PDA

View Full Version : Ако трябва да избирате кое ще изберете БФФ или Гаджето?

pepochko
05-08-2012, 04:31
Аз честно казано немога да избера ,а мисля вече 2 дена :Д

werii
05-08-2012, 04:52
Най-добрата си приятелка разбира се.. Гаджето много, истински приятели малко!

ivcheto0o
05-08-2012, 06:25
Защо трябва да избираш?Няма ли някакво компромисно решение?

leadyflame
05-08-2012, 06:45
А защо въобще трябва да се избира?

Torn
05-08-2012, 07:22
Наистина, защо трябва да се избира ? ... а по въпроса бях на мнение, че е по добре да избереш гаджето , но сега си го промених ... най-добрият ми приятел е над всички момичета взети заедно !

marilyn
05-08-2012, 07:23
Приятелят/ката, приятелите са завинаги, гаджето до време. :)

TheBeliever
05-08-2012, 07:40
Най-добрата ми приятелка не би ме карала да избирам. Момчето, с което съм, също. Подбирайте си хората и няма да ви с налага да правите подобни избори.

leadyflame
05-08-2012, 07:46
Как пък решавате, че гаджетата са до време, нима знаете до къде може да стигне връзката ви и колко сериозна може да стане тя? И що за човек би те накарал да избираш, това егоизма (разбира се не само той се корени в това) понякога е страшно нещо.

iwwo_
05-08-2012, 07:47
Brothers over Bitches!!!

SisiStrange
05-08-2012, 08:50
Най-добрата ми приятелка не би ме карала да избирам. Момчето, с което съм, също. Подбирайте си хората и няма да ви с налага да правите подобни избори.

Да.

Ако съм поставена пред някаква хипотетична ситуация: гаджето. Той не ми е "до време". Имам желание един ден да се оженим, да му родя деца и да сме си заедно. Та в този ред на мисли той е най-близкият ми човек.

Но нито той, нито приятелите ми някога са имали конфликти та да се налага да избирам.

Joc
05-08-2012, 09:05
^ аз ако чуя това нещо от приятелката си ше имигрирам в Албания на момента.

anonymous708973
05-08-2012, 09:23
Ще дойде момент, в който не само няма да искаш да избягаш, а ще я гледаш и ще си мислиш, че искаш да е майка на децата ти и да я виждаш всяка сутрин, когато се събудиш.

Нямам БФФ, ако имах - пак нямаше да ми се налага да избирам. И все пак... при всички положения - приятелят ми е най-първият човек, на когото държа.

Joc
05-08-2012, 09:28
хубаво, че не е дошъл момента

jghgh
05-08-2012, 09:35
Такива избори са супер тъпи. И винаги много ме е дразнело това мислене: "Приятелите са завинаги, гаджетата - до време". Аз не си избирам гаджета "до време". Когато ги избирам, нещата са сериозни, с тенденция да продължат завинаги (разбира се, това не се случва никога и е нормално в тийн годините)
Когато си избирам човек, той е такъв, който искам да ми е приятел, да сме близки, да му се разкрия изцяло и той на мен и да сме неразривно цяло на душевна основа. Това обяснява всъщност защо нямам често гаджета и т.н. Трудно се намира човек, с който да можеш да изживееш пълен романс и да сте максимално близки на всякакви нива. Да го чувстваш по-близък от най-близкият ти човек. И защо трябва да избирам? На мен, при зададен такъв въпрос, не ми идва естествено да избера приятелите, въпреки че така се предполага според максимата по-горе. Но не знам... не ми е естествен този избор. Колкото и да са ми добри приятели (в случая - най-добрата приятелка, ама най-най-добрата), за мен любовта е нещо в пъти по-велико. Нещо магично свързва двама влюбени, слели душите си в едно. Любовта (истинската или поне тази, която мислим че е пълноценна) е по-велика от приятелството. Така че какъв ти избор. Освен това не би трябвало някой да те кара да избираш...

error92
05-08-2012, 09:44
Такива "важни дискусии" и "избори" правихме, когато бяхме на 12 :D

SmilezZz
05-08-2012, 10:48
Попадала съм в такава ситуация и съм избрала гаджето си, тъй като го чувствам като най-най близкия си човек, а имам намерение (както и той) връзката ни е да е сериозно, та след време да се оженим и да създадем едно прекрасно семейство.

