PDA

View Full Version : Студентско общежитие

filqka135
11-14-2015, 14:01
В стая за 3ма сме само двама, като се разбрахме да делим наема на 3тото легло. Наемът на човек е 70 лева като в това влиза леглото което е 45 лева и 25 лева ток и вода. Майка ми се съгласи да делим тези 45 лева, а то какво се случва. Управителката в общежитието иска за 3тото легло 90 лева , защото се водел несубсидиран наем и така стават 70+90/2=115. Другото момче не го бърка да дава по 45 лева отгоре но на мен ми е проблем. Когато се качих да платя само моето легло, управителката ми каза, че не може и че трябва да плащам заедно с другото момче. Не ми взе парите и в момента тече лихва и не знам какво да правя.

filqka135
11-14-2015, 14:11
Забравих да напиша, че съм казал на другото момче,че няма да и давам 45 лева и му предложих да дойде още 1 в стаята даже намерих човек той пред мен се съгласи , но на другото момче казва, че не го иска.

LoadRunner
11-14-2015, 15:51
ти май не можеш да смяташ бе, къв студент си
психология на котките ли учиш?
щом наема на 3тото легло е 70 лв а домакинката иска да ви бомби 90лв за леглото а не 70
защо събираш 70+90/2=115
като цяло си много зле с тая тема
и кви 45 лв се е съгласила да плаща мащехата ти като 70//2=35лв на човек допълнително
или искаш да кажеш че наемът на "човек" т.е. човекът-ти и човекът- съквартирантът ти
значи целия наем за легло е 90лв наем и 50лв ток
абе като цяло си много сбъркан разказвач на истории

Dwyd96
11-14-2015, 18:51
Така да приемем че сметките дето си направил са верни..
Щом домакинката се опитва да ви рекетира, се обърнетв към отдела отговарящ за студентските общежития или към студентски съвет.. Ако нищо не стане, казваш на съквартиранта ти че няма да плащаш за 3-то легло само щото той не иска още 1 човек в стаята. В крайна сметка като не му изнася може да си намери квартира.

vankata996
11-14-2015, 21:26
Не знам кое ви се струва грешно в сметките. Колегата е написал че наемът за 1 е 70 лева като в тези 70 влизат 25 за ток и вода.Тоест леглото е 45 без ток и вода за въображаемия човек. За тези 45 лева майка му се е съгласила да делят. Веднага нападнахте човека че неможел да смята. Голяма помощ...

Грозния
11-14-2015, 21:49
След като никой не спи там официално (или неофициално) тя няма как да събира пари за третото легло по законен път. Тя тия пари си ги прибира в джоба и не отчита на никого и стотинка! Бил съм в подобна ситуация и съм си плащал единичен наем за себе си, нищо че стаята не е запълнена на 100%. Все пак имай предвид, че да подадеш сигнал срещу управителката крие известни рискове ;) !

Dwyd96
11-16-2015, 19:23
Не знам кое ви се струва грешно в сметките. Колегата е написал че наемът за 1 е 70 лева като в тези 70 влизат 25 за ток и вода.Тоест леглото е 45 без ток и вода за въображаемия човек. За тези 45 лева майка му се е съгласила да делят. Веднага нападнахте човека че неможел да смята. Голяма помощ...

Не ми се проверяваше дали са верни, за това казах че ги приемам за верни...
П.с грозния е прав ако се оплачеш от нея може да се заяде с теб.. Но е по-добре отколкото да плащаш за празно легло.

Грозния
12-17-2015, 17:19
знаете ли как да стигна до ул. Якубица 19 в Лозенец? http://www.bgmaps.com/map/search
Имай предвид, че квартирата ще е доста по-скъпа от общежитието ;).

Mary_Jane_69
12-17-2015, 22:15
И кво от тва, не знам как се трае в тая малка стая с още двама глупаци да ти дишат въздуха, самото присъствие кара човек да психясва, после що нямало добри кадри.

А за домакинката, явно сте мъже, може да предложите няколко лицеви упори срещу рекет или направо я изненадайте с нещо, току виж и пари спре да ви взима.

dreamwalker
12-18-2015, 16:09
ти май не можеш да смяташ бе, къв студент си
психология на котките ли учиш?
щом наема на 3тото легло е 70 лв а домакинката иска да ви бомби 90лв за леглото а не 70
защо събираш 70+90/2=115
като цяло си много зле с тая тема
и кви 45 лв се е съгласила да плаща мащехата ти като 70//2=35лв на човек допълнително
или искаш да кажеш че наемът на "човек" т.е. човекът-ти и човекът- съквартирантът ти
значи целия наем за легло е 90лв наем и 50лв ток
абе като цяло си много сбъркан разказвач на истории

:lol:

Ти си Телец, нали?

LoadRunner
12-18-2015, 17:02
:lol:

Ти си Телец, нали?

ти луда ли си
не
как може да ме свържеш с хора от темерутски произход

Грозния
12-18-2015, 17:24
И кво от тва, не знам как се трае в тая малка стая с още двама глупаци да ти дишат въздуха, самото присъствие кара човек да психясва, после що нямало добри кадри.

А за домакинката, явно сте мъже, може да предложите няколко лицеви упори срещу рекет или направо я изненадайте с нещо, току виж и пари спре да ви взима.Как си изкарваш парите? С Mary-Jane и 69 ли :D ?
Защо не пробваш ти да изненадаш домакинката с нещо ;) ? Може да е лезбо и да те настани в президентски апартамент :D!