регистрация
вход в сайта
вход с FB
.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
 1. #1

  В пожарната?

  Къде трябва да уча какви изпити ще има? Доколкото разбрах по математика и какви други, а физическите нормативи какви са? Колко долу горе е заплатата на един пожарникар? Искам да разбера колкото се може повече!

 2. #2
  Голям фен Аватара на PLEYGIRL
  Регистриран на
  Jul 2008
  Мнения
  506
  Ето ти малко информация...


  Работно време:
  Работата може да бъде на пълно или непълно работно време. Пожарникарите на пълен работен ден работят по 42 часа седмично. Това включва дневни и нощни смени, за да може да се предоставят денонощни услуги. Възможно е и извънработно време. Пожарникарите на непълен работен ден обикновено са в селските райони и малките градове и обикновено работят на друга длъжност, но винаги се отзовават при спешни ситуации.
  Работата е изпълнена със стрес, изисква физическо здраве и често е неудобна. Условията може да бъдат рискови, при жега или студ, работа от височини, в затворени помещения и задимени сгради. Особеностите на климата, излагането на опасност от срутващи се сгради, изгорели автомобилни газове и експлозии – всичко това е част от работата. Носи се защитно облекло и апарати за дишане. Пожарникарите носят тежко и тромаво оборудване.

  Умения и интереси:
  За да бъдете пожарникар, вие ще се нуждаете от:
  • издръжливост и високо ниво на физическо здраве;
  • способност за бърза реакция и спокойствие при рискови ситуации;
  • кураж и целенасоченост;
  • високо ниво на самодисциплина, способност за спазване на инструкции и придържане към колективните правила;
  • умения за работа в екип;
  • инициатива за бързо развиващите се новооткрития;
  • отлични комуникативни умения;
  • способност за вдъхване на увереност при работа с обществото;
  • предпазливост при срещането на евентуални трудности в спасителната дейност;
  • способност за воденето на точни доклади за инцидентите, които могат да бъдат използвани от инспектори и застрахователни компании.

  Назначаване:
  Няма точно определени академични изисквания. Все пак ще ви е необходимо добро ниво на образованост, а някои бригади може да изискват GCSE/S grade, като понякога определят за кои точно предмети и степени става въпрос.
  Има подбор, в който се включва интервю и писмен тест, както и серия от практически и физически изпити. Кандидатите трябва да преминат през пълен медицински преглед и да имат добро зрение без очила или контактни лещи. Проверява се и способността за разпознаване на цветовете. Няма изисквания за височина.
  За хората под 18 години, BTEC Level 3 National Diploma в областта Public Services може да бъде полезна подготовка преди подаването на документи. Обикновено може да се придобие в колежите за последващо обучение. City of Wolverhampton College предлага Fire Service Pre-Recruitment Access Course. Той е организиран с помощта на West Midlands Fire Service и има за цел да помогне на кандидатите да се подготвят за изпитите от предварителния подбор.
  Минималната възраст за кандидатстване е 18 години. Няма определена горна възрастова граница. Все пак, местните противопожарни бригади може да определят своя горна възрастова граница.

  Обучение:
  Пълният курс на обучение продължава между 12 и 16 седмици (18 седмици в Северна Ирландия). За целите на противопожарната дейност и влизането в длъжност, ще ви бъдат представени противопожарните стандарти и предпазните мерки. В подготовката за практическата дейност, вие ще тренирате:
  • поведение при пожар и борба с него, основни спасителни техники и влизане в задимени сгради;
  • употреба на предпазно облекло и апарат за дишане;
  • използване на пяна и други противопожарни средства;
  • използване на стълби, маркучи, възли, хидравлично и друго оборудване;
  • оказване на първа помощ.
  След като встъпите в длъжност, вие се присъединявате към пожарна станция за пробен период до 2 години, като се обучавате от опитните пожарникари. По време на този период вашата работа непрекъснато подлежи на оценка.
  Пожарникарите на непълен работен ден преминават през встъпително обучение по време на серия от почивни дни и посещават седмични практически нощни тренировки. Може да посещават и кратни образователни курсове през деня.
  В повечето бригади пожарникарите се подтикват да придобият NVQ/SVQ Level 3 в областта Emergency Fire Services. В момента се вгражда нова Integrated Personal Development System (IPDS), която ще включва продължително вътрешно обучение, NVQ/SVQ, в зависимост от заеманата длъжност, и ясно изразена йерархия.
  За служителите в противопожарната дейност са възможни и професионални квалификации. Резултатът може да е членство в Institution of Fire Engineers или степен по Fire Engineering.
  Квалифицираните пожарникари се подтикват да придобият специализирани квалификации, като Large Goods Vehicle (LGV) лиценз за управление на противопожарни устройства.

  Възможности:
  Повечето пожарникари работят за местни бригади. Има над 58 бригади в Англия и Уелс, 8 в Шотландия. В Северна Ирландия Fire Authority ръководи четири управления (Север, Юг, Изток и Запад). Има жестока конкуренция за пълното работно време и повече кандидати от колкото свободни места. Обикновено винаги има национален запас от пожарникари на непълен работен ден, особено в малките градове и селата.
  За въпроси относно кандидатстването се свържете с личен състав или службата по набиране на персонал в местните пожарни служби. Адресите са в местния телефонен указател, или могат да бъдат открити в уебсайта на UK Fire Service Resources.
  Други противопожарни услуги са British Airports Authority, които осигуряват противопожарни бригади по летищата; и Defence Fire Service, които осигуряват услуги за военните подразделения. Някои големи частни организации имат собствена противопожарна служба. За опитните пожарникари може да има възможности в Her Majesty’s Fire Service Inspectorate.
  Новата IPDS програма е предприела промяна в структурата на противопожарната служба. Професионалното издигане е до екипен мениджър, след което – супервайзор и мениджър на станция, група, област и бригада.

  Годишен доход:
  На стажантите се плаща
  *Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
  дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
  но пълно с правописни грешки”.

 3. #3
  Благодаря ти, но това не важи за България нали? Питам защото 19 000 паунда иии какви са физическите нормативи?

 4. #4
  Голям фен Аватара на PLEYGIRL
  Регистриран на
  Jul 2008
  Мнения
  506
  виж на линка.. не съм мн запозната
  *Писателят Радичков казва: „Човекът представлява едно
  дълго изречение, написано с голяма любов и вдъхновение,
  но пълно с правописни грешки”.

 5. #5
  Това, което са го дали като информация е за Великобритания! Ето го сайта на българската пожарна, разгледай го, може да намериш каквото ти е необходимо!

Правила за публикуване

 • Вие не можете да публикувате теми
 • Вие не можете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да прикачвате файлове
 • Вие не можете да редактирате мненията си