PDA

View Full Version : Свръхестествените неща съществуват,убедих се с очите си!!!UNITED2
11-18-2012, 09:04
Първо искам да спомена,че и преди съм чувал подобни "истории" като тази която ще ви разкажа тук,но така и не можах да повярвам на 100% в думите на другите.
Не очаквам и вие да ми повярвате,но все пак искам да ви кажа,че това което ще прочетете е написано от съвсем нормален човек който никога не се е занимавал с магии,духове и т.н.
В съвсем нормално психическо и физическо здраве съм,не ме мислете за луд! :D
Историята е следната..
Лягам си аз съвсем нормално както всяка вечер,заспивам си,спя си и всичко е супер,ОБАЧЕ в един момент ЧУХ стъпки в стаята ми,все едно човек ходи! Помислих,че ми се причува и не обърнах внимание,но в следващия момент чувам падане на едната тонколона която съм сложил на един от прозорците ми в стаята.Ето тогава вече се стреснах доста сериозно и се събудих,бях напълно ОСЪЗНАТ когато погледнах към секцията на която стои телевизора ми и какво да видя?
ТЪМЕН ЧОВЕШКИ СИЛУЕТ,БЕЗ ЛИЦЕ,БЕЗ ДРЕХИ,БЕЗ НИЩО.. ПРОСТО СИЛУЕТ!
Мамка му хора,такъв ужас не бях изживявал никога.В следващия момент този силует беше над мен в леглото (тук не включвайте мръсното си подсъзнание,моля ви :D) и ме натискаше много силно.Т.Е не ме натискаше,а просто стоеше над мен,а аз не можех нито да помръдна,нито да изкрещя.Вътрешно крещях с цяла сила,но реално се чуваше само мънкане.
ХОРА,БЯХ НАПЪЛНО,АМА НАПЪЛНО ОСЪЗНАТ!
Бях чувал,че трябва да си мърдаш пръстите на ръцете и краката,започнах да го правя и да се моля на ум т'ва нещо да си отиде.. в следващия момент вече го нямаше,а вратата която води към терасата ми беше ОТВОРЕНА! ЕТО ТОВА МЕ ВТРЕЩИ защото до последно се надявах,че може да е просто глупав осъзнат сън,но не..
От терасата ми до земята долу е много високо,няма начин човек да излезе и да скочи.
Никога не съм предполагал,че тези неща съществуват,само бях чувал,но сега се уверих със собствените си очи!
Всичко това се случи някъде около 03:30 сутринта.
Обзе ме невероятна параноя,направо място не можех да си намеря от ужас,но все пак проявих смелост и станах да си затворя вратата за терасата! Ако не беше такъв кучешки студ,нямаше да стана :D След случката така и не можах да заспя,просто стоях в леглото и гледах ТВ,сега умирам за сън и тая вечер ако ще 100 такива "сенки" да дойдат,няма да ги усетя защото ще спя като умрял..... FUCK! :\
Разказах случката страшно нелепо и може да останете с впечатление,че ми е смешно,но тогава въобще не ми беше.
На някой от тук случвало ли му се е нещо подобно?Какво е това "нещо" ? И за какво се бори?
Има ли някакво обяснение от научна,религиозна или някаква друга точка?
Какво е вашето мнение? :)

П.С-Не вземам наркотици,не ме питайте кой ми е дилъра! :D

Nam3less3
11-18-2012, 09:33
Дори и да си се убедил с очите си, науката се интересува от доказателства и от физично обяснение, религията от духовността, характера и развитието на личността, свръхестествените неща са между другото, ако си чакал нещо такова да се случи че да почнеш да се интересуваш или да вярваш това е грешен mindset
Иначе може просто да е било осъзнат сън, ако не е шега темата.

UNITED2
11-18-2012, 09:41
Не е шега,абсурд! Нали това казвам,че винаги съм вярвал в тези неща,но някак си като ги слушаш/четеш от някой друг не можеш да вярваш на 100%,но сега го видях с очите си и не беше сън,наистина.. :\
И преди съм се интересувал от тези неща,чел съм много,но от тогава насам мина цяла година,а напоследък не съм се интересувал и не съм мислил за подобни явления за да кажа,че е само внушение..
Не знам.. :)

.Wonder
11-18-2012, 09:48
Сам ли живееш вкъщи? Сигурен ли си, че не си отворил вратата преди да си легнеш? Може да се е отворила сама, заради силно течение и заради това, че не си я затворил добре.

Makenzi97
11-18-2012, 09:49
Звучи ми като сънна парализа.
Или като трол.

UNITED2
11-18-2012, 09:56
Живея с баба и дядо,но те са на първия етаж и си имат собствен вход и изход за къщата,въобще на моя етаж са идвали 1 път от както сме построили къщата (която е чисто нова).
Вратите,паркета,всичко е бетон здраво и съм на 100% сигурен,че вратата беше затворена и,че няма вариант нещо да е скърцало :D
Хора,видях го с очите си! Ето за това говорех,че от устата на другия винаги ще ти се струва невероятно и ще си измисляш собствени теории,но нали точно това е интересното,видях го.. повярвайте ми!
Дори докато говоря за случката усещам,че пиша и се държа като неадекватен 10 годишен хлапак,но наистина видях това което съм описал в темата.
Не знам.. не целя да убеждавам никого защото не печеля нищо от това,целта на темата ми е просто някой по-вещ в тия неща да даде няк'во приемливо обяснение за случката 'щото ми е супер любопитно и интересно. :)

.Wonder
11-18-2012, 10:16
Колкото и да опитвам, не мога да проумея какво се е случило. Може би има неща, които никога няма да успеем да разберем.
Не ме разбирай погрешно, по никакъв начин не искам да отхвърля истинноста на думите ти, но виждам, че аватарът и подписът ти са на Supernatural, което ме навежда на мисълта, че си гледал твърде много епизоди, свързани със свръхестествени явления и ти се иска да вкусиш от живота на Сам и Дийн. Това е моето мнение.

npp
11-18-2012, 10:20
ако наистина ти се случи такова нещо, просто се обърни към Онези, Които наистина са истинският Бог Отец и истинският Господ Исус Христос за помощ

UNITED2
11-18-2012, 10:22
Знаех си,че аватара и подписа ми със supernatural ще ми изиграят кофти шега! :D По тях бях зарибен 2010 година,аватарите са от тогава,сега даже не ги гледам и времето в което исках да съм като тях отмина. :D
Както и да е,всеки има право на мнение и аз уважавам вашето,но това което видях си остава факт,независимо от всичко :)
npp.. Не мисля,че ми е нужна помощ! Това нещо освен да ме стресне,друго не направи.. знам ли?!

JoLLiE92
11-18-2012, 10:28
Lucid dreaming? Не знам как му е термина на български.

Incadeptus
11-18-2012, 12:49
Като ти пиша защо не ми отговаряш бе момче?

RagioL
11-18-2012, 14:05
И аз се кефя на ЛСД.

PurpleDream
11-18-2012, 14:19
прекалено реален сън? чак да го объркаш с реалността? не знам ;д
може би баба ти или дядо ти просто са дошли да проверят дали спиш ;д
аз лично не вярвам в такива неща ;д

Doom_Stalker
11-18-2012, 14:46
http://prikachi.com/images/295/5508295s.gif

2spooky4me

UNITED2
11-18-2012, 15:01
Май тая тема беше грешка! :D
Одеве разказах случката на братовчедка ми и от погледа й струеше ирония.Имах чувството,че си мисли "Боже,тоя е болен,дано техните разберат по-скоро и вземат мерки" ..

cweeet
11-18-2012, 15:08
а ти каква реакция си очаквал?

Incadeptus
11-18-2012, 15:09
Аз съм магьосникът тук,кой друг би ти помогнал освен мен?

forside1
11-18-2012, 15:16
прекалено реален сън? чак да го объркаш с реалността? не знам ;д
може би баба ти или дядо ти просто са дошли да проверят дали спиш ;д
аз лично не вярвам в такива неща ;д

+1 , Подкрепям наборката :)

Най-вероятно си гледал някой ужас преди да заспиш, или си играл много компютърни игри.