Hayashi
05-08-2012, 10:52
Истинските ми приятели никога не биха ме поставили в такава ситуация. А ако приятелят ми ме накара да избирам ще е бивш приятел.

IseeDEADbodies
05-08-2012, 10:53
Заради путка, путка не ставай ! Мотото на живота ! Но като цяло съм съгласен с горния пост.

Попадала съм в такава ситуация и съм избрала гаджето си, тъй като го чувствам като най-най близкия си човек, а имам намерение (както и той) връзката ни е да е сериозно, та след време да се оженим и да създадем едно прекрасно семейство.

И като се събуди к'во стана ? :lol:

heartshapedbox
05-08-2012, 11:12

Абсолютно.

А в хипотетичната ситуация:
Всичките си предишни връзки съм ги приемала "до време", следователно бих избрала приятелката.
Сега обаче бих останала с гаджето, защото наистина той е най-близкият ми човек, имаме планове за съвместно бъдеще и семейство.
Това би бил правилният избор за мен.

pepochko
05-08-2012, 15:38
аз не съм попаднал в такава ситуация но ми беше интересно какво ще отговорите аз бих избрал най добрият си приятел или ако врузката ми е сериозна ще се чудя доста

strave
05-08-2012, 16:24
Хубаво е,че аз съм избиращата страна,та да не се налага мен да ме избират.Много зависи от ситуацията и от чувствата ми,но така и иначе ще има губеща страна,когото и да избера.Приятелството и любовта са сходни взаимоотношения с основна разлика,че с приятелките си не правя секс,така че всякакви варианти са възможни.Така,че според моите чувства и желания ще преценявам спряму моментната ситуация.

pepochko
05-08-2012, 16:31
Хубаво е,че аз съм избиращата страна,та да не се налага мен да ме избират.Много зависи от ситуацията и от чувствата ми,но така и иначе ще има губеща страна,когото и да избера.Приятелството и любовта са сходни взаимоотношения с основна разлика,че с приятелките си не правя секс,така че всякакви варианти са възможни.Така,че според моите чувства и желания ще преценявам спряму моментната ситуация.
ако избираш по това с кой можеш да правиш секс и с кой не -много жалко

anabel_lee
05-08-2012, 17:17
Бих избрала не този, който ме принуждава да правя избор, а другия. Защото човек, с който си струва да бъда, не би ме карал да правя подобно нещо.
Но ако има ситуация, в която например двамата са в смъртна опасност и аз имам възможност да спася само единия... Тогава наистина не знам. Ще се оставя на чувствата в момента. Но в интерес на истината бих предпочела да умра и аз, да не ми се налага да правя този избор и да живея с последиците от него.

strave
05-08-2012, 18:44
ако избираш по това с кой можеш да правиш секс и с кой не -много жалкоНе случайно съм написал,че са сходни чувства,защото в любовта е хубаво да има приятелското отношение и доверие към човек от другият пол.Отношението и възприятието ми са преплетени.Това кеото написах за секса,става дума за чисто физиологическото привличане към срещуположният пол и това,че човека до мен трябва да ме привлича и сексуално,тоест да има излъчване каквото аз търся в нея.

пAteNцЕ
05-08-2012, 18:55
аз ще избера Бфф-то щот с нея ще сме си приятелки независимо от всичко докато гаджето днеска ходим - утре късаме така че при всички случаи ще избера приятелката си,но ако ме е обидила с нещо или ме е ядосала пак няма да избера гаджето освен ако наистина се е оказал свестен и заслужава това

assd
05-08-2012, 19:15
нито едното, нито другото. човешкият фактор си е човешки фактор, ако има за какво и брат ти ще те предаде. живота е такъв.

