PDA

View Full Version : Въпрос на родител

drebosacheto94
03-14-2009, 15:33
Здравейте, аз съм всъщност родител и може би въпросът ми не е за тук, но като се чудя кой е правият път и като съм се паникьосала до безбожие ще питам. Ще се радвам ако и някой от компетентните психолози(ако има такива) на този сайт ми помогне да определя правилното си поведение.
Дъщеря ми е на 15 г. и от известно време излиза с едно 20г. момче. Не се крият от мен. Тръгват от нас и се връщат до нас в часа, който кажа. Мисля, че винаги поне знам местото където са, е не питам какво правят точно, но... до сега не мисля, че са правили нещо лошо. И двамата са добри деца, но се дразнят като сложа вечерен час 20.30 часа искат да е 22 часа. Често карат ролери и колело заедно. До тук добре, обаче аз не искам дъщеря ми да започва да води полов живот толкова рано, а като знам, че момчето е на 20г. и последния път закъсняха с половин час - все се притеснявам той да не и напълни главата с глупости. Мисля, че най-ранната приемлива възраст за мен за започване на полов живот на момиче в наши дни е 18г.
Дъщеря ми е много щастлива с него иначе до сега да съм му обяснила, че мястото му не е край нас. Че той я харесва съм сигурна, но че я обича - не знам. Веднъж се опитах да му обясня, че не мога да допусна подобно нещо и той се дистанцира, в резултат щерка ми се затвори в себе си и като че ли не беше жива, а робот. След 1 месец отново си бяха уговорили среща и тя отново се усмихна.
Връзката й не влияе много на представянето й в училище. Тук има и момчета и момичета. Имали сте най-различни връзки. Мислите ли, че е възможно да са просто приятели и да ме е хванала параноя или се страхувам основателно? Да се опитам ли да повлияя на дъщеря ми, да спре да се среща с него. Да държа ли на вечерния час 20.30. Ако ще правят глупости могат да ги направят и по-рано с това няма ли само да изгубя доверието им?
Ако и заговоря за секс се страхувам да не ме разбере, че е вече достатъчно голяма. На нейните години аз НЕ си и помислях за секс - просто не ме вълнуваше. Моят първи път остави лоши спомени в съзнанието ми. Момчето явно не беше достатъчно интелигентно и не повярва, че го правя за първи път та се разделихме заради неговата мнителност. (Днес много години по-късно не съжалявам, че не съм с него)
Благодаря Ви предварително!

Jumbie483
03-14-2009, 15:38
като ти гледам ника.. сигурна ли си, че си родител ?! :D (нищо лично)

иначе по темата...
от колко време са заедно ?
не ми се вярва тя вече да не е правила секс...
виж повечко теми в този раздел.. децата на по 12 вече правят, момичето ако до 15 е издържала с 20 годишен приятел - евала

vanilla
03-14-2009, 15:43
Ако реши да го направи, няма да поиска позволението ти, нито одобрението ти. А ако й забраниш, ще има още по-голямо желание да го направи.

Може би най-разумното нещо в случая е да продеш с нея разговор, като се отнасяш като голям човек с нея. Да й разясниш някои неща относно воденето на полов живот, за рискове, за предпазване и т.н. Поне да бъдеш спокойна, че ще е разумна и няма да стане млада мама.

GameMaster
03-14-2009, 15:55
Ami nali znaesh che zabraneniq plod e nai-sladkiq? Kolkoto poveche q ogranichavash tolkova po-zle shte stava.Lichno moqta maika ne mi e postavila vecheren chas nito mi pravi problem za priqtela mi (az sum na 16 a toi na 20) Tq mi ima doverie i znae che sum golqma veche.Da 15 mi se struva dosta krehka vuzrast za zapochvane na polov jivot.Predpolagam che vuprosnoto momche q razbira.No taka i ne razbrahme kolko vreme sa zaedno? Da znam maikite ste stranni 8-) hora no...rano ili kusno neshtata shte se sluchat nqma kak da q predpazish.Ne mislq che e rano da se govori za tezi neshta s neq daje po-dobre shte e.Hayde uspeh

m3ch3ncee
03-14-2009, 15:58
Тука изобщо не става въпрос за секс,а за чувства.Всички майки си мислят,че щом дъщеря им има приятел вече води и полов живот,но това е напълно грешно мислене.Не може винаги да ходиш по петите й и да си мислиш,че при всяко излизанe с него тя отива да прави секс.Нормално е да се притеснявяш,но и тя иска да бъде щастлива.А когато реши да го направи с него,не може да я спреш по никакъв начин.Само тя ще си прецени кога е подходящо и дали той е подходящият човек.

drebosacheto94
03-14-2009, 16:19
Благодаря ви! Наистина съм родител. Направих си регистрация специално заради проблема си. Познават се от година, но ту излизат ту се дистанцират.

pepeputkata
03-14-2009, 16:22
ама ти си некфа луда с извинение вечерен час 20.30 поне 9.30 го направи ..др няма възраст за секс или си готов или не :? И да прави секс какъв е проблема след като момчето е надежно и ако тя има глава на раменете ;) пък и щом карат ролери заедно :D :-D пък и няма кака да я спреш от това ако иска ще го направи ако ще и от даскало вкъщи да се прибира.... Абе де да знам мн се дразня на такива родители :-x А щом излизат от година и ако не са правили секс значи я уважава много както и оби4а а ако са зна4и не е иска това от нея и пак се стигадо това 4е я оби4а и т.н.

gLoRiToO
03-14-2009, 16:27
Добре че мойта майка не е такава че направо ще откача :?

beretta92sd
03-14-2009, 16:28
Според мен това че при тебе нети е харесало особенно първия път , неозначава че трябва да следиш дъщеряси и да и казваш кога да започне половия си живот.
Аи тази възраст от 18 г за момичетата за започване на половия живот отдавна неважи за нащо време сега нормалните години за тинейджарите са около 15 години .Ако едно време е било нормално на 18 години да си още девствена , сега вече нее така .
Защо просто не седнеш с нея и не и обясниш за секса , това онова и как да се пази когато го прави.Защото когато забраняваш нещо вероятноста да се случи се увеличава .
Със забрани нищо несе постига , ако искаш дъщеря ти да е щастлива, просто седнете и си поговорете за секса поне да е подготвена когато ТЯ реши да го направи.

kasidy
03-14-2009, 16:33
В никакъв случай не я карай да спре да се вижда с него! Най-много да си развалите отношения и напук тя да го направи. Аз съм на 16, почти колкото дъщеря ти и мога да те уверя, че средата в която се намираме е такава , че просто няма как тя да не се е замисляла за секс. :? Това с 18 ... вече е отживелица направо. Загледай се във форума - има по на 12-13 да го правят. Колкото и да не ти се иска, няма какво да направиш освен да вярваш на момичето си. Няма как да спреш порастването й, приеми го. Щом е тръгнала с 20 годишен, значи вече се чувства донякъде жена :/ Не прави следващите и години ад, само защото не е станало както ти се иска.

П.С Дай и вечерен час поне до 9:30 :/ Ако го прави, тя със сигурност си е намерила време. Така само я лишаваш от приятни мигове като срещи примерно :-P

Blab
03-14-2009, 16:49
Ахахаххахаха.
Е, не!
Ти можеш ли да се наречеш майка и да си повярваш.
Днешните родители дотолкова не са наясно с родителството, че даже и бегло не познават децата си. Факт. Голяма смешка е това. Имаш време да пишеш в тийн форум, в раздел "Секс", където отговарят предимно 'лапета, които се имат за много големи и важни, защото се чукат от най-ранна възраст, та им е кеф да се надцакват.

