PDA

View Full Version : Анти-вирусна програма+регистър



AniBG
01-01-2013, 11:20
Така, първо да си извиня, сигурна съм, че има и други такива теми, но не знам дали е от сайта или от браузъра ми, не мога да търся теми (дава ми грешка, ако е от значение).. Искам да попитам за добра антивирусна програма и за програма за почистване не регистрите от грешки.. Значи имах проблем с компютъра, че на моменти ми се изключваше екрана, застива и след това става черен за 5-6 секунди и после всичко си върви, главно като отварях Youtube. Установих, че е вирус, който обаче Windows Defender, Microsoft Security Essentials и Avast! не засичаха.. За това вчера си преинсталирах ОС-то, а и по още една причина - Уиндоуса ми не е купен, дръпнала съм го от нета, та след месец ползване на Microsoft Security Essentials програмата засече, че ОС-то ми не е genuine..
Засега съм си свалила Avast!, регистрирала съм се за година безплатно ползване.. Освен това свалях нещо и с него ми се дръпна PC Tools Registry Mechanic. Намерих кейгън, с който го регистрирах за постоянно; на първото сканиране ми намери около 300 грешки и ги поправи.. Искам да попитам за тази програма специално какво точно прави, тъй като не съм я ползвала преди.
Та има ли нужда да свалям още нещо, преди време ползвах AVG, но тази програма за мен нищо не прави, никога нищо не намираше, същевременно го сканирах с Windows Defender, който ми намери 3 вируса.
Това с антивирусната е първо, трябва ми и програма за почистване на регистъра от грешки. Ползвам от край време CCleaner, не знам дали нещо върши, но приятел ми каза, че програмата само пренарежда файловете. Затова искам да попитам дали да търся програма за почистване на регистрите или CCleaner е достатъчна..
Знам и че не трябва компютъра да се пренатрупва с анти-вирусни, а и аз не искам да го правя, трябва ми само една, която върши работа. Благодаря предварително!

npp
01-01-2013, 14:41
най-добрата антивирусна за мен е norton, а най-вече internet security версията(nis), обаче може да не открие определени malware, но пък може да се комбинира успешно с malwarebytes anti-malware и др. подобни, относно регистри чистачите, те са много полезни при възникване на бъгове при инсталация или деинсталация на софтуер, а също и за ускоряване на системата, освен ccleaner и registry mechanic, която е една от най-добрите програми за почиставне на регистритата, много успешна е и wise registry cleaner, а колкото за грешката при търсене на темите, при мен ми показва това съобщение:

"connection to localhost:9312 failed (errno=111, msg=Connection refused)"

може и да я има при всички юзъри

AniBG
01-01-2013, 15:56
Благодаря много за отговора, ще погледна програмите, които спомена!
Колкото до форума - да и на мен ми излиза същото.. :/

А за да не правя нова тема.. Имам един малък проблем с Bookmarks в браузъра ми (SRWare Iron). Преди да си преинстална ОС-то запазих на външна памет някои неща (снимки, филми, музика и т.н.), заедно с тях и Bookmarks.bak файла от старата ОС от папката на браузъра с всичките Bookmarks (тъй като са прекалено много и няма начин да ги вкарвам на ново едно по едно) Затова сега искам да ги сложа в сегашния SRWare браузър, но нещо не става.. Смисъл отварям с Notepad файла със старите ми Bookmarks, копирам садържанието и го поставям в два файла: Computer\C:\Users\Anna\AppData\Local\Chromium\User Data\Default\Bookmarks.bac и Computer\C:\Users\Anna\AppData\Local\Chromium\User Data\Default\Bookmarks (няма разширение, на Type ми дава само File) Заменям всичко, запазвам ги, ресвам браузъра и.. Не се появяват.. Отново отварям двата файла. Копираното садържание стои само в Bookmarks.bac файла, а в другия файл, само Bookmarks, си стои старото садържание, все едно не е променяно.. Пробвах да го заменя наново и да ресна целия комп, пак нищо не става.. Някакви идеи как да го оправя?! Благодаря

npp
01-01-2013, 16:37
няма ли функция backup и restore за bookmarks в браузъра?!, по принцип най-лесно е с нея

papugai
01-01-2013, 23:40
най-добрата антивирусна за мен е norton, а най-вече internet security версията(nis), обаче може да не открие определени malware, но пък може да се комбинира успешно с malwarebytes anti-malware и др. подобни, относно регистри чистачите, те са много полезни при възникване на бъгове при инсталация или деинсталация на софтуер, а също и за ускоряване на системата, освен ccleaner и registry mechanic, която е една от най-добрите програми за почиставне на регистритата, много успешна е и wise registry cleaner, а колкото за грешката при търсене на темите, при мен ми показва това съобщение:

