PDA

View Full Version : Женско обрязване

Carlos
02-07-2009, 08:28
Един въпpос - Какво pежат пък на жените? :-o не бях чувала за такова чудо :)
Пускам отговора тук, за да не оспамваме другата тема. Тук става въпрос и за премахване на клитора... Явно и такива идиотщини правят онея безмозъчните... Аз доколкото бях запознат преди да прочета това, знаех, че се обрязват малките срамни устни, за да не излизат по-напред от големите. Сигурно и по хигиенична гледна точка, както при мъжете (турците и арабите са пословични с хигиената си, въпреки, че за оправдание им служи религията)

Женско обрязване (обрязване на гениталиите, FGM)

FGM (= Female Genital Mutilation) е разпространено сред много племена предимно в Африка. В Египет, Етиопия, Судан или Джибути от това са засегнати почти 100% от жените. В други страни обрязването се извършва само в отделни племена, например в Нигерия, Мали, Буркина Фасо, Сенегал, Кения и др. Но FGM се среща и на Арабския полуостров (например Арабските Обединени Емирства, Южен Йемен) и части от Азия.

Предполага се, че в световен мащаб от женското обрязване са засегнати между 100 и 157 милиона жени. Всяка година към тях спадат още два милиона момичета. На ден около 6000 момичета биват обрязвани. Обрязването на момичетата не може да се сравни с това на момчетата, защото в този случай манипулациите върху половите органи причиняват много по-големи наранявания, като много по-често това оказва отрицателно влияние върху цялостното здравословно състояние. Затова и често то не се определя от страничния наблюдател като обрязване, а като осакатяване на гениталиите. Съществуват различни форми:

мека суна (sunna = от арабски. "традиция"): правене на разрез, изрязване или отстраняване на предната част на клитора;

модифицирана суна: частично или цялостно отстраняване на клитора;

Клитордектомия/обрязване: отстраняване на една част или на целия клитор, както частично или цялостно отстраняване на срамните устни. Тази операция често оставя белег, толкова голям, че покрива вагиналния отвор;

Инфибулация/"фараонско" обрязване: Отстраняване на клитора и вътрешните срамни устни, както и вътрешните части на външните срамни устни. Останалите част от външните срамни устни се зашиват с котешко черво или се прихващат с шипове. Останала кожа сраства. В раната се вкарва малка тръбичка, за да се остави отвор за уринирането и менструационната кръв.

Обрязването се извършва с различни инструменти като бръсначи, ножици, ножове или парчета стъкло. Протича в повечето случаи без всякаква анестезия и дезинфекция, понякога се използват природни лечебни средства. Обрязването се извършва от акушерки или възрастни жени, рядко от мъжки жреци или бръснари. Възрастта на момичетата обикновено е между 4 и 8 години.

Причините: FGM е стара традиция, която произхожда от времето на монотеистичните религии. Разпространена е както сред християни, така и сред анимисти. Причините, които водят до това полово осакатяване често са комплексни. Изхожда се от следното:

Осакатяването на гениталиите се разбира като религиозна повеля (от друга страна нито в Корана, нито в Библията се споменава, съответно легитимира женското обрязване).

Приема се, че женският пол е омразен и нечист, обрязването и инфибулацията предпазва жената от болести, гъбички, течение и др.

Обрязването прави момичетата пълноценни жени, защото от жената се отнема "мъжката част".

Обрязването намалява сексуалното влечение на жените и ги предпазва от тяхната несдържана сексуалност.

Обрязването повишава плодовитостта и шансовете за женитба на жената.

Мъжете изпитват по-голямо сексуално удоволствие с обрязани жени.

Трябва да се пазят старите традиции, да се посяга на тях означава да се допуска влиянието на западния свят.

Действителният мотив за осакатяването на гениталиите често се откроява в патриархално структурираните общества. Обрязването служи за контрол на женската сексуалност и трябва да предпазва от загубата на девствеността преди брака. Последиците за здравето са огромни:

състояние на шок в следствие на голяма загуба на кръв;

отравяне на кръвта, тетанус;

заразяване с детски паралич, хепатит и HIV;

проблеми с отделянето на урина, увреждане и инфектиране на пикочните пътища и бъбреците;

възпаления на яйчните тръби и на матката, стерилност;

силни болки по време на месечния цикъл;

болки по време на секс при обрязаните жени, преди всичко след сватбата, съответно след ражданията, когато при половия акт мъжът навлиза през малкия отвор;

проблемни, опасни за живота на майката и детето раждания при обрязани жени (вагиналния отвор е прекалено малък и трябва в повечето случаи оперативно да бъде отворен предварително, за да е възможно раждането. Тъканта на белега е нееластична и предизвиква силни болки при раждането. Често това води до цезарово сечение. След раждането жената отново бива зашивана така, че да остане съвсем малък отвор);

честите болести приковават жената на легло, тя не е в състояние да ходи на работа или да посещава училище;

психическите последствия са реакции, които напомнят на следствията от други травми: потиснатост и изолираност, реакции на страх, депресии и смущения в поведението. Често съществува и забраната да се говори за изпитваните болки.

