PDA

View Full Version : Отворена връзка

mimsssssss
12-01-2014, 08:40
Какво разбирате под отворена връзка? Имате ли наблюдения за такава и просъществувала ли е? Какво смятате за допустимо и какво за забранено?
Допълвам, че не говоря за това, че си си паднал по някой/някоя и искаш разрешение от гаджето си да се изчукате. Отвороена връзка за мен, е когато двама души са в хармонична връзка и решават, че ако някой от тях иска да бъде интимен с друг, това да не им попречва да си продължат връзката. Визирам, че този другият още не се е появил и не се говори конкретно за никого.
Ами вие сте - аз ще направя включване по-късно.

dammnn
12-01-2014, 09:32
Имах петгодишна връзка , в която първите две години бяхме "мирни". След като разбрах , че приятелят ми ми беше изневерявал и след безбройните ни караници и раздели , се промених без да искам. Всеки знаеше за себе си , че ходи да кръшка , но никой нищо не споделяше. И по този начин приключиха караниците ни и даже бяхме по-щастливи. Връзката ни укрепна доста и още повече се сближихме. Нямаше ревност и най-хубавото беше , че сексът стана невероятен. Знам , че много хора са с ограничено мислене и не възприемат такива връзки за нормални , знам и че ще ме оплюят за това , но такива отношения си имат и предимства. В крайна сметка можеш ли цял живот само боб да ядеш ? :)

mimsssssss
12-01-2014, 09:44
Аз мога цял живот боб да ям. И до сега съм била винаги в моногамни връзки - първата ми е била 2 години, втората 6 и нещо. Но това, че един може, не значи че други го могат. Или го искат. И въпроса не е, че хората са ограничени. Те просто дори за миг не се замислят, че това може да съществува.
Не защитавам никоя страна. Интересно ми е дали настина това е вариант, които може да има положителна страна.

dammnn
12-01-2014, 10:06
Никой не казва , че всички хора са отворени за такава връзка. И работата е точно до ограничение до един човек. При мен имаше положителен ефект , защото имах проблеми във връзката си. И явно точно такова нещо е трябвало да се случи , за да се оправят нещата.

mm28
12-01-2014, 10:16
И защо това да нямам желание да чукам друга, освен тази с която съм, е ограниченост?

mimsssssss
12-01-2014, 10:42
dammnn, аз съм ти съгласна с мнението, не влизам в спор.

Ограниченост е хората никога да не си помислят за такава връзка. А това не винаги е двупосочно. Ти може да си в отворена връзка и все пак да не изпиташ желание за друг човек. Но твоята половинка да има такива пориви, нещата не са 50/50.

lilence_cvetence
12-01-2014, 12:02
За мен отворената връзка е за хора, които си намират оправдание за изневерите. Единични са случаите на успелите да се задържат в подобни отношения. Това не е връзка, а по-скоро секс приятели и толкова.

AngelBelchev
12-01-2014, 12:05
Отворената "връзка" (наблягам на кавичките) е до време.

anonymous708973
12-01-2014, 13:11
Имах

Връзката ни укрепна доста и още повече се сближихме. Нямаше ревност и най-хубавото беше , че сексът стана невероятен.

А защо сега я нямаш?

Такива връзки са до време. Жизнено важно е партньорите да наблегнат на добрата комуникация - да не се разбира свръхсподеляне, това е голяма грешка според мен; както и да се държат зряло и да не си го натякват. Звучи далеч по-лесно отколкото е.
Между "отворена връзка" и "приятели с привилегии" има огромна разлика.

mimsssssss
12-01-2014, 13:18
О, това за споделянето звучи извратено. А тя така прави ли ти? Ахаха, зле. Иначе да, и аз съм на мнение че има огромна разлика.

deitona22
12-01-2014, 13:40
Както каза AngelBenchev,отворената връзка е до време.Дори по-скоро това може да се нарече "Friends with Benefits".Едно момиче от класа ми има точно такава връзка и всичко им беше окей,момчето си хвана гадже и спряха да се виждат

therichbitch
12-01-2014, 13:57
Знам , че много хора са с ограничено мислене и ..

Нравите са достатъчно разкрепостени, за да те обвини някой, че имаш подобна връзка, но да характеризираш хората, за които такива отношения не са приемливи, като притежаващи ограничено мислене, не е ок (според мен).
Познавам такива хора, но не са в моята възрастова група, по- скоро към 30+. Тези, които са към 20 и си мислят, че имат отворена връзка, просто ги сърби и не знаят къде да се дянат.
Отворената връзка, за да съществува като нещо, различно от пародия, изисква голяма доза зрялост и честно каано, малко студенокръвие.