RagioL
11-18-2012, 15:16
Май тая тема беше грешка! :D
Одеве разказах случката на братовчедка ми и от погледа й струеше ирония.Имах чувството,че си мисли "Боже,тоя е болен,дано техните разберат по-скоро и вземат мерки" ..

А сега отиди при брачетка си и, и кажи че Абадон пазителя на бездната ти е казал да и предадеш че е кухо парче. :D

RagioL
11-18-2012, 15:21
Аз съм магьосникът тук,кой друг би ти помогнал освен мен?

И как ще процедираш ще ходиш у тях да правиш ритуали за прогонване ли? :D

Incadeptus
11-18-2012, 16:23
Ритуали-мритуали,заклинания и bulshit,тва са подхранени неща от религиите,тва са глупости,просто контролираш ли енергията,контролираш всичко,не е бог знае колко сложно.Ще дойде момент,когато животът ви ще се преобърне наопаки и тогава ще видим кой е взел ЛСД и е гледал филм на ужасите.Глупаци

UNITED2
11-18-2012, 16:23
А сега отиди при брачетка си и, и кажи че Абадон пазителя на бездната ти е казал да и предадеш че е кухо парче. :D

:D Пак няма да повярва.. :D

Колкото до другите отговори в темата.. абе хора,вие добре ли сте? Бил съм гледал много филми на ужасите и съм играл много компютърни игри ?! Първо,нито едното не съм правил преди да заспя и второ,това е абсурдно просто.
Не съм на 11 за да си представям такива неща от няк'ви си компютърни игри и филми.Ако не бях сигурен в това което ви казвам,нямаше да публикувам тема! Убеден съм просто,сега разбирам тия хора дето споделят нещо подобно в нета,а ние пред мониторите си мислим,че са просто болни или недобре психически :D

Incadeptu
Човеко,от мен по-да вярва в магия,не знам дали има друг такъв човек,но работата е там,че в момента не чувствам,че имам нужда от помощ! Поизплаших се малко,но не мисля,че това нещо ще дойде отново,а ако го направи вече ще му мисля. :\\

RagioL
11-18-2012, 16:38
:D Пак няма да повярва.. :D

Но пък вече ще е напълно сигурна че си за лудницата :D


Ритуали-мритуали,заклинания и bulshit,тва са подхранени неща от религиите,тва са глупости,просто контролираш ли енергията,контролираш всичко,не е бог знае колко сложно.Ще дойде момент,когато животът ви ще се преобърне наопаки и тогава ще видим кой е взел ЛСД и е гледал филм на ужасите.Глупаци

Тихо да не ти пусна някой сервитор да те нарита. :D

Makenzi97
11-18-2012, 17:02
Ако приемем, че не тролиш, то обяснението е сънна парализа. Първия път като изпаднах в такова състояние бях на 7 години и изживяването си беше като истинско. Лежа си аз на леглото, тамън се разсънвам и едно огромно куче скача върху гърдите ми и почва да ръмжи, усещам как не мога да мърдам, дишам трудно и след това какво е станало ми се губи. Това беше и причината да започна да практикувам осъзнат сън. Оттогава още много пъти съм изпадал в подобни ситуации, но с времето се научих да ги контролирам.
Следващия път като ти се случи нещо подобно поеми дълбоко въздух и започни да дишаш и издишаш равномерно и ще се събудиш. Най-важното е да разбереш, че това е сън и нищо не може да ти се случи. Опитай да извлечеш кефа от ситуацията.

Doom_Stalker
11-18-2012, 17:19
А сега отиди при брачетка си и, и кажи че Абадон пазителя на бездната ти е казал да и предадеш че е кухо парче. :D

Освен това трябва да я жертваш в името на Луцифер - да я изнасилиш и после умъртвиш. Или обратното :D (Hey, It's not rape if she's dead). Чак тогава ще спреш да виждаш черни силуети, тогава ти самия ще станеш черен силует. Муахахахаха.

http://media.tumblr.com/tumblr_m1ravj4TMf1r8lc9y.gif

UNITED2
11-18-2012, 17:31
Е стигате бе хора,ралтата е сериозна! :D
И не троля,колко пъти да ви го кажа? Такъв тип човек съм,че всичко го избивам на майтап по някога,колкото и да е сериозно.
Иначе се опитвам да извлека "кефа" от ситуацията,например са много ми се гледат филми на ужасите.
Ебати откачалката съм.Май малко ви послъгах като казах,че съм в съвсем нормално психическо здраве!

Incadeptus
11-18-2012, 18:17
А уе аз просто искам да си чаткаме уе баци,аз съм модерен 13 годишен магьосник,шеф на Старата религия мухахахахахахаха

RagioL
11-18-2012, 19:24
Освен това трябва да я жертваш в името на Луцифер - да я изнасилиш и после умъртвиш. Или обратното :D (Hey, It's not rape if she's dead). Чак тогава ще спреш да виждаш черни силуети, тогава ти самия ще станеш черен силует. Муахахахаха.

http://media.tumblr.com/tumblr_m1ravj4TMf1r8lc9y.gif
Я па съм фен на Разиел Малах а не на Луцито бе бро.

defender
11-18-2012, 19:33
започнах да го правя и да се моля на ум т'ва нещо да си отиде..

ами да, злото е безсилно пред молитвата към Бог, продължавай да се молиш всяка вечер преди лягане.

RagioL
11-18-2012, 19:40
ами да, злото е безсилно пред молитвата към Бог, продължавай да се молиш всяка вечер преди лягане.

Басирам се че ако те погна молитвите няма да ти помогнат :lol:

sashko705
11-18-2012, 19:54
ами да, злото е безсилно пред молитвата към Бог, продължавай да се молиш всяка вечер преди лягане.

Не го слушай тоя..

Doom_Stalker
11-18-2012, 20:02
Я па съм фен на Разиел Малах а не на Луцито бе бро.

Ае важното е да има rape & kill. Rape is always the answer!

http://prikachi.com/images/970/5509970b.gif


ПС: Между другото и аз съм фен на Кабалата. Има доста интересни неща...

Chacho
11-18-2012, 20:39
Physiologically, sleep paralysis is closely related to REM atonia, the paralysis that occurs as a natural part of REM (rapid eye movement) sleep. Sleep paralysis occurs either when falling asleep, or when awakening. When it occurs upon falling asleep, the person remains aware while the body shuts down for REM sleep, and it is called hypnagogic or predormital sleep paralysis. When it occurs upon awakening, the person becomes aware before the REM cycle is complete, and it is called hypnopompic or postdormital.[10] The paralysis can last from several seconds to several minutes, with some rare cases being hours, "by which the individual may experience panic symptoms"[11] (described below). As the correlation with REM sleep suggests, the paralysis is not entirely complete; use of EOG traces shows that eye movement is still possible during such episodes, however, the individual experiencing sleep paralysis is unable to speak.[12]

Hypnagogic and hypnopompic hallucinations are symptoms commonly experienced during episodes of sleep paralysis. Some scientists have proposed this condition as an explanation for reports of alien abductions and ghostly encounters.[13] A study by Susan Blackmore and Marcus Cox (the Blackmore-Cox study) of the University of the West of England supports the suggestion that reports of alien abductions are related to sleep paralysis rather than to temporal lobe lability.[14] There are three main types of these hallucinations that can be linked to pathologic neurophysiology.[7] These include the belief that there is an intruder in the room, the incubus, and vestibular motor sensations.[15]


Айде сега спи спокойно.


