PDA

View Full Version : Всичко за татуировкитеСтраници : [1] 2 3 4 5 6 7 8

mimsssssss
06-12-2011, 18:45
След като се пускат по няколко теми на месец за татуировки, реших да направя една обща тема, която да е полезна. Мисля, че съм достатъчно информирана и мога да дам полезни съвети на някой заинтересован. Знам колко е трудно да си избереш, да се начудиш и наканиш. Т'ва не е нещо дето ти идва ей така и да го посочиш. Изисква се време да го обмислиш, да свикнеш с мисълта за него, че ще е на твоето тяло.

Подходящо време
Татуировка може да се направи по всяко едно време на годината. Важно е обаче да знаете как да се грижита за кожата си. И все пак ако искате по - малко грижи и не до там внимани е подходящо през пролетта. Тогава не обличате много дрехи, затова и кожата не се запарва или търка. А и слънцето още не прежуля силно.

Грижа
Съветите за грижа за новата ви татуировка ще ви бъдат дадени от вашият татуировчик. Би трябвало той да ви обясни всички, дори да ви даде визитка с номера си и някаква брошура за последователните стъпки. Ако все пак той не е направил това:
Дръжте татуса чист. Това означава, че 3 часа след направата му е добре да го измиете с бебешки или антибактериален сапун и хладка вода. Ако татуса е цветен го мажете с вазелин, ако е черно бял може и с витамерфен. Мажете татуса на тнък слой, когато виждате че започва да съхне. Първите дни това е на около 2-3 часа. Мийте татуса по 2 пъти на ден поне. Не го чистете с мокри кърпи, освен ако нямате друг вариант. Макар кърпите да предлаган вариант водата си е вода. Няма определен период от време, за които може да ви се каже да спрете да овалжнявате кожата. Правете го докато сметнете за нужно. При къпане не е нужно да правите нищо специално на кожата. Не я търкайте с гъба! Само я изплакнете нежно с ръка. Не я чоплете, не яя белете, не си играйте с нея, ако искате да ви се запази вида.

Как се прави?
Процедурата не е толкова болезнена, колкото я изкарват някои. Иглата се вкарва съвсем леко в кожата и оставя мастилото вътре.

Рискове
Много хора се чудят ако си направят на китката дали може да им се пробият вените? Отговор: Не. Разбира се съществува риска от некадърен татуировчик или прекалено тънка кожа, но вероятността е много малка.
Хигиената от към гледна точка на студиото е първото нещо, което трябва да проверите. Вашето здраве е най - важно. Наблюдавайте и при самата процедура всичко трябва да се отваря пред вас. Всичко трябва да се стирилизира пред вас. Няма проблем да гледате, да питате, да се информирате. Обикновенно татуировичиците са разговорливи хора - те обясняват за работата си, искат клиентите им да останат доволни.
Може да се прояви алергия към боите. Това означава татуировката да ви сърби непоносимо, както и самата кожа около нея. Да получите обриви. Добре е да се консултирате с татуировчика или с кожен лакар.
Често, тези които не са обмислили добре, искат да премахнат татуировката си след време. Това става по няколко начина, но винаги остава белег. Все още технологията не е напреднала толкова, за да става махане бързо, лесно и безболезнено.

Сайт за шрифт: http://www.dafont.com/

Сайт с татуировки: http://www.tattoo22.com/al.html

HexGirl
http://tattoome.tumblr.com/
http://fyeahtattoos.com/
http://cattattoo.com/

Символика
Цветя:
бегония - мечтател;
божур - предпазва от лоши очи, уроки, магии;
бръшлян - всеотдайна любов, вярност, приятелство и чувства;
бяла роза - чар, невинност;
гербер - любов, която се разкрива истински;
гергина - достойнство, елегантност;
гладиола - щедрост
жасмин - любезност;
здравец - здраве, радост, дълголетие;
зюмбюл - радост;
иглика - предпазва от лоши очи, магии, символизира, че младоженците са си ''лика-прилика'';
ирис - вяра, мъдрост, доблест, обещание, надежди и мечти;
кала - величествена красота;
карамфил - страст, предана любов;
лале - символ на перфектната любов: споделена любов;
лилия - цвете на кралете и украшение на девствеността, символ на целомъдрието и на свещените връзки на брака;
лимонови листа - дълготрайна любов;
люляк - първи любовни трепети;
маргарита - непринуденост, невинност, вярност;
момина сълза - скромност, завръщащо се щастие;
нарцис - уважение;
невен - моминско и невестинско цвете, предпазва от злини, магии, уроки;
незабравка - вярна любов, безсмъртна надежда;
омайниче - силна любов-омая;
оранжева роза - страст;
орхидея - любов и уважение;
перуника - омагьосваща любов;
розова роза - съвършено щастие;
синчец - смирение, справедливост, нежна любов, преданост докрай;
теменужка - вярност;
трендафил - хубост, радост, младост;
фрезия - невинност, красота и чувства;
хризантема - вярност, но не е цвете, подходящо за сватбен букет, защото легендите го свързват с траура;
червена роза - силна любов, нежност;

Животни:
Лъв - В митологията на много народи в Африка и Азия той е символ на висшата божествена сила, знак за мощ, власт и величие. Приема се, че лъвът олицетворява и ума, великодушието, доблестта, справедливостта, гордостта, победата, бдителността и храбростта. Лъвицата пък е символ на майчинството и въплъщение на сладострастието.
В будизма лъвът показва храбростта, благородството и постоянството. Смята се, че той ще донесе на своя притежател много щастие и късмет. В Китай той е едно от четирите животни, олицетворяващи идеите на властта.
Често фигурира в гербовете на различните народи. Изобразен върху тялото, царят на животните символизира твърдост, спокойствие и благоразумие.
Леопард или пантера - Образът на леопарда е символа на богинята на плодородието. Татуировка с това животно помага на човека да бъде силен, бърз и повишава неговите рефлекси.
Вълк - предводителя на бойната дружина или на родоначалника на племето. Той е и знакът на богът на В митологията на много народи в Европа и Северна Америка образът на вълка е символ на войната. При индианците вълкът олицетворява света на мъртвите, а за римляните и египтяните той е символ на доблест. Татуировка с изображението на вълк е препоръчителна за хора, свързани с ръководни длъжности.
Орел - Той е символ на устремения дух. В египетските йероглифи фигурата на орела означава начало, ден, живот. Символизира въздуха и огъня. Олицетворява така също безсмъртието и е въплъщение на божествената любов, проявена на земята. Орелът в света на птиците и играе същата роля, каквато лъвът на земята - той е "господарят на небесата". Татуиран, той гарантира дълголетие.
Сова - Тя е противоположността на орела символизира тъмнината и смъртта.
Тигър - Татуировка с глава на тигър символизира жестокост и ярост. Хората, които имат такава рисунка, обичат битките. Обикновено тя се изобразява на гърдите или пък на плещите.
Дракон - Почти във всички митове той е свързан с плодородието и женската сила. Много богини на смъртта са изобразявани във формата на дракони. В Африка и Индия змеят е свързан с богатства и съкровища. Смята се, че татуиран, той носи късмет и власт на своя притежател. Обикновено дракон избират непоправимите оптимисти, които обичат предизвикателствата.
Феникс - Той е символ на безсмъртието, вечното обновление и възраждане. Татуираният феникс е знак за търсеща личност. Човекът, избрал възраждащата се от пепелта птица, иска да започне на чисто.
Делфин - Той символизира свобода, благородство, любов и удоволствие. Обикновено предупреждават моряците за предстояща опасност. Затова и татус с делфин пази от злини.
В християнската символика делфинът е свързан с образа на Исус Христос като творец и спасител на човешкия свят.
Риби - Те са олицетворение на плодовитост, изобилие, сексуално сила, мъдрост, а така също и на равнодушие. В Индия и Китай те са символ на раждането. Татуирани риби са знак за вяра и чистота.
Маймуна,Слон - мъдрост
Мечка - символ на късмета и на незнанието
Сокол - воинственост
Шаран- слелост,издръжливост
Паяк - символ на безкрайноста на времето и на съзидателната сила Пеперуда - символ на душата и на безсмъртието
Прилеп - дълголетие, щастие и тайнственост
Орел - Дущевно извисяване
Бик - символ на плодовитостта
Дракон - сила и могъщество
Пчела - работа и ум
Делфин - символ на добрите дела и на спасението
Змия - познание и мъдрост,понякога е символ на злото
Еднорог - непорочност
Кон - символ наслънцето
Сирена - прелъстяване
Куче - символ на верността
Саламандър - симво на огъня
Костенурка - дълголетие
Скорпион - плодовитоста и на изцелителната сила

HexGirl
06-12-2011, 19:08
като тату пристрастена ще следя темата и ще помагам :)

аз ги гледам често и качват наистина интересни неща + че в единия пишат какво значат за хората :) татуировките са изкуство , поне за мен .
нещо супер лично и е прекрасно ако можеш да си го подариш на себе си :)
http://tattoome.tumblr.com/
http://fyeahtattoos.com/
http://cattattoo.com/

mimsssssss
06-12-2011, 19:14
OOO, SUPER!!! Мерси. Надявам се темата да се развие и да спрат да пускат индивидуални такива с припокриващи се въпроси.

И аз съм пристрастена... макар да не искам :oops:

HexGirl
06-12-2011, 19:24
аз имам питанка
сега с майка ми ще си правим един общ татус малък ще е някъде 6 санта висок и около 4 широк , тааа къде да е имам на ребрата от ляво и на таза от двата края , гърба си го пазя защото имам голям проект .... а и не искам да се вижда тоест да е скрит колкото се може повече защото ще е доста личен :) е е ?

mimsssssss
06-12-2011, 19:32
Ами скрито искаш да е, но не и на гърба...
Вътрешната страна на бицепса, вътрешната страна на ходилото, отстрани на таза - линията коята прикрита от бельото, под дясната гърда...
Според мен за нещо такова с тези размери, мястото трябва да е плоско. Един вид на плешка, на кръста и т.н.

Cucko0
06-12-2011, 19:33
вътрешната страна на бедрото

HexGirl
06-12-2011, 19:54
гърба е за нещо по голямо хех
и аз си мислех за ребрата от другия край тоест от дясно
или по средата на гръдния кош

mimsssssss
06-13-2011, 13:15
Хекс, а майка ти къде иска да си я направи?

HexGirl
06-13-2011, 13:37
плешката :)

UniCoWN
06-13-2011, 23:22
Ще следя темата, 'щото ми е малко мания, пък и мога да отговарям на питанки от личен опит :-D

- Какъв сапун САМО 3 часа след направата? ВОДА, и то хладка. Един ден никакви сапуни.
- Баня: да не се търка с гъба, да, НО и по възможност без много втриване на сапун/шампоан/душ гел и т.н.
Преди мокрене е хубаво да се намаже солиден слой Витамерфен / вазелин или каквото е препоръчал татуиста. Така се образува нещо като защитен слой.
- Когато процеса на татуиране приключи, вероятно татуиста ще намаже татуировката и ще сложи прозрачно фолио отгоре. След 2-3 часа се маха, мие се само с вода ( ^ ) и повече не се слага фолио. Кожата диша.
-Възможно е да сърби (малко). Никакво чесане! Никакво чоплене и никакво белене насила (да, кожата се обелва - по това знаем, че татуса е заздравял)!

Това се сещам за сега като корекции и допълнение на казаното в първия пост, мога да добавя още ако се сетя или ако има нещо неясно.

mimsssssss
06-14-2011, 10:27
^ Аз съм написала почти същото. Казвам почти, защото не съм съгласна с:
- татуса да не се маже с нищо, когато влизаш в банята, защото няма от нужда от този защитен слой против мокрене. Хигиената е най - важно, което включва миене.
- и да, със сапун. Ти явно нямаш татус, ама вазелина само с вода абсурд да го махнеш и да почстиш кожата. Става едно замазване и т'ва е.

fakesmiles
06-14-2011, 13:48
^ Аз съм написала почти същото. Казвам почти, защото не съм съгласна с:
- татуса да не се маже с нищо, когато влизаш в банята, защото няма от нужда от този защитен слой против мокрене. Хигиената е най - важно, което включва миене.
- и да, със сапун. Ти явно нямаш татус, ама вазелина само с вода абсурд да го махнеш и да почстиш кожата. Става едно замазване и т'ва е.

абсолютно си права! не се лъжете,винаги се мие като е почти изсъхнала(на 2-3-4 часа) с бебешки сапун.така се поддържа най-добра хигиена.след това се намазва отново с вазелин и това се повтаря на няколко часа докато се обели.нищо сложно 8-)
така си поддържах и обикновени черни,и цветната татуировка и нямах никакви проблеми

neeDaBosS
06-14-2011, 16:14
След около 20 дни ще си правя татус..та имам няколко въпроса
Може ли някой да ми даде снимки на цветя,звездички,висулки и всякаквите му други джунджурий като това http://teen-bg-stati-snimki.hit.bg/tatuirovka%20grab.jpg за да мога да си избера точно какво искам :)
Също така според вас,дали ще боли много около коремната област..примерно от дясната страна на пъпа?

