View Full Version : противозачатъчни
Mademoiselle
01-04-2010, 18:18
Здравейте :)
Преди време пиех Линдинет 20,но имаше 2 странични ефекта-силна болка и гадене по време и преди цикъл и намалено желание за секс :(
Някой,който има опит с контрацептивни хапчета може ли да ми препоръча други,при които да не се наблъдават горните 2 и напълняване? Чувала съм,че Ясмин са ниско дозирани,но много момичета казват,че им влияе на сексуалното желание.. :? коетоо си е кофти. Споделете вашето мнение,какво сте пили и как сте се повлияли :)
п.с. на 19 г. съм
SwEeT_pAiN_F
01-04-2010, 18:22
Здравей, аз близо 2 години пия противозачатъчни. Първо бях на Ясмин но са високо дозирани и вуйна ми ми каза че ако искам да имам деца след време по-добре да започна още по-ниско дозирани. От година съм на Три Регол и съм много доволна, не ми се появяват странични ефекти. Даже желанието ми за секс се е увеличило и бюста ми е понаедрял. така че...за мен тези са най-добрите.
Надявам се да съм типомогнала.
П.С. Забравих да ти спомена че са и по-евтини.... излиза ти около 4-5 лева на месец. А с Ясмина е около 15......
Момче съм нямам никаква идея.. но ходи на гинеколог 1 е при 1 момиче друго си е при друго ;)
отиди на лекар не си ги самопредписвай така той ще определи подходящите за теб за да избегнеш страничните ефекти
hahavteen
01-04-2010, 18:35
Ясмин взимах преди и ми повлияха на сексуалното желание. Че даже започнах да имам трудности със свършването! :?
Сестра ми ги приема от началото на половия си живот и не е получавала до сега оргазъм и прави секс 2-3 пъти в месеца (на 19 е!).
Изписани бяха от гинеколог.
Аз съм чела доста по темата и много жени се оплакват от намалено желание за секс или трудности при достигане на оргазъм (независимо от възрастта и хапчетата).
anichka12345678
01-04-2010, 19:21
Преди време пиех Линдинет 20,но имаше 2 странични ефекта-силна болка и гадене по време и преди цикъл и намалено желание за секс :(
Някой,който има опит с контрацептивни хапчета може ли да ми препоръча други,при които да не се наблъдават горните 2 и напълняване? Чувала съм,че Ясмин са ниско дозирани,но много момичета казват,че им влияе на сексуалното желание.. :? коетоо си е кофти. Споделете вашето мнение,какво сте пили и как сте се повлияли :)
п.с. на 19 г. съмНесмятам да прибягвам скоро до такива хапчета и не смятам,че са необходими.Достатъчно удоволствие може да изпитва едно момче от секс и без да свършва в момичето.Чак такива превилегии няма да си позволя.
LovelyGirl
01-04-2010, 19:51
^ Боже Господи.. ти прочете ли темата изобщо?
Аз пия Линдинет 20 близо 6 месеца и страничния ми ефек беше само първите 2 месеца - гадене през нощта няколко пъти. Първият месец цикълът ми не тръгна много редовно, но се нормализира след това.Другото, което забелязах, е че първият месец бях супер изнервена и се чувствах като в депресия напълно безпричинно.
Откакто ги пия сексуалното ми желание е станало само по-голямо (не че вярвам да се дължи на тях :Д ). На всеки му влияят различно.Защо не отидеш при гинеколожката си, за да ти направи изследвания и да види кои са подходящи за теб.
Така или иначе сама не можеш да си ги купиш :)
mmrammstein
01-04-2010, 19:53
Аз взимах Линдинет 20 девет месеца, като страничен ефект гръдната ми обиколка се увеличи с 3 см (ама да ви кажа, бая личеше, нямаше мъж, който да не забеляза :D ) . Спрях ги, защото гинеколожката ми откри изменена тъкан около маточната шийка, правиха ми биопсия и стигнаха до извода, че най-вероятно е причинена от хормоните. Тия дни ще ходя да ми я горят. Тази година съм абитуриентка и попитах дали би бил проблем, ако ги взема за 1 месец, колкото да не съм в цикъл по време на изпитите и бала, казаха, че не е препоръчително, каквато и марка да са.
