View Full Version : Обица на ухото - възпаление..
Оня ден се пробих сам с игла и ся кат си пипна обичката и ме боли и мисля, че започва да се възпалява.Всеки ден си вадя обицата, промивам и изчиствам всичко със спирт, това правилно ли е :Д ?Нормално ли е да боли и с кво да се мажа, за да избегна възпаление? :)
Обичката си е на обичайното място.
jenichka
04-25-2009, 12:06
като нисхто може да си си докарал някоя инфекция!защо се дупчиш сам?!?!?!?!? :-x по добре махаи обецата докато не ти е гноясало ухото и като позарасне отиди при специалист!5 лв струва! :smt021
Вземи си Фуцидин.Струва между 7 и 11 лв. в зависимост кой точно ще си вземеш :) На мен ми бяха предписали Фуцидин 15г. крем 2% (или нещо такова).В тубичка е с една червена лента.Има Фуцидин,който е по-евтин във същата опаковка,но с оранжева лента.Като цяло това е крем-антибиотик,който се използва при инфекции на кожата.И гледай по-скоро да започнеш да се мажеш,а не да чакаш като мен да се оправиш от самосебе си,защото аз за малко щях да стигна до хирург заради тия обеци (а се бях пробила с пистолет и т.н.) :?
breathless
04-25-2009, 12:16
Аз така 2 дупки си пробих и най-много седмица да ме е боляло като си пипам обецата.
И нямах никакви инфекции. Предполагам, че до няколко дни ще ти мине. (:
като нисхто може да си си докарал някоя инфекция!защо се дупчиш сам?!?!?!?!? :-x по добре махаи обецата докато не ти е гноясало ухото и като позарасне отиди при специалист!5 лв струва! :smt021Хах, не ми е за парите, просто ми хрумна на момента и се пробих.Преди да се пробия бях дезинфекцирал иглата и обичката мн добре.
^^ То и аз се пробих в студио,бях с обеци от медицинска стомана,2 седмици всичко си беше Окей,но на края получих възпаление,което се разпространи по целите ми уши и малко по врата ...
Извод:При всеки е различно,така че най-добре да си вземе Фуцидин преди да е тръгнала някоя инфекция и при него!
Psyhosocial
04-25-2009, 12:56
Такаа взимаш си антибактериален сапун, кислородна вода 3 % и гентамицин за мазане. Първо измиваш с антибактериалния сапун, изсушаваш го, после промиваш с кислородната вода, като изсъхне мажеш с гентамицин . Това го прави не повече от 10тина дни, защото гентамицинът е антибиотик, а кислородната вода изсушава. Би трябвало да се оправи за няколко дни по този начин. И никакъв спирт!!!!!!!!!!!!!!!!
Edit : и не вади обицата за бога, още не е зарастнала. Няма да зарастне ако я вадиш всеки ден. На мекичкото зарастват за около месец макс, но ако не се оправи по тоя начин, сваляй я и после като зарастне бягай в студио ;)
@Psyhosocial, мерси..
Значи четох, че тва да го промивам със спирт е огромна грешка, шото дори увеличавало шанса от инфекция :О
Ще направя това, което ми каза, мерси много :)
Jamalska
04-25-2009, 13:57
Бооожеее,да се беше сетил да почетеш преди да прайш смехории ли?
Е да, ся осъзнах, че съм напраил "смехория", както и да е, вече е направено сторено.
rosencetooo
04-25-2009, 14:37
намажи се с гентамицин :) и си върти обицата ;)
Как може се дупчите сами немога ви разбера... свидят ви се 3/4лв ли ко :-o :-o :-o
Тръпката е по-друга.. :>
А бтв, махнах обецата, шот ся забелязах, че съм се пробил някак на криво и ше изчакам да зарастне и пак ше се пробия, обаче този път с абокат. :] 8-)
j_adore2
04-25-2009, 16:18
Мен козметичка ме дупчи и от медицинската обеца след 2 дни ми забра ухото и не можех да си махна обецата 40 мин от болки,но от както сложих истинско сребро нямам никакъв проблем :)
CryForMe
04-25-2009, 16:21
ква обица си завря в ухото ?
в смисъл от медицинска стомана ли беше? или др?
Psyhosocial
04-25-2009, 17:10
Тръпката е по-друга.. :>
А бтв, махнах обецата, шот ся забелязах, че съм се пробил някак на криво и ше изчакам да зарастне и пак ше се пробия, обаче този път с абокат. :] 8-)
Съветвам те да не се дупчиш сам или поне проучи всичко преди да го направиш. По- добре ходи в студио, кво, пак ли искаш да ти се възпали?! Ще си преебеш ушите....и все пак ако се дупчиш сам си вземи обици от медицинска стомана...
idiotismm
04-25-2009, 17:18
с ква игла си се дупчил? обикновена за шиене или абокат?
