View Full Version : Бални рокли
beachy_bunny
03-01-2013, 15:03
Здравейте ,през почивните дни ще ходя до Асеновград да търся рокля за бала ми. Искам да помоля някоя абитуриентка,която си е купувала рокля от там да ме насочи към магазини, в които е видяла рокли далеч от типичните кукленски ,кифленски парчета плат,защото знам ,че там имам много магазини ,а имам едва няколко часа и не искам да се лутам безцелно в град,който не познавам... Ще съм ви много благодарна ,ако ми помогнете !!! Мерси ..
sweet__potion
03-01-2013, 18:29
Bulvesi имат много хубави модели-моята е такава. http://bulvesi.com/ разгледай,но не знам къде се намира в Асеновград.
Addicted__
03-02-2013, 14:31
И аз ще ходя скоро хихи :D
beachy_bunny
03-03-2013, 20:19
Отидох ... купих си рокля ... Няколко съвета от мен Адиктед ... Не казвай от къде си преди да са ти казали колко струва роклята... Имаше магазини в които нямаше фиксирани цени ,а магазинерките сами казваха ... за една и съща рокля получих 2 цени в един магазин,а разликата беше с 20 лева .. просто продавачката която ми каза по-високата цена знаеше ,че сме от друг град и то по-голям ... Имаше много хора ... има и много магазини ако ще ходиш през почивните дни имай в предвид,че повечето магазини работят до 4часа ,а неделя не работят отиди по-рано,за да си по-спокойна ,защото при всички положения ще имаш корекции по роклята ... моята продължи около 1 час ... има и разлика в цените ... пробвах един модел рокля в един от известните магазини в града на Стоян Радичев е роклята там беше 450 лв ... в друг магазин я видях едно към едно просто беше друг цвят същите шарки просто при Радичев черно се преливаше с червено ,а в другия синьо в черно ... там беше 390 лв ,а все пак 60 лева са си 60 лева,един чифт обувки или чанта ... Моя съвет е да отидеш рано и да огледаш хубаво ... Аз отидох специално за бутика на Радичев и останах много разочарована ... Цените-високи ... Моделите-красиви ,но неудобни .. повечето рокли бяха с корсети ,а корсетите бяха като пластмасови твърди и неудобни .. Имаше страшно много хора в магазина .. Продавачките бяха изнервени и груби ... Нямам думи просто ... А ако имаш възможност за обувки бих ти препоръчала да отидеш до Пловдив ... Ако има нещо питай ще се радвам да помогна ...
Addicted__
03-04-2013, 14:59
Аз в Пловдив ще спя :D
Мерси много за съветите,определено ще разгледам добре преди да купя каквото и да е :)
Мисля четвъртък да се разходя натам,дано няма прекалено много хора :D
А има ли иначе хубави рокли или във всеки магазин има по 3-4 :D
beachy_bunny
03-04-2013, 16:06
Зависи какво търсиш ... аз много исках рокля с камъни понеже всички,които съм гледала в чужди сайтове .. камъните са уникални .. блестят от километри ,подредени са в изключително интересни форми ... А когато отидох в Асеновград останах разочарована от страна на роклите с камъни ... Изглеждаха евтини и пластмасови и грозно подредени без никаква форма .. просто ей така поръсени и залепени ... Изчистените рокли бяха прекрасни ... всякакви цветове и модели ... Имаше магазини с по 10 рокли,но имаше и с по 50 ... Съветвам те да отидеш във Сияна .. и Милена( не съм много сигурна ,че се казваше така ... ) .. Успех ти пожелавам и дано намериш своята рокля ... Ако те интересува още нещо питай ... :)
Addicted__
03-04-2013, 16:11
И аз съм си харесала рокля с камъни на Шери Хил...но все пак реших първо да пробвам да си купя готова,ако не ще поръчам да ми е ушият.. :(
Та явно е твърде възможно да бъда разочарована :(
beachy_bunny
03-04-2013, 16:18
Дааа и аз бях влюбена във всички рокли на Шери Хил .. Джовани .. Ла Фем и другите чужди марки ,но камъните нямат нищо общо ,дано да ти я ушият с хубави камъни ... Но си мисля ,че ще си харесаш готов модел в Асеновград ... Хайде после разкажи какво е станало ...