Така че - ти си прецени, но все пак гинеколожка трябва да ти ги предпише, най-вече защото освен явни неразположения могат и скрито да ти причинят разни гадости. На мен изменената тъкан ми я откриха при профилактичен преглед, изобщо не съм имала оплаквания.
vaseto0o
01-04-2010, 21:32
Момче съм нямам никаква идея.. но ходи на гинеколог 1 е при 1 момиче друго си е при друго ;)
+1 :D
В даскало не са ли ви пускли от онези филмчета за противозачатъчни, където се казва че трябва да са предписани от гениколожката ви... Във въпросното филмче гинеколожката се хвалеше на пациентите си как цикъла и бил точен като "шевйцарски часовник", чувствала се много по добре, нямало странични ефекти и т.н. щото били нови противозачатъчните :D
scanadal
01-05-2010, 05:53
Аз пия Линдинет 20 от три години вече.Нямам никакви странични ефекти и съм напълно доволна от тях ;)
Но най-добре посети гинеколог,за да прецени той от кои хапчета ще имаш нужда
Аз пия Милигест,но от скоро.Според мен тези странични ефекти ,които описвате са нормални.Това са хормони,те променят много неща и това си личи най-вече в началото на приемането им,защото огранизма още не се е регулирал.Относно депресивното състояние,това също е нормално,както и промяната в либидото.При някои то се увеличава,при други намалява.Все пак най-добре е именно поради тези причини противозачатъчните да се предписват от гинеколог,а не от вас самите.Ако все пак страничните ефекти продължават след две опаковки е най-добре да се допитате до гинеколога си и ако той реши,че трябва да преминете към друг вид,който ще ви понася по-добре.При мен няма такива проблеми.Чувствам се много добре,либидото почти не ми се е променило и гърдите са ми леко нарастнали.Това е всичко. :) И така по-добре Mademoiselle иди при гинеколог и се посъветвай по този въпрос там,защото както AlokiNn каза при едно момиче е едно,при друго е друго.Тук можем да ти дадем много мнения,но не е казано,че при теб ще стане по същия начин.Успех,дано намериш точните хапчета за теб!
Аз пия "Логест" от много време насам и съм доволна. То всеки гинеколог препоръчва хапчетата на фирмата, с която работи. При 3 гинеколога да отидеш, и тримата ще ти препоръчат различно. То те логеста имат същия хормонален състав като Линдинет 20, но са на друга фирма и аз лично си ги харесвам. Досега освен едно интерменструално кървене първите години, други странични ефекти не съм имала. А и на либидото не ми влияе. А, кофти ефект е, че не се овлажняваш като хората и лесно можеш да се протриеш. Но се зареждаш с лубрикант и си ти ;)
Отиди при гинеколог, той/тя ще ти каже какво да пиеш. Аз пия Ясмин от повече от година. При мен няма странични ефекти.
RAYNE666
01-05-2010, 12:26
Аз взимах Линдинет 20 девет месеца, като страничен ефект гръдната ми обиколка се увеличи с 3 см (ама да ви кажа, бая личеше, нямаше мъж, който да не забеляза :D ) . Спрях ги, защото гинеколожката ми откри изменена тъкан около маточната шийка, правиха ми биопсия и стигнаха до извода, че най-вероятно е причинена от хормоните. Тия дни ще ходя да ми я горят. Тази година съм абитуриентка и попитах дали би бил проблем, ако ги взема за 1 месец, колкото да не съм в цикъл по време на изпитите и бала, казаха, че не е препоръчително, каквато и марка да са.