Това, с изпращането на връзката толкова далеч по времевата ос (боб за цял живот) вече пък налага съвсем други разсъждения, които не са обект на тази тема. И все пак, ще се изкажа сбито- ако сте стигнали толкова напред в отношенията си с боба, понякога ще ти се прияде леща, но ще има много други фактори, като дом, семейство, взаимно уважние, поради които ще си папкаш боб во веки. (винаги ми е била изключително противна тази просторечива метафора с боба и респективно своебразното принизяване на човешките отношения)

per-dead
12-01-2014, 14:44
И защо това да нямам желание да чукам друга, освен тази с която съм, е ограниченост?

+1!!!!!!!!!!!!!!!

Според мен това, да имаш връзка с един човек, но да ходиш по други, не е "широка скроеност(?!)", а курвалък.

marilyn
12-01-2014, 16:23
Явно всеки разбира нещо различно под "отворена връзка". Аз лично го свързвам повече с "friends with benefits", което много дълго време практикувах. Общо взето, отворена връзка за мен е връзка, в която няма особени чувства. Има страст, симпатии, но не и любов, ангажименти.

Иначе, не смятам, че една връзка, в която има любов, може да е отворена.

Rabalka
12-01-2014, 19:18
Явно всеки разбира нещо различно под "отворена връзка". Аз лично го свързвам повече с "friends with benefits", което много дълго време практикувах. Общо взето, отворена връзка за мен е връзка, в която няма особени чувства. Има страст, симпатии, но не и любов, ангажименти.

И аз сам с такива приятели и засега ми е супер.Преди бях с един дето ме нарани и отогава краи повече не ми трябва обварзване.

dammnn
12-01-2014, 20:36
Имала съм перфектна връзка с такъв тип отношения. Причината да се разделя с приятеля ми беше , че той искаше едно , а аз друго. Под ограничено мислене имам в предвид , че по-голямата част от хората , не възприемат такива отношения за нормални , тъй като всичко опира до начин на мислене. Хора , които са практикували такава връзка може би ще ме разберат. И в това число ИЗКЛЮЧВАМ "friends with benefits" , защото няма нищо общо.

kalpazanka
12-02-2014, 08:55
Такъв тип отношения не са за мен. Не съм имала досега, не бих искала да имам /не се заричам, щото от житейски опит се убедих, че палачинката се обръща така, че да си принуден да вършиш неща, чийто противник по принцип си./
Отделно и от чисто медицинска /или хипохондрична гледна точка го наречете дори/ не бих искала досег с промискуитет.

102
12-02-2014, 09:10
то защото не може преди теб да е евал 100 боклука

baby_baby
12-02-2014, 10:50
под "отворена връзка" разбирам да сте заедно ама да си имате и други накратко казано :д

nansi_2005
12-02-2014, 11:05

+1 мъж съм .... доста опит от "приятели с привилегии" хубаво е но или единия се влюбва в другаря си или в някой друг тогава всичко приключва ! Има ли любов - BENEFITS няма

kalpazanka
12-02-2014, 11:12
то защото не може преди теб да е евал 100 боклука

Затва има полимеразно-верижна реакция за диагностициране на хепатити, ХИВ и Хламидия трахоматис.

lamattitude
12-02-2014, 12:37
Затва има полимеразно-верижна реакция за диагностициране на хепатити, ХИВ и Хламидия трахоматис.

Вие, медиците , имате отговор за всичко...

Aeternal
12-02-2014, 12:44
Вие, медиците , имате отговор за всичко...
Затова ги е страх от всичко :Д
Днеска си изрязах 1/3 от нокътя с керамичния нож, щото ми се заби треска под него.

lamattitude
12-02-2014, 13:25
Затова ги е страх от всичко :Д
Днеска си изрязах 1/3 от нокътя с керамичния нож, щото ми се заби треска под него.

Това не е ли равнозначно да използваш химиотерапия, просто защото искаш ходиш 0 номер?... :D

draid
12-02-2014, 13:40
Не ги разбирам. За да направя подобно нещо, то значи не ми пука за човека до мен или почти не ми пука. То като се замисля и без друго ми пука за много малко хора.

LadyDi
12-02-2014, 13:51
Според мен това, да имаш връзка с един човек, но да ходиш по други, не е "широка скроеност(?!)", а курвалък.

И това е също толкова тъпо, колкото да наречеш моногамните хора "ограничени".

pandabear
12-02-2014, 13:55
твърдо нье. лично за мен де. иначе нямам нищо против хората, които предпочитат този тип връзки. въпрос на личен избор и интереси. абе важното е да си го направим така, че да сме щастливи. ;д

draid
12-02-2014, 14:13
И това е също толкова тъпо, колкото да наречеш моногамните хора "ограничени".