Ти адекватен отговор ли искаш да получиш?
Ето ти го - ти не си добър родител, не си способна да контактуваш нормално с дъщеря си, не я предразполагаш, съответно - тя не ти се доверява. За Бога, говорила си с момчето, но не и със собственото си отроче. о.О
Ти тийнейджър не си ли била? Да, други са били времената, но си пораствала, минала си през тези години, нали? На 15, на 20... добре знаеш, че няма никакво значение, хората са различни, всичко зависи от (само)възпитанието, характера, принципите или липсата на такива.

И да, болшинството деца днес започват да водят полов живот около 12-13-годишна възраст. И именно родителите са отговорни(нека не е "виновни") за това. ( А в този форум има раздел "Млади мами", вместо "Непълнолетни майки", сама си прави сметките!;)
Сега е времето да се научиш да говориш открито с детето си. Разбирам, ако беше момче, да не го разбираш толкова добре, но имаш дъщеря, съди по себе си, но не и по времената, няма място за съпоставка.

Mi6inka
03-14-2009, 17:00
Абослютно съгласна съм с мнението преди мен! И това да сравняваш че когато ти си била на 15 не си и помисляла за секс е грешка... Времената са различни ,хората са различни... не казвам ,че това че всяко второ 12годишно дете води полов живот е по-добре!В никакъв случей.. но това е вследсвие точно на родители като теб..който нямат смелост да говорят с децата си открито за всичко..като приятели ,които не осъзнават ,че децата им ПОРАСТВАТ!Тук ли трябва да ти кажем как да възпитаваш собсвената си дъщеря...като повечето посетители са точно на нейната възраст и точно с родители като теб.Желая ти успех!

Carlos
03-14-2009, 17:05
Ами аз пък заставам зад авторката. Надали е лесно в днешно време за една майка да запази децата си. На които само тя знае как се дава живот... Напълно я разбирам.
Към авторката: вечерният час за зимата 8:20 е добър! С настъпване на пролетта и лятото може да го увеличиш първо на 21:30, после на 22:00. За 10-15 минути закъснения недей прави проблем. Дай им свобода, гледай да не става слободия! Все пак както казваш, че те е страх да не й пълни главата с глупости... Ами да, ама надали ще я напълни в последните 10 минути, нали? Увеличи вечерния час, интересувай се от дъщеря си, бъди нейна приятелка. Питай как е било, къде са ходили, нещо итнересно станало ли е и такива неща. Без да настояваш за подробности, без да преминаваш личното им пространство.
Относно 18 години за правене на секс за първи път... При всеки е индивидуално, недей държа на това. Годините като цифра не са от такова значение. 15-16 години е нормална възраст.
Та така... Надявам се съм бил полезен. УСПЕХ! :)

darla
03-14-2009, 17:14
"местото"...едва ли някой родител(съдейки по своята майка) е толкова елементарно неграмотен,та да допуска подобни правописни грешки заради диалекта-извод:не си родител.Но ако все пак съм в грешка и това е истина:не съм съгласна с вечерния час,трябва да и гласувате малко повече доверие.За да може да има възможност да го защити,ако се издъни-да последва яка затегация!Това бих направила аз.И щом мислите,че вече такива неа и се бъртят в главата-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО говорете с нея на тема секс.По-добре да говорите открито на тази тема дори и да не го практикува,колкото по-открита сте вие на тази тема,толкова е по-вероятно и вие да спечелите нейното доверие и когато реши да го направи-да ви сподели. :)

Vesk0u
03-14-2009, 17:19
Вечерният час - 20:30 - рано е. Трябва да е между 22:00 и 00:00 часа. И не и е рано за секс - то това си зависи от човека... А и трябва да приемете че ние сме деца на прехода. Също така аз съм на годините на дъщеря ви и напълно разбирам как се чувства момичето. Ако продъжавате с тези ограничения само ще се изпокарате с нея и може да не се разбирате докато тя не стане пълнолетна или докато не свърши училище и не се махне от домът ви. Аз постоянно се карам с родителите си за подобни вечерния час - а относно секса - просто няма как да й налагате ограничение на каква възраст да го прави. Това е единственото нещо в живота й за, което неможете да й дъжите сметка независимо, че сте й майка (казвам Ви го с най-спокоен тон и уважение).

kuklicka
03-14-2009, 17:24
а това за грамотността не е гаранция, не ставаш по-грамотен с годините. Иначе жалко ако има наистина такива родители- ако тя е решила да прави секс ще го направи независимо дали ти харесва или не.Въпроса е дали ще е в къщи (или в приятеля си) или криейки се ще е някъде по спирки, улици... знам ли къде още....

Lyubeto
03-14-2009, 17:27
Първият ми приятел беше на 20 години , а аз бях на 14 . С него не си и помислях за секс поне година и нещо , а той не ми е говорел също за това . Знаеше , че ако пожелая той ще ми е първи и не ме насилваше за нищо . Имахме 3 годишна връзка , но смея да твърдя че той беше грешка в живота ми . Вечерният час е добро решение . Макар и според мен да е по - добре да е поне до 9. Все пак на тази възраст тя не е нито малка , нито и голяма . С основание се притесняваш , защото един човек на 20 години , незнам какво прави с 15 годишна . От опит казвам , че най - вероятно не му е чиста работата и плете своите игри , все пак може и да греша . Не позволявай на дъщеря ти да се отдалечава от теб , бъди и освен родител и приятел . Това ще ти помогне много . Майка ми тогава беше до мен. E не ме подкрепяше много за тази врзъка , Но знаеше , че ако ми забрани може и по - лошо да стане . Да се срещаме тайно и т.н.. За това дали ще спят заедно или не, няма от къде да си сигурна .Дори и до 7 да и' направиш вечерния час , те ако искат пак могат да го направят .Това вече си зависи от дъщеря ти .Не съм родител , но говоря от опит . Дано всичко е наред.

:)

ligla1
03-14-2009, 17:30
Ахахаххахаха.
Е, не!
Ти можеш ли да се наречеш майка и да си повярваш.
Днешните родители дотолкова не са наясно с родителството, че даже и бегло не познават децата си. Факт. Голяма смешка е това. Имаш време да пишеш в тийн форум, в раздел "Секс", където отговарят предимно 'лапета, които се имат за много големи и важни, защото се чукат от най-ранна възраст, та им е кеф да се надцакват.

Ти адекватен отговор ли искаш да получиш?
Ето ти го - ти не си добър родител, не си способна да контактуваш нормално с дъщеря си, не я предразполагаш, съответно - тя не ти се доверява. За Бога, говорила си с момчето, но не и със собственото си отроче. о.О
Ти тийнейджър не си ли била? Да, други са били времената, но си пораствала, минала си през тези години, нали? На 15, на 20... добре знаеш, че няма никакво значение, хората са различни, всичко зависи от (само)възпитанието, характера, принципите или липсата на такива.