Какво се прави срещу женското обрязване на гениталиите? В много страни бяха приети закони срещу женското обрязване. В Египет чрез резолюция от здравният министър беше отправена препоръката, частичното отстраняване на клитора да бъде провеждано от лекари, вместо това да става в домашни условия. В Судан и Кения също съществуват законови забрани. Там обаче FGM представлява неделима част от традициите в общество. Първоначално законите имаха обратен ефект и предизвикаха засилване на практиката на тайното обрязване на гениталиите. Често кървящите момичета не биват отвеждани на лекар. По времето, когато се приемаха законите на колониалните сили, често се формираха движения срещу тях.

Женското обрязване в никакъв случай не е ограничено само в примитивните племена и не е на изчезване, напротив: то се практикува и от средното съсловие в градовете и все повече се разпространява в Африка. Тенденциозно се предпочитат по-драстичните пред по-леките процедури; операциите (преди по време на прехода между юношеска възраст и пълнолетие) се прилагат на все по-млади момичета, дори на новородени, тъй като те не са в състояние да окажат съпротива.

Женското обрязване на гениталиите се превърна в тема на международните организации за защита на човешките права и здравните организации едва преди няколко години. Сега то се практикува и от бежанците и емигрантите на западните страни. Освен във Франция никъде другаде не са предприети крайни мерки срещу тази практика. Често обрязването се представя като безобидно. Изхожда се от либералната позиция, че не трябва да се извършва намеса в чуждите култури и традиции от съображения за толерантност. За страничния наблюдател е трудно да разбере, че именно тези жени, които позволяват тази вредна процедура да бъде извършвана с техните дъщери, го правят водени от желанието, да увеличат шансовете за женитба и добър живот на своите деца в рамките на тяхната култура.

Днес в много страни съществуват малки проекти и инициативи на местни женски организации, които на много нива водят до резултати в борбата срещу женското обрязване и неговите последици: чрез активна просветителска работа, медицинско обслужване, домове за момичета, образование и квалификация, както и създаването на алтернативни работни места за акушерки. Освен това се поощряват други обреди и традиции като алтернатива, за да се въздейства срещу страха от загубата на културната идентичност.

Rofl4etoo
02-07-2009, 08:34
оо мерси че ми обясни че ми беше много интересно какво е това женско обрязване :)

migancy
02-07-2009, 09:10
Женско - на кратко " срамните устни "

shell
02-07-2009, 09:11
и аз вчера си мислех какво ли представлява това обрязване и ето днеска разбрах :( напарво се отвратих :smt078 това направо е толкова гадно :smt078:smt078:smt078 нямам думи

YouCantStopMe
02-07-2009, 09:12
оо.. не мерси! 8-)
Ужасно е!

krem4et0
02-07-2009, 09:19
Това е толкова жестоко. Нямам думи. направо нечовешко. Тия дето го практикуват трябва да бъдат умъртвени. бавно и мъчително....Да им срежем пениса и на тях и да им вкараме тръбичка да уринират. направо потресаващо.

azzz6662
02-07-2009, 09:29
Не бях чувала досега за подобно нещо! Това е нечовешко! "Мъжете изпитват по-голямо сексуално удоволствие с обрязани жени." Явно има таккива мъже,които да изпитват ПО-ГОЛЯМО удоволствие при полов акт с такава осакатена жена... чудя се накъде отива света! Това е някакъв вид легална и законна касапница! :-x :evil:

spirtt
02-07-2009, 09:38
Ебати ташака , да си одрежеш клитора , ми после кое ще ти достава удоволствие като се самоебеш ?

Wrathchild
02-07-2009, 09:49
Всъщност не е от хигиенична гледна точка или за да не излизат малките срамни устни... Правено е, защото се е считало, че жената не трябва да изпитва сексуално удоволствие. В Египет още се прави...

Wrathchild
02-07-2009, 09:53
Това си е бати унижението за момичето/жената.Сигурно тея жени трябва да са с някакви психични отклонения където се подлагат на това!Това не е техен избор, обаче. Обрязват ги от 8-9 годишни. Бях чела за една жена, разказваше при нея как е станало - на 9 години е била,събудила я майка й, а след това я води в някаква гора ли, какво беше. Там имало една жена, завързали я за нещо като маса, не помня какво и... айде режи. В БУДНО СЪСТОЯНИЕ! Никой не я е и питал...