С тази разлика, че човек по природа си е моногамен.

Aeternal
12-02-2014, 14:15

Не и биологически.

LadyDi
12-02-2014, 14:16

Не е вярно. Обществото ти налага нормата на моногамията.
Има страни, където полигамията е допустима, има африкански племена. Не природата определя това.

draid
12-02-2014, 14:34
Хммм все ми се върти в главата че наскоро четох някакво изследване по въпроса.

Aeternal
12-02-2014, 14:38
http://en.wikipedia.org/wiki/Sperm_competition

LadyDi
12-02-2014, 14:38
Хммм все ми се върти в главата че наскоро четох някакво изследване по въпроса.

ем ако го намериш, метни го насам
щото аз все си мисля, че е биологически обосновано желанието за репродукция, създаване на поколение
а тва не те ограничава само до един партньор
както е с доста животни, например

NomNomNom
12-02-2014, 14:46
"Отворена връзка" = имам несъзнавани ирационални психични нужди, които вместо да призная и да се консултирам със специалист, предпочитам да ги еротизирам и замажа с "аз съм широкоскроен , а приятеля/ката ми също" и да продължавам да опитвам да ги удовлетворя косвено чрез промискуитет.
"Все пак, аз съм такъв, това е част от мен, и не мисля, че е вредно или че може и е нужно да се промени."

Едит: По темата - не.
Ако искаш тръпка, красиви и зрели взаимоотношения с партньора, просто не.
Ако искаш друг тип партньорство, ок.

draid
12-02-2014, 14:50
ем ако го намериш, метни го насам
щото аз все си мисля, че е биологически обосновано желанието за репродукция, създаване на поколение
а тва не те ограничава само до един партньор
както е с доста животни, например

Да но, това е чисто физическо желание. Може би генно заложено, когато добавим разума и желанието за сигурност и т.н. се получава малко по-различно нещо. Все пак мисля че е строго индивидуално, може би има чисто моногамни и чисто полигамни хора. Проблемът с полигамията се появява когато се появят чувствата, защото желанието за репродукция е едно, чувствата са съвсем друго. В повечето случаи хората не са склонни да делят половинката си, въпреки че вероятно и това може да бъде възпитано у даден човек.

Aeternal
12-02-2014, 14:53
"Отворена връзка" = имам несъзнавани ирационални психични нужди, които вместо да призная и да се консултирам със специалист, предпочитам да ги еротизирам и замажа с "аз съм широкоскроен , а приятеля/ката ми също" и да продължавам да опитвам да ги удовлетворя косвено чрез промискуитет.
Все пак, аз съм такъв, това е част от мен, и не мисля, че е вредно или че може и е нужно да се промени.

Пък може и пряко да ги удволетворява със промискуитет. Не за всички емоционалната задоволеност се изчерпва с гушкане с 'любимия'.
Иначе и аз не ги разбирам тея отворени връзки, евентуално е приемливо като форма на партньорство, да си делят наема, сметките и задачите и отвреме-навреме да се чукат.

mimsssssss
12-02-2014, 15:05
Хубава тема се е получило. Относно приятели с привилегии разбирам хора, които се чукат, когато имат нужда да се задоволят. Просто приятел за оргазми.
От другата страна под отворена връзка виждам двама човека, които имат чувства, живеят заедно, обичат се, уважават се и т.н. Но в даден момент някой от тях си пада по някой друг чисто физически и решава да прекара с него една нощ. Това не мисля, че по някакъв начин трябва да влияе на любовта и отношенията с човека, с който има връзка. По принцип смятам, че може и никога да не се стигне до някакви сексуални отношения с друг човек, но някак си е хубаво да се изяснят тези неща, че не сме си собственост един на друг и ако чак толкова някой те привлича и се побъркваш при вида му - ходи се изчукайте.

Четох наскоро някакви златни правила за отворените връзки, но за жалост не мога да ги цитирам дословно. Тези, които ми направиха впечатления бяха:
1. Сексуалните отношения с трети лица да не влия на сексуалните отношения на хората във връзка.
2. Да не се споделят подробности относно прекараното време с третите лица, както и да не се сравняват.
3. Да не се извършват интимни дейности с третите лица в общият дом или автомобил.
4. Третите лица да не бъдат роднини, приятели или познати.
5. Да се спазва сексуална култура, която не би навредила на никого в отношенията.