Josefinne
06-14-2011, 17:45
Тук искам само да добавя, че аз като се татуирах ме посъветваха първите дни, като влизам в банята или ако ходя на басейн, да си я мажа с вазелин.
Освен това ми обясниха, че щяла да се отдели някаква кожа, да има коричка и т.н. но вече минаха повече от 10 дни и нищо подобно не се е случило. Дали това е нормално според вас? Не ме сърби, не е зачервена.

mimsssssss
06-14-2011, 21:24
neeDaBosS относно болката знам, че на меките части боли по - малко отколкото на кост. Т.е. ако си го правиш на коста ще те боли, а ако е точно на корема няма чак толкова.
А за картинките:
Звезди
http://www.tattoo22.com/startattoo0005.jpg
http://www.tattoo22.com/star4.jpg
http://www.tattoo22.com/startattoo0009.jpg
http://www.tattoo22.com/startattoo0007.jpg
http://www.tattoo22.com/startattoo00013.jpg
http://www.tattoo22.com/startattoo00014.jpg
http://www.tattoo22.com/star16.jpg
http://www.tattoo22.com/star28.jpg
http://www.tattoo22.com/star31.jpg
http://www.tattoo22.com/images/startat002.jpg
http://www.tattoo22.com/images/startat021.jpg
http://www.tattoo22.com/images/startat026.jpg
http://www.tattoo22.com/images/startat043.jpg
http://www.tattoo22.com/images/startat050.jpg
http://www.tattoo22.com/images/startat058.jpg

Цветя
http://www.tattoo22.com/flowertattoo002.jpg
http://www.tattoo22.com/flowertattoo009.jpg
http://www.tattoo22.com/flowertattoo0015.jpg
http://www.tattoo22.com/flowers32.jpg
http://www.tattoo22.com/infinitytattoo001.jpg
http://www.tattoo22.com/lowerbacktat033.jpg

Завъртулки и подобни
http://www.tattoo22.com/images/girly022.jpg
http://www.tattoo22.com/lowerbacktat69.jpg
http://www.tattoo22.com/images/girly068.jpg
http://www.tattoo22.com/lowerbacktat81.jpg
http://www.tattoo22.com/tattoos/lowerback06.jpg
http://www.tattoo22.com/tattoos/lowerback46.jpg
http://www.tattoo22.com/tattoos/lowerback48.jpg
http://www.tattoo22.com/images/girly133.jpg
http://www.tattoo22.com/music6.jpg
http://www.freecomptia.com/images/musictat276.jpg
http://www.freecomptia.com/images/musictat274.jpg
http://www.tattoo22.com/tattoos/music27.jpg
http://www.tattoo22.com/tattoos/music52.jpg
http://www.tattoo22.com/tattoos/music43.jpg

Ако дадеш нещо по - конкретно да търся, мога да намеря евентуално.

Josefinne много ясно на басейн, че трябва да си я мажеш. То по - принцип първите дни си я мажеш независимо къде си. Но трябва да се мие, за да не се инфектира.
Всичко, което не е проблем (сърбене, секрет, пъпки, обрив, изпускане на много боя, обезцветяване, размиване) е нормално. Т.е. ти не очаквай някакво огромно количество кожа да се отлепи, все едно си изгоряла. При миенето може да забележиш малки люспички, които се отмиват. Ама това става до към третият ден, поне при мен. Случи ми се веднъж да не стане, ама татуса бе много фин с малко контури. Няма място за паника според мен всичко ти е ок. И дори може да се каже, че ти заздравява.

ccdesigns
06-14-2011, 23:34
Аз хем искам, хем не искам Tattoo :D Още съм малък, ама в същото време доста искам една такава на цялата дясна ръка. От китката до рамото. Много ми харесват. Но съм още на 13 и ще изглежда тъпо :D А и един приятел вика, че може от тия химикали, които се инжектират под кожата да ми стане нещо.

UniCoWN
06-15-2011, 01:54
^ Аз съм написала почти същото. Казвам почти, защото не съм съгласна с:
- татуса да не се маже с нищо, когато влизаш в банята, защото няма от нужда от този защитен слой против мокрене. Хигиената е най - важно, което включва миене.
- и да, със сапун. Ти явно нямаш татус, ама вазелина само с вода абсурд да го махнеш и да почстиш кожата. Става едно замазване и т'ва е.

Така, не се заяждам, но татус имам, написала съм го.
Хигиената включва миене - да, НО не със стандартните сапуни, шампоани или каквото там ползвате - антибактериален сапун е ок. И не съм казала, че защитата е против мокрене - против тези миещи вещества е ;)
Специално за мен - не съм полагала абсолютно никакви специални грижи за татуса си, който между другото сам по себе си е доста голям - заема 1/4 от гърба ми, и е цялата запълнена с цвят - не е просто надпис или някакъв малък контур, който да не прави проблеми. Та - не съм ползвала нищо специално, тъй като кожата ми не е чувствителна или проблемна и т.н. Единствено 2-3 дена я мазах с Витамерфен, това е. Виж, за вазелина не зная как се мие и с какво, не съм ползвала, но и не виждам смисъл - той не е 'лекарствен' продукт.
Тези неща, които казах в първия пост ги давам като съвети за тези, които се притесняват от инфекции или проблеми например - защото наистина се доверявам на татуиста, който ми ги каза.

neeDaBosS
06-15-2011, 09:12
Мимс,страшно много ми помогна ето кои си избрах, и към кои конкретно клоня

http://www.prikachi.com/images/388/3454388i.jpg
http://www.prikachi.com/images/389/3454389X.jpg
http://www.prikachi.com/images/390/3454390I.jpg
http://www.prikachi.com/images/392/3454392p.jpg
http://www.prikachi.com/images/393/3454393L.jpg
http://www.prikachi.com/images/394/3454394M.jpg
http://www.prikachi.com/images/395/3454395j.jpg
http://www.prikachi.com/images/396/3454396n.jpg
http://www.prikachi.com/images/397/3454397z.jpg
http://www.prikachi.com/images/398/3454398a.jpg
http://www.prikachi.com/images/400/3454400o.jpg

Нещо такова искам,семпло но едновременно много нежно и чувствено. :)
сори за дългия линк

mimsssssss
06-15-2011, 11:53
ccdesigns определено на 13 си малък за тату, още повече че искаш ръкав...

UniCoWN никой не говори за заяждане, ама явно първото ми мнение си го прочела отгоре - отгоре. Написала съм, че татуса се мие с антибактериален сапун или бебешки. Никъде не съм фиксирала че няма проблем да се мие с шампоан, душ гел, белина и т.н. Написала съм точно с какво.
Относно вазелина също съм споменала кога да се маже с него и кога с Витамерфена, защото има значение.

neeDaBosS много се радвам, че съм ти помогнала, ако имаш още въпроси - питай.

neeDaBosS
06-15-2011, 13:55
Ами въпросите ми бяха свързани с болката,попринцип имам страх от игли,и така 8-) Изобщо какво е самото усещане?

mimsssssss
06-15-2011, 14:11
Нещо подобно на дране. Поне аз така го усещам. Самата игла не се усеща, по скоро болката е по мащабна. Спомням си когато ме е жилила пчела - няма много общо. Или ако се дупнеш с игла, не е същото. Не знам как става точно и как го възприема мозъкът, но болката не е като дупчене. А и то не се вкарва надълбоко, само в горните пластове. Болката е поносима. Може да помолиш да спирате, няма нищо срамно.

neeDaBosS
06-15-2011, 14:16
О,щом е като дране определено ще издържа.Аз като цяло издържам на болка,но само като си помисля за големи игли.. :oops:

mimsssssss
06-15-2011, 14:24
http://www.avtora.com/uploads/images/content/articles/2007/07/tattoo/tattoo_02.jpg тва е машинката, иглата отпред се вижда мисля че половин сантиметър... което означава, че няма да виждаш големи игли... само докато си я сглобява или като ги сменя :)

gabri3lla
06-15-2011, 15:48
супер страшно изглежда машинката 8-) аз много искам татуировка,която да започва от ходилото и да продължава малко над глезена,обаче не мога да я измисля 8-)

mimsssssss
06-15-2011, 15:55
:lol: е не изглежда страшно...
А какво искаш да имаш на татуса, кажи нещо, може да ти дам идеи...

gabri3lla
06-15-2011, 16:08
:lol: е не изглежда страшно...
А какво искаш да имаш на татуса, кажи нещо, може да ти дам идеи...

много ще ти бъда благодарна :) искам да има завъртулки,цветенца,пеперу дки, нещо такова 8-) принципно съм разглеждала из нет-а,обаче нищо не ми хваща окото.

mimsssssss
06-15-2011, 16:15
"завъртулки,цветенца,звезди , ноти" има на предната страница...
пеперуди - http://www.tattoo22.com/bt.html

neeDaBosS и тя иска такава татуировка, явно имате еднакви вкусове... аз цветя хич не обичам, имам само един цветен татус и той е в червено...

UniCoWN
06-15-2011, 16:18
http://www.prikachi.com/images/389/3454389X.jpg
Нещо такова искам,семпло но едновременно много нежно и чувствено. :)Тук помисли за евентуална бременност (предполагам жена си, не знам на колко си и дали си раждала до сега, но такъв татус определено много ще се деформира при бременност, и надали след това ще се възобнови напълно.)
Също помисли, че където и да я направиш, по частите от тялото които като цяло могат да се променят или отпускат с времето (например корема, гърди или пък бедрата), - по такива места деформация, дори и малка, винаги ще има.
Места, на които винаги можеш ''да разчитат'' че ще са същите след много време са например гърба, китките, може би рамената, ребрата и лакътната кост/лакътницата (не знам точно как се казва, sry)

neeDaBosS
06-15-2011, 17:30
Не съм раждала,и да мислила съм какво ще стане след това :) Имах предвид умален размер,не чак толкова голяма..незнам,чудя се още..Колебая се между това да напиша нещо което значи много за мен,и между това да е пеперуда/цвете и всякаквите му там заврантулки..

mimsssssss
06-15-2011, 17:40
Защо не и двете?! Може да има андпис, вплетен в разни те му там неща... може да има надпис в една от звездите, на крилете на пеперуда и т.н.
http://fashionbg.info/wp-content/gallery/tatuirovki/thumbs/thumbs_believe-tattoo-design.jpg пример

neeDaBosS
06-15-2011, 17:43
Леле страхотно е ! Значи вече е решено,това ще е !! 8-) Сега само да избера надписа,оле колко съм капризна само :?

mimsssssss
06-15-2011, 17:47
:lol: еми смятай аз имам над 10 татуса, колко нощи на ровичкане в нета, колко изнудване на приятели да рисуват разни мои измишльотини и т.н. и майка колко съм я тормозела... два пъти ходих до един татуист да го гледам как рисува на други, за да знам дали при него да се правя... абе тва си го правиш на тялото за цял живот, хубаво е да си капризен :)

mimsssssss
06-15-2011, 18:09
http://woman.hotnews.bg/static/uploads/gallery/141/main/00000618967307_1543007369734_1071469371_1591199_81 96653_n.jpg тази идея е доста добра... татус на зиг заг, вписан надпис, някакви картинки и за фон звездички и светлосенки...

neeDaBosS
06-15-2011, 18:11
Мда определено си права :)) помня имаше някаква тема пак за татуси и някой беше предложил S[he] be[lie]ve нещо си,много ми хареса идеята :) Ъм,бъркам ли се или ти имаше едно голямо лилаво цвете отзад до рамото,т.е на гърба,но точно до рамото ;д може ли да постнеш снимчица? 8-)

mimsssssss
06-15-2011, 18:13
Да, тва е яко "тя вярва, той лъже" :lol: ама е грубо... иначе Ивка го беше написала, не знам идеята нейна ли е :)
Не, нямам цвете :razz: , не обичам цветя... Цветният ми татус е една калинка 1 см :lol:

marin4itu
06-15-2011, 18:14
mimsssssss, бих искала да ти видя всичките татоси 8-)

mimsssssss
06-15-2011, 18:18
^ Няма как да стане да видиш всички :) -> http://prikachi.com/users/mimsssssss/216B.jpg тази снимка е май най - добрата с която разполагам, да се види на гърба поне какво имам. Ама след нея си направих още 3, така че те липсват в момента. Имам и на крака, ама нея никога не съм я снимала...

neeDaBosS
06-15-2011, 18:22
Както винаги съм с грешка :lol: Много е готино това пъзелче. Може да прозвучи тъпо,ама аз отивам при татуиста с някаква принтирана картинка която имам и искам ,или той си има каталог? (мале колко съм зле..просто не е истина ;д)

mimsssssss
06-15-2011, 18:24
Пъзела ми е първият татус :-D и аз му се радвам
Ами не знам. Според мен първо отиди да се запознаеш с човека. Седни, поговори с него. Кажи му какво искаш долу горе, питай го да му занесеш ли принтирано тва което искаш? Ти като му го дадеш той ще си го нарисува на един лист, ти ще си кажеш забележките, кое как искаш да изглежда и това ще е крайният вариант. Честно казано не знам какво се притесняваш. На него това му е работата, той рисува по цял ден... ще ти даде насоки :)

neeDaBosS
06-15-2011, 18:27
И аз незнам някакво странно ми е :-o Благодаря ти тоооолкова много разясни ми доста неща 8-) :-)

mimsssssss
06-15-2011, 18:31
В крайна сметка се надявам да си решила нещо :)
бтв на колко си години?

neeDaBosS
06-15-2011, 18:46
Почти 14 ;д майка ми е доста..как да кажа доста либерална :) Ще си правим 2те на веднъж надявам се да се получи работата :lol:
И ето на какво се спрях..+ някакъв надпис естествено
http://www.prikachi.com/images/581/3456581H.jpg

mimsssssss
06-15-2011, 18:48
:lol: почти 14, ми звучи като още на 13...
Тя и мойта майка е добричка :) , аз мойта първата я правих на 16, не че преди това не съм искала, но не съм искала нещо силно... а то момента си дойде :)

neeDaBosS
06-15-2011, 19:01
След няколко дни навършвам 14 :) ние се бяхме разбрали още от миналата година,но излезе нещо и се отложи..ще постна снимчици като я направя :-P 8-)

Josefinne
06-15-2011, 19:32
Аз хем искам, хем не искам Tattoo :D Още съм малък, ама в същото време доста искам една такава на цялата дясна ръка. От китката до рамото. Много ми харесват. Но съм още на 13 и ще изглежда тъпо :D А и един приятел вика, че може от тия химикали, които се инжектират под кожата да ми стане нещо.

За теб, ето такова http://new-era-shop.com/index.php?main_page=product_info&products_id=1299

между другото, аз като бях в студиото, в което ми я направиха , имаше специално възрастово ограничение - за пиърсинг 16к, а за тату - 18г. Под тази възраст - само с родител. А аз силно се съмнявам, че 99% от родителите биха одобрили, камо ли да отидат с тях.

marin4itu
06-15-2011, 19:47
^ Няма как да стане да видиш всички :) -> http://prikachi.com/users/mimsssssss/216B.jpg тази снимка е май най - добрата с която разполагам, да се види на гърба поне какво имам. Ама след нея си направих още 3, така че те липсват в момента. Имам и на крака, ама нея никога не съм я снимала...

