PDA

View Full Version : Декоративни зайчета

zvezdichkaaa
12-15-2010, 08:27
Здравейте,имам въпрос към тези,които имат зайчета.Bъзможно ли е едно зайче да съжителства с друго(при положение,че клетката си е достатъчно голяма).Аз имам едно на 4-5 месеца и ми се ще да му взема другарче,но ме е страх да не се избият. :-o

TheBeliever
12-15-2010, 12:01
Зависи от пола на зайчетата. Ако са две женски едва ли има проблеми. Ако са мъжко и женско също, но бъди готова за евентуално потомство след време. Обаче при две мъжки има голяма вероятност да не се харесат и по-голямото да наради (дори убие) по-малкото.

zvezdichkaaa
12-15-2010, 18:35
Ок,а мъжко и женско могат ли да седят постоянно в една клетка?

TheBeliever
12-15-2010, 20:15
Няма да им стане нищо ако са в една клетка, но имай предвид, че зайците се плодят често и по много. Трябва да помислиш какво ще правиш с малките зайчета.

burpp
12-16-2010, 03:48
Имам приятели със зайци и доколкото съм забелязал в една клетка се побират няколко заека, без да си причиняват каквито и да били физически наранявания.

zvezdichkaaa
12-16-2010, 08:00
Ми аз след първото потомство мислех дали няма да е по-добре да кастрирам мъжкото,тъй като не мога постоянно да се занимавам с малки зйчета.

TheBeliever
12-16-2010, 08:37
Ти ако искаш може и да го кастрираш преди да имат потомство.

3oPuTy
12-16-2010, 11:33
След първото потомство?! :-o
Да ме извиняваш,но:
1.Сигурна съм на 100%,че няма да можеш да отгледаш малките зайчета :? Това не са ти кученца или котенца,които се гледат сравнително лесно :? За зайчетата трябват доста повече грижи.
2.Сигурна ли си,че ще успееш да намериш дом на всички зайчета?!
Вземи си зайче от същия пол,макар че ще ти е мааалко трудно,защото човек без опит не може да разпознае пола им.
Заведи твоето зайче на ветеринар за да ти каже със сигурност дали е мъжко или женско,после си харесай някое друго зайче и се уговори с продавача да го вземеш,но да можеш да го върнеш ако е противоположния пол.После носиш новото при ветеринаря на преглед и готово.
А за това,че два мъжки заека не могат да съжителстват заедно е пълна глупост :? Имам приятелка,която в момента има 3 мъжки,като за капак са различни и по големина,но въпреки това се разбират чудесно.

TheBeliever
12-16-2010, 11:38
А за това,че два мъжки заека не могат да съжителстват заедно е пълна глупост :? Имам приятелка,която в момента има 3 мъжки,като за капак са различни и по големина,но въпреки това се разбират чудесно.

Е на племенничката ми единия мъжки прегриза ухото на другия мъжки и ветеринаря ни каза да не се държат два мъжки в една клетка. Явно е относително.

zvezdichkaaa
12-16-2010, 12:52
Заекът ми е мъжки.Знам му пола.Също така съм почти сигурна,че два мъжки ще се избият.
Интересуваше ме женски и мъжки могат ли да живеят в постоянно съжителство?Пък аз на кой ще дам и какво бих пpавила едно евентуално потомство си е моя работа!

mocho
12-18-2010, 12:25
Няма никакъв шанс! :? Аз имам декоративно ангорско джудже от вече 2 години и веднъж го събрах с един мъжки.. нямате представа кво се случи :shock: .. вместо да се бият почнаха да се гонят и моя тогава бече мъничък и не разбираше обаче се беше разгонил и почна да го изнасилва :razz: :razz: :razz: .. а си представете пък в клетка кво ше е :Х:Х. Така че те съветвам да не го правиш освен ако не са мъжко и женско и искаш малки.. а даже и тогава трябва да отделиш женската от мъжкия, когато е бременна (знам го и това от личен опит :razz: )

gre3ny
12-18-2010, 17:10
Търсех къде да постна тема за декоративните зайчета,но отворих тоя раздел и реших да пиша в тази.Та значи,имам си зайче от около месец и наскоро някъде четох във форум че можело да се слага в клеката освен талаш някакви силиконови гранули....В първия момент реших,че ства дума за нрщо като силиконовия пълнеж за котешка тоалетна,но все пак реших да попитам...Та има ли такива гранули?Подходящи ли са,смисъл зайчето не ги ли гризе или яде ??И също така вузможно ли е да се научи ва си върши нуждите на точно определено място?С пишкането уредихме проблема,но за другото ... :( ...

zvezdichkaaa
12-18-2010, 18:29
Остава варианта 2 клетки така и така ще купувам друга.gre3ny най-добре питай в зоо магазина :)

mocho
12-26-2010, 01:44
Търсех къде да постна тема за декоративните зайчета,но отворих тоя раздел и реших да пиша в тази.Та значи,имам си зайче от около месец и наскоро някъде четох във форум че можело да се слага в клеката освен талаш някакви силиконови гранули....В първия момент реших,че ства дума за нрщо като силиконовия пълнеж за котешка тоалетна,но все пак реших да попитам...Та има ли такива гранули?Подходящи ли са,смисъл зайчето не ги ли гризе или яде ??И също така вузможно ли е да се научи ва си върши нуждите на точно определено място?С пишкането уредихме проблема,но за другото ... :( ...

Да, има такива гранули. Аз на моя пиклъо му взимам такива :D . Само че моите са тварди, а не силиконови. Определено е по - добре така, отколкото с талаш и се сменя много по рядко.. даже се е случвало да не му я сменям близо 2 седмици и да не мерише... А по въпроса дали ги гризе.. ДА, особено когато си ги подрежда :D :D

gre3ny
12-27-2010, 07:06
Ами mocho (малко тъпо звучи,но по добре тук да питам :Д) като отида в зоомагазина какво точно трябва да търся?В смисъл гранули за заешка клетка или нещо и аз нзм... :Д :? :)
Весела минала коледа междо другото :Д