Така че - ти си прецени, но все пак гинеколожка трябва да ти ги предпише, най-вече защото освен явни неразположения могат и скрито да ти причинят разни гадости. На мен изменената тъкан ми я откриха при профилактичен преглед, изобщо не съм имала оплаквания.
Аз пия същите хапчета като теб от 7 месеца и направо се шашнах като прочетох, какво ти се е случило, ще зема да си запиша час за профилактичен.. А иначе ефекта от тях беше увеличената гръдна обиколка и желанието ми за секс стана по - голямо :D Доколкото съм чувала Линдинет 20 са с ниска дозировка :-o също като Ясмин. Най - добре иди на лекар, той ще предцени какви трябва да пиеш. :)
Mademoiselle
01-05-2010, 12:28
Първо,много благодаря на всички ви за отговорите по темата :-)
Второ,леля ми е гинеколожка и неин опитен и значително по-възрастен колега акушер-гинеколог ми предписа Линдинет 20,които ги пих към 10 месеца и споменах смущенията,които настъпиха при мен..Казах на леля ми,че пак ще почвам хапчета,но тя ми препоръча да заменя Линдинет-а с Ясмин,като ме предупреди,че на всеки организъм влияят различно,но е важно да са нискодозирани,защото все пак нямам 20 години,а и съм доста слаба като килограми. Така че мога да си ги купя сама,тя най-лесно ще ми напише рецепта като се спра на дадени хапчета,но трябва да ми дойде след няколко дни и не е лошо да побързам да си взема.. :? Причината да пусна тема беше,че отворих няколко форума,в които негативите за Ясмин бяха в изобилие и реших да се консултирам с мацките тук :) пак мн мерсии :-)
Mademoiselle
01-05-2010, 12:35
Несмятам да прибягвам скоро до такива хапчета и не смятам,че са необходими.Достатъчно удоволствие може да изпитва едно момче от секс и без да свършва в момичето.Чак такива превилегии няма да си позволя.
хахах значи доста некомпетентно мнение изказваш.. дори момчето да не свърши в теб,1.винаги може да стане гаф,особено без никакви предпазни средства,2. презервативът не е надеждна защита от нежелана бременност иии 3!!!-в предекулационната течност също се съдържат множество сперматозоиди,а да не забравяме,че е достатъчен само ЕДИН за да станеш бъдеща мама..
purple__love
01-06-2010, 09:33
п.с. на 19 г. съм
Значи първо има голяма разлика между линдинет 20 и линдинет 30... би могла да ползваш 30... аз първо бях на 20, но започна да ми кърви, имало е и гадене, за наедряване не съм забелязала. Другото, което исках да ти кажа е, че всички противозачатъчни хапчета влияят по някакъв начин на сексуалното желание. Ясмин са най-високо дозираните хапчета на пазара в момента. Не ти ги препоръчвам. Това за напълняването според мен са абсолютни слухове и предразсъдъци, чети листовки - там пише всичко. Според мен е добре да минеш на 30 - ще се чувстваш по-добре, но все пак се посъветвай с гинеколог, както направих аз преди да започна 30. Успех!
Mademoiselle
01-07-2010, 06:46
Значи първо има голяма разлика между линдинет 20 и линдинет 30... би могла да ползваш 30... аз първо бях на 20, но започна да ми кърви, имало е и гадене, за наедряване не съм забелязала. Другото, което исках да ти кажа е, че всички противозачатъчни хапчета влияят по някакъв начин на сексуалното желание. Ясмин са най-високо дозираните хапчета на пазара в момента. Не ти ги препоръчвам. Това за напълняването според мен са абсолютни слухове и предразсъдъци, чети листовки - там пише всичко. Според мен е добре да минеш на 30 - ще се чувстваш по-добре, но все пак се посъветвай с гинеколог, както направих аз преди да започна 30. Успех!