И да, болшинството деца днес започват да водят полов живот около 12-13-годишна възраст. И именно родителите са отговорни(нека не е "виновни") за това. ( А в този форум има раздел "Млади мами", вместо "Непълнолетни майки", сама си прави сметките!Wink
Сега е времето да се научиш да говориш открито с детето си. Разбирам, ако беше момче, да не го разбираш толкова добре, но имаш дъщеря, съди по себе си, но не и по времената, няма място за съпоставка.

mnogo sum suglastna :-o :-o :-o

SpOrTs_GiRl
03-14-2009, 17:34
Най-добрият вариянт е да седнете и да поговорите с нея открито. И най-важното - да я подкрепите в решението й. Една година с това момче .. никак не е малко време, познавате го, не е някой непознат.. Дори да се реши на тази стъпка, много по-добре е преди това да е поговорила с вас и да е наясно с нещата и най-вече с това, че я подкрепяте в действията й... Може да има много приятелки, на които да споделя, но в такива моменти е нужна майка.

aka6a_vamp
03-14-2009, 17:44
Вечерният час - 20:30 - рано е. Трябва да е между 22:00 и 00:00 часа.
Чак пък 00.00 часа....все пак е на 15,бате кво ше праи в 00.00 часа.. :? не съм съгласна...Иначе по темата-мисля,че е ебавка,но в случай,че не е-ако сте родител на място,нямаше да искате съвет от някакви си келешчета,дето повечето се чукат на 12 :?

magneziq
03-14-2009, 17:55
Поговорете с нея, но не като родител, а като приятел. Вярно, че принципно е още малка за секс, но е хубаво да се отнасяте с нея като голям и разумен човек, а не като с дете, което е толкова малко, че за нищо още не му е време. Майка ми се отнася цял живот с мен като с дете и това много ме е ощетило. За мой късмет баща ми се държи с мен като с приятел. Събираме се у нас или в кръчмата при нашите приятели и си говорим на всякакви теми. Навремето бях много срамежлива, но сега мога да говоря за секс даже и пред неговите приятели, които често ми помагат с решенията и ме съветват. Хубавото при баща ми е, че говори с мен, изслушва ме, дава си мнението и съвета и ме оставя САМА да реша дали да го послуша или не(не както майка ми която ми забранява всичко и знае само да ми заповядва-заради това с нея живеем на отделни етажи и не желая да си общувам много с нея). Аз винаги слушам баща си, понеже знам, че ми мисли доброто, че е прав и никога не ми секара за това което съм направила и това ми дава смелост да му споделям всичко, а не да си мълча. Повечето родители секарат на децата си и те испитват страх да им признаят, ако са направили нещо или са си навлекли беля от сорта на венерическа болест или бременност. Моят съвет е: отнасяйте се към децата си като приятел а не като враг. Това е в интерес и на двете страни. По този начин ще видите как бързо дъщеря ви ще си испее всичко. НО не и секарайте след това, а просто спокойно приемете случилото се, понеже тя не може да върне времето назад. Посъветвайте я какво да прави, но не и забранявайте нищо, понеже както знаете забранения плод е най-сладък.

darla
03-14-2009, 18:02
OMG.Ve4erniq 4as na 15-godi6no momi4e da e 00 4asa?!?!?! Vie normalni li ste?

aka6a_vamp
03-14-2009, 18:08
OMG.Ve4erniq 4as na 15-godi6no momi4e da e 00 4asa?!?!?! Vie normalni li ste?
И аз тва викам.. :? Просто някои хора избиват комплекси по форумите.. :?

Mihailova
03-14-2009, 18:09
Ти не можеш да разговаряш с дъщеря си.
Съжалявам , че ще те разочеровам , но тя на 18 няма да е девствена , има много момичета , които даже са майки на 18 / и то добри майки ! /.
Това до колко часа я пускаш , няма да я спре да прави секс. Кой е казал , че секс се прави само вечер ? Тя ако иска и през деня може да го направи. А това с вечерния час никога не съм го разбирала. Това положение , в което ти я поставяш е като затвор.
И какво толкова сте се разпискали , о Боже 00:00 часа - ужас просто. Аз когато бях малко дете съм играла до 1 пред блока.
А сега , когато майка ми изключително добре се познава с приятеля ми от 1 година и му има доверие , ме е пускала и до 3,4 на дискотека с него. Когато биете спирачки на децата си не забравяйте , че е по-добре да знаете къде са и с кого са. Отколкото да Ви лъжат , че ще спят при съученичка , а да хайманосват по цяла нощ с непознати.

girl_in_black
03-14-2009, 19:26
Родителите нямат място във връзките на децата си.С това поведение най-много да я накараш да те лъже.

Vesk0u
03-14-2009, 19:33
Родителите нямат място във връзките на децата си.С това поведение най-много да я накараш да те лъже.

НАПЪЛНО СЪГЛАСЕН!

amfata666
03-14-2009, 19:34
Родителите нямат място във връзките на децата си. В това не съм съгласен... До колкото разбрах родитяля се пада майка (ще ме извините ако греша). Те (децата) трябва да споделят такива неща с майките си. А към родитяля : сложете им по късен вечерен час. Те не са деца а за късни пубертети. Нормално е да закъсняват. Ако е нервна или се държи различно (по-спокойна/по-нервна и т.н.) тогава трябва да поговорите с нея.

Biskfitka
03-14-2009, 19:36
Според мен 8.30 е прекалено рано. А и ако държиш на тоя вечерен час като си мислиш,че така няма да прави секс или нещо такова....ми че то може да го напрай по всяко време и няма да ти иска позволение..
И не и забранявай да излиза с него.Ще започне да се крие и става по-лошо. А и за секса след 18,за мен това са отживелици. В днешно време това да правиш секс за първи път след 18 години е почти невъзможно.

П.С. И аз мисля,че не си родител,ноо...

amfata666
03-14-2009, 19:40
Според мен 8.30 е прекалено рано. А и ако държиш на тоя вечерен час като си мислиш,че така няма да прави секс или нещо такова....ми че то може да го напрай по всяко време и няма да ти иска позволение..
И не и забранявай да излиза с него.Ще започне да се крие и става по-лошо. А и за секса след 18,за мен това са отживелици. В днешно време това да правиш секс за първи път след 18 години е почти невъзможно.

П.С. И аз мисля,че не си родител,ноо...

tctctc :-x Дръж се малко по-добре! Това не ти е училище...

girl_in_black
03-14-2009, 19:40
Родителите нямат място във връзките на децата си. В това не съм съгласен... До колкото разбрах родитяля се пада майка (ще ме извините ако греша). Те (децата) трябва да споделят такива неща с майките си. А към родитяля : сложете им по късен вечерен час. Те не са деца а за късни пубертети. Нормално е да закъсняват. Ако е нервна или се държи различно (по-спокойна/по-нервна и т.н.) тогава трябва да поговорите с нея.
теоритично да, но ти всичко ли споделяш с майка си? А ако тя ти пречи да се виждаш с гаджето си дали ще го приемеш спокойно и нормално, защото ти е майка и (теоритично) прави всичко за твое добро?

drebosacheto94
03-14-2009, 19:43
Благодаря за отговорите!
Предлагам темата да приключи, но преди това бих искала да споделя някои неща, с които се надявам и аз да ви бъда полезна. И не чета морал - просто съм откровена.

1. Ние родителите обичаме децата си и бихме направили всичко за да се чувствате щастливи и да намерите своето място в живота, но за нас е странно, че пораствате толкова рано. Животът е дълъг има време за всичко.

2. За един родител (израстнал при много различни условия) е рядкост да допусне, че някой ще прави секс с 12, 13, 14 или 15 пък даже и 16 годишно момиче (освен ако родителят не реши най-съзнателно да се ограмоти в интернет). За нас родителите това е болестно състояние и се нарича педофилия. За това влязох в интернет - за да актуализирам представите си за света. Ние с приятелите си не си говорим за секс между малолетни.

3. За момичетата - Приятният секс, според мен е НЕЖНОСТ и признаване на слабостта ни към момчето/мъжа, с който го правим. Както знаем големите грешки се плащат от жените/момичетата. За да е стойностен са нужни взаимни чувства, време, спокойствие, чиста съвест и разбира се - сигурни предпазни средства. За да имате всички тези неща мисля, че е нужно поне да сте последен клас в училище. Принцът ви няма да ви избяга :).