Elinaaa
05-08-2012, 19:16
Приятелката !

anonymous708973
05-08-2012, 20:18
После що нямало свестни хора и сте били сами... еми като си приемате връзките като "нещо до време" и "днеска ходим, утре - не", нормално.

DragonLady
05-08-2012, 20:20
Да.

Ако съм поставена пред някаква хипотетична ситуация: гаджето. Той не ми е "до време". Имам желание един ден да се оженим, да му родя деца и да сме си заедно. Та в този ред на мисли той е най-близкият ми човек.

Но нито той, нито приятелите ми някога са имали конфликти та да се налага да избирам.

+1
10 буквииии

Furious?
05-08-2012, 20:21
Много ясно , че гаджето.

xoxi
05-08-2012, 20:32
Само за мен ли "БФФ"-то и гаджето са един и същ човек? :D

PullMeCloser
05-08-2012, 21:36
В момента нямам гадже, но бих избрала него ВИНАГИ, ама ВИНАГИ.

Не мисля, че някога ще съм изправена пред такава дилема, но...

SisiStrange
05-09-2012, 04:02
После що нямало свестни хора и сте били сами... еми като си приемате връзките като "нещо до време" и "днеска ходим, утре - не", нормално.
И аз това си помислих.
И мен да ме приемат за нещо временно, и аз няма да си давам много зор.

anonymous708973
05-09-2012, 06:28
Само за мен ли "БФФ"-то и гаджето са един и същ човек? :D

Всъщност, не. Ама предполагам, че БФФ-то трябва да е от същия пол по подразбиране.

IseeDEADbodies
05-09-2012, 07:20
Всъщност, не. Ама предполагам, че БФФ-то трябва да е от същия пол по подразбиране.

И от къде се взе това подразбиране ? xD Ако са на по 12-15 може.. иначе нищо не пречи момче и момиче да са най-добри приятели. Дори имам такива познати.

anonymous708973
05-09-2012, 09:37
Мисля, че авторът на темата с тая нагласа я е пуснал.
Момче и момиче - най-добри приятели е тема, която не ми обсъжда.

DarkTemplar
05-09-2012, 09:53
За мен това е типично пуберски избор, с цел да си докажем кой е по-по-най. На всичкото отгоре е предопределен - когато си интимно близък с някой - прекарвате повечко време заедно, правите секс, доверяваш му много лични неща, искаш съвети от него по най-важните въпроси, той вече е най-близкият ти човек. Естествено това може да е до време, няма вечни неща. Но може и да е като в добре познатото клише "докато смъртта ви раздели". "Приятелите са над всичко и всички" би казал само човек, който не е имал истински задълбочена и пълноценна връзка. По принцип намирам за глупаво да си правим лична класация на най-близките хора, просто защото те са ни близки и ценни по различен начин - родителите по един, половинката по друг, приятелите по трети.

therichbitch
05-09-2012, 11:33
Приятелят/ката, приятелите са завинаги, гаджето до време. :)

и защо така? Може отношенията ви да се развалят и да не сте приятели повече. А пък може адски много да си паснеш с човека до теб и да си останете заедно до живот (така да се каже). Някой като ми задрънка за истински приятели , лошо ми става. Естествено, че има такива, но има и истински гаджета.
Иначе за мен нещата стоят така в пирамидата:

семейството
любовта
приятелите

sapphirr
05-09-2012, 12:39
нито 1,щом ме поставят пред избори и дилеми,значи нито 1 не е човека

DarkTemplar
05-09-2012, 13:21
Нима целия живот не е безкрайна поредица от избори и дилеми?

sapphirr
05-09-2012, 13:34
не и когато нещата опират до хора,ако 1 човек те кара да избираш,значи не е качествен

