- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Наскоро си взех Немска Овчарка? ХелП?
Наскоро си взех Немска Овчарка почти на 2 месеца е и се казва Киара...
Бихте ли ми казали как мога да я направя злобназнам ,че звучи странно, но искам да е лоша към непознатите! Но не искам да ме мрази и да я малтретирам мн е сладка и си играе с мен просто не бих го допуснала
![]()
![]()
![]()
какво да правя помогнете плС ... ?
![]()
Грешен раздел!
krem4et0
Pσ ∂σвRє уjαѕєη кrαι, σт кσlкσтσ вєzкRαєη yJαѕ...!
Версия?
Едит: Единственият начин който знам е да я държиш изолирана и да не вижда други хора... да не свиква с тях - т.е. само ти и някой от семейството ти да речем да я храни, да я гали и т.н. - да не позволяваш на никой външен човек да я глези по някакъв начин. Така ще се научи че само ти си доброто, а другите са лоши![]()
Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.
My evul side ish powered by nostalgia... hush!
Благодаря!Първоначално написано от CucAgMuH
Ще се пробвам а ще видим какво ще стане
![]()
Приемам още предложения
I sorry za razdela![]()
ne vnimavam
Не че някой ме е попитал, обаче ми е супер неприятно да гледам някакви назлобени кучета и техните стопани да бездействат, когато някое куче ме погне..![]()
Тя не говори да те погне. Една моя близка роднина има много красива и умна лайка, която е научила някак си като посегнеш да я галиш и се отдръпва. Не ръмжи не хапе.. просто се дърпа и не даваединственото, което прави е да си сложи главата на крака ти. Може би такъв тип говориш?
Аз имам немска овчрка и доста лошо куче. В смисъл в нас ако влезе чужд човек ще го нападне, точно си е куче пазач каквото ни трябва. На улицата не закача хората овен ако те не го закачат или някой непознат не ме заговори, тогава изръмжава предупредително. Кучетата на улицата също не ги напада освен ако те не нападнат първо, обаче после ги помни и като ги види откача като ги надуши.
За да не стане разглезено куче трябва да го държиш на страна от другите хора, ако искаш да го научиш на нещо може да го удряш по муцуната с вестник (навит на руло) за да не го боли но да знае че прави нещо което не трябва. Кучето допълнително се озлобява ако е вързано в къщи ... особено ако е мъжко.
Най - важното е чужди хора да не си играят с кучето, както и ти да не прекаляваш и да се разглези![]()
Облякох черни дрехи върху бялата си душа
за да се слея със сивата безмълвна тълпа.
Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!
TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !
Аз кучетата ми си ги озлобявах по един и същи начин всички... докато е малко като това на 1-2 месеца го заключвах на тъмно в избата само и по 2 пъти на ден му се дава храна, като само един човен е най-добре да го храни. Най-лошо ми беше когато го тренирахме на не яде от други хора примерно повечето с баща ми той му хвърля храна или му е дава от рака кучето не трябва да го яде това и тогава бой за да му се покаже че не е правилно иначе няма как. Някаде след около 3-4 месеца тия кучета стават перфекни. Не са назлобени но са превързани към теб и каквото им кажеш го правят с наще кучето не излизаше след това защото не можеха да го одържат а при мен ходеше без каишка/наморник и тем подобни глупости и никога не е правило глупости. По този начин веднъж си го забравих пред магазина, влезнах аз да пазарувам и му казах да стои отпред излезнах и си забравих че сам с кучето и се пребрах а на него го нямаше и като се върнах пред магазина стоеше на същото място което си беше като влезнах в магазина, твоята дума става заповед за него....
Първоначално написано от rosenhristev
![]()
![]()
![]()
Наистина ли![]()
Само че аз съм от тези хора които не могат да малтретират "Аз кучетата ми си ги озлобявах по един и същи начин всички... докато е малко като това на 1-2 месеца го заключвах на тъмно в избата само и по 2 пъти на ден му се дава храна, като само един човен е най-добре да го храни." И точно че ми е жал за тях
![]()
![]()
Точно така озлобявайте си кученцата докато са малки ,така че ако имате малко дете на гости да го изяде![]()
или да му нанесе някакви телесни или психически повреди
Ето ти способа на гранична полиция: всеки ден по задника поне 50 удара с пръчка, храниш я само сутрин и вечер с по 200 г попара пилешко месо с хляб, а веднъж седмично сурова свинска пържола. Резултат: способна да разкъса всичко живо което и мине през погледа ако няма контрол, включително и теб може да разкъса ако не носиш пръчката с теб постоянно, защото ще има страх от нея и няма да смее да те нападне.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]
Вариантите са много...