Carlos
02-07-2009, 09:56
Това си е бати унижението за момичето/жената.Сигурно тея жени трябва да са с някакви психични отклонения където се подлагат на това!Това не е техен избор, обаче. Обрязват ги от 8-9 годишни. Бях чела за една жена, разказваше при нея как е станало - на 9 години е била,събудила я майка й, а след това я води в някаква гора ли, какво беше. Там имало една жена, завързали я за нещо като маса, не помня какво и... айде режи. В БУДНО СЪСТОЯНИЕ! Никой не я е и питал...
Никой не те пита искаш ли или не. Както никой не пита момченцата. Те са по на 4-5 годинки...

LitTleJ
02-07-2009, 10:29
Това е толкова жестоко. Нямам думи. направо нечовешко. Тия дето го практикуват трябва да бъдат умъртвени. бавно и мъчително....Да им срежем пениса и на тях и да им вкараме тръбичка да уринират. направо потресаващо.

Аааа гадно е нали.Пък карате нас да си режем пишките.

Carlos
02-07-2009, 10:32
А недей така за момченцата някои и като по-големи го правят умишлено.За жена не знам обаче ,ще има ли някоя по-голяма дето да сеобреше не по-задължение!А за момченцата малко теми изчети тук в теенпроблем!!!
Да права си, че има големи мъже които го правят ей така. Мисълта ми е, че докато са малки никой не ги пита. Има и големи жени, които пригяват до различни видове хирургична намеса с цел "разкрасяване" там долу... Отново намалянеа размера на срамни устни или пък "стесняване". Чел съм за такива случаи, има ги :?

BlackWings
02-07-2009, 10:49
Варвари...! Никой не може да ме убеди , че тия животни които практикуват това умишлено мъчително осакатяване и жестокост въобще могат да се нарекат "хора"... Горещо благодаря на Господ че поне съм се родила на място с нормални разбирания и култура.

Armani_P
02-07-2009, 10:55
Ужас... :x

Carlos
02-07-2009, 11:03
Варвари...! Никой не може да ме убеди , че тия животни които практикуват това умишлено мъчително осакатяване и жестокост въобще могат да се нарекат "хора"... Горещо благодаря на Господ че поне съм се родила на място с нормални разбирания и култура.
Има защо, много си права!!!

krem4et0
02-07-2009, 11:06

Аааа гадно е нали.Пък карате нас да си режем пишките.

Аз никой не карам. Приятелят ми не е обрязан и обожавам пениса му!

mysterious93
02-07-2009, 12:01
"6te me hvanat za onaq rabota" :D nikoi nqma da pipa dolo s nojici,nojove, trioni i tem podobni :D

Mathew
02-07-2009, 12:06
:shock: Това е потресаващо,гнусно и много брутално :-x

Nail
02-07-2009, 12:50
Ужасяващо и варварско е!
Преди време писах темо по този въпрос. Най- ужасното ми се стори преживяването от първата брачна нощ. Тогава мъжът, за да може да проникне в жената използва нож, с който срязва "малка" пролука в зарастналите срамни устни. Можете ли да си представите каква болка изпитва горкото същество!?!

PS: Съжалвам,ако тази информация е в статията, но не ми се четеше толкова инфо.

Push7heTemp0
02-07-2009, 16:01
отврат... :shock:

macegirl
02-07-2009, 16:51
Abe az neznaeh 4e sramnite ustni se rejeli q nqkoi da razkaje mallko pove4e!

Bellatrix
02-07-2009, 16:59
:cry: :cry: :cry: :cry:
Честно май ще се разплача... Не мога дори да си представя и честно казано, радвам се за което.

Bubbly
02-07-2009, 17:10
Буквално ми прилоша само като го четох... :-& Горките...

pepitaaa
02-07-2009, 19:32
ОMG :shock: мисля, че не трябваше да питам :( отврат...

mqu
02-07-2009, 20:42
naprao sajalqvam 4e go pro4etah... ujasno e :shock: potresena sam :shock:

heroine
02-07-2009, 20:43
оо.. не мерси! 8-)
Ужасно е!

Carlos
02-07-2009, 23:03
Сега съжелявам, че пуснах темата, май трябаше да пиша на ЛС... Знам, че е неприятно и на мен никак не ми допада... Извинявам се на всеки, който се е отвратил, ама какво да се прави, и това го има :(

Spider4eto
02-07-2009, 23:05
^^ Кво се извиняваш ве човек, ами ако всички кажем "Ами не прекалено гнусно е, няма да се занимавам с такива неща" ще си затворим очите за един ужас. Света трябва да знае на какъв ужас са подложени милиони жени. :x

Carlos
02-07-2009, 23:07
Еми благодаря че ме подкрепяш тогава... Всички някви изреваха и мен ми стана гадно. Не че не е нормалната реакция де, ама...