Дори да нямате родител до себе си не търсете фалшива нежност. Със сигурност има нещо друго, което ще ви е по-приятно и с което като се занимавате ще бъдете по-щастливи и по-горди със себе си след време.

Благодаря ви!

amfata666
03-14-2009, 19:47
теоритично да, но ти всичко ли споделяш с майка си? А ако тя ти пречи да се виждаш с гаджето си дали ще го приемеш спокойно и нормално, защото ти е майка и (теоритично) прави всичко за твое добро?
Аз лично казах на майка ми и баща ми за първия ми полов акт...

girl_in_black
03-14-2009, 19:50
Аз също казах на майка ми, но ако тя бе започнала да ми прави изпълнения за това, определено щях да започна да спестявам доста неща и проблеми и пак да си намеря начин как да го правя.Един родител трябва да умее да разговаря с детето си на всякакви теми, да дава съвети, но не и да налага изцяло мнението си (според мен).

amfata666
03-14-2009, 19:57
Аз също казах на майка ми, но ако тя бе започнала да ми прави изпълнения за това, определено щях да започна да спестявам доста неща и проблеми и пак да си намеря начин как да го правя.Един родител трябва да умее да разговаря с детето си на всякакви теми, да дава съвети, но не и да налага изцяло мнението си (според мен).
И според мен.

1ov3m3
03-14-2009, 20:43
напълно разбирам загрижеността на родители (затова не се сърдя и на моите когато ми кажат да се прибера по рано) но тук има едно голяма НО!!! според вас за 1 година дали не може да са се появили наистина силни чувства? нежност? любов? които да са като един + във връзката на дъщеря ви? аз също съм на 16г и мога да ви кажа че живота в днешно време е наистина много по различен. сама споменахте че момчето е добро и явно се грижи за дъщеря ви (ако беше някой цървул едва ли тя щеше да ви го представи) и ако тя е усетила сигурност в него и у готова ще го направи със или без вашето съгласие. това което правят моите родители с мен е че винаги може да се постигне компромисно решение т.е. тя иска да седи до 11 на вън пък вие до 8 и средно положение 9,30-10 часа. пък и след като 2-год момче е с нея вече 1год едва ли дъщеря ви се държи като 10 год дете... моята най добра приятелка е на 21 и хората с които излизам са на по 20+ но това не означава че те ми мислят лошото! дори гочно обратното имат ме за по малката си сестра и се грижат за мен! такаче за да може тя да предизвика интереса му и да го задържи цяла година едва ли момчето е единственият инициатор - винаги има две страни!!! седнете поговорете с нея ... но не да и кажете "ами катова нали знаеш от къде идват бебета и щъркерла.." отнесете се с нея като голям човек и ще видите че отношението и към вас ще се промени коренно.. дори щи се хвали каква майка има! просто не я третирайте като малкото ви момиченце. все пак след 2 години и нещо щи стани на 18 и тези 2 години ще излутат като 2 месеца и пак ще си задавате същите въпроси...

1ov3m3
03-14-2009, 20:47
дори и да знаете че тя прави грешка - кажете и го, дайте и съвет но също така и кажете че ще бъдете зад нея и ще я подкрепите каквото и да стане (все пак тя има нужда сама да натрупа своя житейски опит и да се опари) защото вашето отрицание и факта че едва ли не се е провалила във вашите очи ще и тежи повече от това което е напрамила. надявам си да съм била полезна и успех в разрешаването на този "проблем"

SwEeT_pAiN_F
03-14-2009, 20:51
Според мен...отговорът на родителя много не съвпада... и едва ли ще се понрави на всички тинейджъри.
Например...аз съм на почти 19 години и правя секс от 17 год. без 3 месеца. Реших го и не съжалявам, макар че винаги може и по-добре, приятелят ми не беше опитен ама поне знаеше къде трябва да си го сложи :D Сега съм с мъж на 21, почти на 22 години. Имам роднини които не възприемат разликата /3г./ но никой не ги пита. Майка ми и баща ми са най-спокойни когато знаят че съм с него и знаят че когато и да ми звъннат по телефона /независимо дали е посред нощ или през деня/ аз ще им вдигна.
първият ми приятел беше пак 3 години по-голям от мен и аз бях на 15 не се разбирахме и за 1-2 месеца се разделихме.
Най-важното е родителите да успеят и да намерят начин да говорят с отрочетата си,защото иначе става "изпусната" работа, и после само ще си скубят побелелите коси от проблеми. А относно забраните, по-лошо ще стане, както майка ми каза "аз не мога да ти забраня да спиш с когото и да е защото, знам че ако решиш ще избягаш от у-ще и пак ще го направиш без аз дори да заподозра." Така че... хич не трябва родителите да си живеят в заблудата че като забраняват, ще постигнат заветни величини в общуването с децата си.
Относно вечерния час....както споменах по-горе вече имам 18, но пак имам вечерен час- през седмицата да 22:30-23 часа, а съботата спя в приятеля ми. Така че мисля че е разумно да си има вечерен час всяко непълнолетно и малолетно дете. Но не някакъв час които е по-ранен и от сънчо... защото тогава, като навърши 18 ще стане зле... то ще ви изцепи "сега имам 18 и не можеш да ме спреш..." тогава става най-лошото-- не се прибира или се прибира пияно. Така че...родителите трябва да оставят децата си и малко да се по сблъскат с шамарите от живота. Защото само по този начин ще разберат какво означава да отговаряш за собствените си постъпки!!!
Надявам се да съм помогнала...

StayFly
03-15-2009, 09:12
Благодаря ви! Наистина съм родител. Направих си регистрация специално заради проблема си. Познават се от година, но ту излизат ту се дистанцират.
Ясно.. значи от време на време се виждат на по патка 8-)

А ти си една доста едра бискФитка, като ти гледам аватара :lol: :lol: :lol:

Rofl4e
03-15-2009, 09:50
аз ако съм на теб.. не бих се притеснявала за такава глупост.. ;) времената се менят затова ти като си била на 15 не си си помисляла за секс.. в днесшно време вече е съвсем норомално момиче на 15 да води активен полов живот..особено ако си има приятел от година.. ;) независимо дали се разделят или не..!
Според мен галсувай повече доверие на дъщеря си и я пускаи до 10ч.. ;)
п.с. аз съм почти на 16 и нямам вечерн час петък събота .. ;) а иначе през седмицата 10-10:30.. ;) .. дай я малко по либерално

titinkaa
03-15-2009, 10:02
Тука изобщо не става въпрос за секс,а за чувства.Всички майки си мислят,че щом дъщеря им има приятел вече води и полов живот,но това е напълно грешно мислене.Не може винаги да ходиш по петите й и да си мислиш,че при всяко излизанe с него тя отива да прави секс.Нормално е да се притеснявяш,но и тя иска да бъде щастлива.А когато реши да го направи с него,не може да я спреш по никакъв начин.Само тя ще си прецени кога е подходящо и дали той е подходящият човек.+1 :)

plmn
03-15-2009, 10:28
аз ако съм на теб.. не бих се притеснявала за такава глупост.. ;) времената се менят затова ти като си била на 15 не си си помисляла за секс.. в днесшно време вече е съвсем норомално момиче на 15 да води активен полов живот..особено ако си има приятел от година.. ;) независимо дали се разделят или не..!
Според мен галсувай повече доверие на дъщеря си и я пускаи до 10ч.. ;)
п.с. аз съм почти на 16 и нямам вечерн час петък събота .. ;) а иначе през седмицата 10-10:30.. ;) .. дай я малко по либерално

след 5 години на 10 ли ще е нормално да водиш активен полов живот?
тоя приятел, "който си има от година" и е на 20 защо не си хване момиче на неговите години?защото никоя 20 год. няма да му се върже на акъла, едно момиче на 14-15 ще го направи. за тва сега е модерно да ходиш с по-малки от теб, защото ти се кефят на 'чупения голф и те имат за голяма работа, боготворят те. нали виждам момиченцата 8-9 клас в даскало как се кефят не некви качили са на неква бричка/скутерче. . .. .. . (не всички разбира се)
а, и по-либералното отношение много често е голяма грешка. заради много либералните и large родители, децата им се качват на коли с още 2-3 момчета и момичета пияни посреднощ и изхвърчат на първия завой. на 15 ще я пуска до 10, на 16 ще иска да ходи на партита започващи в 12 продължаващи до 4-5? както казаха по-горе - има време за всичко.

