.
Отговор в тема
Страница 1 от 7 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 167

Някой иска ли да кандидатства за висше в Англия

Има ли хора ,които са се ориентирали към продължаване на образованието си в UK?
    Ако имате въпроси питайте, ще се радвам да отговоря.

х

Ами аз съм мисля да продължа образованието си в UK.Та,използвал ли си някоя фирма,като Интеграл,за да ти помогне с избора на специалността и настаняване и т.н.?

Така да започна първо с Интеграл. Взимат 500 лв за да попълнят няколко данни в 1 сайт.
    www.ucas.com е сайтът и само през него можеш да кандидатстваш за УК унита.
    Можеш да си попълниш апликацията сам или да дадеш 500 лв на Интеграл. Като да знаеш ,ако кандидатстваш през фирма ти нямаш достъп до акаунта си и ако стане грешка и прецакат нещо от Интеграл , ти няма да разбереш и може да те reject-нат университетите.
    За настаняването всеки университет си има общежития и като те приеме ти си пишеш желанията и те те настаняват.
    За самото кандидатстване ти трябват
    1.Мотивационно писмо , с което да обясниш с какво те привлича специалността и защо да изберат точно теб за нея (имай впредвид в по-класните университети 10 човека се борят за 1 място)
    За това мотивационното е най-добрия начин да ги убедиш да те вземат
    2.Препоръка от учител. Най-добре е тя да е написана от учителя ти по английски ,защото при нужда от контакт ще се свържат с него и е добре да им говори езика.
    3.Понеже крайният срок за кандидатстване в УК е 15.01.10г трябва да си вземеш академична справка от училище за оценките ти от 9 до 11 клас.
    4.За кандидатстване в УК университети трябва да положиш изпит ТОЕФЛ или ИЕЛТС с резултат по-висок от този ,които унито изисква.
    5.За да се ориентираш в специалностите ще ти дам този линк. Това е класация на ГАРДЪИН за университетите , като можеш да ги сортираш по специалност.
    http://education.guardian.co.uk/universityguide2009

6.Добре е да се регистрираш в сайта на UCAS и да видиш дали можеш да си попълниш апликацията сам , ако имаш някакви въпроси пиши.
    А да не забравя имаш право само на 5 избора на университети.

s

Аз няма да кандидатствам още щото съм на 17 сега(в 11 клас съм),но се интересувам да не оставям за последно.Благодаря ти много за информацията,сайта ми свърши работа,ако имам въпроси,ще ти пиша.Поздрави!

Мега фен Аватара на teenems
    аз бих искала
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Аз имам още 2 години до тогава де, но още от сега се интересувам и горе-долу съм наясно с цялата история покрай кандидатстването. Но аз определено ще ползвам Англия като резервен вариянт, ако не ме приемат в Америка. Но поне ще имам и английска и американска диплома и ще избегна пречките, които българското образование създава при кандидатстване. Поне със 100% знам че в LSE обикновено reject-ват хора от България тази година, дори с 6.00 и перфектни препоръки и резултати на IELTS в порядъка на 8.50 и 9.00.

А имам един въпрос, ако можеш да ми отговориш, защото е много специфичен. Като съм с английска диплома знам, че IELTS и TOEFL не ми трябват. С какво се кандидатства? Може ли без IB или A-levels? Как?

Или iB или А levels или A2
    като си избереш унита им гледаш entry requirements за специалността.
    Като си с английска диплома не ти трябва тоефл/иелтс.
    За ЛСЕ приемат БГ - миналата година един познат влезе там. Може понякога да искат и foundation year.

BadBlueTroll Мега фен Аватара на psychopath
    Град
    София
    Повече ми допадат Швеция и Финландия.
    Условията за българи са по-добри.

Много голяма мечта ми е да уча право в Оксфорд един ден, но предвид таксите там... едва ли.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Цитирай Първоначално написано от psychopath
    Там пак се учи на английски,нали?

Я, ако обичате, да ми разсясните за всички тези iB A levels и т.н.
    Моооля ви.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Град
    София
    Оффф, точно това се надявах да не чуя. Аз въпреки че ще уча и IB не исках да кандидатствам с него, защото е адски, ама адски трудно. Домашни се пишат до 4 сутринта и после хоп на даскало в 7:15 до 17:00. Ужааас. Поне за Америка IB няма да ми трябва. А в Кембридж доколкото видях може и със SAT, което някак-си по ме удоволетворява. А за LSE за тази година ти го казвам със сигурност. Ако излизаш само с бг диплома не взимат. Имам приятели с перфектни резултати и на IELTS, 6.00 в дипломата и перфектни препоръки и никой не е приет. Причината - бг образование.