InnchetO
02-08-2009, 09:29
Отвратително.. #-o
Не мога да повярвам, че има хора с такива разбирания.
Още повече,че това не е като да се е случвало някога..
Явно се случва и днес....
Просто отвратително.

Xrisinka
02-08-2009, 11:17
mn mi e chudno makar i da e obqsneno zashto se obrqzvat jenite teq ludi li sa za kvo trqbva da rejat sramnite ustni ili klitora na jenata kvo znachenie ima kakva i e onaq rabota egati da ne sa se pravili te samiti ..

Spider4eto
02-08-2009, 11:28
mn mi e chudno makar i da e obqsneno zashto se obrqzvat jenite teq ludi li sa za kvo trqbva da rejat sramnite ustni ili klitora na jenata kvo znachenie ima kakva i e onaq rabota egati da ne sa se pravili te samiti .. Всичко е въпрос на религия. При тях се смята, че жената е по-ниско същество от мъжа и няма право да изпитва удоволствие от секса. Родителите ги възпитават и така от поколение на поколение се предава начина на мислене. Ужасно е, но както пише и в статията, даже се бунтували някои народи, защото се забранявало обрязването :(

Jumbie483
02-08-2009, 12:43
потресаващо...

TheBestFriends
02-08-2009, 12:56
Това е ужасно
Питам се с каква съвест тези възрастни жени обрязват малки момиченца ?! Това е жестоко, дори дивите животни не причиняват такава болка на малките си.

krem4et0
02-08-2009, 14:16
Към автора: не се коси, че си пуснал темата. Тези неща трябва да се знаят. за мен това е нечовешка жестокост, независимо каква е целта. това не е нормално!!!

BlackWings
02-08-2009, 14:28
Еми благодаря че ме подкрепяш тогава... Всички някви изреваха и мен ми стана гадно. Не че не е нормалната реакция де, ама...
Никой не е изревал срещу тебе мой човек. Изревахме щот не можем да повярваме че е възможно в 21 век да се случва такова нещо ... Пази Боже направо ... останах разтърсена и потресена и изобщо не мога да асимилирам ...
На тукашните момичета поне няма шанс някой да ги хване и да ги върже кат' животни , да ги разчекне и да им реже клитора с парчета стъкло без упойка , да ги шие с котешки черва и да им буха тръбички докато кървят и пищят от болка, и да им докарва десетки болеси и мъки през целия им живот!!! Но като си помислиш че тва се случва на милиони жени в момента, звучи като филм на ужасите направо .... :shock: :shock: :shock: Каква ти религия тука , какви ти ползи - няма ползи , тея всичките заслужват да ги убият с камъни... Наистина ли няма закон срещу това ???

DeadSilenceF
02-08-2009, 14:34
Да ама женското обрязване го има само в изброените от теб страни..А мъжкото го има по целия свят...тея са некви болни там за тва :П

midnightsun
02-08-2009, 15:18
:shock: :( ужас..

ubuntu
02-08-2009, 16:20
Да ама женското обрязване го има само в изброените от теб страни..А мъжкото го има по целия свят...тея са некви болни там за тва :П
Не бягай от темата ... искаш обрязани пишки ние пък ще искаме обрязаната ти пичка ... :D

twistedtransistor
02-08-2009, 16:42
При мъжете обрязването може да е на религиозна основа или по свое желание. Идеята е дошла от арабите, щото в пустините пясъка влиза "навсякъде". При жените обаче мисля, че го имаше като идея като някъв вид "дар" към бог (пак рязаните(араби)). Ако се погледне от страната на нормален човек, това е вид касапщина!

DulceGatito
02-08-2009, 18:03
лелеее ужассс :shock: :shock: :shock: :shock: :? :?

Carlos
02-08-2009, 18:14
Това е ужасно
Питам се с каква съвест тези възрастни жени обрязват малки момиченца ?! Това е жестоко, дори дивите животни не причиняват такава болка на малките си.
Най-долното в случаят е, че това им е насадено в главите. Те вярват в това, начин на мислене и живот им е. Това е жалкото. Стане ли ти нещо начин на живот край. И при тея изроди така. Магически кръг е и не знам дали ще се измъкнат от нещастието... Щото тея дърти жени, дето обрязват момиченцата и те са били така осакатени, ама ето - прилагат го и те.

