PDA

View Full Version : секс с Фимоза ?????boboslavster
05-05-2008, 09:30
ще мога ли да права секс ако имам Фимоза ?????

LoLiPoP4o
05-05-2008, 09:40
mislq che ne taq fimoza e trqbvalo da ti q otstranqt oshte kyto si bil malak sega ako si na 15 - 17 godini trqbva s operaciq :) no ne e strashno da znaesh... nai dobre govori s vashite ;) ako neznaeqt oshte

boboslavster
05-05-2008, 10:15
na 18 sm operacq.... mnogo lo6o :) mene kato malak hodih tam na lekar bara mi tam ne6to natiska q i kaza 4e mi e gotovo ama spored men o6te si q imam i kato malak izpitvahstra6ni bolki i ni6to nese orpavi za tova ve4e me e strah s lekari :). mene me interesuva dali 6te moga da prava sex ako imam tozi problem :)

LiloTa
05-05-2008, 10:21
1.ФИМОЗА

Фимозата е състояние, при което отворът на препуциума /кожичката покриваща главиката/ е стеснен и не позволява свободно да се открива главичката. Фимозата най-често е вродена, но може да бъде и придобита.

ВРОДЕНА ФИМОЗА

Това е много често срещан проблем при момчетата. При разпадналото се училищно здравеопазване и отслабените връзки на доверие в семейството, проблема добива все по-голяма острота.

Нормално през първата година след раждането при повечето момчета главичката не пениса НЕ може да се оголва. Това се дължи на епителното срастване между вътрешният лист на кожичката и лигавицата на главичката. Това е НОРМАЛНО за този период от живота и се нарича "физиологична фимоза". Постепено с израстването тази физиологична фимоза би трябвало да отшуми сама плюс малко помощ от родителите. Когато това не се случи е налице истинска фимоза. Дължи се на дълъг препуциум /кожичка/ и циркулярно стеснение на неговия връх. Фимозата може да бъде различно изразена по степен, като в най-тежката си форма затруднява уринирането, урината излиза на тънка струя, като понякога в момента на уриниране членът се издува като мехур. Средните по тежест и леките форми на фимоза се изразяват по многообразен начин. Най-често порастналото вече момче отчита, че при ерекция не може нормално да открие, заголи, забели изцяло и напълно главичката на члена си поради наличието на по-тесен от обема на главичката кожен пръстен намиращ се в преуциума. Или опитите за такова откриване са свързани с чувство на болка, стягане и напрежение.Анатомически нормално при ереция кожичката трябва да може свободно и без напрежение да оголва главичката до зад нейният ръб, венец, корона. Когато това е невъзможно, най-често това са симптоми на фимоза. Фимозата може да бъде хипертрофична форма - при дълъг препуциум /при който трябва да издърпате част от кожичката назад за да уринирате/ това е най-често при вродената фимоза, и атрофична фимоза - при къс препуциум, най-често при придобита фимоза.

ПРИДОБИТА ФИМОЗА

Дължи се на заболявания или травми на половия член, препуциума или някои системни заболявания.

При деца е възможно физиологичната фимоза да се усложни с баланопостит и възпалителният процес предизвиква разрастване на съединителната тъкан, която прави отвора на кожичката плътен и тесен.

При порастнали момчета лошата хигиена може да доведе до остър или хроничен баланопостит и до същия резултат.

Травми химически и физически:
-популярните по тиин форуми "рецепти" за химическо изгаряне на "бели пъпчици по пениса" с какви ли не вещества от течен азот, през ацетон до пасти за зъби - водят до заместване на нормалната тъкан с фиброзна и до фимоза. Идиотските съвети, че при късо гемче то "трябва да се скъса с як напън при секс" водят до същото - формира се неразтеглива съединителна тъкан и вследствие фимоза.

Дългогодишният некомпенсиран диабет води до фимоза.