Статията е от тук, че има още неща, които напасват със съня ти перфектно: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

PullMeCloser
11-18-2012, 23:22
Прочетох само първите 2-3 коментара, не знам дали сте го казали, но ми напомня за сънна парализа. Ужас, винаги ме е плашело това :\

Едит: опа, над мен е писано, карай.

qtpie
11-18-2012, 23:45
Станало е течение, вратата се е отворила, колоната е паднала, от навънка нещо се е отразило и е направило сянка над леглото ти, ето ти научното обяснение. С 2 думи си пълен идиот.

npp
11-19-2012, 10:54
по принцип "тъмнината" може да се окаже пълна с всякакви същества, аз също съм виждал за миг сатанински духове да хвърчат покрай мен

Doom_Stalker
11-19-2012, 11:42
по принцип "тъмнината" може да се окаже пълна с всякакви същества, аз също съм виждал за миг сатанински духове да хвърчат покрай мен

WAT ?

http://prikachi.com/images/582/5149582O.jpg

defender
11-19-2012, 11:54
по принцип "тъмнината" може да се окаже пълна с всякакви същества, аз също съм виждал за миг сатанински духове да хвърчат покрай мен
добре, а как разбираш, че това са духове и че са сатаниски..............
външни белези и черти на характера, моля.

Incadeptus
11-19-2012, 12:57
Идиътс

UNITED2
11-19-2012, 16:05
Станало е течение, вратата се е отворила, колоната е паднала, от навънка нещо се е отразило и е направило сянка над леглото ти, ето ти научното обяснение. С 2 думи си пълен идиот.

Такива "остроумни" амеби като теб много ги обичам! ;)

Колкото до темата,днес цял ден четох за въпросната "сънна парализа" и май на мен ми се е случило точно това.
Казват,че е възможно да имаш привидения на няк'ви "страшни" работи,както беше при мен.
То си имало научно обяснение,че и точен термин даже... друг е въпроса,че е наистина стряскащо! Снощи не съм спал като хората,през 5 минути се стрясках на сън.. гадно е много.
Дано на никого не му се случи,'щото тогава няма да ви е толкова забавно както ви е сега :)

RagioL
11-21-2012, 18:25
Какво става атакуват ли те свръх естествени явления още?

yoshinka
11-23-2012, 16:10
а бе като гледам и ти гледаш сериала Свръхестествено.. явно ти влияе.. :Д щото на мен също :Д

Incadeptus
11-23-2012, 16:28
като сте такива големи умници,които обяснят всичко с науката ми кажете как е създадено всичко милички

g3rgana_
11-23-2012, 18:49
zdravei , kazvam se georgi i pisha ot profila napriqtelka , kato prochetoh napisanoto ot teb reshih da ti pisha za da razkaja che i na men mi se slichi sashtoto na 18.11.2012 godina v 5:30 sutrinta, bqh si pusnal film na kompa i bqh zaspal po korem , po edno vreme se razsanih za da se zavartq no bez da si otvarqm ochite no kato napravih opit da se zavartq useth che tqloto mi e nepodvijno , reshih da si otvorq ochite ikato go napravih vidqh kak vratata mi se otvarq i vliza maj sas cheren ancug bez lice , zapochnah da se macha da vikam za pomosht no glas nqmah, kato zastana nad glavata mi zapo4nah oshte poveche da se macha da se zavartq i da vikna za pomosh , usetih che tqloto mi se otpusna i se zavartqh i to izchezna , do dnes nemoga da si obqsnq kakvo i zashto beshe doshlo !!!!

g3rgana_
11-23-2012, 18:51
a na tezi deto nevqrvam im pojelava da im se sluchi sashtoto !!!!!!

Doom_Stalker
11-23-2012, 18:54
zdravei , kazvam se georgi i pisha ot profila napriqtelka , kato prochetoh napisanoto ot teb reshih da ti pisha za da razkaja che i na men mi se slichi sashtoto na 18.11.2012 godina v 5:30 sutrinta, bqh si pusnal film na kompa i bqh zaspal po korem , po edno vreme se razsanih za da se zavartq no bez da si otvarqm ochite no kato napravih opit da se zavartq useth che tqloto mi e nepodvijno , reshih da si otvorq ochite ikato go napravih vidqh kak vratata mi se otvarq i vliza maj sas cheren ancug bez lice , zapochnah da se macha da vikam za pomosht no glas nqmah, kato zastana nad glavata mi zapo4nah oshte poveche da se macha da se zavartq i da vikna za pomosh , usetih che tqloto mi se otpusna i se zavartqh i to izchezna , do dnes nemoga da si obqsnq kakvo i zashto beshe doshlo !!!!

Според мен е бил или духът на Кирил, или духът на Методи.... разбираемо защо.

Incadeptus
11-23-2012, 19:05
Аааа тва е добро приятел

FuckedUp
11-23-2012, 22:26
http://www.myfacewhen.net/uploads/4251-full-retard.jpg
, OP

Bukuuu
11-23-2012, 22:28
Според мен е бил или духът на Кирил, или духът на Методи.... разбираемо защо.

^THIS!!!!!!!!!!! :DDDDDDDD

YoUcANNOtiMaGiNe
11-24-2012, 18:13
Авторе, не знам дали тва, което ти се е случило е било осъзнато сънуване, сънна парализа или нещо друго, но донякъде съм склонна да ти вярвам, понеже на мен ми се е случвало друг вид свръхестествено явление. Иначе и аз като теб преди време доста гледах този сериал, дори ми е един от любимите, макар и вече да не го гледам. Ако искаш ми пиши ЛС да ти кажа за кво става въпрос, че тука са се навъдили доста ретарди.

RagioL
11-24-2012, 18:13
Ае важното е да има rape & kill. Rape is always the answer!

http://prikachi.com/images/970/5509970b.gif


ПС: Между другото и аз съм фен на Кабалата. Има доста интересни неща...

Не си падам особено по rape & kill.
И ми се струва че на форумният маг му липсва квалификация.

Авторе да ти кажа някои от печатите в филма са реални доколкото маже да се каже че са такива.
Е поне ги има в старите книжлета.

Incadeptus
11-24-2012, 18:24
Научи се да пишеш първо!

RagioL
11-24-2012, 18:35
И ще посочиш ли грешките ми.

RagioL
11-24-2012, 18:37
Или предпочиташ да ръсиш безсмислици и да лаеш като груха кучка.

RagioL
11-24-2012, 18:46
П.П. Трансизмерна пръдня като теб няма ли си по-важни занимания от хорския правопис?

Momicheto:)
11-24-2012, 19:56
И аз се кефя на ЛСД.

+1. хохо

Ambiguous
12-02-2012, 21:05
Може да бъдем по-рационални като предположим, че някой от роднините му представител на мъжкия пол го дебне докато заспи, мастурбира при вида на разголеното му онесено в сън тяло и се празни зверски през прозореца.

http://store.picbg.net/pubpic/E2/0A/c4780a1a0a03e20a.gif

UNITED2
12-14-2012, 20:08
:D Тука сте ненормално яки просто! Кефите ме,дори и тези с не до толкова позитивните коментари :D
По темата: Вече нищо не се появява при мен,а и да се появи си имам нож под възглавницата...

ЩЕ МОГА ДА СЕ САМОНАРЪГАМ ПРЕДИ ДА МЕ Е ПАРАЛИЗИРАЛО ОТНОВО!

http://rlv.zcache.com/like_a_boss_photosculpture-p153235628185116620env3c_400.jpg

Nam3less3
12-14-2012, 20:34
:D Тука сте ненормално яки просто! Кефите ме,дори и тези с не до толкова позитивните коментари :D
По темата: Вече нищо не се появява при мен,а и да се появи си имам нож под възглавницата...


Ти вече не си фактор.