Те бяха мисля че 20, ама само тези си спомням сега. Иначе запознах да гледам и някакви предавания относно полигамията, за мъже или жени, които са в повече от една връзки и как си разпределят времето, как може да обичаш двама човека едновременно и т.н. Все интересни теми, ама не са свързани много с текущата де :Д

Rabalka
12-02-2014, 15:32
А какво се случва единия от двамата ако хлатне по другия изван вразката?Зашто то именно преди години се разделихме с гаджето и от тогава не съм имала сериозен френд заради такова хлатване.Ся по добре ми е като имам кой да ме ебе без чувства и такива нешта. А между другото като имаш приятел за секс и го правиш и с други това не е ли пак вид отворена вразка?

draid
12-02-2014, 16:27
Епа като хлатне, утива да си очи ороците.

MaCetY
12-02-2014, 16:54
Епа като хлатне, утива да си очи ороците.

Лелеле :lol:

draid
12-02-2014, 18:20
Лелеле :lol:

Какво ?

102
12-02-2014, 18:31

бих искал да бъда свидетел как казваш това на потенциалния самец

per-dead
12-02-2014, 18:31
^
тез двете се намерили. Остави ги ся да си обменят опит.
Edit: Draid

kalpazanka
12-02-2014, 18:38
бих искал да бъда свидетел как казваш това на потенциалния самец

Той сам отиде и се боде за хепатит Ц. Най-малкото щото е здравен кадър. Отделно е пускал антитела за хламидия трахоматис пак по мое настояване. Врънках и за Манту заради професионален контакт с болен, което за съжаление излезе подозрително, та отнесе само 3 месеца изониазид, щото рентгеновата снимка беше б. о.
Отделно мен на новата работа ме изследваха за целия учебник по инфекциозни болести, включително дали имам имунитет срещу варицела, морбили и рубеола. Хепатитните маркери и ХИВ са ми отрицателни, така че явно е бил примерен. :D :D :D

102
12-02-2014, 18:39
жена-мечта

Aeternal
12-02-2014, 18:42
Да си посегнеш просто :Д
И то не по хубавия начин.

kalpazanka
12-02-2014, 18:45
Aeternal, работата е такава, че имаме досег с биопродукти. Винаги може да ти плисне околоплодна течност в очите, може да се убодеш, докато шиеш родилка, да се убодеш по време на секцио... Така че имунитетът срещу рубеола, морбили и варицела е най-малкото, което трябва да се контролира. Ваксина срещу хепатит Ц няма. А особено за нераждали докторици /като мен/, мисълта за придобивка хепатит някак кара косите да настръхват.

MaCetY
12-02-2014, 18:51
Какво ?

Ами направо как я юркаш не е истина
:lol:

Aeternal
12-02-2014, 18:53
Aeternal, работата е такава, че имаме досег с биопродукти. Винаги може да ти плисне околоплодна течност в очите, може да се убодеш, докато шиеш родилка, да се убодеш по време на секцио... Така че имунитетът срещу рубеола, морбили и варицела е най-малкото, което трябва да се контролира. Ваксина срещу хепатит Ц няма. А особено за нераждали докторици /като мен/, мисълта за придобивка хепатит някак кара косите да настръхват.
Не ти завиждам :)
Аз съм по принципа, че колкото по-малко имаш вземане-даване с доктори, толкова по-дълго и щастливо ще живееш :Д

102
12-02-2014, 18:55
+1

LadyDi
12-02-2014, 18:58
+2

draid
12-02-2014, 19:02
Не ти завиждам :)
Аз съм по принципа, че колкото по-малко имаш вземане-даване с доктори, толкова по-дълго и щастливо ще живееш :Д

Абе за дълго не знам, ама щастливо със сигурност хаха

kalpazanka
12-02-2014, 19:19
Абе за дълго не знам, ама щастливо със сигурност хаха

:lol: :lol: :lol:

Нещо сте ме взели на мушка, струва ми се. :)

Aeternal
12-02-2014, 19:22
:lol: :lol: :lol:

Нещо сте ме взели на мушка, струва ми се. :)
Не мога да се ебавам с личната щото от 5 години съм нямал здравни права, та си търсим други жертви :Д

kalpazanka
12-02-2014, 19:24
Ще го запомня :)

Aeternal
12-02-2014, 19:25
Ще го запомня :)
Като хуманист ще запомниш и да не си омъщаваш :Д

SpiritInBlack
12-02-2014, 19:32
Съчетанието "отворена връзка" е оксиморон, трябва да се сложи в тълковния речник! Като ще е връзка, да е връзка, ебати.

the_black_mamba
12-03-2014, 12:51

съгласна съм...според мен човек, който има нужда да се чука с друг е човек, който не намира това , което иска и му липсва нещо...за мен това си е изневяра... ако обичаш някого наистина няма да имаш нужда от други...а това с боба е много тъпо...как ще сравняваш боб с любовта на живота ти о.О ???

lamattitude
12-03-2014, 13:18
съгласна съм...според мен човек, който има нужда да се чука с друг е човек, който не намира това , което иска и му липсва нещо...за мен това си е изневяра... ако обичаш някого наистина няма да имаш нужда от други...а това с боба е много тъпо...как ще сравняваш боб с любовта на живота ти о.О ???