Ихаа.. още 3.. Освен пъзела, всичките ли са надписи?

mimsssssss
06-15-2011, 22:03
^ А не. Имам една калинка, перо, 3 ноти, пъзела. Т'ва са. Само калинката е червена, всичко друго е черно бяло. Сега обаче замислям една мащабна и ми отнема много време нещо.
Josefinne много ясно с родител. Никой уважаващ себе си татуист не би го допуснал.

ccdesigns
06-15-2011, 22:53
Aз не съм тръгнал да си правя, останали сте с грешно вчепатление. Просто казах, че ми харесва. Мисля към 15-16 години да си направя първата, но не знам. Може да се откажа до тогава :D

taamara
06-16-2011, 10:29
mimsssssss, точно на това място, където ти е пъзела болката силна ли е?

mimsssssss
06-16-2011, 11:02
Не. На други места е по - силна.

denimih
06-22-2011, 19:45
Здравейте,
имам записан час при един татуист след няколко дни и искам съвет от вас относно самото татуиране.Аз вече имам една татуировка ,но сега ще си правя друга и едвам се вредих.Както и да е- въпросът ми е в това дали ми пречи да си направя татус ,това,че в момента съм на антибиотик и ще го пия още 10 дни.Лекувам стрептокок в гърлото,който ми докара ангина в момента нямам оплаквания,освен кашлица, но пия АБ.Дали това според вас е пречка..Ще бъда искрено благодарна,ако някой ми отговори или е имало някой в моето положение.....Не е кой знае какъв проблем,но съм страшно запалена по татусите, а трудно се вредих

mimsssssss
06-22-2011, 20:23
Лично според мен няма проблем, но все пак кажи на татуиста си :)

Josefinne
06-23-2011, 06:57
Айде и аз да поискам едно съветче. Много ми харесва това, което съм си написала в подписа. Започнах да си мисля дали не мога да си го татуирам, но то е дългичко. Не ми се ще да се вижда много, защото така се случи, че професията ми предначертава общуване с по-консервативни хора занапред ( уча право ). Та , ако някой има идейки къде би стояло добре, да дава от сърце :)

neeDaBosS
06-23-2011, 07:08
Можеш с много малък шрифт да го напишеш от вътрешната страна на бедрото,на китката от вътрешната страна,но малко по-нагоре..

Josefinne
06-23-2011, 07:09
На бедрото не ме кефи :?
А пък на китката ще се вижда през лятото като съм с къс ръкав.

divacheee
06-23-2011, 07:55
Josefinne може да си го направиш примерно на това място http://woman.hotnews.bg/static/uploads/gallery/141/main/000003807Sholder%20Star%20Tattoo.jpg .. с по-дребен шрифт.. не мисля, че ще ти пречи в работата :)

mimsssssss
06-23-2011, 09:43
Ребра, плешка, гръб, кръст, под гърдата надолу, върху стъпалото... облечи си най - изрязаният потник и къса пола, с която би отишла на работа и виж кое остава покрито. И моята работа ще изисква строго облекло, но една риза и пола скриват всичко :)

marin4itu
06-23-2011, 09:43
Както каза divacheee, само че по-надолу мисля, че ще стои много добре.

Josefinne
06-23-2011, 10:40
под гърдата надолу

Ей това е яко място , мерси . Не искам на гърба защото 1во там имам идея за един феникс и второ искам да си го виждам надписа.
Ето го и феникса
http://i922.photobucket.com/albums/ad66/Lex_Constantinne/Phoenix_Tattoo_Design_by_NIMROD_TIGER.jpg

HukcaHa
07-19-2011, 01:23
От доста време обмислям варианта да си направя татус, един, на прасеца, отзад. Измислил съм го точно какъв е, 11 думи. Чудя се единствено на колко реда да е и какъв шрифт. Моля някой да ми предложи някъкви по-завъртяни шрифтчета и ако може да ме ориентирате за цената на това удоволствие. Става дума за град Бургас.

Благодаря предварително.

mimsssssss
07-19-2011, 09:25
В първото мнение на страницата съм пуснала сайт за шрифтове. За цената зависиот татуиста и той как е свикнал да работи. В Бургас мисля, че ще е по - евтино, да речем 50лв. :)

jakkie
07-19-2011, 10:44
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRDNdWqPOz8MM0jjlf-HKMb4bk30Nz3uRO-UuI9TDXgRFEJORmVig :D

Josefinne
07-19-2011, 11:02
^ мне

YourInspiration
07-19-2011, 11:29
ОБОЖАВАМ ГИ ! х333333
Много , много искам , но мама не дава ;дд ще изчакам още две годинки и ще си направя ^^
Харесвам татуси , които значат нещо , а не да искаш тату и да си направиш нещо безсмислено.

Thrombocyte
07-19-2011, 14:59
Засега имам 3 на дясната ръка, но до 12-ти клас смятам да стане цял ръкав. Комплексен, а не с един мотив.

mimssss
07-30-2011, 20:51
Може ли да ми предложите някакво по-малко цвете?Нещо такова http://prikachi.com/images/491/3630491H.jpg http://prikachi.com/images/493/3630493S.jpg Искам и на същото място да е.

mimsssssss
08-12-2011, 08:48
какво значи по - малко? направи си го на пейнта смален формат и готово... ти изобщо знаеш ли кво е тва цвете, символиката му, или просто искаш ей така цвете :lol:

bloodyF
08-14-2011, 08:33
Да, тва е яко "тя вярва, той лъже" :lol: ама е грубо... иначе Ивка го беше написала, не знам идеята нейна ли е :)


идеята не е моя, от някъде го бях видяла, ама е супер яко! 8-)

аз да попитам, т.к. гледах един сериал където правеха татуси, ама не с игли, ами с някакви бамбукови пръчки или нещо подобно, та на тоя човек му отказа черния дроб. като вкарват мастилото то във вените ли отива или е само под повърхностния слой на кожата? 8-)

Sasha2k8
08-14-2011, 09:28
Преди два месеца си направих татуировка на кръста. :) И сега съм в процес на обсъждане с мама за следващата :)

mimsssssss
08-14-2011, 09:37
Иве, т'ва с бамбуковите знам, че Анджелина Джоли си ги прави така и снимки на процедурата съм и гледала. Ами мисля че и мастилото беше отровно и както викаш ти, влиза в кръвта и става инфекция. Абе не си е игра работа, те го правят повече за адреналин, защото знам че е адски болезнено вкарването на мастилото.

HiddenSmile
08-14-2011, 11:45
супер тема =D> за моя първи татус обмислям проекта вече повече от година,остава само да навърша 18, защото родителите ми са консервативни и естествено няма да се приеме добре :o Но и не бързам, защото съм сигурна, че искам точно това и рано или късно ще го направя,а и без това чакам вече година и половина,още малко няма да е проблем :?
Иначе и аз имам един въпрос понеже мястото, което съм избрала е под ребрата вдясно, но се притеснявам дали в бъдеще(при бременност примерно) татусът би могъл да се деформира толкова, че да заприлича на .. абе боклук общо взето :lol:

~ще следя темата с интерес :smt026

UniCoWN
08-14-2011, 16:06
Ако е на място, където при бременност корема се разтяга /отстрани/ много ясно, че ще се разтегне, но ако след като родиш си върнеш обичайното тяло няма да имаш проблем. Все пак не е толкова фрапираща деформацията.

dami666
08-14-2011, 16:40
Имам 2 татуса аз,есента мислех да ходя да ги повторя и коригирам,че са поизбелели и да им добавя още някои неща..но май пролетта е по добре като гледам,да.

mimsssssss
08-14-2011, 18:30
супер тема =D> за моя първи татус обмислям проекта вече повече от година,остава само да навърша 18, защото родителите ми са консервативни и естествено няма да се приеме добре :o Но и не бързам, защото съм сигурна, че искам точно това и рано или късно ще го направя,а и без това чакам вече година и половина,още малко няма да е проблем :?
Иначе и аз имам един въпрос понеже мястото, което съм избрала е под ребрата вдясно, но се притеснявам дали в бъдеще(при бременност примерно) татусът би могъл да се деформира толкова, че да заприлича на .. абе боклук общо взето :lol:

~ще следя темата с интерес :smt026
Не смятам че ще имаш проблем на ребрата, ако качиш в нормата килограми. Майка ми е качила 6кг през бремеността си с мен, а сестра и, която и е близначка и са с еднакво телосложение е качила над 40кг. Просто си зависи каква ти е структурата и колко ще качиш. Аз когато съм качвала и сваляла в рамките на 10кг съм нямала проблем с татус.

п.п. иначе това за обмислянето е доста добро, аз имам десетина татуса в проект от 2 години и все ми идват нови идеи. А за родителите да ти кажа, това че ставаш на 18 те няма да са по - малко консервативни :)

mimsssssss
08-14-2011, 18:31
Имам 2 татуса аз,есента мислех да ходя да ги повторя и коригирам,че са поизбелели и да им добавя още някои неща..но май пролетта е по добре като гледам,да.
И есен и пролет, все е добре. Лятото кожата е най - открита, а зимата най - навлякана, ама другите 2 сезона са си баш. :) отивай сега септември - октомври

marin4itu
08-14-2011, 18:54
HiddenSmile, виждала съм татос на корема на жена, която си го е направила 2 месеца преди да разбере, че е бременна и вече със син на 5-6 годинки и си е нормален. Не знам дали не се е разширил малко, но определено не е накъсан и не изглежда зле.

А така чаканите 18, няма да те направят по-голяма, а просто по-отговорна към закона.

DesireToFire
08-14-2011, 19:02
Да, тва е яко "тя вярва, той лъже" :lol: ама е грубо... иначе Ивка го беше написала, не знам идеята нейна ли е :)


идеята не е моя, от някъде го бях видяла, ама е супер яко! 8-)

КИРИЛИЦА.
miminko.

HiddenSmile
08-14-2011, 20:07
Хах, не сте ме разбрали правилно или по-скоро аз не се изразих добре. :D Пределно ясно е че дали си на 17 или 18 общо взето е едно и също за пред родители и за това "колко голям се чувстваш", просто след като си имам годините ще мога да го направя въпреки че родителите ми ще са хм 98% против :-o Мисля, че достатъчно време съм го обмисляла и след като за този период не съм си променила мнението и все още съм напълно убедена, че искам точно този татус - само времето ще покаже кога точно ще го направя :) Притеснявах се за мястото, защото не съм срещала жена прекарала бременност и с татус в тази област - благодаря за отговорите :-)

mimsssssss
08-16-2011, 15:28
^ А ти какво ще си правиш? И кога смяташ, защото сега не е много подходящо...

maldini
08-21-2011, 14:00
някой може ли ориентировъчно да ми каже колко би струвала една такава татуировка http://prikachi.com/images/370/3720370Q.jpg

marin4itu
08-21-2011, 16:45
Зависи от града, от студиото.. Отиваш, показваш и питаш на място..

Sarafina
08-22-2011, 09:46
Хехе :grin: Моята тема :grin:

Искам на китката, ама малко по-долу от вътрешната страна на ръката лапи. Имах много снимки, ама нещо не съм ги прехвърлила на лаптопа. Примерно лапа на вълк или котка...

Макар че и тези много ми харесват:
http://tattoogalleryfree.info/www.freecomptia.com/image/cattat58.jpg
http://tattoos.nanfa.us/wp-content/uploads/2011/07/cute-cat-tattoos-cat-moon-tattoos-cat-eyes-tattoos-black-cat-tattoo-egyptian-cat-tattoo-animated_cat_tattoo.jpg
:smt007
Тях примерно на плешката ли се казва...
И един надпис - толкова много съм си харесала, но дали ще е на английски, испански, френски, италиански, арабски или персийски, не знам... има време. Знам със сигурност, че не искам нищо на китайски...


А така чаканите 18, няма да те направят по-голяма, а просто по-отговорна към закона.
\:D/

fiorelkaaa
08-27-2011, 13:58
Напоследък обмислям да си направя татоо феникс на ръката от към китката, но в нета не намирам хубави шаблони :( а и не ми се иска да е обърната наобратно нз... ако някой е намерил някоя хубава страничка с фениксчета татоо нека да каже :) мерси многоо ! Лек ден на всички! :smt039

Bebee66
08-27-2011, 14:43
Някой може ли да ми намери тату на бедро със някакви завъртулки, ноти, звездички :-)

Sarafina
08-27-2011, 16:13
Напоследък обмислям да си направя татоо феникс на ръката от към китката, но в нета не намирам хубави шаблони :( а и не ми се иска да е обърната наобратно нз... ако някой е намерил някоя хубава страничка с фениксчета татоо нека да каже :) мерси многоо ! Лек ден на всички! :smt039
http://th01.deviantart.net/fs8/300W/i/2005/322/3/b/Phoenix_by_Frau_Kruspe.jpg
http://fc04.deviantart.com/fs33/i/2008/290/1/0/__Phoenix___by_Forace.jpg
http://th05.deviantart.net/fs34/300W/f/2008/301/4/a/__Phoenix_Tattoo___by_JessFox.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_QYaKQV3DquA/SfsCEN7J3hI/AAAAAAAACh0/BiF5O34fxEg/s400/phoenix-tattoo.JPG
http://www.rankmytattoos.com/picture-gallery/mythical-tattoo/phoenix-tattoo/

mimsssssss
08-27-2011, 16:36
някой може ли ориентировъчно да ми каже колко би струвала една такава татуировка http://prikachi.com/images/370/3720370Q.jpg

Само не разбирам как директно от нета може да видиш нещо и да искаш същото, та даже и на размер. Ама ваша си работа - ориентировъчно 100лв. Ама аз както си правя редовно, примерно ще ми вземат 50лв. Зависи от града, от човека... от теб.

fiorelkaaa и Bebee66 на първата страница съм пуснала сайтове, потърсете в тях, темата за това е направена... поне си правете труда да прочетете първият пост!

