PDA

View Full Version : Възпалена втора дупка на ухото? :(

miminka992
03-28-2012, 18:31
Хора имам втора дупка на ухото от 2 седмици.. до сега нямах никакви проблеми с нея, не ме е боляла, нито нищо, но тази сутрин като се събудих видях, че е много подута и мястото около дупката е много твърдо.. какво може да е :( възпалила ли се е.. (с медицинска обица съм).. да я махам ли.. незнам какво да правя.. дайте ми съвети.. :(

xoxi
03-28-2012, 19:52
Редовно ли си я промивала?
Ако предишния ден не е имало нищо, значи може нещо да е попаднало вечерта в дупката и да я е раздразнило.
При мен всичките тези дребни проблеми са ми били с медицински обици.
Ако имаш други обици (златни, сребърни..) ги смени. Когато свалиш медицинските, добре промий дупката. Не само около нея, ами и вътре. Не знам на теб колко време са ти казали да си стоиш с медицинските, на мен ми казват по 1 месец, но аз сменям още на първата седмица. В началото може да тече прозрачен секрет, да се появява коричка и т.н., но след няколко дни всичко трябва да е наред.
Не те съветвам само да стоиш без обеци, ако искаш да си запазиш дупките разбира се. При такива инфекции, разранявания и раздразнения, дупките зарастват за отрицателно време и после няма да ти разказвам каква мъка и болка е докато се пробият отново.

miminka992
03-29-2012, 10:10
Да, редовно я промивам - 3 пъти на ден с кислородна вода. Даже вчера като ми се възпали 4 пъти я промих.. :) Ааа студиото, в което я пробих ми казаха да стоя с медицинската обица около 2 седмици.. тя вече направи 2.. чудя се дали вече да не я сменям със сребърна.. :(

shmatarok
03-29-2012, 11:08
Смени я със златна, ако имаш.
Братовчедка ми като си правеше нейните дупки и й бяха казали, ако й се възпалят да си наплюнчи пръста леко и да ги намаже. На мен също са ми го казвали разни баби, но не знам дали помага, лично аз не съм имала проблеми, че да пробвам. :)

xoxi
03-29-2012, 13:05
Сменяй, няма смисъл да стоиш повече с медицинската.
После пиши как е дупката.

miminka992
03-30-2012, 08:22
Ухото ми вече не е подуто. :) Но като исках да си махна медицинската, за да я сменя със златна не успях.. много здраво и е затегнат винта на медицинската.. :( Какво да правя?

xoxi
03-30-2012, 09:51
Хващаш я отпред обецата, за да не мърда и дърпаш с повече сила отзад.
Не се жали, може да те заболи малко, но дръпнеш ли рязко и със сила ще я махнеш.

miminka992
03-30-2012, 12:17
Хей xoxi, благодаря ти за всичко! ^_^ :* Успях да я махна и си сложих една сребърна.. още веднъж благодаря за всички съвети.. :)

miminka992
03-30-2012, 15:29
Аа и също така искам да попитам в тази втора дупка мога ли да нося обици от 1 лв. :D Смисъл купувала съм ги от Bijuland от Пловдив ии си ги нося без проблем на първите дупки.. нито ми се инфектират, нито нищо.. дали на втората дупка нещо ще и стане ако и сложа такава обица? Или пък съм чувала, че преди да я сложа тази обица, трябва да я намажа с безцветен лак.. дали ще има ефект или пак може да ми се възпали.. :(

aniii
04-09-2012, 03:41
Може да носиш, но лично аз не ти препоръчвам :D или ги носи за кратко време ( през деня и като си вече вкъщи я махаш).

bloodyF
04-09-2012, 08:23
носи само злато/сребро докато ти привикне организма
не може да си е било възпалено до вчера и да искаш да слагаш боклуци от левче
продължи да чистиш, по-добре със спирт/ракия, още поне месец
и си стой с благородните метали, недей да рискуваш да ти се появи гной..

Зайче..
04-09-2012, 15:32
А аз да питам много ли е зле положението ако има и гной, защото днес като се събудих и моята втора дупка беше като възпалена. В смисъл беше червена, сърбеше ме, като махнах обицата в дупката имаше нещо между бяло и жълто, обаче мисля, че не беше гной (не съм сигурна). В смисъл, защото беше топче, а пък гнойта по дупките (било то на уши и т.н.) е течна, а това беше топче. Сега не съм слагала обица само минах ухото със спирт, а после с оскикорд и сега малко ме боли като го натисна. Та да слагам ли обица или не?

bloodyF
04-09-2012, 16:14
не слагай обеца.
и промивай на няколко часа със спирт, оксикорд по 2-3 пъти

miminka992
04-10-2012, 07:58
Вече ми се оправи дупката. Смисъл не ме боли изобщо, не е подута.. :) Направи близо 1 месец от както се пробих, но ще послушам bloodyF и ще я държа още 1 месец, защото ако хване гной съм чувала, че е най-добре да я махнеш обицата и да се пробиеш на ново, а не искам това да се случва :/ Ии благодаря за съветите ви! :)