регистрация
вход в сайта
вход с FB
.
Отговор в тема
Страница 1 от 5 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 120
 1. #1

  Exclamation Всичко за "Body Piercing" на едно място!

  Има доста зачестили въпроси и проблеми около пиърсинг манията, за това реших да направя една тема и да обединя всичко както има теми за коса, грим и т.н. Ще започна като за начало с малко история за "Body Piercing".

  Body Piercing – пронизване,пробождане на тялото, с остър предмет с цел поставяне на украшение

  Боди пиърсингът е една наложена вече практика , утвърдена като един от безобидните начини за декорация на тялото, част от съвременните форми на Боди арт.Историята на това явление е дълга и изпълнена с интересни факти и моменти.

  Пиърсинга на езика е бил част от религиозните ритуали на висшите жреци на Ацтеките, Шаманите, Маите от Централна Америка и тези на Хаида, Кауакиутул и Тлинглит племената от северозападна Америка. Те пробивали езиците си в случай, че трябва да си пуснат кръв, за да привлекат вниманието на боговете и да общуват с тях на друго ниво.

  Пиърсинга на устните бил широко разпространен сред племената в Африка и Централна Америка. Племето Догон от Мали пробивали устните си с халка поради религиозни причини. Те вярвали, че светът е създаден от духа на тяхната прамайка „Нууми” изтъкан през нейните зъби, но вместо конец излязла реч.
  Пиърсинга на устната обикновенно се прави с лабрет (от латиската дума „labrum” – устна). Жените от племето Маикололо от Малави, Африка, носили плочки на горната си устна, наричана „Пелеле”, за да възбуждат мъжете. Лабретите обикновенно са правени от дърво, слонова кост или метал. Сред племената от Централна Африка и Централна Америка пиърсинга с лабрет се разтяга до екстремни пропорции. Древните Ацтеки и Маи носили красиви лабрети, изработени от чисто злато във формата на змия. Местните американци от тихоокеанския северозапад и хората от севрена Канада и Аляска носели лабрети от бивни на моржове, черупки, кости и дърво.Африканския откривател д-р Ливингстън веднъж попитал вожд на едно племе, каква е причината да носи голям лабрет на устната си. Изненадан от въпроса вожда отговорил: „За красота!”.

  Един от най-обичайните пиърсинги сред премитивните народи е на хрощяла между ноздрите. Особено преобладавал при военните култури, вероятно защото големите бивни между ноздрите придавали на лицето свиреп вид. Ацтеките, Маите и Инките предпочитали този пиърсинг да е от нефрит и злато, поради религията си. Пиърсинга на ухото е бил застъпен широко в много племена.Те вярвали, че демоните и духовете могат да влязат в тялото на човек през ухото, но са отблъсквани от метала и пиърсинга на ухото ги предпазвал от нежелани прониквания на духовете в телата им. Мореплавателите по времето на кралица Елизабет, пробивали ушите си за да увеличат зрението си. В случай, че тялото им бъде изхвърлено на брега от морето и някой го открие, обецата ще плати за християнско погребение.

  В днешно време боди пиърсинга се възприема като начин за себеизява, други го възприемат като средство за сексуална стимулация.Пронизването на тялото е и открита форма на доказване в определени неформални общности. Знаменитости в Европа и САЩ излагат на показ своите пробити части, а рок звезди и известни спортисти са модел за подражание и по този начин.

  Дотук с историята. Сега ще ви покажа обичайните места, които можете да перфорирате и украсите!
  Едно от най-разпространените пробивания е това на ушите. Ето три по-нестандартни варианта.
  http://prikachi.com/images/381/4560381C.jpg http://prikachi.com/images/385/4560385z.jpg и http://prikachi.com/images/396/4560396j.jpg

  Следващото място е пъпа. Много малко от нас си имат на идея по колко различни начини може да се пробие той! Ето ги и тях:
  http://prikachi.com/images/390/4560390Q.jpg http://prikachi.com/images/408/4560408W.jpg

  Устната:
  http://prikachi.com/images/420/4560420D.jpg http://prikachi.com/images/424/4560424O.jpg

  Езика:
  http://prikachi.com/images/428/4560428s.jpg http://prikachi.com/images/432/4560432r.jpg http://prikachi.com/images/433/4560433v.jpg

  Носът:
  http://prikachi.com/images/438/4560438i.jpg http://prikachi.com/images/439/4560439q.jpg http://prikachi.com/images/440/4560440l.jpg

  Веждата:
  http://prikachi.com/images/447/4560447v.jpg http://prikachi.com/images/449/4560449B.jpg

  Флеш:
  http://prikachi.com/images/204/2690204Q.jpg

  Дотук със снимките и бляскавата част на обиците. Сега ще ви представя и рисковете на "Body Piercing", които множество от нас пренебрегват.