BlackWings
02-08-2009, 19:55
Не бягай от темата ... искаш обрязани пишки ние пък ще искаме обрязаната ти пичка ... :D
Обаче няма въобще никаква база за сравнение. Самата манипулация на мъжкото обрязване се извършва къде-къде по цивилизовано ,а последствията върху организма и здравето са къде-къде по-малки и причините за него са поне малко по-обосновани. :!: :!: :!: А това за което говорим тук не е нищо друго освен касапщина от психично болни.

krem4et0
02-10-2009, 20:45
Как може дори да сравнявате мъжкото и женското обрязване? Нямат нищо общо!!!

ubuntu
02-10-2009, 20:53
Как може дори да сравнявате мъжкото и женското обрязване? Нямат нищо общо!!!
Нали е обрязване... докат жените ревете че искате обряани мъже...защо ние мъжете да не искаме обрязани жени .... ???? :grin: :grin: :grin: :grin:

SINDEL
02-11-2009, 06:14
Бе вие сте луди, кой реве, 4е иска обрязани мъже?!

mirmark
02-11-2009, 09:06
Преди всичко това е на основата да не се изпитва удоволствие от самата жена. Това за мен е много брутално. Мравя всяко насилие върху личноста независимо от кого и в каква форма :-x

krem4et0
02-11-2009, 12:04
Бе вие сте луди, кой реве, 4е иска обрязани мъже?!

И аз това се чудя. Аз не рева!

Carlos
02-11-2009, 12:18
Е четете последните теми (много съм изненадан, че толкова хора се вълнуват от това обрязване) ама имаше много коментари, че обрязаният пенис изглеждал по-добре, дори смешни изказвания като например, че обрязаният доставял повече удоволствие при секс. Няма да пускам цитати да не става ча толкова спам, просто вижте за какво иде реч в темите за мъжкото обрязване...

baby_inloff
02-11-2009, 20:56
Не бях чувала досега за подобно нещо! Това е нечовешко! "Мъжете изпитват по-голямо сексуално удоволствие с обрязани жени." Явно има таккива мъже,които да изпитват ПО-ГОЛЯМО удоволствие при полов акт с такава осакатена жена... чудя се накъде отива света! Това е някакъв вид легална и законна касапница! :-x :evil:
+123457789 :-x :-x :-x :shock: :shock: :-# :-# mного гадно

baby_inloff
02-11-2009, 20:58
Ужасяващо и варварско е!
Преди време писах темо по този въпрос. Най- ужасното ми се стори преживяването от първата брачна нощ. Тогава мъжът, за да може да проникне в жената използва нож, с който срязва "малка" пролука в зарастналите срамни устни. Можете ли да си представите каква болка изпитва горкото същество!?!

PS: Съжалвам,ако тази информация е в статията, но не ми се четеше толкова инфо.
O.M.G. наистина ли? с нож ?! :shock: :shock: :shock: (съжелявам че пиша 2-ро мнение :oops: ) :shock: :shock: :shock:

rubi
02-11-2009, 21:05
ето тфа преди време бях изровила

По света е пълно с интересни обичаи. Дори в нашата малка България те са много. Вземете за пример еньовата буля, кушията, лазаруването, сирнишките огньове и още и още. Не навсякъде по света, обаче, обичаите са такива. Чували ли сте за обрязването? Разбира се, че сте чували. Когато чуете обрязване, най-вероятно се сещате за операцията по премахване на препуциума - кожичката, покриваща главичката на пениса. Съществува и друг вид обрязване - женското обрязване или FGC (female genital cutting).

Що е то женско обрязване?

Женското обрязване е операция за частично или пълно премахване на клитора и малките срамни устни (Labia minora). Обикновено се извършва в не стерилни помещения от жени (често майката на момичето) с помощта на бръснарско ножче или друг остър инстумент. Операцията се извършва без упойка. След обрязването, краката на момичето (обикновено около 6 годишно) се пристягат за да може раната да се срасне, Оставя се само малка дупка за уриниране. Практически след тази операция, момичето изпитва силни болки при уриниране и по време на менструационния цикъл. Жената не може да изпитва сексуално удоволствие, а раждането става невъзможно.

FGC се практикува предимно в мюсюлманските части на Африка и части от Азия. Тук не говорим за племенен обичай, а за широкоразпространено явление, разпростиращо се навсякъде по света. Всяка година 2 милиона девойки биват подложени на обрязване. В страни като Египет и Мали, процента на обрязаните жени надхвърля 90%. Има данни за обрязване на момичета дори и на територията на ЕС, въпреки строгите наказания, които предвижда европейското законодателство.На картата по-долу е показано разпространението на обичая в Африка.

http://img361.imageshack.us/img361/2565/fssadeh4.jpg

Видове обрязване

I вид: "модифицирана суна" (суна - традиция (от арабски) ). Представлява частично или пълно изрязване на клитора.Това е най-леката форма на обрязване и причинява психически и понякога нервни увреждания върху жената (момичето).