Това с боба е метафора... Не го приемайте буквално, пффффф

Щото пък знаете кое е любовта на живота ви.. :D

sofie
12-15-2014, 09:47
Няма такова нещо, като отворена връзка.....

LadyDi
12-15-2014, 09:54
Няма такова нещо, като отворена връзка.....

Напротив, има. Друг е въпросът, че не е подходящо за теб, примерно.

bloodyF
12-15-2014, 23:41
За отворените връзки съм. Само че имам различно разбиране.
Първо, приятели с екстри за мен означава, че спиш с някой, с който нищо друго не правиш. Имам предвид- звъните си под предлог да се видите. Не си споделяте, не пиете кафе.
Второ, отворената връзка е нещо подобно на ''приятели с екстри'' с разликата, че излизате по ресторанти, барове и дискотеки, спите заедно, чукате се, целувате се, държите се като гаджета, но нямате чувства. Като някой започне да изпитва чувства, играта приключва.
Трето, такова нещо като ''ние сме двойка-нормална, готвим си, спим заедно, приятели сме и се чукаме'', но същевременно спим и с други-за мен няма. Не бих могла да съм толкова толерантна, към човек, който обичам.

_Baby_
12-16-2014, 03:04
По-добре приятели с привелегии от колкото отворена връзка. Въпреки, че има сходство между двете.

Ninka_Buchvarova
12-16-2014, 18:35
За мен такова нещо като отворена връзка не трябва да съществува. Щом си с един значи само с него.

linoleum
12-18-2014, 07:57
Аз така бях в отворени връзки с три дами , да кажем, едно 18 годишно момиче, една 41 годишна шефрантия и една 30 годишна пача!
Беше ми добре срещах се с всяка от тях в различни дни през седмицата, и понеже ни беше отворена връзката не се появявахме на публични места, а ги взимах с колата и ги карах, я у нас , я на вилата, я в гората, я у тях.
Нещата ми вървяха много хубаво. Накрая ми омръзна... Намерих си сериозна приятелка.
Общо взето т.нар. отворени връзки мога още без свян да се нарекат курварство.
А имах една, която беше лудо влюбена в мен, но аз не я харесвах и не можех да отгоря на чувствата й, не исках да я лъжа, след 5-6 години й се обадих, да се видим и тя направо си ме изнасили, след като ми показа къде живее, тя все още ми се обажда , макар да има две деца, но няма как да стане вече отворената връзка.... :)

lamattitude
12-18-2014, 13:05
Аз така бях в отворени връзки с три дами , да кажем, едно 18 годишно момиче, една 41 годишна шефрантия и една 30 годишна пача!
Беше ми добре срещах се с всяка от тях в различни дни през седмицата, и понеже ни беше отворена връзката не се появявахме на публични места, а ги взимах с колата и ги карах, я у нас , я на вилата, я в гората, я у тях.
Нещата ми вървяха много хубаво. Накрая ми омръзна... Намерих си сериозна приятелка.
Общо взето т.нар. отворени връзки мога още без свян да се нарекат курварство.
А имах една, която беше лудо влюбена в мен, но аз не я харесвах и не можех да отгоря на чувствата й, не исках да я лъжа, след 5-6 години й се обадих, да се видим и тя направо си ме изнасили, след като ми показа къде живее, тя все още ми се обажда , макар да има две деца, но няма как да стане вече отворената връзка.... :)

Натоварващо си е , да... Тази лудо влюбената откъде е , че ми напомня за един образ?

mimsssssss
12-19-2014, 14:19
Повечето и капчица не сте вложили да прочетете темата. Какво се оказва - че повечето сте се отдали на курварство или приятели с привилегии, но за вас това е отворена връзка :Д Вие имате психични отклонения бе хора.

lamattitude
12-19-2014, 14:40
Повечето и капчица не сте вложили да прочетете темата. Какво се оказва - че повечето сте се отдали на курварство или приятели с привилегии, но за вас това е отворена връзка :Д Вие имате психични отклонения бе хора.

Ю донт мейк сенс :D Искаш мнението на останалите по въпроса, като ти го дадат - тц, не е така, имате психично отклонение...