Rofl4e
03-15-2009, 10:37
ами аз съм на 16 и ходя на такива партита.. и определено не се кефя на "чупените коли" на приятеля ми.. а се кефя на самия него.. има коли защото може да си го позволи а не да задява момиченца на 15.. капиш..?
той също е на 20 и не е с мен защото няма коя да му се върже .. напротив има много който му налитат.. а е с мен защото ме обича и ми го е доказвал вече много пъти!

Biskfitka
03-15-2009, 12:45
Ясно.. значи от време на време се виждат на по патка 8-)

А ти си една доста едра бискФитка, като ти гледам аватара :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: Е не съм ''доста едра'' 8-) ..... :D

Extremescream
03-15-2009, 13:03
взаимни чувства, време, спокойствие, чиста съвест и разбира се - сигурни предпазни средства. За да имате всички тези неща мисля, че е нужно поне да сте последен клас в училище. Време,спокойствие и чиста съвест си имах в 10 клас.А хубава,щастлива връзка имам сега.Приятеля ми е на 21,а аз на 17.Нормална възраст си е 16...А дали тогава или на 18,дъщеря ти да решава,не ти.Нека грешките (ако направи такива) са си нейни да се научи.Не може вечно да я предпазваш, и то от нещо нормално.

BaBsYyY_SeXyYy
03-15-2009, 14:18
Здравейте! Значи аз съм на 14 г. и смятам, че ми е рано за започване на полов живот, а много (е чак пък много не ама 5-6) от приятелките ми вече са правили секс, а те са също на по 13- 14 год. Та мисълта ми е, че не трябва да спираш дъщеря си, ако иска да го направи. Наистина 15-16годишна възраст си е напълно нормална в днешно време, още повече, че с приятеля и ходят от 1 година. А много от 12-13 год. момичета го правят със момче, с което ходят от няколко седмици и с което късат едва ли не след половия акт! Ако си майка на място ще говориш с дъщеря си за това. Аз, слава богу, имам много печена майка, с която вс. си споделям и ако реша да правя секс, ще и кажа, защото си имаме доверие! А и всички проблеми се решават с говорене, а не със забрани и т.н!

Mihailova
03-15-2009, 15:50
Serendipitys Много си права , само че аз и до ден днешен , до 5 часа да стоя сутринта с приятеля ми или компания - нито близвам алкохол , нито се друсам , нито пуша. А пък ако става въпрос за секс , извинявай , но ако има желание мацката и в 14 часа ще го направи.

howland
03-15-2009, 16:16
Дърто, ти си част от едно неактуално поколение, което просто не трябва да има право на мнение. Сега е различно от тогава. Остави дъщеря си на мира.

eg_missy_
03-15-2009, 18:30
Притесненията Ви са излишни- най-вероятно така или иначе някой ден ще се стигне до моменът със сексът. Аз също бях на 15 ( сега съм на 21), направих го с човек на 20 (тогава беше на 20, искам да кажа)- и то в 4 часа следобед... - ето, че вечерният час не е изиграл кой-знае-колко решаваща роля..:) Като се обърна назад, разбирам какво глупаче съм била, но какво правиш- хормони :)))
Сега обаче по-сериозно: тъй като съм студентка по психология , бих искала Ви кажа някои неща, които ми идват на ум след един бърз прочит: според мен детето Ви е направило голяма крачка , след като е решило да сподели за връзката си- в повечето случай в днешно време връзките дете-родител са силно нарушени, основно що се отнася до споделянето. Разликата в годините особено в този период е много голяма, така че за еня е било трудно да Ви го каже . Очевидно мнгоо държи на мнението Ви. Не искам да Ви уча как да се държите с детето си,защото най-малкото нямам такова право, но според мен 22 часа е нормален вечерен час за дете на тази възраст, още повече, че заково е регламентиран. В крайна сметак тя има нужда от поущрение за проявената смелост да Ви сподели за чувствата си- вътрешният й свят точно в момента е много деликатен, това и сама го разбирате.
От друга страна на 15 тя е съвсем половосъзрял от биологична гледна точкаа, така че сексът едва ли ще е дълго тема табу. Ако човекът я обича и го направи по по-нежен начин, за нея няма да е психическа травма. Макар да смятам, че 16 е една по-нормална възраст, всеки е уникален случай. 18 е твърде невероятна възраст в тези времена, така че разговорите с нея трябва да вървят в посока на безопасния секс, а не "сексът като табу преди навършване на пълнолетие". В крайна сметка в него няма нищо лошо, стига да я убедите, че презервативът е абсолютно наложителен...не само заради нежеланата бременност, но и от хигиенна и здравна гледна точка.
Дайте й повече въздух- сигурна съм, че ще пожънете само успехи...

jambo_bs
03-15-2009, 18:40
Щом е на 15 къв е тоя час 8 и 30 :D .Ако е истина това което е написано бих казал само едно : 12 13 годишни ходят по дискотеките и се е"ът като разпрани а вашата дъщеря ходи с 20 годишен и "били карали колела" :D Бая напред с материала май е :)

mrakat
03-15-2009, 19:16
Не мога да разбера защо винаги родителите казвате на дъщерите си какво да парвят с кого да го правят и защо да го правят... Точно заради "властните" родители на бившите съм ги зарязвал точно заради това защото са ги ограничавали във времето за излизане вечерния час и т.н. Дъщерите ви също са хора като ВАС!!! който искат да живеят също като вас и да опитат всичко от живота било то секс наркотици или алкохол! Колкото повече им ги забранявате толкова повече ви го правят на пук разберете го! Не виждам защо казвате точен час за прибиране сигурен съм че дъщеря ти се чуства като в затвор давай и малко свобода все пак постави се на нейно място и помисли какво би искала ти ако си на нейно място- СВОБОДА, никой не иска да е зависим от някога ни най малко от родителите му... помисли върху коментара ми и съм сигурен че дъщеря ти ще ми е благодарна :)

Extremescream
03-15-2009, 19:24
Дърто, ти си част от едно неактуално поколение, което просто не трябва да има право на мнение. Сега е различно от тогава. Остави дъщеря си на мира. Е заради такива като теб стават такива децата.Има право на мнение,най-малкото,че е по-възрастна от нея и по-умна.Но не може да и ръководи живота

Mihailova
03-15-2009, 22:56
Extremescream По-възрастна ! Не стара..

howland
03-16-2009, 00:07
Дърто, ти си част от едно неактуално поколение, което просто не трябва да има право на мнение. Сега е различно от тогава. Остави дъщеря си на мира. Е заради такива като теб стават такива децата.Има право на мнение,най-малкото,че е по-стара от нея и по-умна.Но не може да и ръководи живота

Може би наистина се изказах доста остро. Извинявам се.

Но все пак, за едно мисля, че ще се съгласиш, съм прав и то е, че знанието от ония времена трудно може да се приложи днес. От първия пост в темата е видно, че госпожата не е наясно с доста неща около живота на днешните млади хора.

evichka_lonelyy
03-16-2009, 04:21
и аз мн не вярвам,че си родител ....