II вид: Изрязване на клитора и малките срамни устни. Последиците са подобни на тези при I тип.

III вид: Пълно изрязване на малките и големите срамни устни (labia minora, labia majora) и понякога клитора. Големите срамни устни се срастват и покриват вагината и уретрата (пикочния канал). Оставя се малка дупка в долната част на раната за изтичане на урината и менструацията. Краката на момичето се пристягат за период от 2 до 6 седмици, при което тя не бива да мърда. При първия полов акт, мъжа трябва да разшири дупката, а при раждане, докторите трябва да направят операция с разрязване на срасналите се големи срамни устни. Голяма част от жените искат отново да бъдат зашити, защото в противен случай, те няма да бъдат искани от мъжете си. Около 10% от обрязаните жени са претърпели този вид FGC

IV вид: Други видове обрязване. Към този тип спадат всички останали методи за манипулиране на женските положи органи - изгаряне на клитора с нагорещени игли, изгаряне, чрез горещи въглени, и други подобни методи, при които е проявено "творчество". Напомням, че всичко се прави без каквато и да е било упойка.

http://img360.imageshack.us/img360/1871/fgpescg0.jpg

Защо се прави това?

Посочват се множество причини - запазване на невинността на момичето, предпазване от спонтанен аборт и т.н. Основната причина е, че жената спира да изпитва удоволствие от секса (а само болка), което означава, че няма да изневерява на мъжа си и няма да загуби девствеността си преди брака.

Обрязване на европейки?

В Швеция, Англия, Австрия е приет закон, които забранява обрязването на жени. Наказанието е затвор. Преследват се и лекарите, и родителите. Въпреки това има случаи на обрязване. 16 годишна швейцарска гражданска на име Сара била изпратена от майка си за лятната ваканция в Сомалия, където била обрязана от своята баба. Майката била осъдена на 2 години затвор и глоба от 450 000 крони.

Всяка година се обрязват около 2 000 000 жени. Голяма част от тях умират от инфекции.Все пак има лъч надежда - Световната здравна организация е успяла да намали женското обрязване с 12% в Сенегал.

rubi
02-11-2009, 21:07
сори ако повтрарям нещо..ма тфа с картинката направо е разбиващо ](*,) ](*,) ](*,)

ubuntu
02-11-2009, 21:27
сори ако повтрарям нещо..ма тфа с картинката направо е разбиващо ](*,) ](*,) ](*,)
тия са рисувани... аз имам снимки ... рисунките пасти да ядет имам и снимка на отрязан клитор :D

rubi
02-11-2009, 21:36
тия са рисувани... аз имам снимки ... рисунките пасти да ядет имам и снимка на отрязан клитор :D
е са...мани мн е гадно............ :smt104 :smt104

edelweiss96
10-22-2009, 13:00

Напълно съгласна! :-o

acer666
10-22-2009, 13:39
http://www.vbox7.com/play:e3d3f6cf

http://www.vbox7.com/play:cbfd6f58

Dark_Angel_F
10-22-2009, 13:54
Миналата гоидна на сипа по здравно образование гледахме филм за женското обрязване , което е травиция във едно африканско племе ( збаравих името) ... Но сега като го прочетох с такива подробности просто се отвратих от всякъде. Това си е нечовешко ! По тая логика трябва да се режат и главичките на пенисите на мъжете. Варварщина...

toniintro
01-08-2011, 13:58
Направо се отвратих. И преди знаех, че има такива обичай в някои африкански племена. но това ме отврати. Тръпки ме побиха от подробното описание и илюстрацията на каква територия от Африка се прилага този варварски и не човешки акт.
Според мен няма оправдание за подобна жестокост и маймуни, които практикуват това трябва да бъдат наказвани, за престъпление срещу човечеството.
Просто това ме убеждава, че в Африка хората са наизчезване. Там живечт главно някъкви двукраки индивиди, които са далеч от хората.

Moderatorius
01-08-2011, 14:11
Имаше един филм, "Пустинно цвете" се казваше и беше по действителен случай. Там се разказва за женското обрязване, и не само. Иначе за мен си е едно издевателство, но за тях това си е нормално, пък ние сме ненормалните.

ThisIsMe
01-08-2011, 14:18
Това е такава жестокост .Ужасяващо е.

Paramour
01-08-2011, 15:02
:shock:
нямам думи
:shock:

mecho8888
01-08-2011, 15:07
ох айде стига гнусотии откъде ви раждат болните мозъци подобни теми :? [/list]

mecho8888
01-08-2011, 15:21
Изравяте стари теми, които ме карат да изтръпна...

ох айде стига гнусотии откъде ви раждат болните мозъци подобни теми :? [/list]
Гнусно е,жестоко е,но е факт.Не авторът е болен мозък,тези които го практикуват са такива.И няма място за сравнение между мъжкото и женското обрязване.