UNITED2
12-14-2012, 20:39
За кое по-точно не съм фактор? :]

lubovvv
12-15-2012, 13:11
Само като прочетох заглавието на темата и си казах: "Поредния луд" :D

Justinda.01
12-16-2012, 13:23
Преди известно време попаднах на една ясновидка ,която ми каза неща с невъобразима точност,за съжаление нито и знам името ,нито съм и записвала номера просто така набрах по случйаност,защото ми беше любопитно за едни гаджета.
Каза неща от миналото ми с невъобразима точност чак се шашнах,та както и да е това,което ме впечетли бе,че ми каза,когато си била на 2 годинки нещо ти се е случило,нещо е станало,което ти е повлияло силно до ден днешен и почна да ме разпитва дали съм изпитвала силна любов към майка или татко и аз и казвам не и не знам,и тя ми отвръща нещо ти се е случило,но явно с времето си го забравила. Също така ми каза,че мога да съм идела на хипнотизатор ,но каза,че не ми го препоръчва,защото мога да си загубя цялата психика.
От много време стават странни неща с тялото ми в смисъл усещам вътре в мен нещо като малка топка магнит нещо,което вибрира,не мога да си го обесня идва неочаквано и продължава секунди даже ми се е случвало,когато спя цялото ми тяло да скочи нагоре,или краката да ми се вдигнат сами когато си лежа за миг цялата се свивам,имам и свидетели,които са виждали случилото се с мен,та какво е това чудо не мога да разбера,като го разказах на една мед. сестра ме попита ти да не би да си екстрасенс щом усещаш магнит в тялото си.
Отидох в Пловдив на профилактичен преглед и разбира се резултатите бяха,че съм здрава ,всичко ми е добре бъбрек ,сърце всичко ми е ОК,помислих си ,че може да се дължи на нервна основа,и ми казаха,че за нервните лекари се гледат хора,които имат припадъци,които са болни от рак,а аз съм си здрава и права,годна за работа дори наскоро се дипломирах с бакалавърска степен.
Не мога да си го обясня това,много ме е страх от аткива паранормални явления,какво бихте ме посъветвъли,но моля ви без злобни коментари ...

Nam3less3
12-16-2012, 13:52
Уж не вярваш в такива работи(според другата тема) а сега вярваш в такива паранормални и езотерчини неща, никаква логика..

Justinda.01
12-16-2012, 16:02
Уж не вярваш в такива работи(според другата тема) а сега вярваш в такива паранормални и езотерчини неща, никаква логика..

Aз вярвам в това,че всеки си плаща за минали или чужди грехове,физиката го е доказала всяко действие има противодействие ,склонна съм да вярвам и в магии ,но онези неща за създаването ми се виждат преувеличени ;)

Nam3less3
12-16-2012, 16:13
Aз вярвам в това,че всеки си плаща за минали или чужди грехове,физиката го е доказала всяко действие има противодействие ,склонна съм да вярвам и в магии ,но онези неща за създаването ми се виждат преувеличени ;)И как греховете и злодеянията(уж нямало добро и зло) се свързват с физика и закона за противодействието? Има примери за много хора, които не са си платили през живота им.

Justinda.01
12-16-2012, 18:17
И как греховете и злодеянията(уж нямало добро и зло) се свързват с физика и закона за противодействието? Има примери за много хора, които не са си платили през живота им.
Хах,не изопачавай думите ми,ако нямаше мозък щеше ли да различаваш добро от зло,всичко е в мозъка,мисълта прави едно нещо или добро или не добро според зависи от фактите и от случилото се,защото ставаше дума за Содомския грях,човекът (несъвършенното същество ) е казал от хомосексуални не може да има деца значи е грях и е зло,но не е вярно,писано е и че Бог мрази хомосексуалните,а Бог не мрази,мразят хората.
Няма индивид било то в растителния или животинския свят да не се среща хомосексуалност,при растенията е хомозиготна форма (хетеро,хомо,хермафродит) това са трите форми на живот,светът не е само хетеросексуален също е безполов и хермафродитен.
Много хора,които са родени с два пола си мислят,че изтърпяват наказание само че не е така ,някои животни и растения дори също се раждат двуполови това не е наказание,а природа,нима пилето,което е кокошка и петел си плаща за минали грехове колко смешно звучи само цяло чудо е,че не се раждаме хермафродитни същества,въпреки че във всеки един от нас има нещо мъжко и женско,та както и да е.

Има примери за много хора, които не са си платили през живота им.
Може да не са си платили,но децата или пра внучетата понасят двойно последствията наричало се родово проклятие други пък вярват,че има ад и рай,а в рая допускали само хора с по 2 гряха някъде го бях чела,различни философии ,други пък вярват май будистите бяха,че ако не си бил добър се прераждаш в животно ,но ми е любопитно как се разбира дали един охлюв е имал достоен живот,за да се прероди в човек :D ,както казах всичко е в мозъка,всичко започва и свършва там.

Nam3less3
12-16-2012, 19:15
Нищо от това което написа не отрича доброто и злото. Хомосексуализма не е наш проблем. Иначе искаш да кажеш, че кармата може да се обясни от физиката?

Nam3less3
12-16-2012, 19:19
Абе стига с тия добро-зло глупости, които е атеист, мисли като тебе(че зависи само от гледната точка и разни там такива), който не е, има други възприятия за доброто и злото.
Нито може да ме убедиш, нито да се аргументираш достатъчно, че да ти кажа права си.
А и не мисля, че някой във форума е подготвен да казва какво е добро и зло.

Ambiguous
12-16-2012, 19:20
Преди известно време попаднах на една ясновидка ,която ми каза неща с невъобразима точност,за съжаление нито и знам името ,нито съм и записвала номера просто така набрах по случйаност,защото ми беше любопитно за едни гаджета.
Каза неща от миналото ми с невъобразима точност чак се шашнах,та както и да е това,което ме впечетли бе,че ми каза,когато си била на 2 годинки нещо ти се е случило,нещо е станало,което ти е повлияло силно до ден днешен и почна да ме разпитва дали съм изпитвала силна любов към майка или татко и аз и казвам не и не знам,и тя ми отвръща нещо ти се е случило,но явно с времето си го забравила. Също така ми каза,че мога да съм идела на хипнотизатор ,но каза,че не ми го препоръчва,защото мога да си загубя цялата психика.
От много време стават странни неща с тялото ми в смисъл усещам вътре в мен нещо като малка топка магнит нещо,което вибрира,не мога да си го обесня идва неочаквано и продължава секунди даже ми се е случвало,когато спя цялото ми тяло да скочи нагоре,или краката да ми се вдигнат сами когато си лежа за миг цялата се свивам,имам и свидетели,които са виждали случилото се с мен,та какво е това чудо не мога да разбера,като го разказах на една мед. сестра ме попита ти да не би да си екстрасенс щом усещаш магнит в тялото си.
Отидох в Пловдив на профилактичен преглед и разбира се резултатите бяха,че съм здрава ,всичко ми е добре бъбрек ,сърце всичко ми е ОК,помислих си ,че може да се дължи на нервна основа,и ми казаха,че за нервните лекари се гледат хора,които имат припадъци,които са болни от рак,а аз съм си здрава и права,годна за работа дори наскоро се дипломирах с бакалавърска степен.
Не мога да си го обясня това,много ме е страх от аткива паранормални явления,какво бихте ме посъветвъли,но моля ви без злобни коментари ...

Дори не съм сигурен от къде да започна.
Врачките използват метод който се нарича cold reading те по външност и информацията която си споделила с тях създават някакъв образъ който описват възможно най-пошло и глобализирано и ако ти им дадеш удобрителен сигнал продължават да налучкват на там, ако не просто дават някакво извинение (пр. че си забравила). Ако не им споделиш никаква информация и се облечеш по нетипичен начин и не даваш удобрителни знаци при техни предположения ще се провалят.

Така това с магнита дори не знам какво трябва да бъде, ако го опишеш по обстойно ще ти кажем как точно се филмираш, но за това което казваш, че си имала свидетели е напълно нормално. Това е мускулен рефлекс който сигнализира на тялото, че падаш и всички твои мускули се съкращават, случва се някой път по случайност, когато мусколите ти се отпускат примерно докато заспиваш, на всички се е случвало като и аз влизам в това число.

Логично, че като си направиш изследвания и ако ти няма нищо, няма да те диагностицират, не знам какво очакваш да ти кажат докторите все още не е открит механизъм които да долавя внушения.

tl;dr Не се филмирай.