Аз се надупчих адски некадърно.Обицата беше от медицинска стомана.Дупчих се с обикн. игла за шиене.Абе..зле 8-)
Следващия път ше съм мноу по-внимателен. :)
marin4itu
04-25-2009, 19:34
Оф, омръзна ми да пиша едни и съши неща в всяка тема за пиърсинги...
Няма значение кой, къде те пробива, ВИНАГИ може да се получи инфекция! Това, че е почнало да му забира, не е от това, че се е пробил сам! Не разбрахте, мамка му, НИКАКЪВ СПИРТ! По-зле става! Почиства се с кислородна вода или физиологичен разтвор!
Следващия път по-добре се пробии с абокат, с игла по принцип е кофти, защото една игла за шиене е по-тънка от обица, зависи от иглата и от обицата де. Абокатът мисля, че беше 22ри номер за пробиване на ухо, но не съм сигурна, питай аптекарката се пак.
Нали знаете, че и да се пробия в студио пак може да ми се инфектира :)
Просто не бях проучил нещата хубаво и действах прибързано..голяма работа, човек се учи от грешките си, следващиоя път ше съм мн по-подготвен и няма да има никакви проблеми :---)
foreverr
04-26-2009, 09:25
Ми по принцип е нормлано да има малко болка, но ако болката е мног и ако е много подуто, не е много нормално.И все пак ако е много подуто и ако много те боли двеа пъти дневно/сутрин и вечер/ сваляй обицата, промивай я с спирт, и ухото си с спирт и след това преди да сложиш обицата мажи с кремче гентамицин.Има го в патеките по 2-3 лева е и аз поне с тва кремче се оправих за 2-3 дена!
Не го промивай със спирт и не махай обецата!! Кви са тия глупости на 2 дена да сваляш обецата, абе хора информирайте се малко!
Аз имам на дясното ухо.Направиха ми я по миналия петък.Махнах я този понеделник но една фр ми каза че ако не я махна ще събере гной.Махнах я но след няколко минутки се поду.Този понеделник се поду и все още е подуто.Какво да правя има ли нещо сериозно или ще ми мине.ПОМОГНЕТЕ МОЛЯЯЯ ВИИ #-o #-о
soni4kuu
04-15-2010, 18:21
Оня ден се пробих сам с игла и ся кат си пипна обичката и ме боли и мисля, че започва да се възпалява.Всеки ден си вадя обицата, промивам и изчиствам всичко със спирт, това правилно ли е :Д ?Нормално ли е да боли и с кво да се мажа, за да избегна възпаление? :)
Обичката си е на обичайното място.
сам с игла :O човек добре ли си ? има си тав едно топче,което трябва да се пробие а ти сигурно не си пробил него.а и иглата беше ли дезинфикцирана?
ами значи аз имам 5 дупки на ухото всички са правени с пистолет нали, обаче тва няма голямо значение (познавам много хора дето тей самички се надупкаха - нямат проблеми)... Боли те щото дупката е прясна.. аз съм нямала никакви поблеми с мойте уши ... значи мене майка ми ми каза всяка сутрин кат стана да си слагам плюнка на ухото ама без да съм яла или пила нещо преди тва ... аз правех така, звучи гнусно ама не е чак тъй :D ... при мене след MAX 5 дена болка не се усеща и ухото зараства :)
raliichkaa
04-18-2010, 17:46
просто трябва да носиш обеци от злато и сребро .. ама истинско ;d
Transform
04-19-2010, 12:01
АЗ СЪМ СЕ ПРОЗБИВАЛ САМ !
Ухото боли,но продължавай да го промиваш,и ще ти мине , спокич .. познавам много , ама много хора които си пробиват сами ушите,дори и някой други места :wink:
Transform
04-19-2010, 12:03
..сега прочетох че си се пробивал с игла за шиене :-o
не се притеснявай,и аз така се пробих , и обичакта
беше от 40 стотиники .. нищо според мен няма да те стане
deSireeE
04-19-2010, 12:19
Немога да разбера защо си пробивате сами дупките...има едно момиче от моя клас,което може би има над 10 дупки на двете уши,които сама си ги е пробивала и съм била свидетелка как пробива ушите и на други хора от училището...но не само може да се инфектира,но и да се засегне някоя важна точка върху ухото. :)
marin4itu
04-19-2010, 17:48
Вие кво си мислите :D че тея от студията знаят точно къде каква точка се намира ли? :D
KumchoValcho
04-19-2010, 17:54
Охоо, тая тема аз я писах преди време от стария ми акаунт :D
Вече съм по-умен, нека ви светна къде ми беше грешката:
Всеки ден вадех обицата и промивах със спирт.
