PDA

View Full Version : 9 ФЕГ Алфонс Дьо Ламартинelle_123
06-30-2009, 13:49
Споделете мнения за училището.Как са учениците там,учителите,....

elito6754
06-30-2009, 14:28
Понеже и на мен ми предстои кандидатстване, ще споделя моите отзиви за френската гимназия. Чувала съм добри неща - френския естествено, че се научава. Като цяло обстановката е добра. Знам го като елитно училище, на второ място в моята класация за училищата след испанката. :oops:
От учителката ми по математика знам, че миналата година пък дъщеря и, която е в 9 клас, е сменила 3 учитеки по математика, което от своя страна не говори добре за гимназията. Мисля, че се правеха екскурзии лятото след 8 клас, но не съм сто процента сигурна.

П. П. Физкултурния салон е на последния етаж - вярно ли е?

AnIcHkAtA
06-30-2009, 15:52
Аз пък все лоши неща съм чувала, но ще си я пиша, за да се напиваме с пичовете след училище :D .Само се моля да ми стигне бала.Подаряват оценки и след 12. клас подготовката ти по всичко друго освен по френски куца, ноооо затова има уроци.Даскалите им са малко, понякога нямат определен час в продължение на седмици дори месеци.Ако искате купон-за ФЕГ сте, но ако искате да учите след 8 клас, отивайте в НЕГ, ИЕГ и АЕГ .

Enitto
06-30-2009, 16:04
Френската... ще я пиша след испанската. Ани да не се сърди :D

FuCkInBuBbLeGuM
06-30-2009, 16:19
Аз съм чувала че е хубаво даскало и ще я пиша на 1-во място пък каквото стане. Иначе познавам само 1 момиче от там и нищо не мога да кажа.

elle_123
06-30-2009, 18:23
Нека тези,които учат там да пишат за обстановката,pls..

workplace
06-30-2009, 19:00
здрасти:)) ами значи принципно аз уча в 1АЕГ ,но исках в 9френска. обаче..въпросът е,че не съжалявам че не влязох там. първо няма двор ! или.. е някакъв супер мъничък обрасал в треви. другото е ,че е баш на булевард ии е така е супер шумно. другото което не ми харесва там ВЕЧЕ е че..просто е така като влезнах вътре.. ами не ми хареса. някво прокъртено беше. самата мисъл да прекарвам по-голямата половина от деня си в такава дупка ме плаши. обаче пъкк има супер яките хорица там . някви готинки са ... заеби че повечето са наркомани, които киснат по ндк ,вместо да си влизат в часовете. мисля че 164 испанската е по -добра. ! :-)

bobolinka6
07-01-2009, 09:10
Аз уча във френската и мога да ви кажа,че нищо от написаното в тази тема не е вярно.Първо,наркомани има във всички училища,обаче аз лично в 9 ФЕГ не съм срещнала нито един.Учи се здраво,наистина здраво,съжалявам,Ани,май те разочаровам.Ако си мислиш,че се толерира неприсъствието в часовете,мога да те уверя,че не е така.Тази година доста ученици бяха изритани поради тези причини.Изглежда просто твоите приятели са си доста...хмм...разхайтени?Так ва си ги има навсякъде,дори в прехвалената испанска,където,честно да си го кажем,с този испански закъде?Ще берем ягоди в Испания?Супер!Аз имах бал да вляза и в немската,и в испанската,но предпочетох френската.Имам сведения(не знам доколко верни),че момичето,прието да учи в 91 НЕГ с най-висок бал,е безкрайно разочаровано от това училище и в момента усилено учи френски за да се прехвърли наесен при нас.
Хайде,моля,незапознатите лично с училището да не се изказват неадекватно по темата,по-добре да замълчат!Единственото вярно твърдение за училището,което прочетох,е че дворът му е отвратителен.Да,това наистина е така,може да се види от всеки,минаващ край него.Наистина жалко,че едно от елитните училища на България,намиращо се в центъра на столицата,не може да се похвали най-малкото с приличен двор.Накрая,Ани,пожелавам ти успех с кандидатстването,но е по-добре да не влизаш във френската,защото:1.Ще се разочароваш,че приятелчетата ти са те подвели за безкрайния купон.2.Именно такива чаровни умници като теб подронват авторитета и репутацията на училището със своите неконтролируеми действия и безсмислени брътвежи.Надявам се не си ме разбрала погрешно. :oops:

AnIcHkAtA
07-01-2009, 09:44
bobolinka6, не съм склонна да ти вярвам за много от нещата, които си писала.Познавам момиче (дано не се сърди, че разпространявам информацията), което е имало 4 за срочна по един предмет.Втория срок има 2,2,3.Питат я дали иска да я изпитват за 4, тя казва, че не ще.Учителката мъдрила каквото премъдрила и й писала 4 за втори срок, и 4 за годината, при положение, че не е имала оценки за 3 даже.Не знам как ще се учи здраво след като 9 ФЕГ не е в десетте училища, които са се представили най-добре на матурите.Дори 31 СУЧЕМ дава по-добри резултати.Единствено това доказва колко здраво се учи.Съгласна съм, че в 8. клас много ги мъчат с френския, но все ми се струва, че след това малко поизостават.Малинска си отиде и цари хаос.Ако си 10. клас много добре знаеш какво се случва с профилите.Когато мой приятел е попитал учителка защо нещо с тия пусти профили не е наред, е получил отговора "Еми, вече на никого не му пука за учениците.".И последно-не мисля, че бих могла да ороня авторитета на училището след като уча и се представям добре в час и на писмени/устни изпитвания.Защо купона и ученето да не вървят ръка за ръка?Мярка има както за пируването, така и за ученето.Всичко по малко е полезно и аз мисля, че бих могла да съчетая чудесно двете :-D .
Няма смисъл да се спори по темата добро ли е, или не е-с мерак навсякъде можеш да получиш знания.Отиваш там, където знаеш, че ще се чувстваш добре, ще намериш приятели и ще имаш подходяща за мозъчния ти капацитет подготовка.Нито е простак да отиде в НЕГ, нито умник в ПГЕА.
И след като изтъкнах толкова много минуси, може би се питате защо искам ФЕГ-там имам приятели, виждам, че хората са умни и печени.Според мен това е единственото училище, в което има хем умни, хем способни на забавление деца.Изключения има навсякъде и това си е мое мнение.
Само, моля ви, не го изкарвайте най-доброто училище, че от НЕГ даже по-добро.Навсякъде има много отрицателни неща.Може би тук трябва да кажа "Живеем в България, все пак.", но ще го премълча и ще кажа на всички вместо да се блъскат да учат като ненормални, да учат толкова, колкото им е достатъчно и да се забавляват толкова, колкото им е достатъчно, а не мъчейки се да станат гении в един момент да се сриват и да стават боклуци.Живейте си живота, за да сте щастливи и учете, за да сте от висшите пластове на обществото.Всичко с мярка и от всичко по малко.
Раздрънках се доста, затова спирам.
Стискам палци на кандидатите.