1.Няма да позволяваш на познатите си да си играят с нея
2.Всеки път,когато има някой твой познат го карай да й дръпва едното ухо ама така по-силничко,че да изскимти леко.Така ще започне да се плаши от непознатите и няма да позволява да я пипат.
3.Същото нещо прави ти,когато някой й подаде нещо за ядене и тя посегне да го вземе.Така ще се научи да не взема храна от други хора и вероятността докато някой да я отрови става минимална.
4.Учи я да разбира значението на строгото "НЕ!"
.....
И тъй като ми изглеждаш леееко глупава ще ти кажа,че това не са начини да я узлобиш,а да я научиш да няма доверие на други хора освен на теб самата!!!
Що се отнася до тъпото озлобяване и това,че искаш да е лоша с хората ...
1.Да си беше взела питбул или ротвайлер ... Те са типични "злобари" и лесно щеше да ги научиш ...
2.Ако озлобиш кучето си ти гарантирам,че то ще те мрази и единствено от страх ще прави това,което й кажеш ... Чисто и просто една марионетка/затворник/роб/слуга и т.н.
3.Паметта на кучетата е адски развита и помнят всяко добро и лошо нещо,което човек им направи и след години (когато са на по-зряла възраст) може дивото в тях да се пробуди и да "отмъстят" ... Точно по този начин един бриар (тези кучета са известни със своята преданост,благ характер,липса на агресия и прочие) на 8 години разкъса ръката на собственика си и налетя на жена държаща пръчка в ръцете си (пръчката беше предназначена за игра на ретривъра й) ... Говорихме със собственика и той каза,че кучето е постъпвало така,защото като малко е бито с цел да бъде озлобено и предано ...
Абеее в крайна сметка ти си решаваш как да гледаш кучето,но мисля,че изолацията,биенето,глада и всички други МЪЧЕНИЯ са излишни ... Ако едно куче обича собственика си то ще му бъде предано и вярно дори без никакво обучение!!!Освен това немските овчарки са известни с това,че сами избират собственика си,така че ако искаш ти да си стопанина на кучето се опитай да го спечелиш с добро и приятелско държание,а не чрез страх и малтретиране!!!
Първоначално написано от gangsterkata
Мисля , че е мн тъпо да го озлобяваш . Има други начини да го научиш да е привързано и да напада само когато трябва .![]()
Защо не влезеш в дог.бг там има хора,занимаващи се с породите и знаят всичко за тях.Те биха ти отговорили на всички въпроси![]()
просто не давай чужди хора да се лигавят с кучето ти и да го галят..
ще направиш голяма грешка, ако я направиш злобна, ще имаш доста проблеми![]()
<N>
Не я правии злобна така ще имаш още по голям проблем![]()
I have super powers i just don't wanna show you.^^
По името е ясно, че е женска. Женските са лигли! От женско такова не става пазач и винаги ще си е такава! Начин няма.. когато порасне така или иначе ще те пази от други хора. Но да искаш да е злобно кучето и да лае постоянно и да напада, смятай че, ако попадне на някой като мен е отишло т'ва "злобно куче"..
Преди моя дивак беше пълен лигльо с всички, които познаваше, но навън като се заговоря с някой и той не го позава, изправя опашката, вдига ушите и само чака да види к'во ще стане. Винаги ме е пазил, както и наш'те! И той беше Немска овчарка.
Но това си му е в природата! Не искай от кучето да бъде злобно само заради тебе!
Don't tell me what I can or can't do !
Хм, за какво ти е злобно куче, така силно като немската овчарка, която в себе си има някаква агресия? А ти ще можеш ли да контролираш кучето? Ами ако някога е пуснато и нападне човек? Ще можеш ли да го спреш? По-добре поработи над командите - Ела, Не, Седни, Легни и т.н. Като порастне и затвърдите командите ще започнете да се учите и на Дръж.
Аз от както се помня имаме немски овчарки.Имахме една мъжка и една женскаКучетата от тази порода са много предани и верни на стопаните си,няма смисъл да я озлобяваш,още повече, че е женска.Те по принцип са малко по-злобни и по-хитри от мъжките.Според мен няма смисъл от излишна злоба : )Надявам се да съм помогнала
![]()
![]()
Това е в Европа,ние сме в БългарияПървоначално написано от tqnko
![]()
Молът е културна работа и там се срещат САМО интелигенти хора.
Ти НОРМАЛНА ли си?!
такива патки като теб не трябва да се грижат за домашни животни!!!
И да ти поясня - едно куче не се обучава да бъде ЗЛОБНО, а да бъде ПАЗАЧ. И това не става с щракване на пръсти.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Naskoro si zeh Nemska Ovcharka i Mnogo hapi kaejte mi kak da q nakaram da ne hapi