- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Световъртеж + шум в ушите
Здравейте. Първо искам да кажа, че съм на 18 години(момче), досега не са ми откривани никакви сериозни заболявания, най-сериозното нещо, от което съм боледувал е било грип. И така да минем на проблема ми. Преди няколко месеца започна от нищото да ми се завива свят, при което се налага веднага да седна някъде, защото изгубвам всякакво равновесие. Това е придружено със заглъхване на ушите и поява на шум или пищене. Понякога ми прилошава леко, но не всеки път. Всичко това отшумява за 1-2 минути и след това се чувствам все едно нищо не се е случило. В началото не се притеснявах и си мислех, че това са единични случаи, но вече в продължение на 3-4 месеца това се случва 1-2 пъти в седмицата. И така въпросът ми е, това трябва ли да ме притеснява ? Също така ме посъветваха да си направя някакви изследвания. Да направя ли такива и ако да, какви по-точно ? Благодаря предварително![]()
Пич, отиди при личния си лекар, това не е пъпка да питаш тийновете с какъв крем да я мажеш. Причините може да са много - звучи ми като падане на кръвното, но може да е проблем с вътрешното ухо, знам ли... На мен така ми се е получавало докато спортувам, изведнъж ми се завива свят и ми заглъхват ушите. Питах един познат лекар и ми каза, че кръвното ми пада и да пия повече течности. Иди на лекар и пиши после какво ти е казал, ще е интересно и полезно за всички тук. Дано не е нищо сериозно.![]()
Най-вероятно е кръвното налягане, ако е близо до долната граница се получават описаните от теб признаци, но за всеки случай ходи на лекар.![]()
Take the evil out the people, they'll be acting right,
cause both black and white is smokin crack tonight,
and the only time we chill is when we kill each other,
it takes skill to be real, time to heal each other ...
-2Pac-
Иди на лекар възможно по-бързо. Да ти направят изследвания .Имала съм подобен проблем и ме беше страх да нямам проблеми с вестибуларния апарат, но се оказа,че е от преумора при мен. Може да е от кръвното , може и друго да е. Но само лекар може да ти каже с точност!
maDamn
Ходих днеска на лекар, направих си кръвна картина и лекаря каза, че всички показания били в нормите и нищо ми нямало. Според него това се получава заради кръвното, трябва да си го меря всяка сутрин. Било нормално за възрастта ми и щяло след време да отмине.
'Ми според мен не е много нормално да ти играе така кръвното. Виж дали си с ниско или високо и просто спазвай нужните предписания за съответното състояние. Това просто превантивно. Ако пак продължи, значи просто си имаш нужда от терапия.
Виж щитовидната жлеза.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Седмица преди да навърша 18 години разбрах, че имам ниско кръвно. Като теб бях, но много ми причерняваше. Тогава бях под голям стрес и имах доста изпити.Измериха ми кръвното и беше 58 - 69 с пулс 98, което е пълен абсурд. При толкова ниско кръвно и почти изравнени граници едва ли не е трябвало да хвърля топа.
Така ми го сервираха.
Ако и твоето е ниско, пий айран със сол.Също така запиши спорт.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