Sarafina ти хубаво си знаеш надписа какъв искаш да е, ама само недей вика китайски, че сигурно ако ти посоча някой канджи и било то японски, китайски или нещо друго, няма да го различиш. Френския и английският не се различават от нищо освен произношение и частиците за ж.р. и м.р. Направи си го на език, който знаеш, за да няма гафове после и вместо "Обичай" да пише "Пепси с лимон".

pitfall
08-27-2011, 17:22
Здравейте и от мен. Аз окончателно се реших за татус, ще е от лявата страна на реброто - 4-5-то от долу на горе, татуса ще е малък, вече знам точно как ще изглежда, не ме интересува колко ще боли, ще го понеса :D
Единствено ако можете да ме ориентирате за някое студио в София, ще съм ви много благодарна. Вече имам впечатления за едно на Витошка, но ако ми предложите някое друго, където знаете, че се работи добре, няма да е лошо. Мерси предварително.

mimsssssss
08-27-2011, 17:31
Според мен е по - добре някой твой познат да ти покаже свои татус, да видиш как е направен и ако е качествен, да ти предложи студиото. Защото тука във форума всеки ще предложи там където е бил :)

pitfall
08-27-2011, 17:41
Проблема е в това, че нямам много приятели с татуси, да не кажа нито един ... :lol:

mimsssssss
08-27-2011, 18:05
Темата е актуална, все някой ще отговори :) Аз мога да ти кажа заз Благоевград и Стара Загора... А какво ще си правиш точно ?

YouAteMyHeart
08-27-2011, 18:38
Здравейте и от мен. Аз окончателно се реших за татус, ще е от лявата страна на реброто - 4-5-то от долу на горе, татуса ще е малък, вече знам точно как ще изглежда, не ме интересува колко ще боли, ще го понеса :D
Единствено ако можете да ме ориентирате за някое студио в София, ще съм ви много благодарна. Вече имам впечатления за едно на Витошка, но ако ми предложите някое друго, където знаете, че се работи добре, няма да е лошо. Мерси предварително.

Като цяло ребрата болят най-много!Кожата е много тънка и супер близко до самото ребро.Smokov tattoo е най-доброто студо в София.На мен ми го каза един приятел,когато си търсех.Цените са малко по-високи,но определено си заслужава.Още като видиш мястото отвън ти става ясно,че е добро.НЕ е мизерно като повечето студия.
пп.Спец. за 2те места на Витошка не ти ги препоръчвам.

fiorelkaaa
08-27-2011, 20:44
Мерси много !.. да не съм прочела първия пост, сега ще видя.. Лека вечер на всички :)

Sigrina
08-28-2011, 18:46
Здравейте и от мен. Аз окончателно се реших за татус, ще е от лявата страна на реброто - 4-5-то от долу на горе, татуса ще е малък, вече знам точно как ще изглежда, не ме интересува колко ще боли, ще го понеса :D
Единствено ако можете да ме ориентирате за някое студио в София, ще съм ви много благодарна. Вече имам впечатления за едно на Витошка, но ако ми предложите някое друго, където знаете, че се работи добре, няма да е лошо. Мерси предварително.

Като цяло ребрата болят най-много!Кожата е много тънка и супер близко до самото ребро.Smokov tattoo е най-доброто студо в София.На мен ми го каза един приятел,когато си търсех.Цените са малко по-високи,но определено си заслужава.Още като видиш мястото отвън ти става ясно,че е добро.НЕ е мизерно като повечето студия.
пп.Спец. за 2те места на Витошка не ти ги препоръчвам.

И аз с две ръце ти препоръчвам студиото на Смокови! Много са добре и двамата, който и да избереш, няма да съжаляваш! :) Чакаме да покажеш после, какво си си направила :Ь

bloodyF
08-28-2011, 21:28
Марина, при Иво на завоя срещу американския, за гълъб на глезена, колко ще ми вземе дали имаш идея? ии изобщо мога ли първо да ида да се консултирам с него, смисъл имам въпроси, искам да питам, обаче дали мога? смисъл трябва ли да ме е срам или нещо такова? 8-)

mimsssssss
08-28-2011, 22:06
Хаха, няма от какво да те е срам. Аз там си пробих езика и веждата, ама момчетата са си О.К. :) Отиваш, сядаш и питаш каквото те интересува. Обикновенно са няколко човека, може да видиш и татуиста в действие, което е още по - добре. А за пари при него нищо не мога да ти кажа, ама за глезена мисля че към 60-80лв ще ти вземе, аз при него още не съм си правила :oops: другата година.

mimsssssss
08-29-2011, 14:29
Редактирах първият пост и добавих символиката на цветята и животните. За начало слагам тях като най - обширна група, след това ще добавя и други неща. Надявам се да влезнат в полза на някой при избора му.
Символика
Цветя:
бегония - мечтател;
божур - предпазва от лоши очи, уроки, магии;
бръшлян - всеотдайна любов, вярност, приятелство и чувства;
бяла роза - чар, невинност;
гербер - любов, която се разкрива истински;
гергина - достойнство, елегантност;
гладиола - щедрост
жасмин - любезност;
здравец - здраве, радост, дълголетие;
зюмбюл - радост;
иглика - предпазва от лоши очи, магии, символизира, че младоженците са си ''лика-прилика'';
ирис - вяра, мъдрост, доблест, обещание, надежди и мечти;
кала - величествена красота;
карамфил - страст, предана любов;
лале - символ на перфектната любов: споделена любов;
лилия - цвете на кралете и украшение на девствеността, символ на целомъдрието и на свещените връзки на брака;
лимонови листа - дълготрайна любов;
люляк - първи любовни трепети;
маргарита - непринуденост, невинност, вярност;
момина сълза - скромност, завръщащо се щастие;
нарцис - уважение;
невен - моминско и невестинско цвете, предпазва от злини, магии, уроки;
незабравка - вярна любов, безсмъртна надежда;
омайниче - силна любов-омая;
оранжева роза - страст;
орхидея - любов и уважение;
перуника - омагьосваща любов;
розова роза - съвършено щастие;
синчец - смирение, справедливост, нежна любов, преданост докрай;
теменужка - вярност;
трендафил - хубост, радост, младост;
фрезия - невинност, красота и чувства;
хризантема - вярност, но не е цвете, подходящо за сватбен букет, защото легендите го свързват с траура;
червена роза - силна любов, нежност;

Животни:
Лъв - В митологията на много народи в Африка и Азия той е символ на висшата божествена сила, знак за мощ, власт и величие. Приема се, че лъвът олицетворява и ума, великодушието, доблестта, справедливостта, гордостта, победата, бдителността и храбростта. Лъвицата пък е символ на майчинството и въплъщение на сладострастието.
В будизма лъвът показва храбростта, благородството и постоянството. Смята се, че той ще донесе на своя притежател много щастие и късмет. В Китай той е едно от четирите животни, олицетворяващи идеите на властта.
Често фигурира в гербовете на различните народи. Изобразен върху тялото, царят на животните символизира твърдост, спокойствие и благоразумие.
Леопард или пантера - Образът на леопарда е символа на богинята на плодородието. Татуировка с това животно помага на човека да бъде силен, бърз и повишава неговите рефлекси.
Вълк - предводителя на бойната дружина или на родоначалника на племето. Той е и знакът на богът на В митологията на много народи в Европа и Северна Америка образът на вълка е символ на войната. При индианците вълкът олицетворява света на мъртвите, а за римляните и египтяните той е символ на доблест. Татуировка с изображението на вълк е препоръчителна за хора, свързани с ръководни длъжности.
Орел - Той е символ на устремения дух. В египетските йероглифи фигурата на орела означава начало, ден, живот. Символизира въздуха и огъня. Олицетворява така също безсмъртието и е въплъщение на божествената любов, проявена на земята. Орелът в света на птиците и играе същата роля, каквато лъвът на земята - той е "господарят на небесата". Татуиран, той гарантира дълголетие.
Сова - Тя е противоположността на орела символизира тъмнината и смъртта.
Тигър - Татуировка с глава на тигър символизира жестокост и ярост. Хората, които имат такава рисунка, обичат битките. Обикновено тя се изобразява на гърдите или пък на плещите.
Дракон - Почти във всички митове той е свързан с плодородието и женската сила. Много богини на смъртта са изобразявани във формата на дракони. В Африка и Индия змеят е свързан с богатства и съкровища. Смята се, че татуиран, той носи късмет и власт на своя притежател. Обикновено дракон избират непоправимите оптимисти, които обичат предизвикателствата.
Феникс - Той е символ на безсмъртието, вечното обновление и възраждане. Татуираният феникс е знак за търсеща личност. Човекът, избрал възраждащата се от пепелта птица, иска да започне на чисто.
Делфин - Той символизира свобода, благородство, любов и удоволствие. Обикновено предупреждават моряците за предстояща опасност. Затова и татус с делфин пази от злини.
В християнската символика делфинът е свързан с образа на Исус Христос като творец и спасител на човешкия свят.
Риби - Те са олицетворение на плодовитост, изобилие, сексуално сила, мъдрост, а така също и на равнодушие. В Индия и Китай те са символ на раждането. Татуирани риби са знак за вяра и чистота.
Маймуна,Слон - мъдрост
Мечка - символ на късмета и на незнанието
Сокол - воинственост
Шаран- слелост,издръжливост
Паяк - символ на безкрайноста на времето и на съзидателната сила Пеперуда - символ на душата и на безсмъртието
Прилеп - дълголетие, щастие и тайнственост
Орел - Дущевно извисяване
Бик - символ на плодовитостта
Дракон - сила и могъщество
Пчела - работа и ум
Делфин - символ на добрите дела и на спасението
Змия - познание и мъдрост,понякога е символ на злото
Еднорог - непорочност
Кон - символ наслънцето
Сирена - прелъстяване
Куче - символ на верността
Саламандър - симво на огъня
Костенурка - дълголетие
Скорпион - плодовитоста и на изцелителната сила

pitfall
08-29-2011, 15:57
Добре, убедихте ме, разгледах сайта им и останах впечатлена от видяното, и наистина мястото не изглежда да е някаква пропаднала дупка.

Ще ви покажа татуса веднага щом го направя, тоест в началото на октомври. И аз си знаех, че на ребрата боли доста, но това ще е моментна болка, така че ще я изтърпя. :D Самият татус ще бъде "Never give up", за шрифт малко се колебая, но се надявам и там да ми помогнат малко и крайния резултат да е добър.

mimsssssss
08-29-2011, 16:36
И аз имам същият надпис :grin: аз си го направих в един такъв момент, в който не ми пукаше много за болката, а и беше само 1 час не цял ден хихи, така че ще издържиш. Според мен пък няма да боли на ребрата кой знае колко, мен на вените ми тече най - много кръв и пак не ме е боляло ужасно, така че ще живееш :) и честито, че си се навила...

п.п. винаги някоя болка била татус, пиърс, болка от порязано или зъб, я сравнявам с менстурацията си и просто ми става смешно. Месечните ми болки са доста тежки и до сега съм нямала по - силна болка от тях, а и раждането ще е още по сложно, така че един татус далеч не бива да плаши момичетата/жените :) щото ние сме повече мъже :-D

YouAteMyHeart
08-29-2011, 17:28
Самият татус ще бъде "Never give up", за шрифт малко се колебая, но се надявам и там да ми помогнат малко и крайния резултат да е добър.

typewriting изглежда мн добре!
http://data.whicdn.com/images/11140274/IMG_8278-600x429_thumb.jpg

http://www.dafont.com/ <- Супер мн шрифтове.Като цъкнеш на шрифта можеш от Custom preview да видиш как ще изглежда твоя надпис. :) Сложи снимка като направиш татуса! :)

mimsssssss
08-29-2011, 17:33
В първият пост съм го сложила сайта :)
На мен ми харесват пък по ръкописни, тези печатните не ме кефят :-D

pitfall
08-29-2011, 17:47
Аз се колебая точно между този шрифт и един ръкописен ... не мога още да реша ... :D

bateman
08-29-2011, 19:24
Кажете ми моля най-доброто студио според вас в София.

YouAteMyHeart
08-29-2011, 20:06
Кажете ми моля най-доброто студио според вас в София.

Толкова ли не можа да погледнеш 5-6 мнения нагоре,а?!На същата страница сме коментирали! :( :o

NightGuardian
08-30-2011, 14:41
за жените цяло раждане ги чака , един татус ли ще ги уплаши? :-o

Sigrina
08-30-2011, 20:46
Кажете ми моля най-доброто студио според вас в София.
Смокови!!! :)

mimsssssss
09-03-2011, 19:17
Някой може ли да ми покаже снимки на татуировки със стрии или разтегнати от напълняване. Обаче да не е от преди 30години правено с мастило от химикал :D ...
Да си е направен професионално татуса, с машинка и добри бои, обаче самият човек да го е прецакал. Направо ако има и снимки преди/сега ще е супер.

Sigrina
09-03-2011, 21:19
При напълняване се случва ето това: http://i39.tinypic.com/15qbzuo.jpg
Татуса се разтяга и избледнява. Виждала съм го с очите си на един приятел, много е кофти...

PamelaIvanova
09-04-2011, 22:33
Някой може ли да ми обясни къде се намира сттдиото на Смокови?

YouAteMyHeart
09-05-2011, 11:18
Някой може ли да ми обясни къде се намира сттдиото на Смокови?

Юрий Венелин 1
Вървиш по Графа /посока бул.В.Левски/ на предпоследната пряка /цар Шишман/ завиваш наляво.2рата пряка ти е Юрий Венелин.Пада се точно с-у 7мо СОУ.

kocaki1996
09-06-2011, 23:23
Винаги ме е радвало ,когато видя ,някой със татуировка.
Още не взимам собствено мнение и няма как да си направя татуировка. Но много искам да имам една татуировка ,като сълза :)
Нещо такова:
http://www.buzzle.com/articles/teardrop-tattoo.html
http://tattooswithmeaning.org/wp-content/uploads/2010/11/teardroptatto.jpg

pitfall
09-07-2011, 06:02
Нали знаеш, че татус на лицето значително намалява шанса ти в бъдеще да си намериш хубава работа?

DesireToFire
09-07-2011, 07:49
Винаги ме е радвало ,когато видя ,някой със татуировка.
Още не взимам собствено мнение и няма как да си направя татуировка. Но много искам да имам една татуировка ,като сълза :)
Нещо такова:
http://www.buzzle.com/articles/teardrop-tattoo.html
http://tattooswithmeaning.org/wp-content/uploads/2010/11/teardroptatto.jpg
Боже, недей.. знаеш ли изобщо какво значи о.О

mimsssssss
09-07-2011, 08:01
^ Сигурно знае :o а ти знаеш ли? И какъв е замисъла на запълнената и на празната? Сигурно не, щом така реагираш.
Един приятел има, след като майка му почина си я направи. На мен лично не ми харесват, още повече че са на лицето... но самото им значение е много дълбоко. Всеки си решава.