DarkTemplar
05-09-2012, 13:41
А ако обстоятелствата те накарат?

sapphirr
05-09-2012, 13:45
дай конкретен пример

DarkTemplar
05-09-2012, 13:56
Запознаваш се с някой мъж, допадате си адски много, съответно почвате връзка. Ти работиш/учиш и нямаш много свободно време, неговата работа също му гълта по-голямата част от ежедневието, в допълнение относително често му се налага да пътува из страната (айде от мен да мине, няма да е по-далеч). Дали няма да отделяте малкото ви останало време най-вече един на друг? И дали колкото повече ограничения (откъм време, задължения) има помежду ви, няма толкова повече да копнеете да сте заедно? И свиквайки по този начин, дали постепенно най-добрите приятели и на единия, и на другия няма да минат на заден план?

sapphirr
05-09-2012, 14:10
Ами аз имам такава връзка,с единствената разлика ,че не пътува прекалено често.И да, приятелите ми минаха на заден план просто защото 90% от тях бяха некачествени хора,пред който избрах приятеля си.

Имах късмет за много неща досега в живота си,но не и за приятели,попадах само на боклуци.Явно човек не може да има всичко.

Но от примера,който ми даде виждам ,че не говорим за 1 и също.Аз визирах "избора",като дилема пред,която 1 човек те поставя.Например, моя приятелка ми казва "оф абе с тоя твоя няма да се разберем или аз или той" мога да ти гарантирам, че отговора ще е "коя беше ти че ще ми слагаш ред в живота,като не ти харесва ставай и заминавай"

li0n
05-09-2012, 14:21
Не биха ме карали да избирам.

DarkTemplar
05-09-2012, 14:42
То е ясно, че когато някой тръгне "на въпреки" срещу теб и твоя избор/решения, това мигом ще задейства ответна реакция. Не познавам човек, който би прекратил връзка с някого, на когото много държи само заради мнението на свой приятел. В такива моменти човек е готов да се обърне срещу всичко и всички (включително и срещу родителите си, кво остава за приятели). Идеята ми беше, че най-често обстоятелствата (хайде и чувствата), а не нечие мнение, определят избора ни. И тогава сме склонни да се отдалечим от всичко. Когато решиш, че нещо/някой вече не ти е приоритет, просто го поставяш на съответната дистанция, което най-често напълно променя отношенията ви.

Иначе както споменах и в първия ми пост по темата, заглавието е типично пуберски, да не кажа детски въпрос.

sapphirr
05-09-2012, 14:51
Абсолютно подкрепам мнението ти.

Аз просто дадох на пуберския въпрос ,пуберски отговор.
Ако автора на темата е на 15 ,мислиш че ще разбере и 10% от нащия разговор?

За да поства такива теми значи не е дорасъл/ла да разсъждава над житейските проблеми.

pepochko
05-09-2012, 16:58
Абсолютно подкрепам мнението ти.

Аз просто дадох на пуберския въпрос ,пуберски отговор.
Ако автора на темата е на 15 ,мислиш че ще разбере и 10% от нащия разговор?

За да поства такива теми значи не е дорасъл/ла да разсъждава над житейските проблеми.
1-во съм на 14 :D 2-ро разбрах поне 80 процента от това което всички написахте 3-то исках да разбера вие как мислите по въпроса и 4-то недейте да ме убиждате като казвате "не е дорасъл да разсъждава над житейските проблеми" тва от къде го разбрахте нито ме познавате нито знаете как мисля откъде знаете че немога да мисля повече от вас в моето училище за разлика от вашите (можеби) , ни учат как да разсъждаваме и аз мога да разсъждавам , просто човешки ви питам, вие как мислите и кое от двете бихте избрали ;)

DarkTemplar
05-09-2012, 18:27
И ние човешки ти отговаряме, че (поне на твоите години) не е нужно да избираш, тъй като имаш достатъчно свободно време да обръщаш внимание и на едната, и на другата страна. ;)