За мен е курварство да си във връзка с някого и да искаш да чукаш трети... Може ние "курварите" да обикаляме като цветарки от трънка на трънка та на глог, но поне не сме вързали някоя да седи до нас с обяснението - "харесвам те, искам те, обичам те, ама искам да правя секс и със съседката/колежката/съученичката"

Монетата винаги има 2 страни :)

mimsssssss
12-19-2014, 14:50
Няколко пъти обясних, че не искам да се намесват понятие от типа на "приятели с привилегии" в темата, тъй като нямат общо.
Двама души за женени от 24 години, имат деца на по 18 и 21. Единият от съпрузите си пада по някого, вместо да лъже и маже другия, му казва че има сексуално привличане, никога не е попадал в подобна ситуация, не иска да му изневерява, но от друга страна иска да се отдаде на страстта. Другият отговаря, че не е шеф на чувствата му, че го разбира и за толкова дълъг брачен живот е нормално да имаш сексуални желания/влечения и към някой друг и ако наистина е неконтролируемо нека се изчукат, все пак са хора.
Това разбирам под отворена връзка - няма лъжи, има сила и честност - това да признаеш открито че си привлечен и от други хора и за еди-колко-си години не си изневерявал дори с целувка на половинката си, но видиш ли - сега са се зародили някакви сексуални желания.

Глупаво е да ми твърдите, че хора спящи с още трима имат връзка. Не, нямат. Нямт връзка, чувства, отношения и т.н. Всичко си е само секс.

anonymous708973
12-19-2014, 15:30
Мимс, мисля, че леко си надценила аудиторията във форума. Тук има хора, които не умеят да четат на родния си език, буквално не виждат какво си написала, камо ли да успеят да го осмислят. Повечето дори вече не сме тийнейджъри, ама за някои светът все още е черно-бял и не виждат по-далеч от носа си.
Не е тук мястото просто, пробвай в БГ мама :)

lamattitude
12-19-2014, 16:26
не иска да му изневерява, но от друга страна иска да се отдаде на страстта.

Казах ти го по-горе - ю донт мейк сенс :D По твоята логика признатата изневяра не е изневяра... Ехей, колко назад съм бил с материала! :D

Това разбирам под отворена връзка - няма лъжи, има сила и честност - това да признаеш открито че си привлечен и от други хора и за еди-колко-си години не си изневерявал дори с целувка на половинката си, но видиш ли - сега са се зародили някакви сексуални желания.

Аз пък ще добавя и "компромиси"... С 2 думи - ти може да имаш сексуално влечение към когото си искаш, ама ще седиш и ще си натискаш парцалите, КАКТО НАЙ-ВЕРОЯТНО ПРАВЯ И АЗ !!! В това се проявява силата на личността, за която ти говориш :)

Аз може да спа с още 50 човека ако искам, но не залъгвам никого - честен съм и съм открит (по-добре ми е да съм бандит...на-на-на :D )

Имам чувството че влизате тука само да си чешите езиците (пръстите в случая) и да се изтъкнете колко сте компетентни по всички житейски теми. Сигурен съм че повечето от вас си имат своята половинка и са в сериозна връзка от достатъчно време.... Много ми е интересно ако тя/той се яви пред вас с твърдението "Харесвам Пенка/Пешо от другия вход, обичам те, но искам да правя секс с нея/него, защото видиш ли човешко е .... " Как ще реагирате, ммм? 10 цвята най-малко ще смените и ще се разрази ебати бурята вкъщи като бързо-бързо ще забравите какви сте ги дрънкали в тоя форум... Айде моля ви се слезте на земята и се осъзнайте какви ги дрънкате, става ли? :)

LadyDi
12-19-2014, 19:54
Няколко пъти обясних, че не искам да се намесват понятие от типа на "приятели с привилегии" в темата, тъй като нямат общо.
Двама души за женени от 24 години, имат деца на по 18 и 21. Единият от съпрузите си пада по някого, вместо да лъже и маже другия, му казва че има сексуално привличане, никога не е попадал в подобна ситуация, не иска да му изневерява, но от друга страна иска да се отдаде на страстта. Другият отговаря, че не е шеф на чувствата му, че го разбира и за толкова дълъг брачен живот е нормално да имаш сексуални желания/влечения и към някой друг и ако наистина е неконтролируемо нека се изчукат, все пак са хора.

