View Full Version : Въпрос за оформяне на годишна оценка.
MoonFlyer
06-07-2013, 16:41
Здравейте, ситуацията е следната. Първи срок по математика срочната ми оценка е 6, а втори срок - 2. При такава ситуация учителя ми казва че задължително оставам на поправка, като отказа да ми обясни защо. Годишните оценки не се ли формират средно аритметично + усмотрение на учителя, няма как 6 и 2 просто да стане 2, освен ако някъде в закона не се засяга точно тоя специфичен случай. Запознати ли сте?
Доколкото съм запознат, а и си спомням всичко е по преценка на учителя.
insomnia.
06-07-2013, 18:58
Когато втория срок имаш 2, остава за годината.
anonymous895156
06-07-2013, 19:01
На мен ми е по-интересно как така първия срок имаш шест? Възможно е този да си имал някакви проблеми, но не може ли да ти остави поне три?
IWannaBeSedated
06-07-2013, 19:02
Абе, човек, как успя да паднеш от 6 на 2? о.о
MoonFlyer
06-07-2013, 19:20
Ахах, ами не съм фен на тригонометрията, какво да ви кажа .. там и по ред други причини, аз така или иначе няма да си позволя да ми остане 2 за срока и съм се разбрал с него да ме изпитва всеки час до края да може да имам 6 за годината, и сега като почна да уча ще сънувам косинуси :D
Въпроса ми беше по-скоро защото ми стана интересно за това 6 и 2 да е 2, иначе ще я избегна тая ситуация :D
IWannaBeSedated
06-07-2013, 20:41
Ясно :D
Успех 8-)
scrooper
06-07-2013, 20:49
Винаги е по преценка на учителя, да. Както може първи да имаш 3, втори 6 и за годината да ти остави 6...
В случая не е по преценка на учителя. Първият срок можеш да имаш 2, а втория 6, тогава той преценява каква оценка да ти постави, но щом втория срок имаш двойка, поправката е неизбежна.
Поне за тройка не можа ли, бе, младеж? Не е чак толкова трудно, ако положиш усилия.
OoVasKoO
06-07-2013, 21:52
Познато. Един от моето даскало го чух как се моли и гони учителката си по стълбите да не го оставя на поправка и беше точно в твоето положение. Ама тя не се е съгласила. Лошо за теб :(
Arrondissment
06-07-2013, 21:52
Цитирам : 2. Оформяне на годишна оценка
Годишната оценка се оформя от учителя по съответния учебен предмет, като се имат предвид знанията и уменията на ученика върху учебното съдържание, изучавано през учебната година, а и при съобразяване със срочните оценки.
Само срочните са изцяло по преценка на учителя. Можеш да му го обясниш това :)
hakerche33
06-08-2013, 08:51
Ако на класното или изходното втория срок имаш 2 - остава си 2! Това е! А щом имаш последна оценка 2, т.е. не покрита, пак си остава 2! Иначе - УСПЕХ! :)
MoonFlyer
06-08-2013, 09:21
Ей няма да ме питате как знаех толкова много първия срок че да имам 6 ами ... :D
Цитирам : 2. Оформяне на годишна оценка
Годишната оценка се оформя от учителя по съответния учебен предмет, като се имат предвид знанията и уменията на ученика върху учебното съдържание, изучавано през учебната година, а и при съобразяване със срочните оценки.
Само срочните са изцяло по преценка на учителя. Можеш да му го обясниш това :)
Благодаря, това търсих :)
Your.Passion
06-08-2013, 09:41
Няма да можеш да изкараш 6 за срока при положение ,че си за 2.Ще ти трябват супер много 6-ци за да размисли.Инъче и 3 или 4 може да ти остави срочна
За годишната съм на твое мнение.Обикновено,учителит е гледат оценката от 2-я срок,за годишна,но ..
По принцип трябва да ти остави 4 годишна,ако имаш 6 първия и 2 втория срок.
MoonFlyer
06-08-2013, 10:23
Няма да можеш да изкараш 6 за срока при положение ,че си за 2.Ще ти трябват супер много 6-ци за да размисли.Инъче и 3 или 4 може да ти остави срочна
За годишната съм на твое мнение.Обикновено,учителит е гледат оценката от 2-я срок,за годишна,но ..
По принцип трябва да ти остави 4 годишна,ако имаш 6 първия и 2 втория срок.
Е щом казвам че съм говорил с него и той ми е казал че ще се боря за 6 за годината, значи неговата преценка работи в моя полза :Д
Arrondissment
06-08-2013, 18:27
Е щом казвам че съм говорил с него и той ми е казал че ще се боря за 6 за годината, значи неговата преценка работи в моя полза :Д
В наредбата пише, че срочните са по преценка на учителя. Той ако прецени може и сега 6 да ти пише, както си за 2.