НО все пак по темата: аз съм на 15 и моят причтел е на 20...момичетата на 15 не са чак толкова глупави ако тя не иска няма да направи нищо дори и той да и говори и да я убеждава.....всичко си зависи от нея.Ако вярвате,че дъщеря Ви е достатъчно умна няма място за притеснение.

И освен това майка ми ми говори за секс.Казва го като на шега,но това не означава,че ми казва да водя полов живот...по-скоро се опитва да ме откаже с думите си :razz: :razz: :razz: :razz:

PainMonopoly
03-16-2009, 07:41
Кога ще започне полов живот не е нещо, което се решава от родителите. Тя ако иска, ще го започне и въобще няма да се усетиш.

Грешка ще бъде ако не говорите за секс. Почти всички проблеми, които имат днешните младежи произтичат от това, че родителите им ги е страх да говорят за това, защото видиш ли ще ги подтикнат да правят секс. Те секс ще правят независимо дали ги подтиквате или не. Идеята е да бъдат подготвени за това. Трябва да знаят какви са опасностите, какво може да се обърка. Ако се проебат неграмотни, гафа им е гарантиран.

Половин час повече или по-малко вечерен час е малоумие. Нищо няма да предотврати. За някои неща майката просто няма думата.

HagpycaH
03-16-2009, 09:44
С всяка изминала година все повече повчвам да се чудя на каде варви света възраста за сексуален житоват намалява и намалява , като съм слушал от по големите ми братовчеди роднини навремето е било много по различно от сега и затова повечето родители са притеснителни най-вече за дащерите си причината ти е основателна нормално да се притесняваш се пак дъщеря ти сега израства тепърва навлиза в реалния свят тепърва ще се зблъсква с трудности той е на 20 чудя се на такива хора какво правят с много по-малки момичета от тях?И немога да стигна до никакво заключение всеки божи ден гледам как малките момиченца стават жертви на "хубавите батковци" повозят ги в колата закарат ги някаде почерпят ги и те вече летят той ме обича той даржи на мен след като им паднат в обсега на мерника става каквото става и съжелявам , че трябва да се изразя така но по-възрастните момиче си търсят по-малки от тях с извинение ебът и бягат така че аз мисля , че 20:30 е много ранен час за прибиране , когато я караш да се прибира по рано това само ще и повлиае защото ако са решили да правят нещо ще го направят така че просто се опитай да бъдеш не само майка а и приятелка с дъщеря си съжелявам ако има правописни грешки но просто за 1-ви път чета тук майка да пише за притесненията относно дъщеря си.

TPAKTOPUCTA
03-16-2009, 10:28
Според мен ако се опиташ да я ограничиш, по- скоро тя да се дистанцира от теб. В крайна сметка ще започне да ти прави на пук и няма да се получи нищо добро. Също така си мисля, че е почти невъзможно да и внушиш да не прави секс. По-голямата часто от хората на нейната възраст вече правят секс и със сигурност това момче и приказва за секс.

Моя съвет е седни и говори с нея за секса, но не с цел да я откажеш от него (естествено кажи и че според теб не е добре да го прави на тази възраст), а по- скоро да и обясниш за безопасният секс и т.н.

SiSsKkAa
03-16-2009, 10:39
В днешно време на всички е ясно,че момичета на 12-13 правят секс да не говорим за 15 годишните.Според мен не я ограничавай,защото забраненото е най-сладко.Дали 8.30 иили 10 те ако искат да го направят могат и през деня.Дай й свобода поне до 10,за да не се обърне срещу теб.Щом си се прибира,когато трябва и знаеш уж къде са няма проблем.Но момчето е 20 годишно и няма как да не се сетиш,че човека има нужда от секс.Но ти едва ли ще разбереш ако го правят.Седни поговори с нея кажи и за вечерния час,кажи й че й имаш доверие и ще видиш как повече ще ти се доверява и ще се допитва дори до теб за някои неща.Не бъди прекалено консервативна,но нито недей да я разпускаш много.

dimitar_ak
03-16-2009, 10:57

Госпожо, предполагам, че не сте много по-възрастна от мен. В групата на 30+ годишните съм. Не искам да ви разочаровам, но дъщеря ви най-вероятно вече води полов живот. Подхода ви към нея трябва да е как да й кажете да го води безопасно. Не съм родител и надали мога да дам най-правилният съвет.

kasanova1994
03-16-2009, 11:24
omg! ako go pi6e6 ot imeto na dachterqsi v toq sait nali ma razbira6 qko si zagazila ako tq go vide :D:D:D barzo iztri temata ;D

kasanova1994
03-16-2009, 11:26
ustavi momi4eto da se 4uka i ne se barkai

Adwokat
03-16-2009, 11:29
като ти гледам ника.. сигурна ли си, че си родител ?! :D (нищо лично)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

flower123
03-16-2009, 11:52
Доста интересни дебати са се развихрили тук..Сега и аз да си кажа мнението по въпроса:
-за вечерния час- не виждам нищо лошо във вечерния час 20,30..аз съм на 17 и пак ме карат да се прибирам в 8,ако няма нещо извънредно.и какво ми е станало?!да не би да съм по-малко от другите или да съм зле?!вече изяснихме ,че те ако са решили и правят секс,то е ясно,че вечерния час няма да ги спре?ама той май не е за това..той е за пияните шофиори по улиците и наркоманите по градинките и педофилите по входовете..пък лятото като се съмва по късно и има хора да си седи до 10..
аз също съм на мнение ,че 15 години е ДОСТА ранна възраст за секс..и какво сега пак ще се почнат ама когато си е готова,ама дрън ама мрън..
и понеже всички такива сте много готови и образовани на тая тема секс,мнения бременна ли съм са се заляли форума..и тук нещото което става въпрос е за здравето ви мили гопожици..
а към родителя-еми поговори с нея ..хубаво,е че поне ти каза с кой излиа..айде със здраве

sisityyy
03-16-2009, 12:35
NE TRQBVA DA GOVORI6 S NEQ KATO golqm 4ovek budi priqteleka s neq pokaji i 4e moje da te pita kakvoto pita i priqtelkite si az s moqta maika predi ne spodelqh ni6tu no razbrah 4e ne e redno a tq iska6e vinagi d ai spodelqm zapo4nah ot nai malkoto i sega i spodelqm vsi4ko naistina se 4uvstvam mn po dobre kogato ne kriq ne6tu ot neq.. trqbva da q predpostavi6 da ne se sramuva ot tova koeto pravi i da ti kazva... a za mom4eto i neq 6tom karat roleki :D::d sigurno sa o6te s decki akul ;)

Angerfis7
03-16-2009, 12:50
Оле мале...Вечерен час 20:30 ?! Туй майка ми да ми го каже незнам какво ще направя...Жена ти трябва да си луда,с извинение ама направи вечерния час на дъщеря си ПОНЕ-21:30,22:00....Горкото дете
Аз съм на 19 и не мисля че майка ми може да ми каже нещо по въпрос вечерния час.Дай на дъщеря си малко свобода,това момиче трябва да бъде повече време с приятеля си...