Justinda.01
12-16-2012, 19:50
Nam3less3 - Абе стига с тия добро-зло глупости, които е атеист, мисли като тебе,да де само дето не съм атеист (за теб Бог не знам какво значи,но за мен той е силата на вселената,на природата,как мога да кажа,че има Бог при положение,че не съм го виждала нито пък мога да докажа ,че съществува,Бог е в самите нас,вярвам в определени неща ,но не и в откачени неща има разлика ;)

Ambiguous,ами тя тази ясновидка не ме е виждала само по телефона си говорихме казах и рождената си дата и малкото име и тя веднага почна да ми говори,без да съм и казвала нищо за себе си,без да ме подпитва по заобиколен начин,ето и ти не ми вярваш и казваш внушение само че ако беше внушение тялото ми нямаше да скача 20 см. височина във въздуха ,неврологичните лекари вероятно могат да открият,че наистина има нещо,но едва ли биха разбрали какво е,а и там са специални машини,изследванията са скъпи.
Каза ми за хипнотизатор,но не ми го препоръча,защото е опасно ,каза също неща от миналото ми ,които друг не ги знае .

Nam3less3
12-16-2012, 20:00
Nam3less3 - Абе стига с тия добро-зло глупости, които е атеист, мисли като тебе,да де само дето не съм атеист (за теб Бог не знам какво значи,но за мен той е силата на вселената,на природата,как мога да кажа,че има Бог при положение,че не съм го виждала нито пък мога да докажа ,че съществува,Бог е в самите нас,вярвам в определени неща ,но не и в откачени неща има разлика ;)Такива половинчати истории не важат. Това е атеизъм, примесен с някви измислици за да ти е угодно на обясненията и желанията. Най-малкото представата ти за Бог е безсмислена.

Justinda.01
12-16-2012, 20:39
Не бъркаш се,ако бях атеистка нямаше да вярвам,че всичко се връща,нямаше да вярвам,че умираме само физически,и че това тук е някакъв тест,ако бях атеист нямаше да вярвам в магии ,въпреки че те са отречени от църквата като дяволско,вярвам,че всеки има ангел хранител ,вярвам че,колкото и да е гаден животът на някой все нещо хубаво му се е случвало в живота,вярвам 90 % ,че сами ковем съдбата си,а останалите 10 е късметът ни,какво е Бог ли - Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи! това е Бог,но аз предпочитам да го наричам сила,вселена или природа ;)

Nam3less3
12-16-2012, 20:45
Всички тия неща са обект на религия и духовни учения, ако вярваш в тях, трябва да приемаш и съотвеното обяснение за Бог, а не да си измисляш сама, както не си измислила сама и останалото.
Бог не е просто някаква си суперсила, с която да обясняваш останалите явления.

defender
12-16-2012, 20:53
Не бъркаш се,ако бях атеистка нямаше да вярвам,че всичко се връща,нямаше да вярвам,че умираме само физически,и че това тук е някакъв тест,ако бях атеист нямаше да вярвам в магии ,въпреки че те са отречени от църквата като дяволско,вярвам,че всеки има ангел хранител ,вярвам че,колкото и да е гаден животът на някой все нещо хубаво му се е случвало в живота,вярвам 90 % ,че сами ковем съдбата си,а останалите 10 е късметът ни,какво е Бог ли - Човек, който желае настойчиво нещо, ще принуди съдбата да отстъпи! това е Бог,но аз предпочитам да го наричам сила,вселена или природа ;)

извинявам се, но от това което си написала се вижда че ти си един много объркан човек,
това което си написала не са характеристики на християнин, а по-скоро на незрящ във вярата човек.

трябва да попрочетеш, а ти май го караш на 6-то чувство.

ПП: сега можеш да ме псуваш.

RageDude
12-16-2012, 21:31
Имал съм такива сънища.Много е неприятно.
Дори след като се събудих имах някакви болки.

Doom_Stalker
12-16-2012, 21:32
Justinda почти засенчи дефендър с тъпотията си.... почти.

Ambiguous
12-16-2012, 21:38
Всички тия неща са обект на религия и духовни учения, ако вярваш в тях, трябва да приемаш и съотвеното обяснение за Бог, а не да си измисляш сама, както не си измислила сама и останалото.
Бог не е просто някаква си суперсила, с която да обясняваш останалите явления.

*cough, cough*
Всъщност...Бог Е суперсила с която си обесняваш непонятни за теб явления.

http://img818.imageshack.us/img818/451/1353947771124.jpg

Nam3less3
12-16-2012, 21:54
Не е това целта нито е пълната дефиниция.
Това го твърдят ония, които реално нито са християни, нито последователи на някоя религия/духовно учение или нещо такова, ами да речем полуатеисти-самозванци :D

Justinda.01
12-17-2012, 06:31
*cough, cough*
Всъщност...Бог Е суперсила с която си обесняваш непонятни за теб явления.

http://img818.imageshack.us/img818/451/1353947771124.jpg

+ 10 ! право в целта :)

Justinda.01
12-18-2012, 05:48
Приемам Бог като светлина и сила , за мен Бог е също така и късметът,а тези,които твърдят,че той има човешки вид,да не би да са го виждали,да не би да имат доказателства.
Спомням си говорих си с една колежка и и казах вярвам в Бог ,и тя ми отвърна със сърказъм,какво е това Бог може ли да ми обясниш,и аз се поправих и казах,вярвам в няква сила,и тя ааааа така по може .
Татко пък ми каза Феликс Баумгартнер скочи от ръба на космоса ,но не видя Бог , казах ви за мен какво значи Бог .
Бях се запознала с едно момче,което е доста религиозно,но май има някакви отклонения ,защото вярва в това ,което ми изпрати http://www.hristiqni.com/svidetelstva/307-2011-04-08-22-23-00/#ixzz2BHCHMogs
(тва е прекалено вече )

Nam3less3
12-18-2012, 06:36
Никъв прогрес, само глупости. Ти не вярваш в Бог, научи какво значи Бог първо.
"Татко пък ми каза Феликс Баумгартнер скочи от ръба на космоса ,но не видя Бог"... нека Doom_Stalker да те довърши.

defender
12-18-2012, 12:36
... нека Doom_Stalker да те довърши.

той сигурно доктора сега си пише домашното по алгебра, чак след 16.00 часа започва да разсъждава по световни въпроси и смисъла на живота, а след умората от упоритото си разсъждаване, около 23.00 вече яко се е напушил и почва да пуска нео метъл класика за релакс.

posveteniat
12-23-2012, 20:36
Знаеш ли, Бог ти помогна. Пред Господ ще се преклони всяко коляно. Исус Христос е Господ на цялата земя. Той е господярят на вселената. Исус Христос е царят на всиките царе. Той е господарят на господарите.

defender
12-23-2012, 20:43
^
бреей, започваш обещаващо............................... шЪ та наблюдавЪме.

RagioL
12-23-2012, 21:08
Тъкмо ще си станете гей дружки.

Ambiguous
12-23-2012, 22:36
Той най-вероятно ще е tl;dr версията на npp.