ЛЕЧЕНИЕ

ВСИЧКИ форми на фимоза се лекуват ЕДИНСТВЕНО хирургично! Няма НИКАКЪВ начин вие сами да решите проблем с фимоза! Прави се малка операция за отстраняване на "тясното място". Оперативната интервенция може да се извърши по много и различни методики и с различни техники това ще прецени хирурга на който сте се доверили. Операцията се нарича циркумцизия и дали ще бъде обрязване или надрязване, дали след като всичко приключи главичката ви ще е изцяло оголена в покой или частично ще е покрита с кожичка - зависи от конкретния проблем при вас. Това решава хирурга, но е мн ВАЖНО да разберете, че той е длъжен подробно да ви обясни какво ще се прави, като вашето мнение и желание са решаващи при обсъждането!

Често задавани въпроси за обрязването:

-"боли ли?" - не, не боли! операцията може да се извърши под местна или под обща упойка. По време на манипулацията няма да усещате болка.

- "колко време трае операцията?" - различно. зависи от конкретният случай, но е въпрос на минути.

-"ако ме обрежат няма ли да стана турчин?" - не, няма. Smile ще станете нормално младо момче ползващо свободно члена си по предназначение. Обрязването е изключително стара човешка практика, практикувало се е хиляди години преди да се появи Исляма или турците. Исляма само заема тази полезна за времето си практика, никъде в Корана няма изискване за обрязване за да бъдеш мюсулманин. Нещо повече - сам Господ Иисус Христос е обрязан на осмия ден след раждането Си, каквато е традицията тогава, така че няма никакъв проблем християнин да се обреже щом сам Христос е обрязан. Вижте е някой православен Църковен календар какво празнуваме на 1 януари всяка година - "Обрезание Господне". Smile

-"след операцията ще ме боли ли?" - както при всяка рана и след тази манипулация ще има период на възстановяване. В наше време фармацията е стигнала много далеч в борбата с болката и е престъпно тези възможности да не се ползват, но все още има такива "келеши-хирурзи". Лекуващият ви хирург би следвало да ви предпише системни аналгетици и локални /местни/ такива, така че възстановителния период да премине без сътресения. Настоявайте за това! Ако той все пак пропусне - попитайте тук, ще помогнем Smile

-"как да се справя с болезнените нощни ерекции?" - лесно Smile има си фармакологични средства, които хирургът трябва да ви предпише за началния период. Ако забрави - подсетето го с нетърпящ възражение тон на Пациент Smile

-"след колко време ще мога да правя секс?" - различно, но не чак толкова много колкото ще ви се струва в началото. Ще започнете да мастурбирате съвсем скоро след операцията, а да правите истински секс ще ви възпира само "естетиката" на органа, която в началото ще смятате за отчайваща.Smile Но ви уверявам, че когато вс отшуми ще се гордеете с новия имидж на пишока си Smile

-"може ли да се смали члена ми след обрязване?" - тц! Smile не може! напротив, когато цялата главичка бъде свободно оголвана ще изглежда доста по внушителен защото ще се вижда най-широката му част - ръбчето, венеца, короната на главичката Smile

-"ще ми останат ли белези по пишката?" - не! в течение на времето всички видими белези ще изчезнат, накрая ще имате само леко по-тъмен пръстен на мястото на среза, но той ще е на нивото на съседната кожа и изобщо нищо няма да личи.


ЕДИН СЪВЕТ

Ако имате фимозен пишок и отивате на операция - настоятелно ви препоръчвам да снимате пишока си ПРЕДИ операцията с камера gsm, фотоапарат или каквото и да е във фаза на покой и фаза на на ерекция поне в две плоскости - отгоре и отдолу, а след операцията да правите снимки от същия ракурс поне през седмица. Така един ден когато/ако се наложи децата ви да преминaват същата процедура за корекция - няма да изпитват този ужас, през който вие минавате.

КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЕ СЕ ОПЕРИРАМ

Хмм..ще се случват различни неща, и никое от тях няма да е приятно:

- създават се условия за баланопостит: смегмата, потта, секрета на мастните жлезички, попадналата урина и сперма са идеална хранителна среда за патогенни микроорганизми. възпалението може да протича остро или хронично и да има много, ама много тежки последици за сексуалните ви възможности

- пълноценният полов живот е силно затруднен, а често и невъзможен

- при продължителна фимоза съчетана с хроничен баланопостит и задръжка на смегма риска от развитие на рак е стотици хиляди пъти повишенмисля че ти е достатъчно ;)

beb4eto0o
05-05-2008, 12:09
ще мога ли да права секс ако имам Фимоза ?????
mi otidi na lekar i 6te se opravi6,ako neotide6 6teti pre4i tova i na sexsa :-)

WaKo
05-05-2008, 13:52
За можене ще можеш, ама ще е болезнено изживяване. Иди на лекар да те оправят. Може да те направят рязана пушка, ама такъв е живота.

sexita
05-05-2008, 13:54
За можене ще можеш, ама ще е болезнено изживяване. Иди на лекар да те оправят. Може да те направят рязана пушка, ама такъв е живота.
Няма нищо лошо в това...дори по-добре ;)

MoOnLiGhT_ShAdOw
05-05-2008, 16:05
За можене ще можеш, ама ще е болезнено изживяване. Иди на лекар да те оправят. Може да те направят рязана пушка, ама такъв е живота.
Охохо, то само актът да беше болезнено изживяване в резултат на фимозата, добре. Ама в един от по-горните постове не е спомената парафимозата, най-честото усложнение. Ето материал:

ПАРАФИМОЗАТА Е СПЕШНО СЪСТОЯНИЕ!
Получава се, когато момче с фимоза принудително, насилствено - при мастурбация или полов контакт - оголи, забели главичката и тесният отвор на препуциума /кожичката/ се изтегли зад сулукс коронариус /ръбчето, периферията, короната/ на главичката и не може да се върне обратно. Образувалият се тесен пръстен ЗАД главичката притиска съдовете и смущава кръвната циркулация. От застоя се получава бързо увеличаващ се ОТОК на тесния пръстен и главичката и той изключва връщането на кожичката. Главичката и пръстена добиват синкав цвят, което показва че клетките страдат от кислороден глад понеже няма обмяна на кръв. Скоро след това започва некроза, гангрена - клетките на главичката умират от недостиг на кислород. Един глупак беше писал: "по добре ОТРЯЗАН, отколкото обрязан" - е точно това чака всеки с фимоза направил парафимоза и чакал "да се оправи само"! ЗАПОМНЕТЕ: заклещи ли се кожичката зад главичката НЕЗАБАВНО ОТИВАЙТЕ ПРИ ДЕЖУРЕН ХИРУРГ! ВЕДНАГА!!! Въпрос на минути до часове е дали ще имате изобщо пишка или след като направи гангрена ще я отрежем за да ви спасим, ако че за какво ви е такъв живот след това не знам!

Ето и снимки:
http://www.emedicine.com/med/topic2874.htm#target1

Така че без операция никакъв секс, ниаква мастурбация!

CfEtii
05-05-2008, 16:16
Ааа това със снимките не беше красиво...

SlYn4iCe
05-05-2008, 17:06
:shock: :( snimkite ... :-o :[

MoOnLiGhT_ShAdOw
05-05-2008, 18:56
Не е, ми... :( Затова, вместо всички да се правят на пъзльовци, всички трябва да минат през уролог, за всеки случай. А тези, които даже си знаят, че имат проблем, няма какво да отлагат! Неизбежно е, ако искат нормален полов живот. Пък и жените изтърпяват къде-къде по-голяма болка през живота си... :?
Честно казано обаче, не смятам, че съфорумниците са най-компетентните, които могат да се изкажат по лекарски въпроси. Всяко нещо, касаещо здравето, тярбва да се обсъжда с лекар...

Spincho_LIVE
05-05-2008, 19:09
Влез във форума на на http://www.pedsurg.net/ и ги питай там за фимозата ако не ти е ясно от горните постове и приятно кълцане

swords1010
05-05-2008, 20:59
Ще ти бъде доста трудно да водиш нормален полов живот с фимоза. В случай, че имаш, най-добре е да се оперираш. :)

boboslavster
05-05-2008, 21:22
6te boli li sled obrqzvaneto i kakva e ralzikata mejdu obrqzan i ne obrqza

boboslavster
05-05-2008, 22:36
nikoi li neznae ?