Глупаво е да ми твърдите, че хора спящи с още трима имат връзка. Не, нямат. Нямт връзка, чувства, отношения и т.н. Всичко си е само секс.
Явно всеки си има разбирания за отворената връзка. Твоето е точно толкова правилно или грешно, колкото и на останалите.
Отворената връзка може да е както сексуална, така и платонична.
Възможно е да харесвате връзката си, да не искате да я прекратите, но нещо в партньора да не ви е достатъчно - било то секс, интелектуална стимулация, романтика или друго.
ОСНОВНОТО в отворената връзка е двамата партньори да са наясно, да са съгласни и да приемат/толерират това.
Щом това правило е изпълнено, всяка връзка е отворена. Без значение дали спиш с още трима или ходиш по кафета и кино само с още един.
И такава връзка не е за всеки, защото изисква партньорите да имат еднакви ценности и еднакви граници. Невъзможно е да има отворена връзка, когато единият не го възприема.
Повечето от вас тук не биха могли да приемат, че може да бъдат заменими и не са центъра на вселената на другия. Затова и си измисляте оправдания и слагате етикети "приятели с привилегии" или "курвалък" на отворените връзки.

И между другото, като споменахте "приятели с привилегии", да взема да кажа още нещо. Не е ли най-важното в една връзка да сте на първо място приятели? С допълнителни привилегии? ;)
Понятията са разтегливи и всеки борави с тях така, както му е удобно.

tireheb
12-19-2014, 20:06
Мимс, мисля, че леко си надценила аудиторията във форума. Тук има хора, които не умеят да четат на родния си език, буквално не виждат какво си написала, камо ли да успеят да го осмислят. Повечето дори вече не сме тийнейджъри, ама за някои светът все още е черно-бял и не виждат по-далеч от носа си.

хахахаха

и последно ква е толкоз "огромната разлика" между приятели с привилегии или квото там му викате и "отворена връзка"
щото 10 човека настояват, че не е едно и също
а разликата в крайна сметка излиза, че просто в едното словосъчетание присъства "връзка", в другото - не
приятелите с привилегии само се чукат със случайни, а пък отворената връзка се чукат със случайни, ама освен тва са "заедно" с трети

paradosou
12-19-2014, 21:29
Повечето от вас тук не биха могли да приемат, че може да бъдат заменими.
Ами нека е така, аз не смятам да го приемам 8-). Особеният магнетизъм на връзките е в това да са изградени само от двама (естествено има и много други съставки, които са част от усещането, ама темата е друга). Алтернативите са прекалено модерни за мен 8-); изключено да ми паснат.

galaxy29
12-20-2014, 03:37
поредното виртуозно мнение на лейди
харесва ми как изкусно се изразява в такива ситуации - смирено, без враждебност

galaxy29
12-20-2014, 03:52
Повечето дори вече не сме тийнейджъри, ама за някои светът все още е черно-бял и не виждат по-далеч носа си.
интересно, влизаш точно в този ранг, в който отричаш да си
заблудата е типична за тийновете, а ти постоянно си гримирана с нея

girlwithblueeyes
12-20-2014, 05:26
Твърде голям егоист съм че да си позволя да деля човека до себе си с някой друг.Не съм по този тип отношение отблъскват ме неописуемо много.Държа на човека до себе си и го уважавм и щом съм с него значи го искам само него .

LadyDi
12-20-2014, 07:51
Ами нека е така, аз не смятам да го приемам 8-).
Аз не казвам, че е лошо това, че не можете да го приемете.
Аз също не мога. Трябва да бъда единствена :cool:
Но това е в основата на заклеймяването на отворената връзка. Абсолютно нормално е да не я възприемате и разбирате.
Не знам защо смятате, че някой ви съди.

draid
12-21-2014, 20:38

О, Боже.

anonymous708973
12-21-2014, 21:09
хахахаха

и последно ква е толкоз "огромната разлика" между приятели с привилегии или квото там му викате и "отворена връзка"
щото 10 човека настояват, че не е едно и също
а разликата в крайна сметка излиза, че просто в едното словосъчетание присъства "връзка", в другото - не
приятелите с привилегии само се чукат със случайни, а пък отворената връзка се чукат със случайни, ама освен тва са "заедно" с трети

Говорила съм с човек, който има отворена връзка.
Принципът е следният: Имаш връзка с тая мадама. С всички предимства и недостатъци на тая връзка - ходите си на гости по семействата, търпиш критичния поглед на лелята към прекалено дългата ти по нейно мнение коса, пиеш с баща й, отговаряш на въпросите на майка й за своето семейство; празнувате празници заедно; потиш се 2 месеца какво да й подариш за рождения ден; мацаш й със сладолед нослето, когато ядете сладолед; правиш й масаж, когато се е натоварила на тренировка; евентуално дори живеете заедно.
В същото време деликатно намираш друга мацка, с която правиш секс. С нея не празнуваш нищо, не познаваш семейството ти и 5 пари не даваш за нея. Интересна ти е врътката, играта, флиртът докато я получиш, после ти харесва сексът. След известно време ти омръзва и си намираш нова :)
Това е.