Incadeptus
12-24-2012, 10:09
Ха нпп поне си е изградил това,в което вярва и има обяснение на нещата.той знае в какво вярва и е по-отворен за идеи отколкото вас християнски копелета

BuBzzz
01-10-2013, 18:56
Аз ти вярвам :)

DevilWish
01-11-2013, 10:47
Преди и мен да ме изкарат луда, ще каjа само едно нещо на автора - вярвам ти, ако искаш да говориш, пиши едно лично ;)

Markuss
01-11-2013, 11:35
Баба ми, майка ми и по-голямата ми сестра са изпитвали същото. Казват, че това е Мрава (ударението е на последната сричка). Мравата е зъл женски дух, който навестява най-вече жените и децата, почти никога мъже. И трите са я виждали с очите си като теб и са изпитвали същото - не можеш да мръднеш, да извикаш, а сякаш те задушава. Именно така се гони, като мръднеш пръстите на краката си. Сестра ми я напада, когато е с мъжа си в леглото, тогава и той вижда този силует. Тогава сестра ми ходи до църквата и си закупи една Библия, попът й каза да я държи над леглото си заедно с една икона. Оттогава няма инциденти.
Лично аз и моето семейство сме свързани с доста такива "свръхестествени събития". Същата гореспомената сестра се ражда с изкривен крак още като бебе. Баща й (тя ми е полусестра) има страшно много пари и я водил къде ли не, в Холандия, в Норвегия, в Германия, но навсякъде специалистите са казвали, че детето ще си остане с недъг. Тогава майката на баща й (който е турчин) споделя, че иска да я заведе на ходжа, бащата е изключително скептичен, но се съгласява. Тогава ходжата отправя заръката, да се направи курбан, да се каже молитва и да се потопи детето в леген с вода, на която е пято. Когато са потопили сестра ми, кракът й моментално се изпънал съвсем естествено... Майка ми пък е с тромбофлебит (за който не знае, това са съсиреци във вените, които причиняват възпаления и са смъртоносно опасни, ако не се вземат мерки) и майка ми е била в критично състояние. Тогава (тя пък си е чиста християнка) тя се обръща към попа, който от своя страна и прави бани със светена вода и молитви (също трябва да поясня, че докторите са я чакали да умре) и в най-критичния момент, майка ми се излекува, сякаш никога не е била на легло.
Това, както спомена и авторът, навярно ви се струва като пълни съвпадения или "обясними неща", но семейството ми (откъм майчина линия :д) е много вярващо. Има и много други подобни случки със семейството ми, просто реших да споделя няколко.

stefan7202
01-11-2013, 12:11
Всички са луди самият папа казва че бог му е говорил :d

defender
01-11-2013, 13:36
^
на тебе съвестта не ти ли говори........... (нямаш ли си един такъв вътрешен глас)

RagioL
01-11-2013, 13:46
Всички са луди самият папа казва че бог му е говорил :d

А Буш твърди че действията му са спрямо божията воля.

RagioL
01-11-2013, 13:49
За обичащите експерименти предлагам призоваване за дух.

RagioL
01-11-2013, 13:49
Баба ми, майка ми и по-голямата ми сестра са изпитвали същото. Казват, че това е Мрава (ударението е на последната сричка). Мравата е зъл женски дух, който навестява най-вече жените и децата, почти никога мъже. И трите са я виждали с очите си като теб и са изпитвали същото - не можеш да мръднеш, да извикаш, а сякаш те задушава. Именно така се гони, като мръднеш пръстите на краката си. Сестра ми я напада, когато е с мъжа си в леглото, тогава и той вижда този силует. Тогава сестра ми ходи до църквата и си закупи една Библия, попът й каза да я държи над леглото си заедно с една икона. Оттогава няма инциденти.
Лично аз и моето семейство сме свързани с доста такива "свръхестествени събития". Същата гореспомената сестра се ражда с изкривен крак още като бебе. Баща й (тя ми е полусестра) има страшно много пари и я водил къде ли не, в Холандия, в Норвегия, в Германия, но навсякъде специалистите са казвали, че детето ще си остане с недъг. Тогава майката на баща й (който е турчин) споделя, че иска да я заведе на ходжа, бащата е изключително скептичен, но се съгласява. Тогава ходжата отправя заръката, да се направи курбан, да се каже молитва и да се потопи детето в леген с вода, на която е пято. Когато са потопили сестра ми, кракът й моментално се изпънал съвсем естествено... Майка ми пък е с тромбофлебит (за който не знае, това са съсиреци във вените, които причиняват възпаления и са смъртоносно опасни, ако не се вземат мерки) и майка ми е била в критично състояние. Тогава (тя пък си е чиста християнка) тя се обръща към попа, който от своя страна и прави бани със светена вода и молитви (също трябва да поясня, че докторите са я чакали да умре) и в най-критичния момент, майка ми се излекува, сякаш никога не е била на легло.
Това, както спомена и авторът, навярно ви се струва като пълни съвпадения или "обясними неща", но семейството ми (откъм майчина линия :д) е много вярващо. Има и много други подобни случки със семейството ми, просто реших да споделя няколко.

Спри да се друсаш.

RagioL
01-11-2013, 15:17
П.П. Надявам се за в бъдеще да споделиш някой случай на екзорсизъм.

Doom_Stalker
01-11-2013, 18:18
Именно така се гони, като мръднеш пръстите на краката си.

Мерси брато, следващия път като ме нападне дух ще знам какво да правя.

RagioL
01-11-2013, 19:03
Мерси брато, следващия път като ме нападне дух ще знам какво да правя.

Почвай с евокацията че да може по скоро да провериш методите му.

Doom_Stalker
01-11-2013, 19:16
Почвай с евокацията че да може по скоро да провериш методите му.

Добре.... *grabs spellbook*

А ако методите му не работят, на кого ще се обадиш?


http://www.youtube.com/watch?v=g4uxIo4t7xM

defender
01-11-2013, 19:18
Мерси брато, следващия път като ме нападне дух ще знам какво да правя.
като дойде дух, най-добре да изпиете по една бира и после да станеш "свидетел на словото".

RagioL
01-11-2013, 19:52
Добре.... *grabs spellbook*

А ако методите му не работят, на кого ще се обадиш?


http://www.youtube.com/watch?v=g4uxIo4t7xM
Ами демоните, първите 7 минути са по темата. http://vbox7.com/play:128076f0fe

RagioL
01-11-2013, 20:07
Намерих си интересен филм "Тайните на Райха".

D*Rose
01-18-2013, 14:57
Ако не друго, поне звучи интересно.

sky.of.lust
02-09-2013, 14:42
здрасти мой човек :D това, което си преживял се нарича на английски Lucid Dreaming или на наш език - Осъзнат сън. Така и на мен ми се е случвало тъй че не си откачен :D Осъзнат сън е сън при който сънуващият е наясно, че сънува докато сънят се случва. Когато сънуващите осъзнават, те могат да участват активно във въображаемите преживявания на съня, а често и да ги манипулират. Осъзнатите сънища могат да бъдат изключително живи и реални в зависимост от степента на самоосъзнатост на сънуващия по време на съня. Накратко съществуването му е научно доказано, дори има случаи, в които се "събуждаш" и виждаш такива силуети които те наблюдават или крещят например. На мен лично ми се е случвало да "сънувам" подобен сън където всичко беше на забавен каданс и след това мигновено преминава в адски бърз - creepy as hell :D та докато съм го сънувала съм гледала с широко отворени очи и съм викала :D но да се върнем на темата - понякога осъзнатите сънища започват ако си прекалено уморен и преди да заспиш тялото ти се изключва и не можеш да се движиш. Надявам се да съм помогнала и не фрийквай само ;)

Amore-Mio*
02-24-2013, 14:27
Звучи ми като сънна парализа.

Quid
03-03-2013, 08:55
Неймлес, ти за гностицизъм чувал ли си? От известно време ти чета постовете и оставам с впечатлението, че си поредното необразовано пишлеме с промит мозък.. Вземете да прочетете нещо различно от библията, която и без това през годините е била редактирана, били са премахвани/добавяни неща към нея в полза на една или друга личност и съдържанието, което е останало е меко казано безполезно.
А колкото по темата, авторът очевидно е изпаднал в сънна парализа..
Друго възможно обяснение би могло да бъде свързано с окултизма, но силно се съмнявам, че си правил дадени ритуали или магии, а и веднага ще ми се нахвърлят отгоре съфорумците.

RagioL
03-03-2013, 11:03
Мислиш че окултизма има ефект ли?

Quid
03-03-2013, 12:24
Окултизмът е доста широко понятие.
Но в конкретни случаи мисля, че има ефект да.

muhtesemfan
03-03-2013, 12:39
Авторе,ако е било сънна парализа,ти пожелавам другия път да видиш яка мацка :D :D :lol:

DoctorSatan666
03-03-2013, 12:43
Окултизмът е доста широко понятие.
Но в конкретни случаи мисля, че има ефект да.