DesireToFire
09-07-2011, 08:10
Доколкото знам е вид знак, че притежателят е убиец... Но не знам каква е разликата между празната и запълнената, може другата да значи нещо различно..

kocaki1996
09-08-2011, 20:53
Lil Wayne има Сълза на лицето. Той убиец ли е ? :D :D :D
Не знамм още не съм ориентиранн ,когато дойде време да си правя тогава ще му мисля. Но най ми харесват на врата да се правят татуси :)

poisoningg
10-09-2011, 14:38
Хейй бих желала да ми дадете съвет по моят въпрос.А той е:
Искам да си направя татус който да символизира семейството ми или по-точно чрез зодиите ни...също така искам да има и надпис около самите картинки..първо бях измислила да напиша "Memento Mori" по гръбначния стълб,но не от самото начало,а малко по-надолу,за да може горе в ляво и дясно да има 2 ангела,което символизира близнаци(зодията на баща ми) м/у тях една жена(дева-зодията на майка ми) и над тях в основата на тила знак на моята зодия-Везни,но нещо се отказах от нея,поради милион причини..голям проект си е за първа татуировка,а и са ми казвали,че по-гръбначния стълб болката е адска... а пък и това "Мементо мори" стана изтъркано вече...ако имате някакви идейки за символи и образи,място за подобен татус и някакъв надпис свързан с това,че всичко в живота е временно и рано или късно всички умираме да пише.Ще съм ви адски благодарна !! :)

Shadowlight
10-17-2011, 16:15
Какво мислите за татуировките от сорта на "Обичам *нечие име* ? Не е ли прекалено ?В момента с приятелят ми се в спор - той иска да си направи такава с моето име , но е ТВЪРДЕ МНОГО. Вашето мнение ?

imaginemoi
10-17-2011, 16:43
Тва е голяма простотия! Единствените имена, които бих си татуирала, са на бъдещите ми деца. Не ми се струва логично,особено в тийнейджърските години, да си татуирам име на момче, като ми е пределно ясно, че връзката ни няма да е вечна и след месец или година много ще съжалявам, че съм се татуирала, и ще се чудя как да я махна.

slynchicety98
10-17-2011, 16:44
^+1 :o

mimimimi123
10-17-2011, 17:57
Искам да попитам как да си направя татус, обаче временен. Четох, че трябва с пермаментни маркери и оризова хартия какво било не разбрах точно. Та въпросчето ми е: как да си направя временен татос в домашни условия?? :)

mimsssssss
10-17-2011, 18:46
Хейй бих желала да ми дадете съвет по моят въпрос.А той е:
Искам да си направя татус който да символизира семейството ми или по-точно чрез зодиите ни...също така искам да има и надпис около самите картинки..първо бях измислила да напиша "Memento Mori" по гръбначния стълб,но не от самото начало,а малко по-надолу,за да може горе в ляво и дясно да има 2 ангела,което символизира близнаци(зодията на баща ми) м/у тях една жена(дева-зодията на майка ми) и над тях в основата на тила знак на моята зодия-Везни,но нещо се отказах от нея,поради милион причини..голям проект си е за първа татуировка,а и са ми казвали,че по-гръбначния стълб болката е адска... а пък и това "Мементо мори" стана изтъркано вече...ако имате някакви идейки за символи и образи,място за подобен татус и някакъв надпис свързан с това,че всичко в живота е временно и рано или късно всички умираме да пише.Ще съм ви адски благодарна !! :)

Идеи за татус вече не давам, защото е адски тъпо. :-x Искаш татус, а не знаеш какъв. Купи си дъвка с ваденка и си я лепни...
Сори, че съм груба, ама няма как иначе. Татуса ще ти остане за цял живот, не мислиш ли че е тъпо да питаш по форуми за идеи :-o


Какво мислите за татуировките от сорта на "Обичам *нечие име* ? Не е ли прекалено ?В момента с приятелят ми се в спор - той иска да си направи такава с моето име , но е ТВЪРДЕ МНОГО. Вашето мнение ?

Остави приятеля ти да прави каквото иска. След време може да се разделите, може и не. Не мисля, че имаш някакво влияние върху него.
Иначе смятам за тъпо, особенно в тийн годините, ама всеки с акъла си и както го чувства.

п.п. Първият ми татус бе именно свързан с приятеля ми, скоро прави 5 години заедно :oops:


Искам да попитам как да си направя татус, обаче временен. Четох, че трябва с пермаментни маркери и оризова хартия какво било не разбрах точно. Та въпросчето ми е: как да си направя временен татос в домашни условия?? :)

С хена. Взимаш едно индиго и с лист хартия причертаваш каквото си решила да си правиш. Хената я разбъркваш на гъста кашичка и с четка за рисуване взимат и като боички нанасяш... първият опит може да не ти е сполучлив, ама се свиква. Да стои 2-3 часа и после го измий.

poisoningg
10-18-2011, 11:58
poisoningg написа:
Хейй бих желала да ми дадете съвет по моят въпрос.А той е:
Искам да си направя татус който да символизира семейството ми или по-точно чрез зодиите ни...също така искам да има и надпис около самите картинки..първо бях измислила да напиша "Memento Mori" по гръбначния стълб,но не от самото начало,а малко по-надолу,за да може горе в ляво и дясно да има 2 ангела,което символизира близнаци(зодията на баща ми) м/у тях една жена(дева-зодията на майка ми) и над тях в основата на тила знак на моята зодия-Везни,но нещо се отказах от нея,поради милион причини..голям проект си е за първа татуировка,а и са ми казвали,че по-гръбначния стълб болката е адска... а пък и това "Мементо мори" стана изтъркано вече...ако имате някакви идейки за символи и образи,място за подобен татус и някакъв надпис свързан с това,че всичко в живота е временно и рано или късно всички умираме да пише.Ще съм ви адски благодарна !!


Идеи за татус вече не давам, защото е адски тъпо. Искаш татус, а не знаеш какъв. Купи си дъвка с ваденка и си я лепни...
Сори, че съм груба, ама няма как иначе. Татуса ще ти остане за цял живот, не мислиш ли че е тъпо да питаш по форуми за идеи


mimsssss не казвам,че ще си направя същото което някой ми каже аз знам с какво трябва да е свързана и точно за това питам,за да е добре обмислено решение и да съм разгледала всякакви варианти,а не да е нещо спонтанно,което след време няма да харесвам !!! :wink: И все пак си измислих вариант за татуировката,която искам,който след време ще осъществя...благодаря за мнението все пак,но явно съм останала неразбрана..все едно ! :)

Miichelle
10-19-2011, 21:03
poisoningg, измисли нещо, което е важен символ за твоето семейство... От това, което прочетох като твоя идея ми се струва прекалено претрупано..
Иначе mimsssssss евалата ти правя за темата. Ще я следя с интерес. :)

Blab
10-19-2011, 21:13
късно е и не ми се чете,
кажете ми прилично студио в София. Не ми трябва кой знае какъв художник, но ще се радвам, ако е с усет към миниатюрата и детайла. Мерси!)

mimsssssss
10-19-2011, 21:23
poisoningg, измисли нещо, което е важен символ за твоето семейство... От това, което прочетох като твоя идея ми се струва прекалено претрупано..
Иначе mimsssssss евалата ти правя за темата. Ще я следя с интерес. :)
мерси :-)


късно е и не ми се чете,
кажете ми прилично студио в София. Не ми трябва кой знае какъв художник, но ще се радвам, ако е с усет към миниатюрата и детайла. Мерси!)
Казват, че студиото на Смокови е добро, ама е скъпичко.
адрес:
Юрий Венелин 1
Вървиш по Графа /посока бул.В.Левски/ на предпоследната пряка /цар Шишман/ завиваш наляво.2рата пряка ти е Юрий Венелин.Пада се точно с-у 7мо СОУ.

mimsssssss
10-19-2011, 21:28
poisoningg

“Почитай баща си и майка си!” – това е петата Божия заповед и тя е поставена веднага след задълженията ни към Сътворението. Родителите – това са Божиите заместници на Земята за своите деца. Те са сътворили техния живот. Родителите са продължителите на живота. Те опазват и препредават Божественото творение, наречено “Живот”.

Може дори 10-те божи заповеди или 7 добродетели/7 гряха... използвай латински и така... не знам, лично аз ако си правя татус стоя ден и нощ докато не го измисля... не черпя идеи от други :?

ForzaFelipe
10-19-2011, 21:40
А,как не съм я мернал темата 8-)

аз бях направил тема за татуировките (http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=401252&highlight=%F2%E0%F2%F3%E8%F0%EE%E2%EA%E8) ама нещо не беше много вървежна 8-)

Ще следя тази тема,ако някой от Варна се интересува мога да препоръчам страхотен татуировчик.

Аз лично се интересувам доста от татуировки,имам само една на ръката (като тази от подписа ми) , но скоро ще си правя на крака,а след година 2,татуса на ръката трябва да стане ръкав,комбинация от няколко татуировки и символи.


poisoningg защо не направиш нещо като 2 звезди,като в едната да е първата буква от името на майка ти,а в другата на баща ти?

poisoningg
10-20-2011, 17:57
благодаря на всички за идеите,но вече си я измислих и не мисля да я променям ! :)

bebety007
11-08-2011, 22:22
Привет на всички! Не успях да разгледам цялата тема,но от това което видях никъде не прочетох това което ме интересува :) Имам план да си направя татуировка, но ме интересува колко време не трябва да се излага на слънце,за да преценя кога ще ми е удобно да я направя? Благодаря много!

Audiophile
11-09-2011, 17:47
Честито и на мен, моята вече е на 1 месец и 3 дни, радвам й се и животът ни е хубав заедно :lol:
До горния пост: В моя лист със съвети пише, че няколко месеца не трябва да се излага на пряка слънчева светлина. То зависи и от мястото, на което ще я правиш. Най-подходящото време за татуировки е сега: есенно-зимният сезон :)

mucinkataaa
11-09-2011, 17:53
Здравейте :) Аз също имам татус (на гръбнака). Изчетох всички въпроси и отговори,но не можах да разбера следното: значи татуировката ми е от 4-5 дена някъде,и от време на време ме сърби (или по-точно гъделичка) та исках да попитам нормално ли е това? И все още не ми се е обелила,а в студиото ми казаха,че до 3-4 дена ще започне да се бели. Има ли поводи да притеснения или много се филмирам :D :D :D

Audiophile
11-09-2011, 17:57
Здравейте :) Аз също имам татус (на гръбнака). Изчетох всички въпроси и отговори,но не можах да разбера следното: значи татуировката ми е от 4-5 дена някъде,и от време на време ме сърби (или по-точно гъделичка) та исках да попитам нормално ли е това? И все още не ми се е обелила,а в студиото ми казаха,че до 3-4 дена ще започне да се бели. Има ли поводи да притеснения или много се филмирам :D :D :D


До края на първата седмица трябва да е започнала, имай напредвид, че люспичките са много мънички (поне моите бяха), погледни я по-добре, може да забележиш нещо :)

abvgde93
11-09-2011, 18:27
Здравейте,някой би ли ми казал на какви цени вървят татосите "звезда"
тези на лактите ? :)

Audiophile
11-10-2011, 17:47
Здравейте,някой би ли ми казал на какви цени вървят татосите "звезда"
тези на лактите ? :)


Зависи от татуиста и от кой град си. Примерно в моя град първоначалната цена тръгва от 25-30лв. Предполагам няма да ти вземат повече от 25-30лв, а защо не и по-евтино, провери насам-натам :)

shadow4e
11-10-2011, 23:12
късно е и не ми се чете,
кажете ми прилично студио в София. Не ми трябва кой знае какъв художник, но ще се радвам, ако е с усет към миниатюрата и детайла. Мерси!)
Зависи какво точно търсиш. Сашо - лошата ябълка, си я направи тук:
http://www.artcoretattoo.com/
Бях с него и гледах как правят и на други, големи сладура са, зависи вече какво искаш.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.126388734048620.15292.126376417383185&type=3

Josefinne
11-11-2011, 10:17
Някой от София, навитак да ходим заедно да ни татуират?

bloodyF
11-12-2011, 09:52
Жозефин, и аз си търся някого, ама от Благоевград и условието е да ходим при Иво Цветков, при АУБГ му е студиото :D ако има желаещи да пишат

mimsssssss
11-23-2011, 11:47
Жозефин, и аз си търся някого, ама от Благоевград и условието е да ходим при Иво Цветков, при АУБГ му е студиото :D ако има желаещи да пишат
Ти птичка ли щеше да си правиш? Ми айде изчакай ме за февруари ще си идвам... а и имам рожден ден :oops:

LadyDaisy
11-23-2011, 14:29
Имам два татуса за момента - съвсем скоро ще си направя третия :)
И двата са ми правени при различни татуисти, третия ще бъде при трети.
Та, моля препоръчайте ми някой в София , който да работи с наистина качествени материали - тази татуировка ще е цветна горе-долу и ми е необходимо високо качетсво! Няма да е голяма като размер, така че и скъпо да е - не ми е проблем.
Мислех си за София Тату Инк - Емил мисля се казваше човека - някой с впечатления от там има ли?

MissInd3p3nd3nt
11-23-2011, 17:09
Олееее тази тема как не съм я видяла до сега....
Иначе все още нямам никакви татуировки,но наистина искам и може би януари или февруари да си направя,но не знам какво искам-то толкова идеи са ми идвали...

lifelesscorpse
11-23-2011, 18:47
късно е и не ми се чете,
кажете ми прилично студио в София. Не ми трябва кой знае какъв художник, но ще се радвам, ако е с усет към миниатюрата и детайла. Мерси!)
Зависи какво точно търсиш. Сашо - лошата ябълка, си я направи тук:
http://www.artcoretattoo.com/
Бях с него и гледах как правят и на други, големи сладура са, зависи вече какво искаш.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.126388734048620.15292.126376417383185&type=3

Петя е страхотна! При нея си правих татуировката и е наистина голям професионалист! Няма да сгрешиш, ако отидеш при нея. Тя прави само цветни неща.

mimsssssss
01-26-2012, 18:12
Връщам темата на предните страници, тъй като сега е подходящо време за татуси и вярвам, че доста хора си правят.