"connection to localhost:9312 failed (errno=111, msg=Connection refused)"

може и да я има при всички юзъри

Нова Година дойде, а простотията ти продължава да е все същата.
CCleaner е боклук, който се ползва само от идиоти.
Free версията на Аваст е десет пъти по-добра от Нортон.
За региситрите поне малко образованите ползват CleanMyPC - Registry Cleaner, ти обаче не си от тях, кефиш се на боклуци.

papugai
01-01-2013, 23:43
Така, първо да си извиня, сигурна съм, че има и други такива теми, но не знам дали е от сайта или от браузъра ми, не мога да търся теми (дава ми грешка, ако е от значение).. Искам да попитам за добра антивирусна програма и за програма за почистване не регистрите от грешки.. Значи имах проблем с компютъра, че на моменти ми се изключваше екрана, застива и след това става черен за 5-6 секунди и после всичко си върви, главно като отварях Youtube. Установих, че е вирус, който обаче Windows Defender, Microsoft Security Essentials и Avast! не засичаха.. За това вчера си преинсталирах ОС-то, а и по още една причина - Уиндоуса ми не е купен, дръпнала съм го от нета, та след месец ползване на Microsoft Security Essentials програмата засече, че ОС-то ми не е genuine..
Засега съм си свалила Avast!, регистрирала съм се за година безплатно ползване.. Освен това свалях нещо и с него ми се дръпна PC Tools Registry Mechanic. Намерих кейгън, с който го регистрирах за постоянно; на първото сканиране ми намери около 300 грешки и ги поправи.. Искам да попитам за тази програма специално какво точно прави, тъй като не съм я ползвала преди.
Та има ли нужда да свалям още нещо, преди време ползвах AVG, но тази програма за мен нищо не прави, никога нищо не намираше, същевременно го сканирах с Windows Defender, който ми намери 3 вируса.
Това с антивирусната е първо, трябва ми и програма за почистване на регистъра от грешки. Ползвам от край време CCleaner, не знам дали нещо върши, но приятел ми каза, че програмата само пренарежда файловете. Затова искам да попитам дали да търся програма за почистване на регистрите или CCleaner е достатъчна..
Знам и че не трябва компютъра да се пренатрупва с анти-вирусни, а и аз не искам да го правя, трябва ми само една, която върши работа. Благодаря предварително!

Сложи още 5 АВ, за да спиш спокойно, а не си прави труда да научиш как се ползва Аваст, за да се оправдаваш, че тя не била намерила нещо си.
Сканира се преди стартирането на Уиндоус(не знам как по-разбираемо да го напиша) , а не се сканира папка, дял от харда и т.н.

MrCreeper
01-01-2013, 23:45
Точно така, когато си включваш компа антивирусната сканира харда и след това се зарежда виндовса, напълно подкрепям мнението ти :D

papugai
01-01-2013, 23:50
Точно така, когато си включваш компа антивирусната сканира харда и след това се зарежда виндовса, напълно подкрепям мнението ти :D

Без тоя емотикон щях да се заблудя, че имаш някви минимални знания, за твое съжаление не си успял да го напишеш правилно, защото АВ не сканира харда и не зарежда Win след това.

MrCreeper
01-01-2013, 23:57
Да вярно, реално погледнато и като проверяваш харда за лоши сектори, то всъщност не го проверява него, а просто гледа дали има някви боклуци по пистите :Д

Ама нищо, то като си пуснеш антивирусната да ти сканира харда, тя в никакъв случай не проверява как действат програмите и файловете, които имаш :Д

papugai
01-02-2013, 00:11
Хард и дял не е едно и също, ти си го мисли за такова.