Addicted__
03-04-2013, 21:45
След няколко дни се надявам да се похваля хиихихихи
arsenalllbaby
03-04-2013, 22:38
В събота си поръчах моята от Варна. Обикалях цял ден, магазините затваряха в 16ч, а аз в 17 без нещо пробвах моята. ;д Отидох в още 1-2 магазина, но се върнах в този и си я поръчах, но с доста промени. Имаше 2 момичета и 1 жена в магазина, тичкаха насам-натам, имаха работа, имаха и други момичета за бални рокли, имаше булка, която пробваше рокли, работеха час след края на работното време, а не му се виждаше края.. И все пак бяха усмихнати, отзивчиви, питаха, изслушваха, обясняваха, показваха мостри. Много съм доволна засега, след месец някъде съм на проба. А между другото да попитам - гледам тук и в другата тема.. Само аз ли съм се насочила към къса рокличка :D
MaLkaTa_LaDy
03-05-2013, 05:37
Най-добре иди в делничен ден. Съветвам те просто да обиколиш всички магазини, защото от там, от където не очакваш, може да си намериш нещо хубаво. В повечето магазини, които видях, имаше само кич и нищо друго. Единствения магазин, за който мога да кажа, че всички рокли бяха стилни и прекрасни е Fortuna style, за съжаление, роклите там за на цени от около 900лв. Иначе ателието, от което аз си купих рокля и ти препоръчвам да отидеш се казва Версай. Също имаше хубави рокли. Хареса ми там какво каза продавачката - че когато продава една рокля, пита от кой град е момичето и в същия град не продава друга. А често просто прави по една бройка от рокля.
arsenalllbaby
03-05-2013, 05:50
Това със записването не го ли правят навсякъде?
MaLkaTa_LaDy
03-05-2013, 06:00
Това със записването не го ли правят навсякъде?
Не.
arsenalllbaby
03-05-2013, 06:05
Мхм. На мен приятелки, които са завършили преди няколко години са ми казвали, че навсякъде ги записват, съученичките сега също са ги написали всички. Ама явно не навсякъде правят така. Надявам се никой да няма като моята, пък... ;д
Addicted__
03-05-2013, 21:58
Не записват всички,преди 2 години в моя град ( а и в нета видях доста снимки ) имаше няколко момичета с една и съща ушита рокля,различни цветове... :)
Мисля да отида в четвъртъък hih
Addicted__
03-08-2013, 17:36
Много съм притеснена :( Поръчах си роклята в някакъв магазин ...Дизайнерката изглежда мн смешно...Руса,пълна и с огромно самочувствие за възможностите си...проекта на модела е много хубав,затова и не мислих много като поръчвах...трчбва да е готова в неделя ,но сега чета мнения в нета и не са много добри..и не знам дали е точно за този бутик...казва се Нели,а дизайнерката май беше Ваня :( някакви мнения ? :(
pifiella
03-08-2013, 17:58
Сериозно ли си мислите,че като запишат на някаккъв си лист,че Радка от Плевен си е купила розова еди ква си рокля,и после дойде Надка от Плевен, и си хареса абсулютно същата рокля,продавачките ще кажат - "Оу, не може да си я вземеш,сакън в твоя град/училище има вече такава рокля".
И ще изпуснат парите,защото са много коректни и добрички?
Вложете малко мисъл! На тях не им дреме,че роклите ще ни се дублират,а драпат с нокти и зъби да си продадат стоката!
pifiella
03-08-2013, 18:01
Много съм притеснена :( Поръчах си роклята в някакъв магазин ...Дизайнерката изглежда мн смешно...Руса,пълна и с огромно самочувствие за възможностите си...проекта на модела е много хубав,затова и не мислих много като поръчвах...трчбва да е готова в неделя ,но сега чета мнения в нета и не са много добри..и не знам дали е точно за този бутик...казва се Нели,а дизайнерката май беше Ваня :( някакви мнения ? :(
Аз моята си я взех вчера(не е от това ателие,а от друго) и изненада - цветът не ми е тревисто зелен,а петролено зелено.Объркване е станало,ама карай да върви.Ядосах се малко,но пък ми отива много и не правих проблеми.
arsenalllbaby
03-08-2013, 18:14
Сериозно ли си мислите,че като запишат на някаккъв си лист,че Радка от Плевен си е купила розова еди ква си рокля,и после дойде Надка от Плевен, и си хареса абсулютно същата рокля,продавачките ще кажат - "Оу, не може да си я вземеш,сакън в твоя град/училище има вече такава рокля".
И ще изпуснат парите,защото са много коректни и добрички?
Вложете малко мисъл! На тях не им дреме,че роклите ще ни се дублират,а драпат с нокти и зъби да си продадат стоката!
Да, казвали са ми, че не са давали рокля, защото в същото училище си я е поръчало вече момиче. :) И то миналата година. Тая година ще им мине номера, ама догодина няма да ходят момичетата като знаят, че не записват и може да има някоя със същата рокля... И загубата ще им е по-голяма. Във форуми се обсъждат магазини, ателиета и т.н., сред приятелки също се говори.. И като е лоша реклама... Тези, които са си изградили име и си го пазят, няма да позволят да има 2 еднакви рокли на 1 място.