принципно и двете са тъпоумни, но женското чупи тъпомера :D

mecho8888
01-08-2011, 15:27
Принципно мъжкото обрязване е тръгнало от арабските народи,живеещи в пустинята,с цел да няма къде да влезе пясъкът и да причини инфекции.По-основателна причина е.То не осакатява до живот,пак има удоволствие от секса при потърпевшите... Сериозно ли мислиш,че става въпрос за едно и също?

еми и едното и другото е дебилно

разбирасе, че при жените е доста по-дебилно

иначе при мъжете е било с цел хигиена - да (според мен е било сучайно и е станало мода при приматите), но днес няма шанс да ти влезне пясък и да има инфекция

направо един ключ на темата и да заминава в канализацията. Едва ли някой се интересува от битието и житието на резаните 8)

mecho8888
01-08-2011, 15:32
Не мисля,че дебилно е най-подходящата дума... Дебилно е да спориш за нещо,с което не си наясно.. Това е жестоко.
И шанс да ти влезе пясък винаги има.

:D еми ако ти харесва си вземи резнат твоя си работа, но нещо, което няма смисъл да се прави и нанася травма и неприятно усещане на бебета да речем се нарича дебилно. Сори мацка.

няма такъв филм можеше

нито аз съм се родил там, нито ще си взема камила (защото жената там е камила) оттам.

mecho8888
01-08-2011, 15:51
Не мисля,че дебилно е най-подходящата дума... Дебилно е да спориш за нещо,с което не си наясно.. Това е жестоко.
И шанс да ти влезе пясък винаги има.

:D еми ако ти харесва си вземи резнат твоя си работа, но нещо, което няма смисъл да се прави и нанася травма и неприятно усещане на бебета да речем се нарича дебилно. Сори мацка.

няма такъв филм можеше

нито аз съм се родил там, нито ще си взема камила (защото жената там е камила) оттам.
Моя не е резнат,няма и да си взема резнат, а на теб кой ти гарантира, че като идеш на море някоя песъчинка няма да ти направи проблем? М? Ок,продължавай да се успокояваш с мисълта,че не може да се случи на теб или на момичетата,с които общуваш.Не съм ти мацка.

Знаеш ли какво безумие казваш в момента? Значи при отрязване на кожичката така наречената дупчица на главичката остава още по-открита и вероятността да влезне нещо е по-голяма. Очевадно не иде реч за дупчицата на главичката и влизане пясък там 8)

Та става въпрос за засядане на пясък между кожичките, които погриват главичката. При това положение при ниска хигиена и липса на вода се образуват мокроби и става инфекция. Демек инфекцията не е от самия пясък, а оттова, че е преносител на мокроби и протърква там и заразява. Но при наличие на вода за къпане тази ти част от тялото бива просто изплакната и измита и проблема вече не съществува.

Филма всеразкъсващата песъчинка просто не съществува. Ако си го представяш, че тръгва песъчинката през к... и ти излиза през гърба забивайки се - няма го тоя филм. Сори.

Твойта логика към днешна дата е - отрежи си пръста на ръката данеби случайно да си го отрежеш с флекса някой ден без да искаш и да се замърси. Нещо подобно е.

И няма да ми се сърдиш мечо с теб сме приятели :mrgreen:

mecho8888
01-08-2011, 16:14
Никой не говори за влизане в пикочния канал (не познаваш собствената си анатомия явно),а за засядане между кожичката и пениса.Един ден на плажа ти стига,за да причини дискомфорт.И ако държиш да си убедителен-"голям си филм" изобщо не ми действа.Само за информация. :)

само да ти кажа, че в момента, в който си го измиеш не дразни вече и махаш вероятността от инфекции

нали ти казах - отрежи си пръстите още като малък данеби някой ден случайно да ги затиснеш с вратата и да се чувстваш зле

За анатомията ще си мълча, зашото вече е лична нападка. Познавам си я между другото.

Въобще не ми обяснявай глупости, защото ми е влизала песъчинка. За 15 пъти на море и по цял ден на плаж минимум по 1 седмица там точно веднъж ми одраска главата нещо.