А за IB, A-levels, AP и т.н. е дълга и широка. Общо казано това са трите най-трудни дипломи в света, които завършват с изпита и са огромен плюс при кандидатстване. Специално за IB директорите на Харвард, Йел, Браун и още няколко са казали, че: "IB е най-добрата средно-образователна програма в света без изключение". Та накрая има изпити и ако ги изкараш примерно с 6 или 7 от възможни 7 можеш по съответните предмети да пропуснеш една година или семестър в университета и да минеш директно втора. Така можеш да завършиш бакалавър за 3 вместо за 4 например. Но е ужасно трудно. Ако те интересува друго питай. За IB мога и повече да разкажа. С AP също мога да ти помогна, но с A-levels не съм много наясно.

Повече от фен Аватара на VQTUR
    Аз също се готвя за изпити там октомври, но мойта специалност е малко по-различна.Занимавам се с музика.

А авторката - там ли учи/живее?
    От къде знае толкова много?

пп. Лондон ми е любимия град! Сърцето ми остана там и много ще се радвам, ако наистина ме приемат.
    МОМИЧЕ СЪМ!

Значи , сега да разясня на всички не толкова започнати.ТАКСИТЕ В УК УНИВЕРСИТЕТИТЕ СА ФИКСИРАНИ.ТОЕСТ ДОРИ И ДА ОТИДЕШ В НАЙ-ЗАБУТАНОТО УНИВЕРСИТЕТЧЕ ЩЕ ТИ ВЗЕМАТ TUITION FEE ТОЧНО ТОЛКОВА КОЛКО И В КЕЙМБРИДЖ,ОКСФОРД, ЛСЕ , УКЛ ИЛИ ИМПИРИЪЛ КОЛИДЖ.Таксата е 3000 паунда на година , като имате право на нисколихвен заем , който ще изплащате след като завършите и започнете работа.
    За ЛСЕ да поясня , ако не са си направили достатъчно добро мотивационно твойте приятели, дори и най-високите резултати не могат да компенсират този факт.Щом не са получили оферта ,значи проблемът е в техния personal statement.Oбикновенно като реджектват пишат и причината.
    За хора завъшили в България няма нужда да полагат изпити А левълс и IB!Kaндидатства се само с БГ диплома.

едит : На ИЕЛТС трябва да си извънземен за да изкараш 9.0 нали знаеш , че и 8.5 е прекалено много.

Повече от фен Аватара на VQTUR
    такса ми е ясно че има, но от къде се взимат тези кредити - и преди съм чувала за тях.
    ще ми разясниш ли?

иначе винаги си остава възможността със стипендията
    МОМИЧЕ СЪМ!

Цитирай Първоначално написано от gilotinator
    Цитирай Първоначално написано от psychopath
    Там пак се учи на английски,нали?

Не знам много за Швеция или Финландия , само знам ,че имат много бакалавърски степени преподавани на английски.Обучението там е БЕЗПЛАТНО и на високо ниво. Трудно се намира работа , ако не знаете фински или шведски , а някой университети имат практика да приемат след изкаран тест при тях ,които обикновено е на фински или шведски.
    Други "безплатни" дестинации са Дания ( не ви съветвам за там , чувала съм че хлябът е от порядъка на 5 евро и нагоре, общо взето скъпотия) и Норвегия.

Цитирай Първоначално написано от VQTUR
    такса ми е ясно че има, но от къде се взимат тези кредити - и преди съм чувала за тях.
    ще ми разясниш ли?

иначе винаги си остава възможността със стипендията
    Отпускат се от правителствени организации. Казват се нисколихвени заеми като лихвата е 0.5%.Изплащаш ги след като завършиш ,ако искарваш над 22 000 паунда на година в УК или над 1500 лв месечно в България. Кредитите покриват само таксите за унито. Кандидатстваш с лична карта и банкови извлечения ,с които доказваш ,че нямаш кинти за такси. Отпускат се на всички покрили условията. Ако нямаш пари няма как да не ти отпуснат кредит. Документите се подават за всяка година.
    Общият размер на кредита за бакалавър възлиза на 9 000 до 12 000 паунда. Зависи дали учиш 3 години или 4 години бакалавър. За магистърските програми няма заеми.
    Ако имате други въпроси питайте.

едит стипендия знам ,че можеш да получиш от University of Coventry на стойност 2000 паунда годишно , ако имаш БГ диплома над 5,5.