Ти правиш ли ритуали и магии и за какво? Имат ли ефект?

Yen_is_bacK
03-03-2013, 13:44
сменете дилъра ...

бтв смята се че индианската магия е една от най-силните ..

Quid
03-03-2013, 14:23
Ти правиш ли ритуали и магии и за какво? Имат ли ефект?
Лично аз повече чета от колкото практикувам и поради тази причина не съм правил нищо по-сложно от прост кабалистичен кръст, но баща ми се занимава с рейки от известно време и покрай него се познавам с рейки мастери и съм се убедил, че умеят да лекуват чрез отдаването на енергии и оттам си правя извода, че някои окултни техники имат реален ефект.

DoctorSatan666
03-03-2013, 18:04
Лично аз повече чета от колкото практикувам и поради тази причина не съм правил нищо по-сложно от прост кабалистичен кръст, но баща ми се занимава с рейки от известно време и покрай него се познавам с рейки мастери и съм се убедил, че умеят да лекуват чрез отдаването на енергии и оттам си правя извода, че някои окултни техники имат реален ефект.
Не знаех какво е кабалистичен кръст и "рейки"... Гугълнах и се оказа че тези неща съм ги правил и аз под една или друга форма. Веднъж така излекувах един човек, чрез прехвърляне на енергия. Иначе медитация практикувам, но не съм чел нищо за нея, тя просто си дойде естествено. Не я наричам никак, не правя никакви ритуали, не изричам никакви специални думи, това според мен са глупости. Имената и ритуалите не са основното, тяхната конкретика е без значение.

Quid
03-03-2013, 18:50
Не знаех какво е кабалистичен кръст и "рейки"... Гугълнах и се оказа че тези неща съм ги правил и аз под една или друга форма. Веднъж така излекувах един човек, чрез прехвърляне на енергия. Иначе медитация практикувам, но не съм чел нищо за нея, тя просто си дойде естествено. Не я наричам никак, не правя никакви ритуали, не изричам никакви специални думи, това според мен са глупости. Имената и ритуалите не са основното, тяхната конкретика е без значение.
До скоро и аз смятах церемониалната магия (именно тези ритуали с изричане на думи и т.н.) за глупост, но попаднах на няколко форума (един български и няколко чужди) и няколко книги, и се оказва, че има хора, които се занимават с разни подобни щуротии като призоваване на демони, ангели и разни духове, "драконова магия", уика и други.
Не казвам, че това е реално и има ефект, но си струва да се прочете това онова ако човек има време. Дори се замислям върху това да пробвам някои "магии" да проверя до колко са достоверни.

DoctorSatan666
03-03-2013, 20:25
^ И аз преди се интересувах от тези неща. Но това са глупости. Това са жалки хорица по форуми дето се изживяват като магьосници, и толкова са потънали в потребните си заблуди, че магиите им се струват реални. И те като всяка останала групичка си обменят взаимно "интересна" информация с цел да засилят общия резонанс на заблудата. Основата на тези малки полу-религиозни и езотерични групички в интернет според мен не са магиите. Основният въпрос е - на кого изобщо му е необходима магията? Явно някой хора толкова са изкушени от всичката сила, която магията уж притежава, че са готови да повярват в нея. Защото тя би им дала някаква сила, някакво решение на всичките им проблеми. Затова и се търси. И по интересния въпрос - за какво човек би ползвал магията? Да отмъщава на враговете си? Че какви врагове имат тия интернет "магове"? :D Леля Цецка от горния етаж, понеже си е надула телевизора ли? :D А може би искат да спечелят голямата любов, или да натрупат пари... все неща които теоретично биха запълнили живота им. Ето около тези мотиви се гради общата идея на интернет езотериката и магиите. Забрави всичките ритуали, церемонии, езотерични теории, свещенни думи, магове, рейки и т.н. глупости. Това е само параван. Но зад него стоят желанията и комплексите на всеки един отритнат от обществото младеж.
Поне такова е моето обяснение - специално за тия малки форумни колективи. Там те си създават едно малко общество, където взаимно обменят глупости с цел да се изживяват като нещо, което не са. С цел да си "повярват" взаимно. Информацията в тези форуми има точно такава цел, и с малко по-задълбочен анализ се вижда на кого и за какво служи.

Иначе има лечители и хора занимаващи се с магия, но те играят съвсем други игри.

haritov
03-03-2013, 20:48
призраците съществуват защото Чък Норис убива по-бързо хората отколкото смъртта може да ги обработи

RagioL
03-04-2013, 06:28
^ И аз преди се интересувах от тези неща. Но това са глупости. Това са жалки хорица по форуми дето се изживяват като магьосници, и толкова са потънали в потребните си заблуди, че магиите им се струват реални. И те като всяка останала групичка си обменят взаимно "интересна" информация с цел да засилят общия резонанс на заблудата. Основата на тези малки полу-религиозни и езотерични групички в интернет според мен не са магиите. Основният въпрос е - на кого изобщо му е необходима магията? Явно някой хора толкова са изкушени от всичката сила, която магията уж притежава, че са готови да повярват в нея. Защото тя би им дала някаква сила, някакво решение на всичките им проблеми. Затова и се търси. И по интересния въпрос - за какво човек би ползвал магията? Да отмъщава на враговете си? Че какви врагове имат тия интернет "магове"? :D Леля Цецка от горния етаж, понеже си е надула телевизора ли? :D А може би искат да спечелят голямата любов, или да натрупат пари... все неща които теоретично биха запълнили живота им. Ето около тези мотиви се гради общата идея на интернет езотериката и магиите. Забрави всичките ритуали, церемонии, езотерични теории, свещенни думи, магове, рейки и т.н. глупости. Това е само параван. Но зад него стоят желанията и комплексите на всеки един отритнат от обществото младеж.
Поне такова е моето обяснение - специално за тия малки форумни колективи. Там те си създават едно малко общество, където взаимно обменят глупости с цел да се изживяват като нещо, което не са. С цел да си "повярват" взаимно. Информацията в тези форуми има точно такава цел, и с малко по-задълбочен анализ се вижда на кого и за какво служи.

Иначе има лечители и хора занимаващи се с магия, но те играят съвсем други игри.

Въпрос, какви предполагаш са тези игри?

Quid
03-04-2013, 06:45
Въпрос, какви предполагиаш са тези игри?

И на мен ще ми е интересно да чуя. Също така именно за рейки съм се убедил, че има ефект и е нещо реално.

RagioL
03-04-2013, 07:54
сменете дилъра ...

бтв смята се че индианската магия е една от най-силните ..

Шаманизъм а?!

П.П. Вече няколко пъти сменям дилъра.

RagioL
03-04-2013, 09:00
И на мен ще ми е интересно да чуя. Също така именно за рейки съм се убедил, че има ефект и е нещо реално.

Чисто предположение, но ако някой има дадени способности няма да се хаби да пише в разни форуми.

Quid
03-04-2013, 12:38
Чисто предположение, но ако някой има дадени способности няма да се хаби да пише в разни форуми.
Както писах по-горе не съм аз човека, който се занимава с рейки а баща ми и някои негови познати.

ПП: Може и да не съм те разбрал правилно..

DoctorSatan666
03-04-2013, 12:56
П.П. Вече няколко пъти сменям дилъра.

И аз така, стария е в затвора :D

Въпрос, какви предполагаш са тези игри?
Е, не съм имал конкретни наблюдения над магьосници... Не са точно най-разпространения вид хора. Но предполагам че това са индивиди с развинтено въображение, които много си вярват. И сигурно виждат във всичко наоколо потвърждение на вярванията си, също като средностатистическия християнин. Но така или иначе мога само да гадая, не съм имал възможността да наблюдавам такива хора. Имам наблюдения само върху явлението интернет шаманизъм и wannabe magicians - какво и кой стои зад него, защо е популярно и т.н.

