регистрация
вход в сайта
вход с FB
.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

Тема: Есе

 1. #1
  Голям фен Аватара на Rza
  Регистриран на
  Mar 2008
  Град
  Бръснарницата
  Мнения
  650

  Есе

  Амм ако може малко помощ за едно есе на тема "Моят образ на България".
  Много ще си кажат есе е напиши си го сам,ноо аз не се справям много много или поне някоя друга идея да подметнете защото още от сутринта като седнах и влизам в vbox7 и кво 16 годишно момче пребито...ама не искам да пиша за такива работи в есето :0 и така ако може до 11 някъде да има 2-3 идеи ще съм много благодарен (bow)

  т.1 !
  Хоти

 2. #2
  Моят образ на България
  ЕСЕ

  Родината за всеки е свята и най-красива, но има хора, които не оценяват красотата на своето родно място. Широкият свят предлага изобилие от райски кътчета: планини, морета, широки поля, реки и долини, но само едно място съчетава в прекрасна картина всички тези прелести – България. Образът и е изящен, пищен и изпълнен с красоти. Образът на България е обликът на рая.
  Малка по площ, една шепа земя, която може да остане в сърцето на всеки, които я види. Пленителните и гледки омайват погледа и разтапят леда в сърцето. Планини с зелени пасища и високи върхове, дали на хората подслон и прехрана в полите си, крили тези които са се борили за свободата и. България е малко късче любов. Много поети са описали красотите и, но думите не са достатъчни да се разбере тази красота. Най-ярки описания е направил Вазов, с които от части може да се вникне в чувството, което човек изпитва при видът на прелестите и.
  Отечество любезно, как хубаво си ти!
  Как чудно се синее небето ти безкрайно!
  Как твоите картини меняват се омайно!
  При всеки поглед нови, по-нови красоти…
  Природата е дарила България с най-разнообразният релеф. От една страна планини, а щом се обърнеш на друга равнини и долини се ширят пред погледът. Събирайки всичко това в себе си, България, по свое му, се превръща в една малка картина на света, пъстра и разнообразна.
  Коя земя от теб е по-пъстра, по-богата?
  Ти сбираш в едно всички блага и дарове:
  хляб, свила, рози, нектар, цветя и плодове…
  България е красива земя, но също и изстрадала. 500год. Тя е била гнетена, опожарявана и поливана с кръвта на децата си. България е родила много герои, които са дали живота си за нея, за да я запазят такава, каквато е и за да остане наша.Такива герои са, Левски, който “увисна” на бесилото, заради стремежът си да освободи родината си от робството; Ботев, който плени “Радецки” и се върна на българските брегове и намери смъртта си в името на България; и още хиляди знайни и незнайни герои, дали живота си за нея.
  Но що паднахте тук деца бурливи?
  За трон ли злат, за някой ли кумир?
  Да беше то- остали бихте живи, не
  бихте срещали тъй горделиви куршума…
  България, достойна страна, за която хиляди са умирали, ценейки красотата и, мълвейки името и. Земя на българите, наследници на тези които са я извоювали.
  Ти рай си, да; но кой ли те прилично оценява?
  Не те познават даже децата ти сами и твойто
  Име свято не рядко ги срами!
  Макар красива земя, България е недооценена от децата си, от тези които живеят и са се родили в нея. Кътче от рая останало незабелязано от собствените си обитатели. Образът на България за всеки е различен, всеки я вижда по свой начин. Мнозина се срамят от нея, но за мен тя е свято място, достойно за любов и преклонение.

 3. #3
  ms
  Мисли за мига...живей на ръба...Не позволявай страха от грешките да ти попречи!!!

Правила за публикуване

 • Вие не можете да публикувате теми
 • Вие не можете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да прикачвате файлове
 • Вие не можете да редактирате мненията си