  Всички видове пиърсинг крият освен своите рискове при поставянето им, така и в последствие. Възможните усложнения и проблеми, които могат да настъпят са алергии, инфекции, циреи, синини, белези и др.

  Алергичната реакция може да възникне при контакт с алергена независимо от мястото на пробиването. Тя може да е лека (сърбежи и обриви) и животозастрашаваща. Алергени могат да са никела, използваните дезинфекциращи препарати, лейкопласт, латекс, обезболяващи и антибиотици (при лекуване на инфекции). По данни на Американската академия по дерматология расте броят на алергичните реакции към никела, който често влиза в състава на използваните украшения. Допирът на метала до кожата дава "зелена светлина" на причинителите на много болести и често желанието да си по-оригинален се превръща в алергия и даже във възпаление на лицевия нерв. Любителите, пробиващи езика си, рискуват да получат не само локално възпаление или заразяване, но поставят под заплаха общото физическо състояние на организма си. Заради едно малко чуждо тяло, поставено на езика може да се стигне до инфекция, затруднено дишане, бързо разрушаване на емайла на зъбите, дори дефекти в речта. Също така, хепатит В и С и други опасни инфекции могат да проникнат в организма при използването на нестерилни украшения.[13]

  Циреите са твърди и болезнени образувания, които се появяват най-често на мястото, където обецата излиза от кожата.

  В следствие на засягане на малки кръвоносни съдове, както от иглата, така и от форцепса, ако е стегнат прекалено много, могат да се получат и синини.

  При флешовете на ухото, при не напълно зарастнали дупки и огромен скок към по-голям размер (или и двете в комбинация), тъканта често се разкъсва и се получават малки разрезчета в дупката.

  "Body Piercing" е толкова разпространен, че дори има световен рекорд! За любопитните и невярващите:
  Бразилката Илейн Дейвидсън е жената, притежаваща най-много пиърсинги по лицето и тялото си. Илейн, която е медицинска сестра от Единбург, прави първият си пиърсинг през 1997 г. Увлечението ѝ преминава в страст, а страсттта ѝ я превръща в световен рекордьор в тази категория. През 2000 г., когато Книгата на рекордите Гинес ѝ присъжда титлата, тя има 462 пиърсинга, от които 192 са по лицето. През 2009 г. тя има вече 6005 пиърсинга, като над 1500 от тях са "вътрешни". Дейвидсън твърди, че не обича да я дупчат, и че "страда" в името на изкуството и световния рекорд.

  Местата, от които можете да си закупите обици за "Body Piercing" са бижутерийни магазини, студиото където се пробивате, а също така и чрез интернет. Ето няколко полезни сайта:
  http://www.crazy-factory.com/index.php http://www.a2pstore.com/ http://www.natamno.com/categories/%D...%D0%BB%D0%BE-/

  Надявам се да съм била полезна с тази тема на всички, които са я прочели. Ако имате някакви въпроси и проблеми свързани с "Body Piercing" питайте!

 2. #2
  Повече от фен Аватара на broken-barbiee
  Регистриран на
  Feb 2012
  Мнения
  374
  Доста полезна тема за тези, които си падат по пиърсинга. Мисля, че трябва да стане важна.

 3. #3
  Banned Мега фен
  Регистриран на
  Apr 2011
  Мнения
  15 883
  важна ! ... преди мислех да си сложа на нослето.. такава като точица,но ми мина доста бързо ;д

 4. #4
  Цитирай Първоначално написано от FuCKkK13 Виж мнението
  важна ! ... преди мислех да си сложа на нослето.. такава като точица,но ми мина доста бързо ;д
  Аз си бях сложила обаче да знаеш големи грижи изисква и я махнах /тя се и възпали/. Скоро мисля да си сложа на езика. Който има опит, моля да го сподели.