Впрочем горе - долу и толкова пъти съм си прещипвал пръста. А за инфекция с крайни последствия в 21-ви век с толкова много външни и вътрешни атибиотици и дезинфектанти не може да става и дума. Ама това риска от сериозна инфекция от пясък е колкото да те удари светкавица, че и по-малък. Досега не съм чул някой да е имал подобен проблем
:D

та не ме обеждавай в нещо, за което и ти вече се обеди, че бъркаш

много по-достойно е да отпуснеш Гърди и да не спориш :smt110

mecho8888
01-08-2011, 18:25
#-o
Кой ти говори за крайни последствия? Казах,че може да причини дискомфорт и ако не се махне навреме-инфекция.Не съм казала,че ще ти окапе пишката,казах че е възможно да ти влезе пясък.Но тогава не е било така и тази традиция е имала смисъл,а къде е логичното обяснение за женското обрязване?Дори сега да не намира приложение,мъжкото обрзване не е осакатяващо и не те оставя обезобразен.Не бъркам за това,което казвам,явно не можеш да ме разбереш. :)

Да бе тогава е имало смисъл, но днес няма. Иначе женското обрязване е пълен кретенизъм. :? Съгласен съм. Но и днешното мъжко обрязване (в днешно време) не е по-малко безполезно и тъпо.

Paramour
01-08-2011, 21:34
Колкото и да спорите извода е един:
при мъжкото обрязване има някаква мисъл, има цел..положителен ефект(по онова време)
докато при женското обрязване се мисли как жената да не изпитва удоволствие по време на секс и как да не прави секс преди сватбата.. а за последствията (физически и психически) да не говорим..

ENergy0
01-09-2011, 06:53
Леле мале кат по4нете да се 6а6кате направо ме дразните мен са ме обрязвали ни6то ло6о няма просто ти се вийда глави4ката и зависи ако иска6 цялостно или 4асти4но но ни6то ло6о се едно си го обелил леле какво толкова стра6но има МАЛЕ ЛЕЛЕ БОЖЕ КАК СЕ 6А6КАТЕ

righteous
01-09-2011, 06:59
Леле мале кат по4нете да се 6а6кате направо ме дразните мен са ме обрязвали ни6то ло6о няма просто ти се вийда глави4ката и зависи ако иска6 цялостно или 4асти4но но ни6то ло6о се едно си го обелил леле какво толкова стра6но има МАЛЕ ЛЕЛЕ БОЖЕ КАК СЕ 6А6КАТЕ

Аве синко.. говорим за женско обрязване тука . И не за женско обрязване в клиники с упойки , а за обрязване в гори с "всички налични средства" каквито могат да бъдат парчета стъкла , остри камъни ..
И това се прави от най-обикновени хора , не от медицински лица.

По темата .. това .. ми .. се .. струва .. извратено .. :)

male91
01-09-2011, 09:46
Ти пък защо веднага към мъжете се насочваш ? Не видя ли, че обрязването се извършва от по-възръстна жена/акушерка, а не от "бръснари" ?
Пффф 1вия път когато чух за това обрязване, беше в някакъв форум или не знам точно не помня, момичето (жената) разказа как точно е минала процедурата (то и друго имаше, но като забравих подробностите)
иии тогава останах направо потресен :X Не мога да го приема това, аз не бих легнал с обрязано момиче ... и то не защото ще ме смути нещо, а заради това, че ще и причиня болка, за сметка на моето удоволствие.
Не знам какво да кажа, там където се практикува това .. са мръднали много яко :X

DownloadVirus
01-09-2011, 09:59
Това е отвратително..

totibsl
01-12-2011, 16:16
Всъщност не е от хигиенична гледна точка или за да не излизат малките срамни устни... Правено е, защото се е считало, че жената не трябва да изпитва сексуално удоволствие. В Египет още се прави...

И не само в Египет! ;)

mecho8888
01-12-2011, 17:28
Не бих легнал с момиче, което не изпитва сексуално удоволствие. Пред това нещо предпочитам вибрираща вагина от секс магазин.

anonymous768631
01-12-2011, 17:50
А тя изпитва сериозно удоволствие, нали?
И защо не би? Мотиви?
Пък и те половината симулират оргазъм.

GossipGirl89
01-12-2011, 18:15
Това е... нямам думи да го опиша :shock: Повече от ужасно и отвратително... Нашата мила родина може да е зле в много отношения, но заради такива изродщини като това се радвам че съм родена тука... Направо главата не ми го побира тия хора съвест имат ли? А чувства нещо така да им се намират? Не знам как може да се навиеш да подложиш детето си на такова нещо... Егати и религията, егати и чудото...

anonymous768631
01-12-2011, 18:50
А тя изпитва сериозно удоволствие, нали?
И защо не би? Мотиви?
Пък и те половината симулират оргазъм.
Остави удоволствието за малко-много нормални жени,не го изпитват.Но ти би ли спал с момиче,което трябва да разрежеш и да я гледаш през цялото време как се гърчи от болка?
Е, да няма да я режа аз? И да, ще спя.

П.П.: Виж, GossipGirl89, то те повечето накрая може и да не са знаели какво си отстраняват. След като никой ги няма, те няма и да знаят за какво служат. И в главите им се записва просто, че това трябва да го правят!