ами не знам,няма логика да се почувствам по-добре от по-високо дозираните,както са Линдинет 30 според мен,а и нали споменах,че съм малко килограми и изрично ми казаха,че трябва да пия възможно най-ниско дозираните..а за Ясмин много ме учудват твоите думи,аз съм чувала и чела тъкмо обратното-че съдържат по-малко количество хормони и са предназначени за млади момичета.. Днес ще се консултирам с друг гинеколог и ще пиша какво ми е предписал :)
purple__love
01-07-2010, 16:15
ами не знам,няма логика да се почувствам по-добре от по-високо дозираните,както са Линдинет 30 според мен,а и нали споменах,че съм малко килограми и изрично ми казаха,че трябва да пия възможно най-ниско дозираните..а за Ясмин много ме учудват твоите думи,аз съм чувала и чела тъкмо обратното-че съдържат по-малко количество хормони и са предназначени за млади момичета.. Днес ще се консултирам с друг гинеколог и ще пиша какво ми е предписал :)
не случайно ясмин са най-добрите хапчета на пазара... а най-добрите трябва да са най-високо дозорани, защото именно по-голямата
дозировка има по-голям процент да те предпази!
SwEeT_pAiN_F
01-08-2010, 10:11
[/quote]
не случайно ясмин са най-добрите хапчета на пазара... а най-добрите трябва да са най-високо дозорани, защото именно по-голямата
дозировка има по-голям процент да те предпази![/quote]
Изобщо не си права!!Ако е така аз пия едни от най-ниско дозираните противозачатъчни и не съм забременявала. Колкото са по-високо дозирани толкова опасността от закърняване на яйчниците е по-голяма. Именно за това в Австралия на жените в менопауза им дават да пият Ясмина. Вуйна ми която е лекар там каза че ако искам да имам деца по-добре да мина на по-ниско дозирани. Пък и после като решиш да забременееш ти трябва мноооого време за да се "очистиш" от противозачатъчните.Освен това колкото са по-ниско дозирани толкова влиянието ми на другите системи е по-малко.
Mademoiselle
01-08-2010, 10:48
дозировка има по-голям процент да те предпази![/quote]
Изобщо не си права!!Ако е така аз пия едни от най-ниско дозираните противозачатъчни и не съм забременявала. Колкото са по-високо дозирани толкова опасността от закърняване на яйчниците е по-голяма. Именно за това в Австралия на жените в менопауза им дават да пият Ясмина. Вуйна ми която е лекар там каза че ако искам да имам деца по-добре да мина на по-ниско дозирани. Пък и после като решиш да забременееш ти трябва мноооого време за да се "очистиш" от противозачатъчните.Освен това колкото са по-ниско дозирани толкова влиянието ми на другите системи е по-малко.[/quote]
Точно така,суити:) Принципно високо дозираните като Марвелон например ги изписват на жени,които са или над 30-годишни,или по-млади,но с наднормено тегло,защото слабите хапчета не успяват да ги повлияят и с две думи не им действат.
Аз се консултирах с опитен гинеколог и той ми изписа "най-новите и модерни нискодозирани хапчета" - Джас (смешно,но се казват така) иии сега ще ги почвам като ми дойде :) Някой пил ли ги е или поне чувал ли е за тях?
SwEeT_pAiN_F
01-09-2010, 08:57
Благодаря ти за подкрепата Mademoiselle :). За твоите хапчета за първи път чувам,трябва да се разтърся или да подпитам да видим дали са хубави.