А и имам въпрос, някой да си е правил татус с бяла боя и може ли снимка?

Tiin
03-29-2012, 07:33
Татуса на устната се прави с упойка нали? След като мине действието на упойката боли ли много?Каква е цената г/д? И ако може да ми кажете студио в Пловдив,в което да правят татуси на под 18.

mimsssssss
03-30-2012, 00:30
Не мисля че за татус някой слага упойка по простата причина, че не боли чак толкова.
За цената според студиото, но към 50лв... все пак питаш за Пловдив.
А никой татуист не би направил на непълнолетно лице, защото после родители могат да го съдят.

sarin4eto
03-30-2012, 05:55
тази тема ще я следя с интерес :)

четох в началото,че беше написано да не се ползва сапун,но не е така ;) след като си направих татуировката миналата пролет татуиста ме посъветва да я измия след 3-4 часа със САПУН (антибактериален или бебешки),защото хигиената е най-важна.Мазах я с Пантогел,който не е мазен и зараства бързо с него :) след няколко дни започва да сърби адски много и тогава в никакъв случай НЕ трябва да се чеше,защото ще се получи разраняване и татуировката може да се загрози.Първите седмици не е препоръчително да се ходи на басейн,море и т.н. ,защото има риск от възпаление ... след около 2 -3 седмици татуировката е заздравяла :)

ето това е моята :
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/229438_208503885838321_100000361346083_683933_3475 475_n.jpg и в момента обмислям нова :)

WhO's`ThAt`GiRl
03-31-2012, 09:09
Супер тема . И аз съм почитателка на татуировките. За сега имам само една на гръбнака , която скоро става на 1 година :)) иии замислям втора, до края на април смятам да съм я направила.

just-girl
03-31-2012, 09:54
Някой може ли да ми каже какво означава, когато човек си татуира клоун?

mimsssssss
04-08-2012, 21:20
Ами може да се свърже с мега много неща, зависи самият човек как си я е интерпретирал - дали е купонджия, или шегаджия, може да си пада по хумора или е весел и цветен :) различно, попитай го...

Иначе за миенето със сапун всеки сам си решава... аз си ги миех с интимен гел :d

marin4itu
04-09-2012, 10:20
Моят татуист ми беше казал да се мия с твърд сапун като разпеня първо в ръцете. Аз моите ги мазах с Гентамицин маз (има го и като крем, но трябва да е мазничко)

mimsssssss
04-09-2012, 23:40
Гентамицина не е за цветни татуси определено, защото си е лекарствено средство. Или с вазелин или с кремче за татуси, има най-различни.
Аз с гентамицин си мажех пиърсингите :)

marin4itu
04-10-2012, 09:46
Ами те моите не са цветни да ти кажа :D За това явно ми е казал Гентамицин. Иначе пиърсингите съм си ги мазала с Пантогел.

Elinaaa
04-12-2012, 14:19
Аз имам на гърба
не на целия от дясната страна не е мн дебела от рамото стига до малко под кръста флорални елементи.
Чувствам се добре с нея :):):):)

sarin4eto
04-13-2012, 11:35
мисля следващата ми татуировка да е такава ...
http://prikachi.com/images/301/4641301w.jpg

mimsssssss
04-13-2012, 16:02
Elinaaa, татуировки без смисъл не одобрявам. Ако е за разни цветенца и котенца, по-добре да са с къна, щото са си само за гъзария.

sarin4eto, предлагам ти да я промениш, ако искаш поне друга картинка сложи със същият надпис,не си заслужава да копираш... тъпо е

Зайче..
04-13-2012, 16:06
sarin4eto ти беше мацката с татуировката на деколтето нали? Ако си ти не си прави такава татуировка, защото няма да се върже с другата ти. Лично мнение. :)

mimsssssss
04-13-2012, 16:28
Ехе, кво значи да се върже ? Значи ако си направя един кръст и до него един японски дракон няма да се вържат, тъй ли ахаха, аман от разбирачи вече всеки ден...

Зайче..
04-13-2012, 16:39
mimsssssss значи, че не върви сини цветя с надпис от този сорт. Аман от "разбирачи". хаха (:

sarin4eto
04-13-2012, 16:56
Зайче.. не са цветя а пеперуди и да аз съм с татуировката на деколтето.Тази която замислям сега ще е на същото място на което е онази само че ще е с различен надпис и друга картинка,просто искам да не се вижда постоянно и от всеки.Няма да я копирам и не искам да я копирам...
А и това дали ще се вържат пеперудите и надписите не мислиш ли че е глупаво ?!

Зайче..
04-13-2012, 16:59
А и това дали ще се вържат пеперудите и надписите не мислиш ли че е глупаво ?!

Не, не мисля. Според теб много ли ще е яко да видиш някое момиче на външен вид - супер, обаче изведнъж си съблича якето и на гърба и една пеперуда, а малко по-надолу йероглив? Давам най-обикновен и прост пример. Сега разбираш ли, че ще е глупаво ако не се връзва? Иначе така както го замисляш си го представям що годе добре. =]

пс/ Няма да споря нито с теб, нито с mimsssssss. Имах си мнение - изказах го, точка. Това, че не ви хареса мнението ми изобщо не ме интересува. :)

sarin4eto
04-13-2012, 17:04
Тази татуировка въобще няма да ми се вижда като си сваля якето :Д тя ще е направена така,че да не вижда и ще е с много смисъл в нея ;) от онази снимка горе само мястото ще е същото,нищо друго ... дори и тази на деколтето е направена със смисъл в нея , за периода в който бях много щастлива и започнах ново начало ... както и да е ;)

Зайче..
04-13-2012, 17:07
sarin4eto аз не споменах ли, че давам прост пример?! Не съм конкретизирала никого с това за йероглифите, якето и пеперудата.. :д Ама.. ох, няма значение.. просто си казах мнението и не съм целяла да те обидя.. :д

sarin4eto
04-13-2012, 17:12
никой не е казал,че съм се обидила :д просто ми стана смешно за "простите" примери които даваш ...ама като погледнах на колко си и ако наистина си на толкова ти е простено .... ахахаха

Зайче..
04-13-2012, 17:26
никой не е казал,че съм се обидила :д просто ми стана смешно за "простите" примери които даваш ...ама като погледнах на колко си и ако наистина си на толкова ти е простено .... ахахаха

Да, личи си колко не си се обидила и колко ти стана смешно.. :д Това, че съм по-малка от теб не значи, че не мога да изказвам мнение, да ме прощаваш ако си си помислила така..

sarin4eto
04-13-2012, 17:39
хаха аз ти казах че ти е простено.. и не ме познаваш добре,за да знаеш кое ме обижда и кое не ;) просто съм с по-странен характер и затова си мислиш че съм се обидила,но наистина не е така,просто съм по иронична на моменти ... както и да е ;)

Зайче..
04-13-2012, 17:41
хаха аз ти казах че ти е простено.. и не ме познаваш добре,за да знаеш кое ме обижда и кое не ;) просто съм с по-странен характер и затова си мислиш че съм се обидила,но наистина не е така,просто съм по иронична на моменти ... както и да е ;)

Ох, претендираш, че си голяма или поне ми се правиш на такава, обаче звучиш като някоя от моя клас. Еми да, права си - няма значение. Хайде аз спирам да спамя.. :д

sarin4eto
04-13-2012, 17:45
кой е казал че претендирам в случая ти се обиждаш и се засягаш - твой си е проблема :) ама ти трябва малко време да помислиш и да четеш по-внимателно ... спирам и аз със спама

Зайче..
04-13-2012, 17:49
кой е казал че претендирам в случая ти се обиждаш и се засягаш - твой си е проблема :) ама ти трябва малко време да помислиш и да четеш по-внимателно ... спирам и аз със спама

Претендираш ти, ама не явно, така че не ми се прави на луда.. :д Аз басма на никой не цепя, за това и няма смисъл да продължаваш да си чешеш езика с мен. Хайде лека ти вечер :-)

sarin4eto
04-13-2012, 18:05
апхаха малката на живо няма да си толкова отворена,ама като си се сгушила като мишка някъде си там много отворена го раздаваш май :д просто си нямаш представа как ме караш да се смея на думите ти .... ама аз ти казах има време като пораснеш малко,може и да ти дойде акъл в главата и ще започнеш да виждаш и да мислиш как говориш и да разбираш кой се заяжда и кой не ... бла бла спирам с глупостите :)

не е спам : http://prikachi.com/images/20/4643020Q.jpg

Зайче..
04-13-2012, 18:07
sarin4eto да, тези глупости, които пишеш си ги говорехме като бяхме четвърти клас, душицо златна.. :-)

sarin4eto
04-13-2012, 18:09
моля те замълчи спри вече да бълваш глупости и да ме разсмиваш лягай да спиш децата вече са заспали ;)

Зайче..
04-13-2012, 18:16
Ми лягай си ти като имаш зор бе.. ахах много спряла работа значи.. :д

sarin4eto
04-13-2012, 18:23
като си решила да се заяждаш пиши на лично стига си ме карала да спамя .. мисли с главата си,не със задника :х

Зайче..
04-13-2012, 18:36
като си решила да се заяждаш пиши на лично стига си ме карала да спамя .. мисли с главата си,не със задника :х

Ми що не ми отговаряш на съобщението тогаЗ? :д

mimsssssss
04-13-2012, 20:21
Айде по кротичко с нападките. Според мен един татус не се прави, за да си ходи с друг. По скоро всичко да си има неговият смисъл. И не се правят да ти красят тялото, да ти ходят на еди коя си блузка или да не се виждат с еди кое си якенце. Зайче, укроти страстите и мисли преди да пишеш... каквото и да било. Лично аз не виждам за какво влизаш в спор, същност ти знаеш ли за какво спориш?

Зайче..
04-13-2012, 20:24
mimsssssss в момента ти влизаш в спор, слънчице, не аз. Хайде със здраве, че изобщо не мисля да си пропилявам времето с такива нервни и заядливи индивиди като вас. :)

mimsssssss
04-13-2012, 21:26
Не съм нервна, а несъгласна. Не съм заядлива, а питах защо се води спора. Както и да е.

mimsssssss
04-13-2012, 22:07
Ще започвам да пускам татуировки с тематика, ако някой иска нещо конкретно да казва.

mimsssssss
04-13-2012, 22:15
Балони:
http://julianignis.files.wordpress.com/2008/09/ssss.jpg
http://fc04.deviantart.net/fs47/i/2009/207/8/d/Girl_with_a_Balloon_Tattoo_by_i_wanna_be_an_eskimo .jpg
http://th06.deviantart.net/fs71/PRE/i/2011/145/7/a/pirate_balloon_tattoo_by_g0th1c4_225-d3h6xmo.jpg
http://www.tattoosvalley.com/tattoopics/bear_and_bull/bear-bull-46.jpg
http://fc08.deviantart.net/fs71/f/2010/069/4/a/Baboon_With_Balloon_Tattoo_by_FunkyTrumpet1.jpg
http://25.media.tumblr.com/tumblr_loj3jhnWWi1qgu5fqo1_400.jpg
http://irregularone.files.wordpress.com/2011/03/banksyinspired.jpg
http://farm7.static.flickr.com/6147/5973344044_8368347df2.jpg
http://farm7.static.flickr.com/6145/5973343140_8a24abe2f5.jpg

http://fc09.deviantart.net/fs40/f/2009/048/1/a/hot_air_balloon_tattoo_by_thereisnonoise.jpg
http://www.tattoosinflight.com/content/Balloon_11BF9/l_a5937659f75e0945acea57dd30c9c882_3.jpg
http://30.media.tumblr.com/tumblr_lc61x56RUq1qzabkfo1_500.jpg
http://28.media.tumblr.com/tumblr_lgvdx1X2t61qzabkfo1_500.jpg
http://www.toptattoopics.com/images/uploaded_images/pic/2a740917916f9f971581d7805f695a6e__hot%20air%20ball oon%20tattoo.jpg
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzbsMTAHttMNc3qVeikwmnjwzGjZRK9 tXrW7TUepS7DouQGtv09cW9toDZBw
http://www.zhippo.com/ThePaintedBirdHOSTED/images/gallery/medium/dragonfinalsignedy.jpg
http://data.whicdn.com/images/8742486/tumblr_lhi3tzMDhj1qcr2lbo1_500_thumb.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-HmEJNhrX66s/TqVAqH_P5tI/AAAAAAAAL0s/q_bnh8EXd7M/s1600/balloon.jpg
http://29.media.tumblr.com/tumblr_l7scd8WSjO1qdokreo1_500.jpg
http://27.media.tumblr.com/tumblr_m0a5iqWkyf1r21nmmo1_500.jpg

DevilWish
04-15-2012, 13:00
Здравейте, имам 2 татуировки едната е вече на 4 години никога съм нямала проблеми, на кръста ми е не съм я и гледала от близо като беше нова, сега имам нова на 3 дни на китката отвътре на ръката, и че е червена знам ,че е нормално, но имам и лек обрив? Повод за притеснение или не? :с Мерси предварително!

mimsssssss
04-16-2012, 20:14
Има. Отиди в студиото където ти я правиха. Според мен ще ти каже мазане с гентамицин и миене с друг сапун от този, който ползваш в момента. Той какъв е? Обрива може да остави следи по кожата ти, евентуално и по татуса, което вярвам нямаш желание да става. По-добре си направи една разходка до студиото и попитай :)

DevilWish
04-16-2012, 20:31
Има. Отиди в студиото където ти я правиха. Според мен ще ти каже мазане с гентамицин и миене с друг сапун от този, който ползваш в момента. Той какъв е? Обрива може да остави следи по кожата ти, евентуално и по татуса, което вярвам нямаш желание да става. По-добре си направи една разходка до студиото и попитай :)

Ами тя ми е от петъка и сега ми стават някой път пъпки и като се намажа с крема, които имам за да зараства ми минават странно е . Зе мисля, че е защото е на китката и тоест място ,което лесно се замърсява?

marin4itu
04-17-2012, 11:50
И аз имам точно там на китката, но никога не ми се е появявал обрив. Щом от крема ти минават, гледай винаги да си намазана, то по принцип и така трябва, винаги да си е мазничко.