 5. #5
  Мега фен Аватара на thegreenzombie
  Регистриран на
  Mar 2011
  Град
  On The Wall xDD
  Мнения
  7 811
  най-накрая тема, която ще ме накара да чета в "козметика и диети" :д ... аз имам на хрущяла на ушето и много си ме радва, обаче искам още.. искам флеш, искам на нослето, искам на веждата, искам в ъгълчето на долната устна .. най-вероятно ще ми позволят още нещо на ухото, защото са ми забранили да си дупча лицето..
  fear4o <--- май bro' xDD
  darkPaladin <--- *миг, мииг*


  So what we get drunk
  So what we smoke weed
  We’re just having fun
  We don’t care who sees
  So what we go out
  That’s how its supposed to be
  Living young and wild and free

 6. #6
  хохо, радвам се че темата ви е харесала! <333
  tBear98 не знам какво разбираш под опит, но най-добрия съвет, за който се сещам в момента е след пробиването да смучеш лед /ама много лед/, за да не ти се подуе иначе промиването и нещата от този сорт, надявам се, всички ги знаем поне от обща култура.

 7. #7
  Супер фен Аватара на BrokenInnocence
  Регистриран на
  Nov 2006
  Мнения
  1 328
  Много обичам пиърсинги. Първо си пробих пъпа, после езика, имам трагус на дясното ухо и индъстриъл (който ми е и любимия) пак там. Лятото смятам да си направя руук на лявото ухо. Не е чак такава философия, нито толкова болезнено, колкото всички кифли, които са решили да се пробият "щото е якуу" го изкарват. Направо бях изумена, че някои хора се пробиват с упойка дори... лигави истории. Най-важното е да се почиства и да се полагат необходимите грижи, тогава няма проблеми, в противен случай "Инфекция, здравей, здравей."
  No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

 8. #8
  Повече от фен Аватара на broken-barbiee
  Регистриран на
  Feb 2012
  Мнения
  374
  BrokenInnocence би ли пуснала снимка на "руук", че не мога да се сетя какво е, а в гугъл нищо не ми излиза?

 9. #9
  Цитирай Първоначално написано от Lalalalaa Виж мнението
  ааа идеалната темичка да си задам въпроса :д http://prikachi.com/images/424/4560424O.jpg пиърсинга на устната може ли и да не е точно пиърсинг , ами да е нещо което да се слага, ако ме разбирате.. просто да не е пиърсинг ;д
  Ъъ магнитка обичка..халка? ако съм те разбрала ;д

  аз пък да ви се похваля вчера се пробих под езика (sun)

 10. #10
  Цитирай Първоначално написано от xhellokittyx Виж мнението
  Ъъ магнитка обичка..халка? ако съм те разбрала ;д

  аз пък да ви се похваля вчера се пробих под езика (sun)
  Ауу, честито! Ако искаш може да дадеш снимка да ти видим езичето!

 11. #11
  broken-barbiee http://prikachi.com/images/953/4561953y.jpg
  друга снимка не намерих ..

 12. #12
  little-bad-girl мерси (sun) снимка утре ще кача ;р

 13. #13
  Повече от фен Аватара на broken-barbiee
  Регистриран на
  Feb 2012
  Мнения
  374
  Цитирай Първоначално написано от xhellokittyx Виж мнението
  broken-barbiee http://prikachi.com/images/953/4561953y.jpg
  друга снимка не намерих ..
  мерсииии :*

  п.т.:Аз имам пиърсинг на пъпа обаче нещо не мога да кача снимка ;х

 14. #14
  Хубава тема, аз преди мислех да си сложа на езика.. хД

 15. #15
  Повече от фен Аватара на sixtenfix
  Регистриран на
  Feb 2010
  Мнения
  333
  Не мисля, че слагането на упойка при пробиване е лигава история.
  Иначе си имам на езика, мисля си сега и на пъпа, но не ми е чак такъв зор както ми беше за езика така,че ще видим ....
  Темата не е лошо като идея да стане важна.