lovely_b
01-09-2010, 14:30
Аз съм на Джаз от 3 месеца, наистина са най-новите на пазара, в началото трябваше да си правя поръчки, просто ги нямаше по аптеките. Общо взето бях много наплашена от страничните ефекти, понеже за пръв път пия противозачатъчни, но странични ефекти почти нямаше. Е, бюста ми се уголеми и през първия месец ми казваха, че съм малко нервна, но това е нормално за всички хапчета. Не съм имала нито гадене, нито главоболия, не съм изпадала в депресии, не съм напълняла... доволна съм общо взето :)
SwEeT_pAiN_F
01-09-2010, 16:24
Аз съм на Джаз от 3 месеца, наистина са най-новите на пазара, в началото трябваше да си правя поръчки, просто ги нямаше по аптеките. Общо взето бях много наплашена от страничните ефекти, понеже за пръв път пия противозачатъчни, но странични ефекти почти нямаше. Е, бюста ми се уголеми и през първия месец ми казваха, че съм малко нервна, но това е нормално за всички хапчета. Не съм имала нито гадене, нито главоболия, не съм изпадала в депресии, не съм напълняла... доволна съм общо взето :)
Между другото и аз като почнах да пия Ясмин /отначало бях на тях/ ии при мен бюста се уголеми, и доста бях нервна :D :D . Но пък кървенето ми намаля значително. можеш ли да ми изпишеш лекарството с точното му название, интересувам се от новите лекарства и искам да прочета повечко за него. Мерси предварително.
hahavteen
01-09-2010, 16:48
Току що се информирах за Джаз и едно 90% от мненията на потребителките са негативни и имат какви ли не странични ефекти... :?
За Ясмин пък четох скоро в един форум за няколко случая на извънматочна бременност...
Не знам и аз вече... Мислих да почна пак да взимам някакви противозачатъчни, защото е по-удобно, но колкото повече чета толкова повече се наплашвам...
Aз лично пия "Диане 35" и смея да кажа, че съм доста доволна.
disGLOster
01-09-2010, 23:28
Аз съм взимала Ясмин,от които получих ужасно силен обрив и конюктивит.Може би на всеки организъм действа различно,но противозачатъчните са си гадна работа.Могат да ти направят доста вътрешни мизерии.Но ти си рашаваш.
Mademoiselle
01-10-2010, 06:02
Между другото и аз като почнах да пия Ясмин /отначало бях на тях/ ии при мен бюста се уголеми, и доста бях нервна :D :D . Но пък кървенето ми намаля значително. можеш ли да ми изпишеш лекарството с точното му название, интересувам се от новите лекарства и искам да прочета повечко за него. Мерси предварително.
Суити,хапчетата се казват Yaz , но почти няма инфо в нета...или поне аз не намирам никакви отзиви :?
hahavteen
01-10-2010, 11:13
Суити,хапчетата се казват Yaz , но почти няма инфо в нета...или поне аз не намирам никакви отзиви :?
Аз намерих инфо в немски форуми. Трябва да има и на английски защото до колкото прочетох в Америка ги има от 2006.
Това което аз прочетох като странични ефекти са депресии, акне (въпреки че УЖ би трябвало да намалява пъпките), никакво желание за секс, менструация по 8 дена или липса на менструация 2-3 месеца,... Изобщо все гадни неща... :-o
SwEeT_pAiN_F
01-10-2010, 17:44
Мерси много за инфото,аз ще се опитам да разбера повече за хапчетата и ще пиша. :-o
krem4et0
01-11-2010, 16:14
Тия Yaz не са традиционни противозачатъчни и не ми е ясно с каква цел ви ги изписват. Те имат не 21, а 24 активни таблетки и целят намаляване на менструацията на 3 дни, а не на 5 да речем. Това впрочем се постига и с нормални обикновени ОК. Прочетете:http://www.cosmopolitan.bg/forum/viewtopic.php?p=1222718&highlight=&sid=c84db625e8365433386f59cabf6a1483#1222718
kalpazanka
01-11-2010, 16:29
хахах значи доста некомпетентно мнение изказваш.. дори момчето да не свърши в теб,1.винаги може да стане гаф,особено без никакви предпазни средства,2. презервативът не е надеждна защита от нежелана бременност иии 3!!!-в предекулационната течност също се съдържат множество сперматозоиди,а да не забравяме,че е достатъчен само ЕДИН за да станеш бъдеща мама..