MoOnLiGhT_ShAdOw
05-06-2008, 08:27
Нали ти го написаха, направи ли си труда да прочетеш? :? Всичко го има в поста на Diablue{F}.

koko_taisana
05-07-2008, 14:14
Аз имам фимоза но не знам точно с какъв доктор трябва да се консултирам.Бихте ли ми казали дали е хирург или уролог.

ubuntu
05-07-2008, 14:37
http://www.pedsurg.net/za_pacienta_fimoza.htm

pehob
05-07-2008, 17:07
Как да разбера дали имам такова?

swords1010
05-07-2008, 20:23
6te boli li sled obrqzvaneto i kakva e ralzikata mejdu obrqzan i ne obrqza
Ще боли до толкова, колкото да зарастне раната. А това едва ли би отнело много време. Разликата между образан и необрязан човек е тази, че при обрязания липсва препуциума (тънката кожа, която покрива главата на пениса). :)

ShokoladkaTa
05-08-2008, 15:55
... явно не

alexander_
05-28-2008, 05:25
Еми пич и аз немога когато ми е станал да оголя главичката докрай но пак си правя секс и ми е мн приятно.Може би при мен е различно нз ... Иначе в отпуснато състояние без проблем я оголвам.

Smokk
05-28-2008, 05:39
Брато знаеш ли кво не ги слушай тия половината или глупости говорят или незнаят кво говорят..Значи аз миналия понеделник се оперирах на 19-ти на 15 съм но преди това сам правил сигурно 20-30 пъти секс верно с презерватив нищо не става защото немога си заголя главичката..но без презерватив какво е..смисъл цаката му е да си го вкараш незаголен и той вътре се заголва малко почти до половината,това на мен ми стигаше да изпитвам одоволствие и естествено преди да свръшиш го вадиш..Но лично да ти кажа по добре си я направи операцията..сега чикията е по яка от колкото преди като ми лапаха... :)

Drako89
11-20-2008, 19:16
Значи за секс проблеми нямаш, желание се иска, при малко повече внимание няма да имаш никакви проблеми много си е приятно даже, а за парафимозата тя се получава ужасно рядко не се притесняваи толкова, секса си е супер и можеш спокоино да си правиш секс :)

Bellatrix
11-20-2008, 19:23
Значи за секс проблеми нямаш, желание се иска, при малко повече внимание няма да имаш никакви проблеми много си е приятно даже, а за парафимозата тя се получава ужасно рядко не се притесняваи толкова, секса си е супер и можеш спокоино да си правиш секс :)
+7487932589732589732579, гаджето ми имаше фимоза и беше ходил на лекар, ама не са му правили нищо там, никва операция. Ама аз без да искам го оправих :D Смисъл след 1-2 пъти секс си му се дърпа кожичката съвсем спокойно от самосебе си, както си и трябва.

Mr.Nightmare
11-20-2008, 19:42
аа тая Фимоза е ебаси курвата да знайте, не правете секс с нея! НИКОГА!!! ше земете да фанете некой тендовагинит от тая мръсна курветина.. дебава и шибана ;/

qwertz
11-20-2008, 23:21
Значи за секс проблеми нямаш, желание се иска, при малко повече внимание няма да имаш никакви проблеми много си е приятно даже, а за парафимозата тя се получава ужасно рядко не се притесняваи толкова, секса си е супер и можеш спокоино да си правиш секс :)
+7487932589732589732579, гаджето ми имаше фимоза и беше ходил на лекар, ама не са му правили нищо там, никва операция. Ама аз без да искам го оправих :D Смисъл след 1-2 пъти секс си му се дърпа кожичката съвсем спокойно от самосебе си, както си и трябва.
Така си е.И аз преди 2 години някъде имах.Просто полека се мъчиш да заголваш.За няколко месеца всичко се оправи.

varnen4e
11-21-2008, 06:54
За можене ще можеш, ама ще е болезнено изживяване. Иди на лекар да те оправят. Може да те направят рязана пушка, ама такъв е живота.

+1.

huligankata
11-21-2008, 07:37
nikoi li neznae ?