MrCreeper
01-02-2013, 12:56
https://dl.dropbox.com/u/88851382/hard.PNG
Аз бъркам дял с хард, а?
Като ти казвам, че се сканира целия хард, имам в предвид, че се сканира АБСОЛЮТНО целия хард диск.

papugai
01-02-2013, 13:52
Вземи да се върнеш в първи клас, за да научиш основните неща, че само смях ми правиш с глупостите си.

http://prikachi.com/images/763/5687763N.jpg

npp
01-02-2013, 13:54
Нова Година дойде, а простотията ти продължава да е все същата.
CCleaner е боклук, който се ползва само от идиоти.
Free версията на Аваст е десет пъти по-добра от Нортон.
За региситрите поне малко образованите ползват CleanMyPC - Registry Cleaner, ти обаче не си от тях, кефиш се на боклуци.

ccleaner е добра програма за почистване, и то най-вече защото не предизвиква бъгове за разлика от други макар и считани за най-добри, но за почистване на регистъра по-добри са registry mechanic и wise registry cleaner отколкото ccleaner, аваст е добра антивирусна, но norton е много по-добра по отношение на стабилност, превенция и защита в реално време

papugai
01-02-2013, 14:02
ccleaner е добра програма за почистване, и то най-вече защото не предизвиква бъгове за разлика от други макар и считани за най-добри, но за почистване на регистъра по-добри са registry mechanic и wise registry cleaner отколкото ccleaner, аваст е добра антивирусна, но norton е много по-добра по отношение на стабилност, превенция и защита в реално време

Да си копи/пействам копирания от теб мой пост, за да не се налага пак да пиша същото ли ?
CCleaner е боклук, който е по-вероятно да прееебе ОС, а не да имаш полза, Нортън е същата простотия, registry mechanic и wise registry cleaner са много по-назад по добре свършена работа от CleanMyPC Registry Cleaner.
С Аваст съм от три години, тегля кракове, пачове и кейгъни с месеци преди да се пуснат по тракерите, проблеми не съм имал.

MaGuSs
01-02-2013, 14:27
Да си копи/пействам копирания от теб мой пост, за да не се налага пак да пиша същото ли ?
CCleaner е боклук, който е по-вероятно да прееебе ОС, а не да имаш полза, Нортън е същата простотия, registry mechanic и wise registry cleaner са много по-назад по добре свършена работа от CleanMyPC Registry Cleaner.
С Аваст съм от три години, тегля кракове, пачове и кейгъни с месеци преди да се пуснат по тракерите, проблеми не съм имал.

И ти си боклук, но спрях да ти го натяквам нали?

papugai
01-02-2013, 19:38
И ти си боклук, но спрях да ти го натяквам нали?

Защото не можа да го докажеш, а ми харесва как наричайки боклук някоя програма, ти се приемаш за такъв, защото си бил достатъчно глупав да я ползваш.

AniBG
01-02-2013, 22:20
Ок значи си оставам с Аваст.. :D

И последно ми трябва помощ за още нещо - постоянно ми дава, че имам разни ъпдейти и прочее, но от както съм с тази ОС (Windows 7 Snow Leopard, което прониципно би трябвало да е по като ОСто на Епъл, но на мен си ми излиза всичко като на 7) постоянно ми дава, че не мога да инсталирам Service Pack 3, заради липсващи файлове, предполагам, защото системата не е Ultimate.. Та има ли някакъв начин да изтегля тези въпросни файлове, за да го дръпна или изобщо няма смисъл и мога да си карам без него..!?

Едит: Колкото до браузъра, именно след backup and restore това ми се прецака.. За това преинсталирах браузъра..

papugai
01-02-2013, 22:27
Ок значи си оставам с Аваст.. :D

И последно ми трябва помощ за още нещо - постоянно ми дава, че имам разни ъпдейти и прочее, но от както съм с тази ОС (Windows 7 Snow Leopard, което прониципно би трябвало да е по като ОСто на Епъл, но на мен си ми излиза всичко като на 7) постоянно ми дава, че не мога да инсталирам Service Pack 3, заради липсващи файлове, предполагам, защото системата не е Ultimate.. Та има ли някакъв начин да изтегля тези въпросни файлове, за да го дръпна или изобщо няма смисъл и мога да си карам без него..!?

Едит: Колкото до браузъра, именно след backup and restore това ми се прецака.. За това преинсталирах браузъра..