DevilWish
04-17-2012, 17:47
Да допълня, не се мия със съпун изобщо на татуировката така, че няма как да е от това, правя същото, което правих при първата си татуировка. Мажа го всеки 1 час някой път и по-често. Знам, че сърбежа е нормален, но тези пъпки не знам.... Прочетох хиляда мнения до сега един казва нормално е, друг казва екзема е. При повечето теми, които прочетох въпроса се заключва темата с отговор гентамицин..но аз не съм в България, та ако се стига до кремове ще ходя на лекар. Но се чудя дали да не изчакам още малко до края на седмицата да видя какво ще стане??
Btw не се чеша, така че не мисля, че ще останат белези..

mimsssssss
04-17-2012, 20:25
Виж си вземи Бетантол ако го има в аптеката, мисля че е германско, на Байер :) Иначе според мен екземата не е нормална. Татуса го мий с бебешки сапун, нещо на Джонсън примерно може... и го мажи. Трябва да се мие, за да се отмива мъртвата кожа.

DevilWish
04-18-2012, 18:44
От бепантола ми стана обрива, днес ходих до шопа и ми предписа необацитрацине не знам има ли го в България, и то е лек антибиотичен крем както гентамицина, каза ми да го мажа 3 пъти на ден и ми каза да го мия само с вода отново..

horacio
04-18-2012, 19:48
Искам да си направя татуировка по-натам (нз още къде), ноо аз знам, че някой път може да не те приемат на работа ако имаш някакви татуировки дето се виждат повече, а не съм сиг че искам да е на мн скрито място ;д

mimsssssss
04-18-2012, 21:22
DevilWish, аз ходих при един френд да го питам, защото и аз не живея в България. Той ми каза за бепантола, сега пък ти ми казваш, че от него ти е излезнал обрива... надявам се скоро да ти се оправи.

horacio, всеки си приема рисковете и си решава.

Amnesiaa
04-19-2012, 18:47
Здравейте :) От много време се каня да си направя татус и след като миналата година направих 18 това улесни нещата, но все още не съм се решила :D То докато не тръгна по студията да разбера цени и т.н. няма да стане нищо :) Иначе татуса съм го измислила да е надпис с птици ... не много голям .. разгледах шрифтовете, които са в началото на темата, но не успях да открия този, който би ми свършил работа .. ако някой може да помогне става въпрос да е ръкописно и най-важното - последната буква от надписа е "е" и трябва да има някакви заврънтулки нагоре, от които да изкачат птиците ... разгледах ги всичките шрифтове в тоя сайт и не намерих такъв, в който е-то да представлява нещо подобно ... ако някой е успял да ме разбере и може да помогне ще съм много благодарна :)))

Josefinne
04-19-2012, 20:41
Mims ( понеже съм те виждала, че имаш татуси по гърба ) и още който може да помага искам малък съвет.
Направих си татус на гърба и разбира се трябва да го мажа често в началото. Обаче се притеснявам, че всичките ми дрехи ще се омажат с крем :(. Казаха ми да не слагам марля и такива неща, да слагам тънък слой, но.... все пак, може ли някой да даде някаква идейка как да се спася от това. Утре ще съм със сако и прикачих едно парче памучен плат с безопасни игли точно където е татусът, защото иначе подплатата на сакото ще се омаже и трябва да го давам на химическо.

LoveHurT
04-20-2012, 06:18
едно момиче беше писало, че пуска татуйровки с тематика... аз искам да видя с гълъби, ако може :)
трябва ми идеайка, обаче да са малки, защото мисля да са в края на това, което мисля да си напиша

mimsssssss
04-20-2012, 11:55
Amnesiaa намерих 2 на които е-то е по различно
1. http://www.dafont.com/mutlu-ornamental.font?text=movie&psize=l
2. http://www.dafont.com/nina-script-demo.font?text=movie&psize=l

Josefinne, аз като си бях в къщи носех блуза, макар да си се омазваше. При теб като не искаш да ти се омаже сакото, най-добре това с памука, но и върху кожата сложи марля и отстрани залепи с хартиено тиксо.

LoveHurT
1. http://woman.hotnews.bg/static/uploads/gallery/141/main/000004383a%20pigion%20tattoo%20on%20back.jpg
2. http://www.zajenata.bg/gallery/2/big_1a775a63ec87e00c3a938c2d3abee361.jpg
3. http://fashionbg.info/wp-content/gallery/tatuirovki/a-pigeon-mystery-tattoo.jpg

bilyanaa
05-22-2012, 13:30
здравейте много хубава тема имам малък проблем много ще се радвам ако ми помогнете:
ще правя първия си татос и сам много развълнувана /не е безмислена даже обратното/ един приятел ще ми я прави у тях знам малко рисковано е но не сам първата на която ще прави а и не само пред мен ще се подготви зад сам сигурна във всичко та по този въпроц има ли нещо по конкретно което трябва да се направи за да избегне евентуално инфекция /моля не ми говорете да отида на студио в града има едно и то непозволява за деца под 18/ вторият ми вапрос е мисля да е на крака малко но от сърце къде точно по малко ще боли и е по малко рисковано да стане нещо тоест по безопасно е да стане някой гаф въпреки че момчето е карал курсове в софия и последно в този момент добре ли ще е г/д след месец за да мога да нося сандал и да не се спарва и така натаъка :)

divacheee
05-22-2012, 13:43
здравейте много хубава тема имам малък проблем много ще се радвам ако ми помогнете:
ще правя първия си татос и сам много развълнувана /не е безмислена даже обратното/ един приятел ще ми я прави у тях знам малко рисковано е но не сам първата на която ще прави а и не само пред мен ще се подготви зад сам сигурна във всичко та по този въпроц има ли нещо по конкретно което трябва да се направи за да избегне евентуално инфекция /моля не ми говорете да отида на студио в града има едно и то непозволява за деца под 18/ вторият ми вапрос е мисля да е на крака малко но от сърце къде точно по малко ще боли и е по малко рисковано да стане нещо тоест по безопасно е да стане някой гаф въпреки че момчето е карал курсове в софия и последно в този момент добре ли ще е г/д след месец за да мога да нося сандал и да не се спарва и така натаъка :)

Мамка му! Ти на училище ходила ли си ?!?!

iwwo_
05-22-2012, 14:06
За сега имам само един, но зимата още 1 сигурно ще си направя ...

bilyanaa
05-22-2012, 15:02
divachee да "мамка му" ! ако говориш за правописа пиша с фонетика и още не сам свикнала извинявам се за което :)

divacheee
05-22-2012, 16:36
divachee да "мамка му" ! ако говориш за правописа пиша с фонетика и още не сам свикнала извинявам се за което :)

Въпросът не е във фонетиката, а в липсата на каквито и да е препинателни знаци :д

bilyanaa
05-22-2012, 18:36
еми добре аз тук търся съвет мисля и че без препинателни знаци ще ме разберат :)

kotenciiity
05-24-2012, 08:11
Аз само да попитам дали някой може да ми даде информация за цените в "На Тъмно", Велико Търново. Или да ми предложите друго студио. :)

LoveHurT
05-31-2012, 22:10
добре де винаги ли преди да мажа с вита-мерфен, трябва да я мия с вода и сапун, като съм навън малко неудобно..
не става ли направо нов слой паста?

LoveHurT
06-01-2012, 09:58
добре де винаги ли преди да мажа с вита-мерфен, трябва да я мия с вода и сапун, като съм навън малко неудобно..
не става ли направо нов слой паста?

?????????????????????????????????

hugeZ
06-22-2012, 16:55
Аз искам да попитам колко дни след направата на татуса не трябва да се излага на слънце? Съжалявам ако има подобен въпрос, но нямам почти никакво време да се ровя. Благодаря ви предварително :P

sarin4eto
06-22-2012, 18:29
не е хубаво поне 2 седмици да се излага на силно слънце и забрави първите дни да ходиш на плаж :)

hugeZ
06-24-2012, 00:58
Ясно. Благодаря, значи ще си я правя към края на лятото :D

weronichka
06-24-2012, 01:11
Здравейте , ами аз съм решила да си направя тато говорила съм с майка ми разрешава ми , на 14 години съм и тя ще ме заведе да ми я направят :) Въпросната татуировка е много малка ще бъде над гърдите :) Въпросът ми е дали боли там , дори и да боли това не ме притеснява въпросния татос значи нещо за мен за това съм решила да си го направя и болката няма да ме откаже , но все пак искам да знам :) Прочетох почти всички мнения в темата и много се информирах Благодаря на всички , които помагат на тези , които не са толкова добре информирани .. :) Не мога да кача снимка .. :( не знам защо ;х

ony_18
07-10-2012, 21:46
здравейте.преди 3 седмици си направих tattoo на пръста и все още не се е обелил,мажа го с vitamerfen.може ли някой да ми каже дали е нормално.благодаря :)

mimsssssss
07-14-2012, 13:48
Първо, извинявам се че не бях влизала отдавна в темата. Второ, сега ще отговоря, макар и със закъснение на всички

LoveHurT, чисти старата паста с мокри кърпи и тогава нанасяй новата, за предпочитане на Памперс, а не някакви измислени марки(за грим примерно ахах).


Аз искам да попитам колко дни след направата на татуса не трябва да се излага на слънце? Съжалявам ако има подобен въпрос, но нямам почти никакво време да се ровя. Благодаря ви предварително :P
Аз предлагам 3 месеца, защото като бях малка така ми бяха казали и така съм запомнила.


Здравейте , ами аз съм решила да си направя тато говорила съм с майка ми разрешава ми , на 14 години съм и тя ще ме заведе да ми я направят :) Въпросната татуировка е много малка ще бъде над гърдите :) Въпросът ми е дали боли там , дори и да боли това не ме притеснява въпросния татос значи нещо за мен за това съм решила да си го направя и болката няма да ме откаже , но все пак искам да знам :) Прочетох почти всички мнения в темата и много се информирах Благодаря на всички , които помагат на тези , които не са толкова добре информирани .. :) Не мога да кача снимка .. :( не знам защо ;х
За това място, което говориш, не боли. Аз имам три малки нотички там, ама не се усеща много болката, за разлика от други места.


здравейте.преди 3 седмици си направих tattoo на пръста и все още не се е обелил,мажа го с vitamerfen.може ли някой да ми каже дали е нормално.благодаря :)
Обелването е вредно. То става когато татуса изсъхне. Един вид си представи, че ти е ожулена рана и хване коричка, след това се бели. Ето това повечето смятат за нормално, но не е. Иначе първите 3 дена да кажем, докато си миеш татуса падат парцалки с мастило - ето това вече си е нормалното, но е само в началото.

kvotdoide
08-22-2012, 13:04
Здравейте, искам да попитам следното нещо. Мисля сега началото на септември да си направя първият ми татус. Това време подходящо ли е за татуиране? Вече се сбогувах с басейни и морета, така че няма да го излагам на пряка слънчева светлина или пък да го мокря.

fenka_bmw
08-22-2012, 22:06
Искам да попитам къде би стояла добре татуировка на скорпион? Ако може да дадете примери? :)

adi95
08-25-2012, 18:12
Здравейте :), на 16 съм и мисля след 2-3 години ако съм го измисли изцяло да си татуирам цитат на Апостола с някакво допълнение, та търсех подходящ цитат и май се спрях.. та погледнах този сайт, който сте предложили тук и понеже ме мързеше да се занимавам как действа отидох на един друг, който май е по-подходящ, ако искаш татус на бълграски.. който се интересува --> http://www.fonts-bg.eu/index.php ... татуса го искам на реброто отдясно, на линията на гърдите, можете ли да ми дадете идеи за някакви допълнения към надписа, аз мислех за бронзовата розета като background..мерси предварително :)

adi95
08-26-2012, 10:47
Здравейте, искам да попитам следното нещо. Мисля сега началото на септември да си направя първият ми татус. Това време подходящо ли е за татуиране? Вече се сбогувах с басейни и морета, така че няма да го излагам на пряка слънчева светлина или пък да го мокря.


И есен и пролет, все е добре. Лятото кожата е най - открита, а зимата най - навлякана, ама другите 2 сезона са си баш. :) отивай сега септември - октомври
би трябвало да нямаш проблеми ;)

Rysotto
09-15-2012, 10:46
Аз си направих тату преди 1 ден , искам да попитам дали може да слагам фолио сле като го намажа ,защото много ми цапа блузите

ForzaFelipe
09-15-2012, 12:01
Можеш да слагаш фолио,но попринцип гледай да е максимално малко време,защото стоенето с фолио може да предизвика "задушаване" на татуса и загуба на части или изсветляване ;)

Sarafina
09-27-2012, 23:16
Здравейте, понеже моята татуировка ще бъде тук:
http://i45.tinypic.com/2vaduv5.jpg
Преди някой да викне, ще кажа, че не знам кой е това, не съм аз, намерих снимката в нета, надписа е преправен с фотошоп...

Мисълта ми е че трябва ли да си нося накакъв чаршаф да се покривам или по принцип имат :D Малко ме е срам да го питам, ама май трябва...

justmee19
09-27-2012, 23:37
Здравейте, понеже моята татуировка ще бъде тук:
http://i45.tinypic.com/2vaduv5.jpg
Преди някой да викне, ще кажа, че не знам кой е това, не съм аз, намерих снимката в нета, надписа е преправен с фотошоп...

Мисълта ми е че трябва ли да си нося накакъв чаршаф да се покривам или по принцип имат :D Малко ме е срам да го питам, ама май трябва...
Чак чаршаф не мисля,че ще ти е нужен.Може да си вземеш хавлия,с която просто да се закриваш,макар че би трябвало да имат нещо,но си вземи за всеки случай. :)

mimsssssss
09-28-2012, 13:41
Отдавна не бях поглеждала темата, ама отговарям на всички.
kvotdoide, добре е когато нямаш тен/да не си изгорял, да си направиш татус. Тоест на твоята си кожа. Според мен периода от октомври до април е най-подходящ за татуси, ама и татуиста ще те върне ако има проблем.
fenka_bmw, зависи за колко голям скорпион говорим. На мен ми допада на прассеца, леко опашката да е извита. Харесват ми татуси, които следват формата на тялото, а не плоски шаблони. Ако е прекалено голям - над кръста или външната част на бедрото.
Sarafina, аз си бях откопчала сутиена и си обърнах блузата отпред да ми скрива гърдите. Чаршаф няма защо да носиш, може една малка кърпа ако искаш, но и по сутиен/бански е удобно.