Обицата я махнах и като зарасна дупката се пробих на ново. С абокат и някаква обица за 1 лв. Промивах го с физиологичен разтвор и нямах НИКАКВИ проблеми. Обицата не съм я вадил. Та, така. Учете е от грешките на другите 8-)
KumchoValcho
04-19-2010, 17:55
Немога да разбера защо си пробивате сами дупките...има едно момиче от моя клас,което може би има над 10 дупки на двете уши,които сама си ги е пробивала и съм била свидетелка как пробива ушите и на други хора от училището...но не само може да се инфектира,но и да се засегне някоя важна точка върху ухото. :) Не говори простотии, моля те. :)
Пиърса винаги мжое да се инфектира, а за такива магически точки на ухото за пръв път чувам. Най-много да улучи някой малък кръвоносен съд.. :-o
kocaki1996
11-14-2010, 13:35
Такаа взимаш си антибактериален сапун, кислородна вода 3 % и гентамицин за мазане. Първо измиваш с антибактериалния сапун, изсушаваш го, после промиваш с кислородната вода, като изсъхне мажеш с гентамицин . Това го прави не повече от 10тина дни, защото гентамицинът е антибиотик, а кислородната вода изсушава. Би трябвало да се оправи за няколко дни по този начин. И никакъв спирт!!!!!!!!!!!!!!!!
Edit : и не вади обицата за бога, още не е зарастнала. Няма да зарастне ако я вадиш всеки ден. На мекичкото зарастват за около месец макс, но ако не се оправи по тоя начин, сваляй я и после като зарастне бягай в студио ;)
Значи аз взех кислородна вода и гентамицин , бях го видял от един друг форум мажа ухото ми и то доста време и не минава. Слагам кислородна вода (не чакам да изсъхне) и веднага гентамицин , мажа дори и обицата с гентамицин ! Беше ми минало и изведнъж отново взе да ме боли и пак взе да набира гной :( А и забравих да отбележа ,че ухото ми е дупчено с пистолет 5 лв е и съм със медицинска обица и пак .... :(
PorcelainLady
12-26-2010, 14:27
ами хора аз пъреият път се сдупчих сама на хрущяла и нямах никакви проблеми нито се потду, нито нищо ..мина ми доста бързо .. 2рият път преди няколко месеца си направих още една обаче този път отидох в студио .. и първоначално нямах никакви проблеми и после се потду не много, но точно до дупката имам някякво меко потдуто образование с какво ли не го мазах и все си мислех, че ще ми мине обаче не минава .. при положение, че се дупчих с безопасна игла и си сложих съвсем обикновена обеца и се сдупчих накриво, и нищо ми нямаше пък като бях на лицензирано място ми се получи този проблем, медицинската обеца я махнах преди месец а се сдупчих септември .. просто имам много повече доверие на себе си отколкото на тези от студиото :)
AdrenaliNa
12-26-2010, 16:27
ВИНАГИ се дупча сама със абокат.За да не се възпалява го почиствай със спирт или кислородна вода и слагай антибиотик. :)
Megcxoyyy
10-27-2011, 21:10
Pro4etoh vsi4ko...iskam da ti kaja 4e as..si probih usxite i nosa sama..imam 3 dupki na ednoto uho i 4 na drugoto....iskam da ti kaja 4e e mn vajno da e s abokat..i to da e za probivane..po debell..zasxtoto s obiknovenna igla ili obica..stava mn po trudnnoo..boleznenoo..a i na krivoo..taka 4e ne se pritesnqvai ..kupi si abokat ..obgori go s edna zapalna..probii se..ii si oprai obicata i ne mu mislii.. 8) ;)
blueberryyy
10-28-2011, 07:45
Нали знаете, че и да се пробия в студио пак може да ми се инфектира :)
Просто не бях проучил нещата хубаво и действах прибързано..голяма работа, човек се учи от грешките си, следващиоя път ше съм мн по-подготвен и няма да има никакви проблеми :---)
А ти нали знаеш, че на нас ни е абсолютно все едно как, къде и с какво ще се пробиеш и дали ще си докараш инфекция?
Ти си този, който иска съвет, затова вместо да ни обясняваш какво знаем и какво не, седни помисли малко преди да се ебаваш със здравето си.
Половината му викат не се дупчи сам, другите му викат да не се промива със спирт, третите му викат дупчи се сам и се промивай със спирт... Да ви таковам и разбирачите, дето сте се събрали в тая тема... :-x
а за такива магически точки на ухото за пръв път чувам.o
:lol: и седнали наще сами да се дупчат :lol: :lol:
marin4itu
10-28-2011, 07:49
От спирта по-зле става. Кислородна вода или физиологичен разтвор. Винаги с абокат, който е по-широк от обицата, иначе става много зле.
sapphire5
10-28-2011, 11:30
ахахаха ти си много луд ;д 8)
намажи се с гентамицин и си върти обицата.
slunchoy
10-28-2011, 17:29
Абе човек трябваше да отидеш да ти пробият ухото.Сега ще дадеш двойно повече пари за лекарства.И то за това се слага медицинска обеца като се пробива в салон.И тя по принцип се носи 1 месец и после тепърва сребърни или златни обеци.Аз съм сигурна че си сложил/а веднага някоя пластмасова обеца и това е 1 факторите поради,които ти се е възпалило да не говорим за микробите по тая игла :-x