Дай информация за годината, от която идваш, защото за седмицата има само SP1(сервизен пакет 1) , а след 2-3 години е възможно да стигнат до SP3.
Tи тая с Mac ли беше ? Друга причина да слагаш тоя SnowLeopard не виждам.

Или си сложила това, което също е пълна глупост
http://www.mascobz.com/best-snow-leopard-transformation-pack-for-windows-7/

AniBG
01-02-2013, 22:36
Не съм с Мак, лаптопа ми е на Compaq. Ами принципно би трябвало да изглежда така, но всъщност не баш.. Излиза си ми като на Уиндоус 7 Ултимейт, само дето зареждащия екран е различен. А причината до го сложа е тъй като, когато си взех лаптопа (преди около 2 години), имах проблем с boot на дисковете, и първоначално единствената ОС, която тръгна беше Убунту, след което тази.. Затова си останах с нея. А това с SP3 си ми го дава откакто си инсталирах системата.

papugai
01-02-2013, 23:02
Може да не си със седмицата, а с XP, koйто е пипан от някое некадърно детенце. Друга причина да ти дава нещо несъществуващо няма.
Има ъпдейти, не цял пакет, дори е възможно точно това недоразумение с тема на Mac да е правило всичките ти проблеми.

AniBG
01-02-2013, 23:05
Ами не знам, може би наистина това с Мак да е проблема.. Тогава откъде мога да си изтегля Уин 7 Ултимейт да си го кача на диск и да си го инстална без проблем, тъй като имам една друга 7-ца, но тя не тръгва автоматично.. Мой познат я инстална като сложи диска и го отвори през My Computer и го икстратна в Iso и някак си го подкара.. При мен обаче не стана. :/

papugai
01-02-2013, 23:20
Твоят познат не е направил нищо, на диска е в iso формат, може да се отвори лесно, но не и да се инсталира.
Щом знаеш как става, не знам защо имаш проблем.
http://nnm-club.ru/forum/tracker.php

AniBG
01-03-2013, 11:23
Ами не, проблемът е, че диска не иска да тръгне при рестартиране на компютъра, за да започне инсталацията.. Това не знам как да го оправя и изобщо как да го инсталирам..

MrCreeper
01-03-2013, 12:02
Ето ти Windows 7 Ultimate x64 (http://zamunda.net/details.php?id=333704&hit=1)
С това (http://zamunda.net/details.php?id=337936&hit=1) се активира.
Ето с какво да запишеш на диск IMGBURN (http://zamunda.net/details.php?id=203030&hit=1)
Работи се доста лесно с програмата и е малка.
https://dl.dropbox.com/u/88851382/first.PNG
https://dl.dropbox.com/u/88851382/second.PNG
https://dl.dropbox.com/u/88851382/third.PNG
https://dl.dropbox.com/u/88851382/fourth.PNG
Тук гледаш скоростта да е около 2, не е желателно да е по-голяма, за по-малка няма да навреди, но отнема много време.
https://dl.dropbox.com/u/88851382/fifth.PNG


След това следваш
тези (http://helpdeskgeek.com/how-to/change-boot-order-xp-vista/) указания, имай на предвид, че бутона за влизане в BIOS може да е и Delete

AniBG
01-03-2013, 12:14
Страшно благодаря!! Ще се опитам да го направя днес следобяд, надявам се да нямам проблеми. :)

Едит: А трябва ли да правя това с BIOS-а смисъл не ми е много ясно там как действат нещата, а ме притеснява да не направя нещо, дето не трябва.. :D

MrCreeper
01-03-2013, 12:33
Ами, това в BIOS-а трябва да се направи, стига да не сменяш нищо друго, а само реда на boot-ване няма да навреди по никакъв начин на компютъра ти.
Слагаш първото устройство за boot да е CDROM, а второто HDD.
Сега ще ти дам снимки от моя биос.


Edit:
Така е при мен.
След като вляза в BIOS влизам в
https://dl.dropbox.com/u/88851382/1%20%281%29.jpg

Нагласям first boot на CDROM и second boot на Hard Disk
https://dl.dropbox.com/u/88851382/1%20%282%29.jpg

Натискам Save & Exit Setup
https://dl.dropbox.com/u/88851382/1%20%283%29.jpg

И сейфам
https://dl.dropbox.com/u/88851382/1%20%284%29.jpg