Град
    София
    Аз знам, че 8.5 е страшно много, но и знам, че човекът има толкова. Нали се сещаш, че като има 8.5 е достатъчно умен да си напише дпбро мотивационно писмо. Иначе това за ЛСЕ им го пише дори на сайта, че българските дипломи са съмнителни, а и това, че човкът е reject-нат само заради бг образованието му го е казал познат, който работи в университета. Абе ЛСЕ е с много неясна политика по приеманията. Да не мислиш, че кухата лейка Лилана е влязла с много ум и добро мотивационно писмо.

Не знам , ама все пак ,ако не признават БГ диплома дават foundation.
    Мотивационното писмо не опира само до английския!
    www.studential.com виж тук примерни мотивационни. Ако е писано сухо и без необходимата мотивация.... ,която трябва за ЛСЕ.

Град
    София
    Ще погледна, но ти казвам, че наистина е умен човек. Аз имам една приятелка, която е 5 пъти по-куха, но е с американска диплома и я приеха. Абе и пак ти казвам, че Лиланчето на дали е влязла с акъл. Ти къде си учила/ учиш в Англия? Доволна ли си? Не са ли ти студени англичаните? Мойте всичките учители(американци) много им се подиграват, че били странни, че били надути... Абе въобще как е всичко?

Американците по принцип не долюбват англичаните ,вторите са любезни и въздържани.
    Уча в Гласгоу. Чувствам се добре не е лошо.
    Относно БГ дипломата може да са се опарили от ЛСЕ. В България ,ако учиш в кварталното училище ще получиш диплома 6.0 ,но не и знанията за нея.

Супер фен
    Аз сега ще съм 11 клас и имам планове да кандидатствам в Англия, но си уча в държавно училище и дипломата ми си е българска. Във всички университети говорят за необходимите оценки от GCSE и някой ми беше казал, че има начин тези level-и да се вземат и в България, така ли е? Иначе за да разбера на всеки университет изискванията относно българските дипломи предполагам, че трябва да ги питам лично? Също така цялата диплома ли се взема, или само основните предмети за специалността? (напр. за Медицина - Химия и Биология) И има ли значение броя часове по тези предмети, които съм имала в училище (напр. ако уча в профилирана гимназия ще имам много повече часове, отколкото ако уча в СОУ - това има ли значение?) Ако някой ми обясни тези работи ще съм безкрайно благодарна

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Slave4You
    Аз сега ще съм 11 клас и имам планове да кандидатствам в Англия, но си уча в държавно училище и дипломата ми си е българска. Във всички университети говорят за необходимите оценки от GCSE и някой ми беше казал, че има начин тези level-и да се вземат и в България, така ли е? Иначе за да разбера на всеки университет изискванията относно българските дипломи предполагам, че трябва да ги питам лично? Също така цялата диплома ли се взема, или само основните предмети за специалността? (напр. за Медицина - Химия и Биология) И има ли значение броя часове по тези предмети, които съм имала в училище (напр. ако уча в профилирана гимназия ще имам много повече часове, отколкото ако уча в СОУ - това има ли значение?) Ако някой ми обясни тези работи ще съм безкрайно благодарна
    Тези A-levels в България можеш да ги изкараш единствено в Darby College, но трябва да го караш успоредно с училище, което си е чиста проба самоубийство. Иначе, не ти се броят основните предмети, а цялата диплома със вкючени матурите. Хорариумът мисля, че няма значение. Въпросът е да покрива някакви минимални стойности, а тези, които имат повече си е добре за самите тях. А това за българската диплома някои университети го имат на сайта си, при някои се знае негласно. Трябва да си много уникална или да имаш едно здраво рамо от някой политик, за да влезнеш в така наречените кастови университети.

Цитирай Първоначално написано от Slave4You
    Значи хора , като имате въпрос първо прочетете отначало темата.Написала съм ,че А левърс не ви трябват. GCSE пък и на англичанин не му трябва ,защото това е GeneralCertificate for SecondaryEducation. Като получат това GCSE те трябва после да влязат в колеж за 2 години и товага изкарват А левълите.
    За българи учещи в България Алевъли не трябват!
    Хорариумът няма значение ,но е добрe да отбележиш ,че учиш в такова училище ,ако има връзка със специалността избрана от теб.
    Дипломата се взима цялата. ЗИП + НОРМАЛНИТЕ ПРЕДМЕТИ + МАТУРИ

Ако имате въпроси , продължавайте да питате

Град
    София
    ^ Е не трябват, ама можеш да ги изкараш. Какъв е смисълът? Сигурно има някакво преимущество?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си