CoOLBebZz
03-16-2009, 17:45
амии.. те глупостите могат да ги правят по всяко време :) според мен ако им е приятно да са заедно и познавате момчето .. няма нищо страшно.. преди месеци и аз имах приятел със значителна разлика в годините ни.. но той нямаше нищо против да дойде в къщи и се запозна с нашите.. седяхме до 3 часа вечерта и си говорихме.. :) беше много забавно :) нашите бяха спокойни.. пък и всеки сам си избира кога да започне да води полов живот.. ако е решила, че още и е рано няма да го направи :) амии.. няма повод за притеснение :) пък и вечерният час за непълнолетни е до 22:00 без придружител.. спокойно може да ходи където си иска до 22:00 :)

CoOLBebZz
03-16-2009, 17:48
определено поговорете с нея за намеренията и към момчето :) аз много често разговарям с майка си за личния ми живот и тя ми помага много.. постоянно ме съветва и аз и се доверявам.. досега майка ми не е сгрешила със съветите си и съм и благодарна за това :) покажете и, че се интересувате от нейния личен живот.. много е хубаво когато може да ви се довери и да ви споделя :)

kofti_nick
03-16-2009, 18:03
Здравейте, аз съм всъщност родител и може би въпросът ми не е за тук, но като се чудя кой е правият път и като съм се паникьосала до безбожие ще питам. Ще се радвам ако и някой от компетентните психолози(ако има такива) на този сайт ми помогне да определя правилното си поведение.
Дъщеря ми е на 15 г. и от известно време излиза с едно 20г. момче. Не се крият от мен. Тръгват от нас и се връщат до нас в часа, който кажа. Мисля, че винаги поне знам местото където са, е не питам какво правят точно, но... до сега не мисля, че са правили нещо лошо. И двамата са добри деца, но се дразнят като сложа вечерен час 20.30 часа искат да е 22 часа. Често карат ролери и колело заедно. До тук добре, обаче аз не искам дъщеря ми да започва да води полов живот толкова рано, а като знам, че момчето е на 20г. и последния път закъсняха с половин час - все се притеснявам той да не и напълни главата с глупости. Мисля, че най-ранната приемлива възраст за мен за започване на полов живот на момиче в наши дни е 18г.
Дъщеря ми е много щастлива с него иначе до сега да съм му обяснила, че мястото му не е край нас. Че той я харесва съм сигурна, но че я обича - не знам. Веднъж се опитах да му обясня, че не мога да допусна подобно нещо и той се дистанцира, в резултат щерка ми се затвори в себе си и като че ли не беше жива, а робот. След 1 месец отново си бяха уговорили среща и тя отново се усмихна.
Връзката й не влияе много на представянето й в училище. Тук има и момчета и момичета. Имали сте най-различни връзки. Мислите ли, че е възможно да са просто приятели и да ме е хванала параноя или се страхувам основателно? Да се опитам ли да повлияя на дъщеря ми, да спре да се среща с него. Да държа ли на вечерния час 20.30. Ако ще правят глупости могат да ги направят и по-рано с това няма ли само да изгубя доверието им?
Ако и заговоря за секс се страхувам да не ме разбере, че е вече достатъчно голяма. На нейните години аз НЕ си и помислях за секс - просто не ме вълнуваше. Моят първи път остави лоши спомени в съзнанието ми. Момчето явно не беше достатъчно интелигентно и не повярва, че го правя за първи път та се разделихме заради неговата мнителност. (Днес много години по-късно не съжалявам, че не съм с него)
Благодаря Ви предварително!

На бас , че щерка ти вече е жена ! :oops: 18 ли ? Хах , смешла ... 13 е по приемливо :) ... 18 по твое време ...

aka6a_vamp
03-16-2009, 18:37
На бас , че щерка ти вече е жена ! :oops: 18 ли ? Хах , смешла ... 13 е по приемливо :) ... 18 по твое време ...
Ех ех...голяма ли си пуутка,бе смешниЧКЕ?!

Vesk0u
03-16-2009, 18:45
Горкото момиче... напълно я разбирам - и аз съм на подобно дереже с вечерния час...

Между другото при първия си коментар не се бях загледал в ника, но сега като го видях и започвам да се съмнявам малко :D

egois74e
03-16-2009, 19:28
stranni hora...v tozi forum 6te 4ue6 mnogo i razli4ni mneniq...predpolagam 4e se povtarqm snqkogo no parvo...za sexa i tova s 18 godini...zamen ve4e tq go e pravila :-P 6tom sa zaedno ot tolkova vreme i tq go obi4a nadali vse o6te se pazi za6toto "pone na 18..." za sexa granici nqma....verno e 4e po va6e vreme ne ste si i pomislqli za takiva ne6ta no .. ti go kaza.. PO VA6E VREME... i vtoro struva mi se 4e ti ne i dava6 nikakva svoboda...otpusni i malko iuzdite...doveri i se i ako si q vazpitala dobre tq 6ti opravdae doverieto...i o6te ne6to fakta 4e tq ne se krie ot teb ozna4ava 4e tq iska ti da si i kato priqtelka...da spodelqte da se razbirate i podkrepqte...ne i ubivai tova jelanie .. NEDEI. Mn e po lesno da se krie i da si se 4uka na volq i kogato ve4er ti zaspi6 tq da izliza prez djamovete i da skitasva i t.n. ...tozva e po lesniq variqntt no tq e isbrala da ne gubi vrazkata si s teb ... oceni go! inak za men si baq konservativna...verno e 4e iska6 da q predpazi6 i 4e e za neino dobro noooo tq e se pak na 15 a ne na 5...tq ve4e e otgovorna pred zakona a 6tom e tyi na4i trqq moj ida razsajdava sama :?

DiabolicalSoul
03-16-2009, 22:37
Аз съм малко по-голям от повечето хора, които пишат тук - на 21. Първо не разбирам защо това, че момчето е на 20 е проблем - ако си идиот и на 15 и на 20 е същото - не си мисли, че някой 15 годишен няма да иска секс, или пък че 20 годишния непременно само това иска.

лошата новина е, че няма какво да направиш, въпреки голямото ти желание - това, което си могла си го сваршила през първите 7 години. сега вече е късно и забрани и разправии само ще те отдалечат от детето ти. пак повтарям, твоята работа е била по-рано - дано си я свършила добре. на тази възраст можеш вече единствено да подкрепяш дъщеря ти - особено в тежките моменти(на 15 човек осъзнава грешките си и има нужда единствено от подкрепа)

s_E_x_Y_y_Y
03-17-2009, 21:11
По мое мнение ако не си родител първото си признай. Второ ако найстина си родител времето по което ти си била тийн много отдавна е минало и много неща са се променили , факт е , че на днешно време момичетата запшочват да правят секс на възраст между 12 и 18 години като тези на 18 са 1 на 1000 .След като дъщеря ти ходи с момцчето от колкова време и предвид възрастта му те вероятно вече са спали заедно и както има една приказка "Не може да спреш гората да се разлиства" ако те искат и са решили ще го направят дори в интернат да я пратиш.Мисля че е хубаво дущеря ти да има вечерен час обаче тя е на 15 не бъди прекалено строга , а и даи малко лична свобода при това когато е с него .И не искам да те съдя или да те уча как да си възпитаваш детето обаче мисля че не си изпълнила съвсем дълга си да възпиташ детето си като хората защото не е важно само това да я възпиташ как да се държи да обществени места , а и за сексуална култура и всичко останало.И ако ти си преживяла зле първия си път то поне подготви психически дъщеря си.А и колкото повече я спираш да се вижда с приятеля си тя толкова повече ще иска да го вижда.Мисля че родителите в наше време са твърде ненаясно с нашия живот и с това какви са тенденциите колкото и да се опитват мисля че дори някои родители са като деца и не могат да говорят свободно за секс пред децата си .

