регистрация
вход в сайта
вход с FB
.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3
 1. #1
  Guest

  тромбоцити

  правиха ми изследване на кръвта и ми казаха,че имам повишени тромбоцити,някъде 600 или нещо такова.казаха ми,че ще повторят изследването да са 100%сигурни,че е така,но лекарят беше притеснен и нищичко не ми каза,наще също нищо не ми казват.
  супер съм притеснена и не зная ,защо може да е така

 2. #2
  mii tov sa nqkvi plochi za susirvane na kravtaaa do kolkoto znam i samo tva znam za tqh de axxaXA abee spox nqma strasshnoo

 3. #3
  Guest
  Тромбоцитите са кръвни клетки, благодарение на които кръвта може да се съсирва*. Ако имаш повишено ниво на трмбоцитите, кръвта във кръвоносната ти система става по-къста, което дава и опастност от поява на съсиреци и тромб-ове, които запушват различни канали и нерви. Ако тромб попадне в очния нерв, например, може да наруши зрението на даденото око, защото до него няма да достигат необходимите вещества(които се предават по кръвта)и информация(предаваща се по нервите).

  * благодарение на тромбоцитите и възможността, която те дават за кръвосъсирване, при малко нараняване кръвта ни не "изтича". Колкото и странно да звучи, хората, които страдат от хемофилия(невъзможност за кръвосъсирване, боледуват само мъже), могат да умрат от загуба на кръв, дори при едно единствено порязване.

Правила за публикуване

 • Вие не можете да публикувате теми
 • Вие не можете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да прикачвате файлове
 • Вие не можете да редактирате мненията си