PDA

View Full Version : Родословието на кучето

Schweeps
01-12-2016, 12:52
Въпроса ми е може ли да се изкара родословие на куче когато вече е на 10 месеца?

Развъдника от който взех кучето не е бил регистриран и за това развъдчика ми обясни,че сега не може да ми издаде документ. Развъдника му е регистриран вече и кучетата се продават на доста по-висока цена чистокръвни с родословие,но въпроса е там,че моето е чистокръвно без родословие.Родителите на кучето ми са шампиони бащата е световен шампион,а майката е трети,здрави кучета в добра форма гледани много добре,водени на лов и пускани на прасе показват отлични качества,но жалкото в случая е,че когато го взимах нямах търпение да го взема и кой да се сети да попита за родословие.Не съм решила да я водя по изложби,а и със или без родословие пак ще си я обичам и си е ценна за мен,но все пак родословието е гаранцията,че взимаш здраво пале,но тогава не знаех това. Прочетох в интернет,че не е късно до 1 годишна възраст може да се изкара документ и кучето може да си ходи на изложби,но първо е необходимо да сертифицира кучето на някоя редовна изложба от провежданите от БРФК,а след това трябва да си получа сертификата, който удостоверява, че кучето е от тази порода и т.н.Не знам до колко е вярна тази информация нека който разбира да си каже мнението.

Smilee..
01-12-2016, 17:27
Попитай някой развъдник или ветеринар . Моето е на 5 месеца и също няма родословие , а е чистокръвно .

Schweeps
01-12-2016, 18:19
Попитай някой развъдник или ветеринар . Моето е на 5 месеца и също няма родословие , а е чистокръвно .

Вече от доста места получих отговори.Проблема идва от там,че искам да я развъждам за напред и все пак трябва да знам какво предлагам,а когато собственото ми куче няма документ не може да се докаже,че е чистокръвно.Всеки си търси куче с родословие това гарантира здраво пале и когато видиш стандарта всичко е точно както е и при моето,но нямам документа да го докажа.А в днешно време е много важно да го имаш черно на бяло написано щото никой не вярва на думи освен наивните,а дори и те са малко вече.