А тва, че може някоя от 1 училище във Варна да отиде в Асеновград и да каже "Аз съм Чочка от Механото в Долен Извор". Много ясно, че няма да има друга такава записана ;д Ама защо да го правиш, след като ще знаеш, че в твоето училище може да има същата рокля. Няма ли да й стане тъпо после...
Еми то и мене ме записаха във Варна, но след някои друг ден излизам из града си и тряс същата като моята рокля. Дано не я купят,че ще съм много прецакана.
Addicted__
03-08-2013, 20:19
Аз моята си я взех вчера(не е от това ателие,а от друго) и изненада - цветът не ми е тревисто зелен,а петролено зелено.Объркване е станало,ама карай да върви.Ядосах се малко,но пък ми отива много и не правих проблеми.
Важното е че ти отива... :)
Ох дано в неделя всичко да е наред и да е готова роклята...все пак мненията,които яетох са от преди 5/6/7 години..
А и обувките ми ги правят...:Д
Аз утре отивам в Асеновград, да видим дали ще си харесам нещо
Йейййй,похвал , купих си супер готина рокля, дълга е, обувки също си взех,няняня на 7мото небе съм! Остана само чанта и бижута. Ама те са лесна работа.
Йейййй,похвал , купих си супер готина рокля, дълга е, обувки също си взех,няняня на 7мото небе съм! Остана само чанта и бижута. Ама те са лесна работа.
какво представлява?
Трудно мога да обясня. Дълга , от бюста надолу пада свободно , има малко камъни ,без които не можах да мина,ама се преживяват. гол гръб , светлосива на цвят, семпла , много се харесвам в нея. стои ми добре. След бала ще кача и снимка.
Martinaaaaaa
03-09-2013, 18:02
ооох мацка,същото положение.Бях твърде развълнувана в момента и не обмислих много нещата.Ходих миналата седмица,а датата ми за проба и взимане е на 20.Аз отидох със снимки на модела,който желая и й ги оствих ииииии ако не е перфектна ще измета пода с изгорялата й изрусена косица :д
От кой град си ги поръчахте?
e не ходите ли на проби!?
arsenalllbaby
03-09-2013, 18:27
Ако не я харесате, ще кажете искам това така, онова не с тоя цвят и т.н... Нали ходите на проба, а не си взимате роклята веднага? О.о
Martinaaaaaa
03-09-2013, 18:47
ами аз ходих веднъж,взеха ми мерки и уточнихме нещата и понеже съм от доста далеч си уговорихме една дата,на която трябва да направим последни корекции и да я вземем.така били процедирали с всички.За Асеновград става въпрос
Здравейте момичета :)
В момента разработвам един сайт, в който ще намерите интересни идеи и съвети за своя бал - рокли, прически, грим, обувки и т.н.
Имам въпрос. За вас полезно ли ще бъде, ако има информация за модните бутици и магазините за рокли в България?
Например в категории по градове, точна информация, къде се намират, работно време.
Освен това бутиците ще бъдат оценявани от вас, ще имат рейтинг.
И всеки ще може да напише своето мнение за бутика, обслужването, доколко са доволни от качеството на роклята, дали дизайнерката е добра, има ли голямо разнообразние от модели, има ли интересни модели, прекалено високи ли са цените и т.н.
Ще публикуваме и информация за промоции, нови колекции и т.н.
Допада ли ви идеята, бихте ли посетили подобен сайт, бихте ли дали рейтинг на бутик, който сте посетили?
Имате ли предложения, какво друго би ви било от полза?
Очаквам вашите мнения, съвети, критики. Благодаря ви! :)
...........
Сайтът все още не е готов, но можете да ни подкрепите във фейсбук на http://www.facebook.com/pages/%D0%91%D0%B0%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%89-%D1%85%D0%B8%D0%BB%D1%8F%D0%B4%D0%B8-%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B8/234121423392000
^ добра идея :) между другото има много чужди сайтове, които предлагат бални рокли на много добри цени. Ако включите и тях ще е от полза, понеже може и да се използват и като идея за модел.
^ добра идея :) между другото има много чужди сайтове, които предлагат бални рокли на много добри цени. Ако включите и тях ще е от полза, понеже може и да се използват и като идея за модел.
Супер! Благодаря ти за предложението. Мисля,че идеята ти е много добра! Непременно ще помисля и ще се опитаме да има присъствие и на такива магазини. :)
Ако имаш и други предложения ще се радвам да ги чуя. :))
arsenalllbaby
03-09-2013, 21:19
Очаквам вашите мнения, съвети, критики. Благодаря ви!
Идеята е хубава, харесва ми. :)
За вас полезно ли ще бъде, ако има информация за модните бутици и магазините за рокли в България? - Разбира се.