1.Това, че някой пази здравето си, не го прави некомпетентен!
2. Има един метод- календарен- смятат се опасните дни и се избягват сношения. Този метод, комбиниран с ползване на презерватив+свършване отвън, е за предпочитане пред контрацептивите.
Aз лично пия "Диане 35" и смея да кажа, че съм доста доволна.
Предполагам са ти предписани по здравословни причини, heiress.
никакво желание за секс, менструация по 8 дена или липса на менструация 2-3 месеца,... Изобщо все гадни неща... :-o
Това е общ страничен ефект от ОК при преустановяване на приема им. Лошото е, че и овулацията може да не се възстанови /в срок/.
Второ,леля ми е гинеколожка и неин опитен и значително по-възрастен колега акушер-гинеколог ми предписа Линдинет 20,които ги пих към 10 месеца и споменах смущенията,които настъпиха при мен..Казах на леля ми,че пак ще почвам хапчета,но тя ми препоръча да заменя Линдинет-а с Ясмин,като ме предупреди,че на всеки организъм влияят различно,но е важно да са нискодозирани,защото все пак нямам 20 години,а и съм доста слаба като килограми. Така че мога да си ги купя сама,тя най-лесно ще ми напише рецепта като се спра на дадени хапчета,но трябва да ми дойде след няколко дни и не е лошо да побързам да си взема.. :?
Добре де, леля ти е гинеколожка, а оставя на теб да решиш кои хапчета да пиеш?! :shock:
SwEeT_pAiN_F
01-11-2010, 20:31
Има много противоречиви твърдения за противозачатъчните.Колкот до мен,аз смятам че не е нормално всяко 2ро момиче да ползва Ясмин след като се смята че се изписват като се определи състоянието /психическо и физическо/ на всяка една пациентка. Аз също не съм на мнение че всеки сам трябва да реши кое е най-доброто за нея.
Другото.....че хапчетата са химия и натоварват организма, еми като се замислим всичко което ядем и пием е химия дори и прахчетата които пием против настинка дори и хапчетата.
Вярно че метода,който калпазанка казва с презерватив + изпразване извън вагината е най-добър....ама извинете... значи аз трябва да съм с бели коси от притеснение. Пък и е доказано че момичетата/жените които използват противозачатъчни имат по-малка вероятност да се разболеят от мастопатия или рак на гърдата.
krem4et0
01-12-2010, 06:42
Точно там мисля, че рискът беше по-висок. Споменава се по-малка вероятност за рак на яйчниците, но не и на гърдата.
И понеже всичко е химия, дай да се тровим още...
kalpazanka
01-12-2010, 06:45
Вярно че метода,който калпазанка казва с презерватив + изпразване извън вагината е най-добър....ама извинете...
Що да си с бели коси? Да не би да се телепортират? Нахлузва презерватива, прониква, преди да свърши, го изважда, а и да не забравяме, че ти би могла да си смяташ овулацията и да пропускаш сношенията в опасните дни, а за капак ти ми казваш, че ще си с бели коси от притеснение?! :shock: :lol: Извинявай, не се сдържах. :lol:
Пък и е доказано че момичетата/жените които използват противозачатъчни имат по-малка вероятност да се разболеят от мастопатия или рак на гърдата.
Точно обратното- повишават риска от рак на гърдата. Затова се пеня да ви обяснявам, че на всеки 6 месеца се ходи профилактично на мамолог, изследва се липиден профил, приемат се допълнително някои витамини, най-важното- изследват се хормоналните нива преди да започне приемът на ОК, но засега освен критики и заяждания, друго не съм отнесла. В крайна сметка мисля да взема да специализирам онкология, да стана онкохирург или мамолог, с това главоломно изписване на контрацептиви без работа и хляб няма да остана. 8-)
krem4et0
01-12-2010, 07:04
Аз сега съм с бели коси поради противозачатъчни и стомашни неразположения няколко часа след приема им.
kalpazanka
01-12-2010, 07:32
krem4et0, коя подред таблетка "пропускаш"?