 16. #16
  Интересно ми е на тези които имат пиърс родителите ви какво им е мнението за това,искахте ли разрешение от тях или го направихте тогава им казахте?
  Бтв,аз сама се пробих наще не знаят,та гледам сега да избягвам да говоря с тях да ме видят,че ще мрънкат..против са,ама няма кой да ги слуша ;дд

 17. #17
  Повече от фен Аватара на broken-barbiee
  Регистриран на
  Feb 2012
  Мнения
  374
  Цитирай Първоначално написано от xhellokittyx Виж мнението
  Интересно ми е на тези които имат пиърс родителите ви какво им е мнението за това,искахте ли разрешение от тях или го направихте тогава им казахте?
  Бтв,аз сама се пробих наще не знаят,та гледам сега да избягвам да говоря с тях да ме видят,че ще мрънкат..против са,ама няма кой да ги слуша ;дд
  Моите знаеха за обицата ми на пъпа, дори майка ми дойде с мен на пробиването. Не виждам нещо лошо в това да ги уведомявам за подобни неща, защото те са отворени хора и ме разбират /донякъде/. Иначе ако твоите родители са чак толкова против не им казвай до последно, че да няма шамарки!

 18. #18
  Завиждам ти! Аз първо им казах те не та не,било грозно бла бла карахме се много за това ;д .. иначе не мисля да им казвам,ако я видят здраве да е ще повикат и ще им мине ;дд

 19. #19
  Повече от фен Аватара на sixtenfix
  Регистриран на
  Feb 2010
  Мнения
  333
  Аз на мойте не им казах дори, защото знам какъв ще е отговора. Пред свършен факт обаче какво ще направят ;д
  Като разбраха ми викаха им обяснявам,че не е като да се вижда по лицето никой няма да го види, че да ги е срам пък и не е тяхното тяло това нали ;д Викаха,викаха аз казвах няма да го мaхна и това е. Свикнаха май..пък и забравят често, че имам обица и от време на време ме карат да се оплезя ;д
  Но иначе не разбраха като едвам ядох дори и супа, когато фъфлех като Сит ленивеца, разбраха щото и аз забравих, че имам обица и една сутрин като се прозях и така xD

 20. #20
  Повече от фен Аватара на broken-barbiee
  Регистриран на
  Feb 2012
  Мнения
  374
  Цитирай Първоначално написано от xhellokittyx Виж мнението
  Завиждам ти! Аз първо им казах те не та не,било грозно бла бла карахме се много за това ;д .. иначе не мисля да им казвам,ако я видят здраве да е ще повикат и ще им мине ;дд
  Според мен е трябвало да ги шокираш веднага след като си се пробила поне сега да не се вайкаш за викането им. Иначе на колко си години, че ми стана интересно?

 21. #21
  Много си се радвам през 10 минути тичам на огледалото да се гледам ;дд Скоро ще съм с флеш <3 искам и хипс <3 .. охх обожавам пиърси <33

 22. #22
  Цитирай Първоначално написано от broken-barbiee Виж мнението
  Според мен е трябвало да ги шокираш веднага след като си се пробила поне сега да не се вайкаш за викането им. Иначе на колко си години, че ми стана интересно?
  Не не..не им трябва ;дд 16

 23. #23
  Мега фен Аватара на AliceSw
  Регистриран на
  Aug 2006
  Град
  a place called home
  Мнения
  5 391
  Поне събери пълна информация. Боди пиърсинги колкото искаш още има като видове:

  Уши: http://piercing-bg.com/docs/ear.html

  Език: http://piercing-bg.com/docs/oral.html

  Вежди: http://piercing-bg.com/docs/brow.html

  Нос: http://piercing-bg.com/docs/nose.html

  Пъп: http://piercing-bg.com/docs/navel.html

  Устни: http://piercing-bg.com/docs/lip.html

  Гениталии: http://piercing-bg.com/docs/genital.html

  Повърхностни: http://piercing-bg.com/docs/surface.html

  За вида на пиърсинга няма значение само на коя част от тялото ти е, нито каква ти е обецата. Има си различни начини на пробиване. А повърхностните пиърсинги пък сами по себе си са нещо изключително декоративно, красиво и нефункционално. Не знам дали още достатъчно хора пишат там, но сайтът си има и форум, и като цяло е едно от малкото места, където ще получите адекватни отговори на почти всички видове запитвания - http://forum.piercing-bg.com/.
  Това е болест да съм влюбен в теб,
  това е болест, вярвам на приятел.
  Това е корист - целият живот,
  това е грешка, но тя не се повтаря....

 24. #24
  AliceSw знам, че съм пропуснала доста неща, но който знае и се досеща нека да допълва. Нека се съберем всички любители и кой с каквото може да допринася в темата.

 25. #25

Правила за публикуване

 • Вие не можете да публикувате теми
 • Вие не можете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да прикачвате файлове
 • Вие не можете да редактирате мненията си