Допада ли ви идеята, бихте ли посетили подобен сайт, бихте ли дали рейтинг на бутик, който сте посетили? - Да, да и да. ;д
Имате ли предложения, какво друго би ви било от полза? - Ами примерно за даден бутик да не е само една обща оценка.. Примерно с 5 звездички.. И да избереш от 1 до 5. Аз бих искала да видя оценка за всичко отделно. Една оценка за обслужване, друга за разнообразие, трета за качество и т.н.. Защото едно гласуване ще е по-лесно от писане на коментари за всичко, а и ако се изпишат много коментари, да не се чете всичко..
Някои ателиета, къщи или каквото и да е, предлагат разни бонуси, подаръци, нещо такова.. Аз като си поръчах роклята, ми подариха нещо като ваучер за фризьорския салон с процент отстъпка.. ;д Може ако има такива неща, да се напишат. В друг бутик мисля, че имаше рокли, обувки, чанта и бижута и ако си купиш всичко от там, имаше хубава отстъпка. И такива неща де..
Страхотни предложения! Благодаря ти много! Ще ги включим с най-голямо удоволствие. :)
JoLLiE92
03-10-2013, 11:16
arsenalllbaby от къде точно е твоята? :)
аз моята като си я вземах едно време :cool: ме питаха къде уча и няма да дадат същия модел в същото училище, но не са говорили за град. :) За град няма смисъл .. какво пречи ако в друго училище има такава рокля?
интересно ми е, на някоя случвало ли и се е да искат отделно пари за : проба; шиене по твоите размери, преправяне ако не си доволна като е готова ?
arsenalllbaby
03-10-2013, 12:06
arsenalllbaby от къде точно е твоята? :)
аз моята като си я вземах едно време :cool: ме питаха къде уча и няма да дадат същия модел в същото училище, но не са говорили за град. :) За град няма смисъл .. какво пречи ако в друго училище има такава рокля?
интересно ми е, на някоя случвало ли и се е да искат отделно пари за : проба; шиене по твоите размери, преправяне ако не си доволна като е готова ?
Ами не мога да ти кажа в момента името на магазина, визитната ми картичка не е в мен, но е от ателие във Варна... Беше в една уличка само с магазини за бални и булчински рокли. А за град просто да знаят къде е училището ;д Но примерно в малките градчета с по 2 гимназии няма да дадат пак същата, защото винаги са в един ден баловете. Моята рокличка е с доста промени и се съмнявам някоя да е направила като моята ;д
А за последното не знам, но аз съм си говорила с едното момиче, което ми записва нещата и я питах ще има ли допълнителни разходи за проби, поправки и т.н. и тя каза, че каквото и да стане, цената няма да ми мръдне.. Освен ако не реша да ми я направят по някакъв друг начин, за който ще ми трябват още материали. Те трябва да се платят.. Азз си мислих нещо такова, но се отказах, не ми се дават толкова пари, а и мисля, че и така ще си я харесам, аз си падам по по-изчистените неща 8-)
аз си продавам балната рокля,страхотна е,в Асеновград си я ших,червена на цвят,ако някой се интересува да ми пише
Addicted__
03-14-2013, 13:01
От кой град си ги поръчахте?Асеновград :)
Martinaaaaaa ама и ти ли при същата..??
Аз си взех роклята в неделя.Тогава беше и пробата и след 3 часа беше готова,защото преди мен имаше едно недоволно момиче,иначе и по-бързо щеше да е завършена и..........Е МНОГО ХУБАВА (H) :* :D
До месец би трябвало да ми доставят обувките и чантата :)
Martinaaaaaa
03-14-2013, 19:00
писах ти на лично,за да не го обръщаме на чат :)
slynchoo
03-15-2013, 05:33
Хей,мацки,и аз се включвам в темичката!Моята рокля си я поръчах на 28 февруари от един бутик в Стара Загора,бяха супер внимателни и въобще мн добре ми обясняваха всичко ии много съм доволна.Другата събота ще ходя да си взимам роклята(на 23 март).Те ми взеха мерки всичко,на 23 като отида ако нещо не е както трябва с размера,ще го оправят за 1-2 часа..Още обувки и чанта не съм взела,ще ходя към средата на април искам и двете да са тъмно сини,роклята е по-светло синя.За сметка на това обиците и пръстена ми са почти готови-поръчах си ги от една мацка,която ги прави У-Н-И-К-А-Л-Н-И!
hellokity
12-12-2013, 10:07
здравеите моми4ета предлагам много маркови рокли на цени 50-100лв,някои са нови с етикет др. са нови без етикети,подходящи за бала,сватби,партита и др. поводи погледнете и ако ре6ите пи6етеhttp://prodavalnik.com/markovi-rokli-i37569069