6noto vi bude6te! nikoi ne e klazal 4e ste urnali vednaga se jenite. prosto edin znak na obi4... az taka go razbiram! a sega po temata: godejniqt prasten trqbva da e s nqkakav golqm kamak, nezavisimo kakav. nikoi ne te kara da kupuva6 diamanti spoko :D + tova bih te posavetvala ne6top originalno da izmisli6 kato na4in na podarqvane! i iskam da ti kaja 4e naskoto edni mooi poznati se sgodiha kato f bhe6e na 18 a m na 23! moje bi sled godina 6te se ojenqt, no povqrvai mi.... po 6taslivi hora ot tqh nqma... a momi4eto sqka6 e v raq... taka govori za nego 4e nz.... :-P super e, uspehi mnoooooo ti pojelavam :)i dnao prieme

bungle
01-26-2008, 15:44
Що пък да е с голям камък?

Баси , може и най-обикновена халкичка да е. :shock:

KimBerLy1912
01-26-2008, 15:46
Само аз ли забелязвам че човека просто иска да се сгоди и да скрепи любовта си....Никой не е казал че неска ше се сгоди,а утре ше се ожени :? Той просто иска да направи нещо мило за нея....ебаси..... :?
По темата-идеята е страхотна,наистина е сладко,мило...и пълно с любов...ако наистина си решил-действай :)
Наистина се надявам сега да е годежа....а пък чччаааак когато сте готови-и сватбата :)
Някой спомена че не на шега може да стреснеш момичето...Вярно е...Затова когато го правиш внимателно подбирай думите си...и се страрай да обясниш основния замисъл на момичето-че не искаш да се чувства като "вече откупена" а просто искаш да и покажеш любовта си и признателността си за хубавите мигове.... Успех :)

sharkybul
01-26-2008, 15:55
Нещата ще се обмислят но се познавам сиччко ще стане неочаквано както най малко съм предполагал
дано фортуна е с мене

Jeuelle
01-26-2008, 16:09
Съжалявам за гадния спам но ... Как се казва русият футболист :oops: .... моля ти се кажи ми....

BeBsItO
01-26-2008, 16:18
Що пък да е с голям камък?

Баси , може и най-обикновена халкичка да е. :shock: nqmam na ideq 4e kamaka trqbva da e 1 metur :D v smisal 4e trqbva da e s kama4e, moje i po obiknovenno da e.... primenro az imam takav prasten (takav se vodi de ina4e e podaruk ot maika mi no e ot tozi vid ) koito e sreburen ,iz4isten s edin golqm kamak...savsem obiknoven i e pokrai 25 lv.... v sa6toto vreme az mn go haresvam,vapreki 4e ne e s diamant primerno:)

rauchen
01-26-2008, 16:56
на колко години сте :shock:
а 6 месеца не мислиш ли че е прекалено малко време за да направиш такава крачка все пак човек един път в живота си се сгодява или по принцип трябва да е един път
сорка ако се бъркам но това е мойто мнение

sharkybul
01-26-2008, 18:22
на колко години сте :shock:
а 6 месеца не мислиш ли че е прекалено малко време за да направиш такава крачка все пак човек един път в живота си се сгодява или по принцип трябва да е един път
сорка ако се бъркам но това е мойто мнение

Така е....
решен и готов съм.....

До месец 2 очаквайте тема да кажа ко станалу :0

Krem4eto
01-26-2008, 21:14
Честно казано мога да ти кажа ЕВАЛА за това,че си такъв сериозен човек и знаеш какво искаш!!!
Колкото до пръстена и купи някакъв нежен с камък например или пък се посъветвай с хората от магазина , те имат опит и знаят също кое е най-доброто :)

Briseis
01-26-2008, 23:03
Аз не мисля, че искаш официален годеж или пък ще правиш предложение за брак. Мисля, че с този годежен пръстен просто искаш да й покажеш колко я обичаш, какво значи за теб и мястото й в твоя живот.
Повечето хора тук те нападнаха, а ти просто искаш да подариш пръстен на момичето, което обичаш. Този пръстен не означава брак или пък бебе.

Идеята ти е страхотна! Препоръчвам ти да вземеш по-изчистен пръстен със средно голям камък. Тези пръстени изглеждат много нещо и за едно момиче имат сантиментална стойност.

Успех!

lLady_MooN_RaiN
01-27-2008, 10:17
Тъпо е да си мислиш, че един годежен пръстен ще скрепи любовта ви. Според мен никой няма да те възприеме насериозно, защото си малък, а не защото сте само от половин година заедно. Така, че идеята е глупава общо зето. Много хора се изказаха преди мен, затова, че е нормално да мислиш, че си видял всичко от живота, но не е така. Тепърва ти предстоят много открития. И аз ще те посъветвам да изчакаш. Иначе се купува пръстен, и се иска ръка от родителите.