Не слагайте фолио, кърпи, марли и каквото ви дойде на акъла върху татуса. Обличайте дрехи, които не пускат мъхчета. Най-добре е мястото да е открито и да диша - примерно ако ти е на рамото, ще сложиш потник. Мястото трябва да се мие и да се маже. Не си мислете, че като сложите три тона вазелин и марля отгоре и може да изкарате цял ден.

Sarafina
09-28-2012, 20:21
А после ще мога ли да нося сутиен? Защото нали все пак част от татуировката ще е там...?

JoLLiE92
10-01-2012, 15:17
Имам идея за татус, искам да е цветен, но има ли как да се направят по-приглушени цветовете, че тея ярките татуси са ми много грозни ;/ Освен това препоръка за добър татуист във Варна ?

adi95
10-03-2012, 11:26
Аз пак да питам, този път малко по-различно :D.. как мислите, че ще изглежда ако от светлосенките на надписа се образува вълк, гледащ напред и с цветни очи, но приглушени черти ?Надявам се, че г/д разбираемо съм го описала :D

mimsssssss
10-04-2012, 11:10
Може да си носиш сутиен като ти зарасне татуса, няма проблем.

Цветовете за татуса си ги избираш ти. Ако искаш матови - казваш, ако иска фосфоризе - казващ, ако искаш бледи - мисля, че се смесваха с бялото малко... Абе не мисля, че татуста ще ти откаже. Още повече татуса на вторият ден и на 22 има разлика в цветовете.

Идеята е интересна, не знам колко е изпълнима :)

tori
10-05-2012, 09:25
Ади95, звучи добре като идея. ^^ Темата на Мимс е яка и бтв като ти гледах снимката в началото, осъзнах, че всъщност си Мимс от хог. бг. :дд Както може би забелязваш, аз съм онова Тори дето не го обичаш особено. :дд Бяхме говорили преди време, че искам татус, но не бях измислила всичко напълно. Е, вече е напълно готово в главата ми и изглежда повече от чудесно. :дд Става на въпрос за жар птица (или феникс), която има японски йероглифи по себе си. Всичко е цветно. Смисъла - преди 3-4 години баща ми ми каза Тори един път и оттогава се влюбих, наскоро разбрах, че значи "птица" на японски, та се влюбих още повече. Защо точно феникс - заради огъня, заради това, че съм пироман от части и защото феникса се възражда от пепелта, колкото и дълбоко да е наранен и физически, и психически, и по всякакъв начин. Символите ща са любов, приятелство и семейство. Ще го посветя на всички приятели, семейство, гаджето и себе си като нещо голямо и неразривно свързано. Чакам си само заветните 18, че да мога да отида да се татуирам без родители, а тях да ги поставя в предсвършен факт.

mimsssssss
10-06-2012, 11:01
Драстииии ^^
Аз татус си направих преди 18, така че хихих
И аз искам феникс, ама е много голям и може да се помести само на бедрото. Искам точно определен феникс - Фоукс. Та така, събирам кинти за проекти.
Твоя къде ще е и колко голям?

Sarafina
10-06-2012, 15:40
Момичета, направих си татуса в петък в Диви и красиви :) Изключително съм доволна от студиото. Очаквах да ме боли сериозно, все пак е вертикален надпис на ребрата, не знам дали имам висок праг на болка, но не беше нещо кой знае какво. Малко гъдел, малко боцкане и всичко свърши :) Сега много си го харесвам, точно както исках да стане :)

justmee19
10-06-2012, 17:39
^ Честито!

tori
10-07-2012, 18:45
На гърба и по-скоро на дясната плешка. А колко голям... ми колкото дойде. :дд Абе 20тина сантиметна висок и също толкова широк. А защо точно Фоукс? :д Бтв, честито на момичето с надписа.

PinkPan7her
10-08-2012, 09:05
Направила съм проучване, но искам все пак да питам за добро студио в Пловдив.

heartshapedbox
10-08-2012, 11:22
За Пловдив препоръчвам Нейчо Нейчев, много е добър.

JoLLiE92
10-08-2012, 17:21
^А за Варна?

PinkPan7her
10-08-2012, 17:27
За Пловдив препоръчвам Нейчо Нейчев, много е добър.

Сайт, адрес, телефон, нещо...?

heartshapedbox
10-08-2012, 20:55
Ми адреса не го знам, мога да ти обясня къде е :)
Минаваш пешеходния мост (от хуманитарната в посока Новотела) и вървиш само направо. Стигаш до един ОфисУан (пада се вляво, на ъгъл) и свиваш наляво покрай него. Вървиш около 50м и ще го видиш. :)
Малко тъпо го обясних, надявам се,че си ме разбрала. Като отидеш обаче, питай за Нейчо, че там работи още едно момче, той не е толкова добър.

Телефона е 0887301088, надявам се,че съм ти била полезна :)
А какво искаш да си правиш,ако не е тайна?

PinkPan7her
10-09-2012, 07:37
Ми адреса не го знам, мога да ти обясня къде е :)
Минаваш пешеходния мост (от хуманитарната в посока Новотела) и вървиш само направо. Стигаш до един ОфисУан (пада се вляво, на ъгъл) и свиваш наляво покрай него. Вървиш около 50м и ще го видиш. :)
Малко тъпо го обясних, надявам се,че си ме разбрала. Като отидеш обаче, питай за Нейчо, че там работи още едно момче, той не е толкова добър.

Телефона е 0887301088, надявам се,че съм ти била полезна :)
А какво искаш да си правиш,ако не е тайна?

Тоест, вървя от Новотела към Халите, в тази посока, така ли?
Фейсбук имаш ли, не мога да намеря никъде точен адрес или нещо подобно. Откривам само името на студиото - South Central Ink.

http://divi-i-krasivi.com/ - Тоя пич май ми харесва повече, някъв млад е, свежар. Моята татуировка няма да изисква кой знае какво майсторство. Сама ще си избера шрифт, само трябва да уточним големината. Ще е надпис "505" (без кавичките, де :д) на вътрешната част на лявата китка :)
Утре ще отида до студиото да разгледам, евентуално да говоря с него и да си запазя час, че искам да стане тоя месец.

heartshapedbox
10-15-2012, 17:05
Това е,да- South Central Ink. Иначе е от халите към новотела :)
За Диви и красиви" не съм чувала мн добри неща, обаче не знам от личен опит, така че не мога да гарантирам.
Успех :)

Sarafina
10-16-2012, 13:15
Аз в "Диви и красиви" си я правих и съм изключително доволна :) с две ръце съм за там. Една приятелка и двата татуса също си ги прави там и тя така :)

PinkPan7her
10-16-2012, 17:09
Може ли малко повече информация?
Жоро ли я прави или дъртият, дето все акъл дава?

ross
10-17-2012, 11:13
Искам татуировка на безименния пръст, като на Риана. Тя е изписала love, но аз искам нещо друго. Дайте предложения.

Neftochimic
10-17-2012, 11:33
http://www.prikachi.com/images/232/5387232U.jpg

татуса е сниман на следващия ден след направата му.
направих си го при непрофисионален татуис и на доста места е доста блед, а на някои дори сивее, но не помня, как беше процеса при първия ми татус, щото беше преди 4-5 години.
ще изчакам да зарастне изцяло и да се обели и ще видя как е и най-вероятно ще се ходи за повтаряне.
иначе си боли и то бая, на места повече на други не толкова

JoLLiE92
10-17-2012, 13:21
Не разбирам защо си правите татуировки като на тоя и оня ?

mimsssssss
10-17-2012, 13:37
ross, искаш татус, ама не знаеш какъв? Ами най-добре не си прави, докато не си избереш. Според мен последно се решава мястото за татуса, ти си решил първо това.

Neftochimic, много грешно е да стоиш и да чакаш да ти се обели татуса. Татуса се "бели" докато го миеш. Сваля му се мъртвата кожа, падат едно като люспички с боята. Но да става на коричка и да го белиш - е грешка. Мажи с вазелин или каквото са ти казали. Защо си го правил при непрофесионалист, като сега ще си платиш и да ти го повтори? По-добре да беше отишъл при някой свестен и да ти го направи отведнъж. Още повече, че е само черно, няма светлосенки, цветове, насищания и т.н.

JoLLiE92, защото им харесва. Примерно виждам прическата на някоя приятелка и е мега яката. Искам и аз да си направя. Така го разбирам и аз.

JoLLiE92
10-17-2012, 13:43
Прическата не е нещо, което изразява толкова теб, вътрешното ти аз и миналото ти, а по-скоро трябва да ти подхожда. Татуировката е нещо лично за някои хора, за други е фешън. Вторите не ги разбирам.
И пропуснах да спомена мнението си за Риана като цяло и точно този нейн татус, защото това си е лично мое мнение, но ми е странна цялата философия "о виж какъв татус, аре всички да си направим такива"

Neftochimic
10-17-2012, 16:03
...

не си ме разбрала правилно, ест., че не го чакам ей така сам да си зарастне..
мия го с антибактериален сапун по 4 пъти на ден и след това го мажа с вита-мерфен и в момента е на процес на махане на тези мъртви кожички (разбира се, не ги търкам с гъба или махам "принудително", а се махат при миенето.)
естествено, че като стане на корички няма да го беля.. (:
отидох при него защото е приятел на баща ми и за този голям татус ми взе, 3-но по-малко отколкото щях да дам в профи студио..
по-добра да дам и да го направя и повторя след това, отколкото да дам 150лв, където не е гаранция, че пак няма да има нещо, което не е както трябва... (((:

heartshapedbox
10-17-2012, 17:26
естествено, че като стане на корички няма да го беля.. (:

Не трябва да го оставяш да става на корички, старай се винаги да е намазан с вита-мерфен, така че да предотвратиш образуването им.

Neftochimic
10-17-2012, 17:32
това не го знаех, благодаря за инфото!

sunrisee6
10-17-2012, 18:32
аз още съм в процес на обмисляне на първия татус. знам какво искам, но искам сама да си го нарисувам и пробвам различни варианти... :)

бтв, за болката:
http://3.bp.blogspot.com/-76yeqktoalM/TbAjmH177UI/AAAAAAAAAAc/l0FWdHdS4eE/s1600/tattoo-pain-chart.jpg

http://inspirinked.files.wordpress.com/2012/08/tattoo-pain.jpg

heartshapedbox
10-17-2012, 18:56
това не го знаех, благодаря за инфото!
Никакъв проблем :)бтв, за болката:
http://3.bp.blogspot.com/-76yeqktoalM/TbAjmH177UI/AAAAAAAAAAc/l0FWdHdS4eE/s1600/tattoo-pain-chart.jpg

http://inspirinked.files.wordpress.com/2012/08/tattoo-pain.jpg

Болката не е страшна- боли, не боли, щом искаме татуси-ще търпим :Д

PinkPan7her
10-17-2012, 20:12
На китката наистина ли боли толкова?
На едната картинка е сравнено с драскане от котка, на другата пише, че е от местата с най-голяма болка.

heartshapedbox
10-17-2012, 20:29
При всеки си е индивидуално.
Аз лично нямам татус там, че да ти кажа със сигурност, но съм чувала от познати,които имат, че не е толкова зле.

Neftochimic
10-17-2012, 21:35
щом си решил/а да си правиш татус, боли, не боли ще търпиш..
вземаш няколко списание и почваш да ги разглеждаш, същевременно търпиш и стискаш зъби..
ако някой ти каже, че не боли - леже те, болка има, къде по-малко къде повече.. а и на дадено място теб може да те боли повече отколкото някой друг и така, индивидуално нещо..
над 4 часа ме дупка мен, ама като почне няма връщане назад и трябва да се търпи (:

heartshapedbox
10-17-2012, 22:11
^А къде е този татус-ръка или крак, че не разбирам от снимката?
И имаш ли някъде другаде, за да сравниш болката от местата?

mimsssssss
10-17-2012, 23:43
Neftochimic, пич, освен ако си от София или Варна, да 150кинта може. Ама ако не си, тоя татус е не повече от 70лв.
На моя приятел му правиха по-голям и то цветен, с 7-8 цвята и му взеха 100лв в Стара Загора. Нали, не си мисли че всяко про студио трябва да взима мега много кинти и да значи че татуиста е про. Ама все пак ти си знаеш.

А иначе тази картинка http://3.bp.blogspot.com/-76yeqktoalM/TbAjmH177UI/AAAAAAAAAAc/l0FWdHdS4eE/s1600/tattoo-pain-chart.jpg не ми се вижда много вярна, поне за мен.
Имам долу на крака, точно пред пръстите, еми не болеше кой знае колко, а тук е отбелязана с 5 звезди. Имам и на предмишницата и над гърдата - отбелязани са с 4 звезди, ама едната болеше мега повече от другата и ми тече кръв и слуз и беше адската работа сто часа.

Та, както съфорумката каза, зависи си от човека и прага на болка, и от нервните му окончания. Не сме копия, мама му.

mariam123
10-18-2012, 06:19
"Имам долу на крака, точно пред пръстите, еми не болеше кой знае колко, а тук е отбелязана с 5 звезди."
Сериозно ли не те болеше? И аз имам там, имах чувството, че ми пробива костите с дрелка докато ми я правеше. Да не говорим когато стигна до кокалчето на глезена, беше кошмарно. В сравнение с тази на плешката, която почти не усещах докато ми я правеше. От колко време ти е? Бяха ми казали, че на това място избледнява много бързо от триенето в обувките, но моята за сега не е мръднала.

Neftochimic
10-18-2012, 08:18
^А къде е този татус-ръка или крак, че не разбирам от снимката?
И имаш ли някъде другаде, за да сравниш болката от местата?

на тези две места
http://www.prikachi.com/images/784/5389784Q.jpg

на крака болеше поне два пъти повече отколкото на ръката :д