DjPiRgOs
01-12-2010, 07:43
По добре противозачатъчни от коолкото презарвътив
kalpazanka
01-12-2010, 07:47
По добре противозачатъчни от коолкото презарвътив
По-добре за теб искаше да кажеш, нали?
hahavteen
01-12-2010, 08:19
никакво желание за секс, менструация по 8 дена или липса на менструация 2-3 месеца,... Изобщо все гадни неща... :-o
Това е общ страничен ефект от ОК при преустановяване на приема им. Лошото е, че и овулацията може да не се възстанови /в срок/.
Ами аз като взимах Ясмин ми идваше като по часовник още от първия месец и не съм имала нито зацапване нито нищо (знам че при доста момичета се получава). :-o
Аз за сега съм доволна от презервативите а и приятеля ми не свършва по време на секс така че проблеми няма. Иска ми се да мина на противозачатъчни защото е по-удобно както казах и не трябва изобщо да го мислиш. Сестра ми е на хапчета вече близо 2 години и не е имала проблеми. Не знам... Ще говоря с гинеколожката ми през март. Тук всички взимат противозачатъчни :-o
krem4et0
01-12-2010, 09:37
kalpazanka, от 2-ра седмица е. Всъщност това беше на 2-ри следобед, но като се има предвид, че я пих по-късно от обичайното (към 10-11), мисля нямаше 4 часа. По ме тревожи необезопасения акт на 7-ми в комбинация с това. Чакам с нетърпение четвъртък. Лошото е, че забравих да пия втора веднага. Поредна таблетка 13-та се пада май. Знам,че тогава е малко рисково, ама каквато съм паника.
desire8803
02-13-2010, 20:53
Здравейте , аз също пия хапчета Дзаж ( В България това е официалното им наименование,както и в още няколко държави,но също така се срещат и така Иаз в различни страни)Предписани ми бяха от генеколог ,тъй като имах проблеми с цикъла.Пия ги вече повече от 3 месеца-за тях мога да кажа,че гърдите ми се оголемиха значително,не забелязвам да съм напълняла,в началото имаше леко обостряне на акнето по лицето ми( от пубертета имам проблеми,пила съм и съм ползвала каво ли не ефекта винаги беше временен)но вече се наблудава мн положителни резултати,лицето ми е много чисто и се надявам така да остане и за напред.Обаче относно страничните ефекти- станах мн по-раздразнителна,изпаднах в депресия,по-лесно се разплаквам,променя ми се настроението,става ми лошо,но това доколкото разбрах от генеколога било нормално първите месеци докато организма се приспособява.Иначе цикълът ми стана редовен ,безболезнен,по-малко дни и не толкова обилен като преди.
Нз какво да посъветвам момичетата за хапчетата,защото всеки организъм е различен,проблемите са различни,целите ,които искаме да постигнем са различни ,имаме различна дозировка на хормони,така че това че при мен е имало и негативни ефетки не означава задължително ,че при всички ще е така и обратното,това че на мен ми помогна за нещата заради ,които мми го изписаха не означава,че ще послужи на други.Тъй като са нови хапчета на пазара ,посъветвайте се с лекар!!!
Mademoiselle
02-14-2010, 06:24
аз искам да изкажа негативното си мнение за Джаз- почнах да ги пия много оптимистично настроена, но ми се появи обрив по лицето, а никога не съм имала проблеми с кожата си и се оказа, че е от тях.. Също така след първата опаковса цикълът ми беше адски болезнен,да не говорим,че по време на приема на първата опаковка не спря да ми тече почти цял месец..иии ги спрях.. :?