П.С. Терминът "приятели с привилегии" също се употребява твърде свободно. Номном наскоро беше написала "какво е това, аз секс с приятелите си не правя". Да забършеш няква в бар и да спиш с нея, да вземе да ти хареса и да се виждате веднъж седмично за филм и секс не е да имаш "приятелка с привилегии".

lamattitude
12-22-2014, 09:43
Говорила съм с човек, който има отворена връзка.

Я го прати този човек да говорим с него направо, не да ми преразказваш какво си разбрала/неразбрала...

П.С. Терминът "приятели с привилегии" също се употребява твърде свободно. Номном наскоро беше написала "какво е това, аз секс с приятелите си не правя". Да забършеш няква в бар и да спиш с нея, да вземе да ти хареса и да се виждате веднъж седмично за филм и секс не е да имаш "приятелка с привилегии".

И номном като напише нещо че не е така и значи не е така :D
Ами как се нарича?

NomNomNom
12-22-2014, 11:46
И номном като напише нещо че не е така и значи не е така :D
Ами как се нарича?
Неангажиращ секс ? :D

Съвсем не виждам логиката в това да наричаш мацка/пич, дето се познавате от дъжд на вятър , приятел, пък при това с привилегии. Виж, ако се познавате бегло, но покрай неангажиращият секс станете и добри приятели ( да се познавате, да се интересувате един от друг и т.н. ) , моооже.

Но, ако оставим на страна педантичността на изказа, вкарана тук, ще се повторя - предпочитам партньор с напълно задоволени нужди на по-ниските стъпала на маслоу пирамидата, които между другото не се задоволяват единствено и само с промискуитет в действията, и други косвени начини са налични.
Ако сексът е равнина, в която можеш да се простираш вертикално и хоризонтално, чрез промискуитет се плъзгаш хоризонтално, а в моногамната връзка - имаш възможност да се впускаш и вертикално в дълбочина. Сега тук е моментът, че много хора имат сериозни взаимоотношения, пък интересите им са по хоризонтала. На някои са им хем по хоризонтала, хем по вертикала.
Моите са били хоризонтални, както на повечето млади хора ( както казах, желанията не са обвързани напълно с действията, може да искаш да спиш със 100, но да го правиш с 1 ) , като вече са крайно вертикални.

Fisherman
12-22-2014, 12:59

а ти защо не пробваш да станеш от компютъра и да свършиш нещо полезно

lamattitude
12-22-2014, 13:15
Неангажиращ секс ? :D

Това е вида секс, а как наричаш партньора си, с когото правиш неангажиращия секс? Дружка за секс? :)

Хората буквално приемат (не)точния превод от английски език - fuck buddies :)

NomNomNom
12-22-2014, 14:39
Това е вида секс, а как наричаш партньора си, с когото правиш неангажиращия секс? Дружка за секс? :)

Хората буквално приемат (не)точния превод от английски език - fuck buddies :)
Или по-скоро имаш предвид friends with benefits

lamattitude
12-22-2014, 15:32
Или по-скоро имаш предвид friends with benefits

Еми нали не можело да се нарече приятел (friend) ?...

bmwsasho
12-22-2014, 20:29
Friends with benefits ;)

http://carsmods.net/favourite/129

RapExotic
12-26-2014, 00:23

Това да не е ЛелкаПроблем.нет форум .. Тук повечето, на които им споменеш за "отворена връзка" са тийнове, които са открили "голямата" си любов преди две седмици и вярват, че цял живот ще летят в облаците с половинките си. Няма лошо, но в тая възраст такъв тип взаимотношения могат да донесат само проблеми. Вече като натрупаш малко опит и се изясниш със себе си и разбира се ако срещнеш човек, който изповядва твоите възгледи можеш да си позволиш такова нещо. Дори много семейни двойки търсят други семейни двойки за групови изживявания или размяна на партньори. Така е по-честно според мен.

Ivaaaaa
12-26-2014, 10:19
кви са тея простотии, бе, омг

kyka1
12-26-2014, 21:12
Отворена връзка бла - бла глупости на таратанци! Или ще си имаш здрава, и стабилна връзка ще си щастлив/а със човека който обичаш или ходи се шибай с който искай, и защо ми го наричате връзка не мога да разбера, като това си е чиста лакомия за х*й или за п*тка. Примерно приятелката ми ще ходи да са шиба с някакъв и аз нали не съм задръстен ще сме във отворена връзка че да сме в крак с модата тя ще ходи да са шиба после ще идва да ме целува по устата, че аз няма да искам да я целувам бе че тя до сега лапала на друг после ще ма целува.Това са пълни глупости, и не одобрявам подобен вид "връзка" и ако мислете че съм задръстен ми нека съм задръстен че мисля по този начин...