След обрязването няма да те боли докато правиш секс. Разликата е, че като си обрязан ти е оголена главичката и се намалява чувствителността, демек малко по бавно ще свършваш.

Stefchyy
11-21-2008, 07:53
Teя фимози ли са мимози ли са .. са ебати шибаната работа добре че неам такова .. ама до колкото разбирам от постовете .. по-добре отидете на лекар..

NeznaenPotrebitel
12-19-2010, 19:55
Ще можеш да правиш секс, но като умряла баба... бавно и лекичко с много мазен презерватив и 100 овлажнителни гела, но надали някое момиче ще остане доволно ;)

GLaDOS
12-19-2010, 20:13
Ще можеш да правиш секс, но като умряла баба... бавно и лекичко с много мазен презерватив и 100 овлажнителни гела, но надали някое момиче ще остане доволно ;)

Пуснато на: Пон Май 05, 2008 12:30 pm

Hassell
12-20-2010, 09:53
Глей ся.

Тия снимки горе се получават от парафимоза, тя се образува, когато си забелил принудително кожичката зад главичката и не можеш да я върнеш над главичката ти. Именно тогава, през кожичката минават хиляди нервни пътища, през които има кръв естествено и кръвта спира да се движи, така онази ти работа посинява и ако не предприемеш спешни мерки, може да се стигне до доста неприятни неща.

Фимозата е съвсем различно нещо. Може да е вродена, може и с времето да се появи. Та има 1 друг момент, който РАБОТИ, като казвам РАБОТИ, значи РАБОТИ. за около 4,5 месеца има хора, които познавам много добре, които излекуваха собствената си ФИМОЗА с малко повече тренировки. Под тренировки имам предвид самозадоволяване + бебешко олио, като дърпаш колкото се може по-назад, кожичката се отпуска, но си трябва време, за 1 седмица няма да стане. Не четох цялата тема, но незнам в какъв стадий си в Фимозата, ако е много зле, няма да можеш с това да се оправиш.

Оперативните методи не са хич страшни. Например цепването на кожния пръстен, ще позволи на главичката да ти се оголва без проблем. Заздравяването трае около 1 седмица, няма да имаш болки.
ТОВА НЕ Е ОБРЯЗВАНЕ.

Обрязването е по-сложна оперативна намеса, в която възстановяването е по-дълго, от порядъка на месец, всичко е индивидуално, перфектно човешко тяло няма.
От обрязването ще имаш следи, белези, които с времето ще изчезнат, както и няма да имаш кожичка над главата си, следователно триенето в гащите ще намали чувствителността й. Не си мисли, че ако те обрежат, ще станеш турчин и т.н Това са пълни простотии. Много по-хигиенично е, издържаш повече на секс и приятелките ще са ти впъти по-задоволени.

Ако има нещо, питай.

Luci
12-20-2010, 14:12
Аз имах такова нещо... оправиха ми го на 17 годишна възраст чрез операция.Лично според мене без тази намеса за секс не може да става дума... След операцията е малко кофти, но после като всичко е наред една болка по-малко... и то не малка болка :)

sh0cking
09-22-2012, 13:49
taka kato 4eta.. v kraina smetka dori nemoga da precenq dali imam tozi problem.. pri normalno sustoqnie nqmam nikakav problem s zagolvaneto na glavi4kata nito bolki nito trudnosti... no pri erektiralo sustoqnie izglejda 4e koji4kata mi e ne dostata4no 6iroka i prosto nemoje da se zabeli.. ina4e kakto kazah nito bolki a i.. problem pri masturbaciqta nqmam stiga da ne se opitvam da zagolvam glavi4kata

LudKON
05-08-2013, 21:45
на 25 г. съм и съм пресен случаи .... на 24.04.2013 година направих тая "операция" и от доста време си я имам тая фимоза .. явно ... и си праих секс и нищо лошо не се случваше .... докато не си намерих ена странна прителка ... (нормална е явно в мен е бил проблема) и си отиваме ние в нас 3 дена преди операцията ... и ни се чука и на мен като на куче и на нея ... обаче .. мен ме заболя .. тя беше малко по тясна ... и като почнахме аз просто умрях от болка и и казах че не мога ... че не се чувствам добре абе излъгах си я .. после отидох на лекар .... споделих и на нея същто и ... тя вместо да ме зареже тя ми се искефи максимално ... незнам що и както и да е ...