Аз пия ясмин от 1 седмица вече и нямам странични ефекти. Даже напротив, нещо ми се е увеличило желанието за секс /ако това изобщо е възможно, либидото ми е колкото световния океан/, но явно при всеки е индивидуално :)
djipsito
02-18-2010, 19:48
Не съм пила хапчета досега, предпазвам се само с презервативи. Мислила съм да мина на хапчета, ама ме спира това, че знам че има доста странични ефекти, пък и съм мноого слаба ии нз нз. Как мислите, да ида ли на лекар да ми изпише някакви да пробвам и после ако има нещо да ги спра, или да не си "играя" с организма си ?
lovely_b
02-24-2010, 20:58
Аз намерих инфо в немски форуми. Трябва да има и на английски защото до колкото прочетох в Америка ги има от 2006.
Това което аз прочетох като странични ефекти са депресии, акне (въпреки че УЖ би трябвало да намалява пъпките), никакво желание за секс, менструация по 8 дена или липса на менструация 2-3 месеца,... Изобщо все гадни неща... :-o
Малко късничко се включвам в темата отново, но при мен ефекта не беше такъв :? , напротив, предписаха ми го главно за да си махна пъпките и има ефект, цикъла ми от 7 дневен стана на 3 дневен, а за желанието за секс...трябва да питаш гаджето, лично той е много доволен :-D Генеколожката ми обясни, че Джаз са с ниска дозировка, което означава, че са подходящи за слабички момичета... аз слаба германка не съм видяла до сега, а доста време съм прекарала в Германия :D . Както и да е, идеята ми е, че на всеки организъм действат различно, човек не може да знае докато не ги опита.
desenceto1992
09-01-2010, 07:44
Малко късничко се включвам в темата, но мога да кажа от личен опит ,че лично на мен Джаз ми подействаха мн добре.По принцип пия противозачатъчни от 15 годишна ,не само защото ми осигуряват спокоен сън ,породен от безопасността че няма да имам деца, но и защото имам проблем със щитовидната жлеза.Когато за първи път ходих на гинеколог обясних,че поради този свой проблем имам адски объркани хормони, които не са в нормалните граници и дефакто ми идваше когато си поиска (беше пълен хаос) или въобще не ми идваше или пък бях в цикъл по цял месец и затова мога да кажа че хапчетата мн ми помогнаха.Вече ми идва всеки месец в един и същ ден и съм мн спокойна че няма да забременея майка ми съще е много по-спокойна така. И за тези 3 години ,в които пия хапчета съм минала Линданет 20 и Джаз и съм мн доволна и от двата . Лично за моя организъм нямаше никакви проблеми нито с едните хапчета, нито с другите,а и не са ми наведили по никакъв начин. И според мен това е един умен метод за защита на младите момичета ,а не стискането на палци и моленето да ти дойде този месец.Естествено аз вече съм на 18 и след като завърша повече няма да пия никакви хапчета,а ще се пазя с други методи,защото все пак един организъм не бива да се претоварва.
tendenzy
07-16-2011, 18:41
Здравейте! Аз също пия Джаз.. предписаха ми ги за регулиране на цикъла а също така имам и кисти... На 15 хапче съм и снощи правих секс с приятеля ми за пръв път откакто съм на хапчета, и след това започнах да кървя, а да не пропусна да спомена че след като ми свърши на 5тия ден, на 7мия ден започна да ми цапа по няколко капки всеки ден... Притеснена съм от това силно кървене след половия акт. Попринцип самата менструация не ми върви толкова силно.. В Понеделник съм решила да ходя на генеколог ако не спре и утре.. :? :( :shock:
CuteBaby
07-16-2011, 22:14
Пия Джаз от повече от година и съм много доволна, не съм имала странични ефекти.
tendenzy и при мен беше така първия месец докато организма свикне,след това не съм имала никакви проблеми ;)
kalpazanka
07-17-2011, 12:34
Не се ли разбрахме по въпроса със старите теми?!