TheNewReligion
01-27-2008, 18:03
Пич ти ме разби ! Годежен пръстен.... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: пффффффф ти не си добре ! Ходите там колко месеца , ти не можеш да си избършеш задника и ше и подаряваш годежен пръстен .... :D :D :D :D

bungle
01-27-2008, 18:05
Най-тъпото е, че иска съвет в някакъв забутан форум дали да и купи пръстенче. Добре, де, и аз задавам тъпи въпроси поне веднъж в месеца, ама... пф. Купувай и пръстенчето и готово. :oops:

Sevt
01-27-2008, 18:10
Всъщност въпросът му беше как и какъв пръстен да й купи, а не дали. Това, че ние се впуснахме с охота да го разубеждаваме е друга тема :D

bungle
01-27-2008, 18:11
Е да, амаааааааааа да ходи да разгледа по магазините ебаси. Ние да не сме бюро "Справка". :shock: :D

sh3_1s_7h3_0n3
01-27-2008, 18:29
апфф.. първите 6месеца от връзката са почти винаги най-хубавия период.. още докато се опознавате, още намирате нещо интересно в другия, преоткривате го, все повече го 'залюбвате' и т.н., но на 6тия месец годежен пръстен?! http://www.ue-varna.info/images/smiles/hmm.gif
нека поне стане година... така или иначе с пръстен или без вие пак ще сте заедно щом толкова се обичате. :)
ама ако още от с'я предлагаш брак, баси, на 7мия път вече ще се изтъркаш...даже сам няма да се взимаш на сериозно... http://www.ue-varna.info/images/smiles/smile.gif

princesa_viki
01-27-2008, 19:10
Абсолютно вярно!
да.Факта,че ти дори не знаеш за какво говориш,прави темата смешна.

punkrock
01-27-2008, 19:25

"Бил готов", не може да си, като не знаеш за какво :shock: 8-)

50cent
01-27-2008, 19:50
po dobre ot edno nai obiknovenno

NEDEIIIIII

nqma kak da se izrazq

krem4et0
02-02-2008, 10:32
Темата е напълно сериозна.... :)

Минал съм през доста неща в живота,патил съм,ставал съм.... Знам какфо искам... :)

хората се женят на по 18,защо аз на толкова не се сгодя за 1 момиче и да скрем още повече любовта си.... Иска ми се да е перфектно... сиреч да говоря ли с тяхните да зема ръката и знам ли :)
П тая логика вече 6-7 пъти да съм сгодена. Въпреки, че искам обвързване, въпреки че с гаджето сме на по 23, ние не сме сгодени. Годежът е обещание за брак, за вярност, за съвместно бъдеще. Той не е просто даване на пръстен(пръстенът е незадължителен елемент). Много по-важно от това е обещанието пред себе си и пред човека с който си, че ще бъдете заедно......завинаги(или поне за доста време).
Годежът не е връчването на 1 пръстен с думите искаш ли да се сгодим, то е нещо по-дълбоко. Ти изобщо осъзнаваш ли смисъла на това? Най-лесното е да кажеш-сгдихме се, но обещанието за брак, семейство и взаимна принадлежност, които стоят зад тези действия не е толкова лесно изпълнимо.........особено на 18.

Undying
02-02-2008, 19:07
Леле повечето как сте се хвърлили да го поучавате и вразумявате едва ли не,все едно момчето е тръгнало да се жени и да прай деца.В крайна сметка едно е годеж,едно е сватба.До тук видях желанието на едно влюбено момче да засвидетелства любовта си към неговото момиче по един много красив (за някои може би прибързан) начин.Какво толкова,годежа не е нещо,което ако нещо се случи да не може да се развали.Сгодяват се,а сватбата може да я направят след година,две,три или когато се почувстват готови.Смятам че след като е пуснал такава тема,значи е обмислил всичко и е сигурен в действията си и в това,което иска.

Лично аз те подкрепям и смятам че приятелката ти ще бъде адски щастлива. :)

n0r4eto
02-02-2008, 19:15
Леле повечето как сте се хвърлили да го поучавате и вразумявате едва ли не,все едно момчето е тръгнало да се жени и да прай деца.В крайна сметка едно е годеж,едно е сватба.До тук видях желанието на едно влюбено момче да засвидетелства любовта си към неговото момиче по един много красив (за някои може би прибързан) начин.Какво толкова,годежа не е нещо,което ако нещо се случи да не може да се развали.Сгодяват се,а сватбата може да я направят след година,две,три или когато се почувстват готови.Смятам че след като е пуснал такава тема,значи е обмислил всичко и е сигурен в действията си и в това,което иска.

Лично аз те подкрепям и смятам че приятелката ти ще бъде адски щастлива. :)

+1 Щом се обичате и си сигурен в това, което мислиш да направиш - давай!

Frozen_Flame
02-02-2008, 19:27
Аз мисля че пръстена не е от толкова голямо значение, а по-скоро жеста. Ако тя наистина те обича по начина по който ти казваш значи ще го оцени.

Митко999
06-03-2016, 20:38
И аз не смятам,че пръстен е толкова важен, ето за това аз търсих най- вече в нета и се оказа, че има доста добри места и пръстени. Накрая намерих в един магазин на име Сомаха https://somaha.net/златна-бижутерия/златни-годежни-пръстени. Останах много доволен.

Amorenvivo
06-04-2016, 06:20
Ти да нямаш срок до кога може да се ожениш?! И връзка от 6 месеца не е много направете година,след това заживеете заедно като двойка! Когато се сблъскаш с битовите скандали и тем подобни тогава ще видиш дали ще искаш да се ожениш на бързо! Аз съм на мнение че една двойка първо трябва да заживее съвместно 6 месеца или година и тогава да решат дали искат да направят голямата крачка брак!