та дразня се че като вида някоя по разголена и съм в ерекция и кофтито е че немога и чикия да си направя .. само чакам момента в които ще мога да си лашкам спокоино ... ако някои го интересува по подробно да ми пише на л.с.

Ahcy
05-08-2013, 21:58
taka kato 4eta.. v kraina smetka dori nemoga da precenq dali imam tozi problem.. pri normalno sustoqnie nqmam nikakav problem s zagolvaneto na glavi4kata nito bolki nito trudnosti... no pri erektiralo sustoqnie izglejda 4e koji4kata mi e ne dostata4no 6iroka i prosto nemoje da se zabeli.. ina4e kakto kazah nito bolki a i.. problem pri masturbaciqta nqmam stiga da ne se opitvam da zagolvam glavi4kata

Отиваш при личния лекар, казваш му какъв точно е проблема, той ти дава направление за уролог, там те виждат и преценяват какво да те правят, най-вероятно ще те пратят на хирург и ще те обрежат, не съм сигурен, нито съм лекар нито ти знам точно ситуацията.

LudKON
05-09-2013, 10:11
операцията не е страшна става за 5-10 мин .... проблема е въстонивителния процес ... почвам трета седмица и чикия немога си правя още ... и седа по 2 часа в ерекция и само го гледам не го барам :) но ще мине ... това е наи важното :> няма от кво да те е страх просто ходи и да минава по бързо да си чукаш нормално :>

Jentare
05-10-2013, 22:14
Абе вие 12 имате ли бе ? Чак смешно ми става какво пишете. "Как да разбера дали имам?" еми много лесно, като не можеш да си уголиш главичката. Толкова ли е трудно да прочетеш в google какво представлява това нещо ? Първата 1 седмица след операцията е най-тегаво. Вече след 1-та седмица почват да ти падат шевовете и е по-поносимо. Ако на някой му трябва контакти на добри урологични хирурзи може да ми пише на ЛС. Колкото до секса с фимоза е невъзможно. Но зави си каква е фимозата. Но при повечето случаи трябва хирургична намеса.

shadowcrew
05-11-2013, 19:20
Ето една малко по-различна информация за фимозата - извън България са много против лекуването на фимозата чрез обрязване и затова използват кортикостероидни кремове. С времето те отпускат и разтягат кожата на пениса. Препоръчвам Дермоват - има го в аптеките без рецепта, десетина лева. Посъветвайте се с лекар предварително за използването.

Tsukuda_Hiroshi
05-11-2013, 19:37
Само искам да кажа, че има начин да не се стига до фимоза, но това е грижа на родителя. Все повече момчета се оплакват от тази "болест" и това е, защото са се навъдили некадърни и безхаберни родители!!!

micarata
08-20-2013, 13:42
+7487932589732589732579, гаджето ми имаше фимоза и беше ходил на лекар, ама не са му правили нищо там, никва операция. Ама аз без да искам го оправих :D Смисъл след 1-2 пъти секс си му се дърпа кожичката съвсем спокойно от самосебе си, както си и трябва.

mislq 4e i az imam fimoza takava leka forma,no Bellarix mnogo me samnqva ce sled 1-2 sex s priqtelq si se e opravila :D tova me kara da si mislq che izobshto e nqmal fimoza :D

micarata
08-20-2013, 13:52
+7487932589732589732579, гаджето ми имаше фимоза и беше ходил на лекар, ама не са му правили нищо там, никва операция. Ама аз без да искам го оправих :D Смисъл след 1-2 пъти секс си му се дърпа кожичката съвсем спокойно от самосебе си, както си и трябва.

mislq 4e i az imam fimoza takava leka forma,no Bellarix mnogo me samnqva ce sled 1-2 sex s priqtelq si se e opravila :D tova me kara da si mislq che izobshto e nqmal fimoza :D

baby_baby
08-20-2013, 15:47
ужас...