RagioL
03-12-2013, 14:50
И аз така, стария е в затвора :D

Е, не съм имал конкретни наблюдения над магьосници... Не са точно най-разпространения вид хора. Но предполагам че това са индивиди с развинтено въображение, които много си вярват. И сигурно виждат във всичко наоколо потвърждение на вярванията си, също като средностатистическия християнин. Но така или иначе мога само да гадая, не съм имал възможността да наблюдавам такива хора. Имам наблюдения само върху явлението интернет шаманизъм и wannabe magicians - какво и кой стои зад него, защо е популярно и т.н.

Ок дай тогава една изложение на наблюденията си.

DoctorSatan666
03-12-2013, 17:33
Ок дай тогава една изложение на наблюденията си.

Мисля че имам ясна преценка за това доколко съм опознал определящите връзки между вътрешния свят на тези хора и техните действия. Все пак, за едно такова изложение би било нужно огромно количество от информация, тъй като човешката психика е комплексна система, работеща едновременно на различни нива. Което ще рече че едни и същи действия имат съвсем различна потребност за своите деятели. Но все пак, има много общи връзки. Различията в проявленията им обаче се дължат изцяло на индивида.

И така.... Да, разгледаме първо някои от основните моменти:
- Вяра в "налудничави" концепции (взаимовръзки между идеи), които имат малко доказателства за тяхната истинност. Това от своя страна поражда една постоянна нужда да се дават аргументи в подкрепа на тази концепция.
И само да вметна, това поведение е обща черта във всички "общности", където хора обменят идеи. Същото се случва и в разговора между религиозни хора, между хора с общи интереси, и изобщо хора които са привлечени по една или друга причина в някаква общност. Важното в случая е че подобен тип общности обуславят като цяло социалния живот, но само някои определени общности, които не са всеобщо приети (точно като тази на интернет магьосниците), остават "ъндърграунд".

- Въпреки че са "неприети" от обществото, тези групи споделят същите характеристики като всяка една група - да подсилват изживяванията на всеки един член чрез постоянно влагане на енергия(идентифициране, асоцииране) в дадена обща идея или концепция. Групата има консолидиращ характер - тя дава сигурност и действията на другите членове допълнително засилват резонанса у всеки едни член.

- Това което прави тези групи различни, е съвсем логично факта, че в тях участват "различни" хора - предимно такива, които не са приети в своето обкръжение, затова търсят алтернативно такова. И там имат възможност да споделят информация и така взаимно да усилват резонанса на изживяванията си. "Различните" хора може често да нямат нищо общо помежду си,(като биографични данни и мотиви), и често идеите въпреки че са еднакви, изпълняват различни функции в отделните членове. Тук вече става много комплексно - има различни интернет типажи, които пишат едни и същи неща с коренно различен умисъл. И това всъщност е в основата - конкретната предадена информация в тези среди (текстове, филми и т.н.) не е важна. Важна е енергията, която участниците в тези среди, предават на тази информация. Тя обикновено има характер на "затвърдител" на общата идея на групата, но в по-дълбок план - тя винаги служи на отделния индивид - в затвърждаването на някаква негова асоциация, на някаква негова характеристика, която общата идея му дава, и в нея той намира его-стимул. Тук вече - според зависи. Има пубери, които искат да се изживяват като магьосници; Има хора които винаги търсят да знаят повече ; Има и чисти откачалки. "Пуберската фаза"на вярвания в такива концепции е съвсем ясна, и тя е всъщност преобладаваща - затова постоянно във всеки форум се сменя "членската маса" - хората идват, взимат си това, което им е нужно, радват се известно време на новото си себеизживяване (стъпило на съответната концепция), и след това излизат от тази фаза. Тук според мен е грешно да се използва думата "израстване", защото в повечето случаи тези хора просто сменят старата концепция с нова (която изпълнява нови потребности). Така или иначе в "пуберската фаза", познанието върху съответната идея, практика, концепция, е просто смешно. То е приведено до сляпа вяра и използването на заучени фрази, а реално познание върху идеята липсва. Но тези хора не се интересуват от познанието, те са в тези среди просто заради изживяването - психичното удовлетворение, което получават от съответните идеи.
Естествено има и хора, които се интересуват от чисто любопитство. Те обаче не извличат съществено себеутвърждаване от конкретните идеи, а са по-скоро заинтересовани от истиността на тези идеи.
А има и доста откачалки - хора които толкова са се припознали в тези идеи, че те са станали неизменна част от тяхната реалност. Обикновено са интелигентни, а в основата на тази самоидентификация често стои личен проблем, някакво негативно изживяване, което трябва да бъде компенсирано. Точно затова тези хора се вглъбяват много в конкретните идеи. Те са се идентифицирали до такава степен с идеите, че за тях те са станали самата реалност. И тези хора са най-силните "резонатори", а обикновенно пуберите се опитват да им подражават - чрез игри на съгласявания, хвалебствия и др. подобни.
А има и много хора, които просто са повярвали в тези идеи. Те са там колкото да гравитират около нещо, в което са нарекли "истината". Но те в повечето случай не са много активни.

Всички тези типажи водят началото си от вътрешни фактори, които действат паралелно, и съотношението между тези фактори създава една неповторима комбинация за всеки член. По нея може да се установи точния характер на потребността от членуване в подобни среди.

Колкото до самата информация (Магия, Мистика, Езотерика), която служи за параван на всичко това... нейната истинност не ме касае. И коментара ми не е насочен към потвърждаването или опровергаването й . Съвсем ясно е обаче, че тя задължително е пречупена през призмата на общата идея на групичката.

Това естествено е нищожен анализ, очертал съм само контурите. Вече за да се изясни пълната и конкретна причина за появата на такива "общности", трябва да се направи самостоятелен психо-анализ на всеки един член, и оттам да се "засекат" общите показатели. При всички случаи, явлението "интернет мистицизъм" е динамична система от разнообразни хора, които изпълняват различни роли... Но във "профила" на всеки един от тях трябва да се търсят причините за асоциирането с подобни среди и дейности.

ПП: Също така, има огромна разлика между практическа магия и форумен мистицизъм. Второто предлага идеи, не практики, и затова привлича съвсем други видове хора. А иначе тия дето търсят как да правят магии, това са отхвърлени тийнейджъри или разни отчаяни хорица, намерили последна надежда в разни глупости.

na_Doctor_Satan_vuina_mu
03-12-2013, 19:50
докторе, за какво си се кръстил Доктор Сатан или е просто така.

huba_buba
03-16-2013, 06:52
честно казано това е нещо което се е случвало и на майка ми, може да ти остави синини или следи от насилие...по принцип хората които не са го изпитвали не знаят какво е и вероятно ще им бъде забавно да четат това но със сигурност не бива да си пожелаваш да виждаш или да те докосва такова нещо! Аз също съм виждала сянка до леглото си и то толкова близо че щях да умра...такива неща има! Идиоти са тези които не вярват в тях!

game
04-03-2013, 20:39
И аз не вярвах,докато не ми се случи и то не веднъж, но няма да споделям. :)

crazyfenka
10-07-2013, 18:19
Мисля че е дух или Самодив ли там как се изговаря незнам :D

magneticfields
10-08-2013, 17:35
Напълно възможно е. А що се отнася до "науката", тя дава информация само за това, което е угодно на световните корпорации. Това е най-лесния начин да се манипулира населението.

Fang
10-14-2013, 21:33
Напълно възможно е. А що се отнася до "науката", тя дава информация само за това, което е угодно на световните корпорации. Това е най-лесния начин да се манипулира населението.

Бъркаш науката с медиите.

Наука- систематизирано достоверно знание, което може да бъде убедително обяснено чрез логиката.

ПС: "световните корпорации" не могат да изкривят метода на логиката.

saruhi
10-26-2013, 17:29
Откакто се помня вярвам във всички тези неща и мисля,че има много повече,от това,което ние виждаме.Не можем да бъдем сигурни защо се случва това или нещо друго,но е факт,че има нещо в живота ти,което не е наред.Минало е доста време от тогава,но ако ти се лафи..мятай на ЛС :]