Seducti0n
03-17-2009, 21:25
Твърде силния контрол няма да доведе до нищо добро.
Дъщеря ви е 15 годишно момиче, което има свой живот, свои възгледи относно това как да го живее, свои предпочитания относно приятелския кръг, свои принципи и разбирания.
Ясно ми е това, че като майка искате единствено доброто, но не мисля, че това е начина да и го осигурите.
Истинския родител не спира детето си, не го изолира от света, само защото той е опасен, а дава съвети на детето си как да се предпази.
Момичето е с една година по-малко от мен.Има си приятел, чувства се добре когато са заедно, той я прави щастлива.При това положение разликата в годините, която всъщност не е кой знае колко фрапираща остава на заден план.
Всички родителите твърдят, че искат децата им да бъдат щастливи-оствете и вашето да бъде.
Колкото до секса-рано или късно нещата просто се случват.По-добре е да се говори по темата, а не да се избягва и да става табу.Няма смисъл от сравнения минало-настояще.Времената се променят и родителят е този, който трябва да се приспособи към съвременността, колкото и трудно да му е.
Успех.

martin92
03-18-2009, 20:10
Няма смисъл от толкова строго отношение. Аз съм на 16 и хормоните ми избиват отвсякъде. + това днешните тинейджъри не са като тези по твоето време. Вече има деца на по 13 години които са го правили. На нейната възраст е нормално да проявява интерес към тези неща, но понякога е по-добре тя сама да разбере че е още рано, отколкото ти да и наложиш забрана. Много е важно в семейството да се говори на такива теми, да няма табута. Това от една страна помага при преудоляване евентуално на някакъв проблем с момчето. Момичетата са по-склонни да споделят с майките си отколкото момчетата. Така че не се притеснявай толкова много, нищо няма да постигнеш, най-много да си докараш някоя нервна криза!!!
Между другото не си ли се замисляла, че дъщеря ти може да посещава този сайт и съвсем случайно да види тази тема? Май няма много да и хареса...

svetlomira
03-19-2009, 05:13
Аз също съм майка и дъщеря ми е на 15.Наистина е трудно,но трябва да се говори и разговора да не е монолог от Ваша страна.Всеки родител в днешно време все по-рано се сблъсква с този проблем-децата не ни разбират,но дали ние се опитваме да ги разберем?Това в последно време много ме вълнува.Имам и син на 17.Ако за девойката кажа,че е рано,какво да кажа пък за него?Говорим много,но по този проблем се опитвам да не натрапвам мнение,за да не се получи обратното.Понякога срещам и неразбиране,но това е нормално.Така, че говорете с дъщеря си,но без намеса само съвети.

1ov3m3
03-19-2009, 07:15
Аз също съм майка и дъщеря ми е на 15.Наистина е трудно,но трябва да се говори и разговора да не е монолог от Ваша страна.Всеки родител в днешно време все по-рано се сблъсква с този проблем-децата не ни разбират,но дали ние се опитваме да ги разберем?Това в последно време много ме вълнува.Имам и син на 17.Ако за девойката кажа,че е рано,какво да кажа пък за него?Говорим много,но по този проблем се опитвам да не натрапвам мнение,за да не се получи обратното.Понякога срещам и неразбиране,но това е нормално.Така, че говорете с дъщеря си,но без намеса само съвети.
Много си права! като едно малко 16год момиче мога да кажа че си предприела доста добра тактика да контактуваш с децата си! за което ти казвам БРАВО! просто колкото и да сме малки в очите ви и ние започваме да имаме наш живот с хора които вие не винаги познавате и ние започваме да имаме нужда както от подкрепата ви и да ви чувстваме близо, така и да се спазва някаква дистанция - да ни оставите да имаме лично пространство :oops: :oops:

Boyd
03-19-2009, 09:50
Прекалено си смотана, за да си родител! Ника ти подсказва, че не си, в което съм сигурен! Никой възрастен няма да влезе и да пише по глупави форуми за тинейджъри, защото това говори лошо за него. Проблемът ти е в главата и той е сериозен!

"Дъщеря ти" е доста вероятно вече да не е "добро детенце". След като нямаш достатъчно вещества в главата, е нормално да не ти се доверява и да не ти казва нищо. Не си познаваш "детето" - проблема ти е сериозен!

PaulCrewe
03-19-2009, 12:10
94'та и вече родител - не си поплюваш

ThisIsMe
03-19-2009, 12:19
94'та и вече родител - не си поплюваш

8 клас майка с дете на 15 години?
интересно как дъщерята е по-голяма от майка си?
поне ника да ти беше сменен щях да се замисля дали да ти повярвам.

kolarova
03-19-2009, 13:39
az sam moje bi nai-golqmata ot po-golqmata olditoriq tuk po4ti 20 godi6na sam az na tazi vazrast imah pariqtel misleh 4e e seriozno no nqma6e sex toi be6e na 23-24 nqkade mislq 4e ne trqbva da se pritesnqva6 iii naistina trqbva da pogovori6 s neq na tema sex predpazni merki ne trqbva da q pla6i6 a da napravi6 takla 4e da ti se doveri i eventualno kato go napravi da ne se strahuva da ti razkaje kak se e 4uvstvala i t.n taka 4e ne pravi gre6ki za koito posle 6te sajalqva6 a ako imat ne6to s tova mom4e gi ostavi 6tom se haresvat tq si re6ava s koi da bade ne e vajno ti dali go haresva6 a dali tq go haresva za6toto edno takova tvoe namisane v tehnite otno6eniq mogat da dovedat da problemi pri vas dvete saveta mi ot men e stani neiuna priqtelka ne i se karai za takiva ne6ta vapreki 4e i az sam na mennie 4eeee dne6nata mladej mnogo rano stavat golemi hora koeto ot edna strana e hubavo ot druga ne v toq sait zabelqzvam 4e po-malkite znaqt pove4e ot men samata no az primerno na 12 godini sorry dano ne obidq nikoi no vse o6te igraeh na kukli na krienica dama i tem podobni aide stiskam palci badi dobra maika da6terq ti 6te oceni priqtelstvoto ti

intotheblue
03-22-2009, 19:48
Тя е на 15 години.Аз бях колкото дъщеря Ви когато започнах полов живот.С приятелят ми сме заедно от 1 година и водим полов живот средата на връзката ни.Мисля,че 15 години е нормално да започне да прави секс,а щом и мочето е свястно и чувствата му към дъщеря Ви са истински невиждам нищо лошо в това да консумират връзката си.Мога да кажа само да не се опитвате да съсипите живота и а да я оставите да се води от сърцето си и от чувствата.Тя има право да бъде с който обича и когато си иска.А доколкото до вечерният час 20:30 малките деца са навън тогава.То ако си втора смяна на даскало свършваш в 7 и нещо.Най-нормалният вечерен час е до 20:30.Та те ако им се преиска да се ебат ще го направят и сутринта и по обят.Неможеш да я спреш дори и да и забраниш да се вижда с това момче елед време ще дойте друго и това и рано или късно тя ще се одаде на греха и няма да е детственица до сватбата или цял живот.Колкото повече рабраняваш на тийнейджарите толкова повече искат да опитат.Тя е млада и иска да изживей максимално живота и да опита всичко.Едно ебане не е кой знае какъв проблем.Ако и забраниш да се вижда с това момче би трябвало да спечелиш награда" лоша майка на годината",но те разбирам предисняваш се за сигурността и и за това да не съжелява както Вие на времето сте съжелявали,но това я чака и радост и тъга, а това се нарича карма и никой не може да я промени.По-добре говори с нея и и обясни какво трябва да направи и какви предпазни мерки да приеме.За презирватива и портивозачатъчните.Дай и съвети,макар,че съм обедена,че тя знае за това много и че е чела и чувала как да се пази от забременяване и други проблеми.Дай и свобода,дай и правото за собствен живот.Това направи просто не се притеснявай и вярвай в нея и знай,че ако си я възпитала тя ще е достойна девойка,а не преебана курва.
Не я поробвай,тя иска просто да води нормален живот.