.
Отговор в тема
Страница 1 от 10 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 245

Тема: Помиярите

Супер фен Аватара на Irti

Помиярите

Името на темата си е точно на мястото, защото са си просто такива. И кучетата и хората, които ги защитават.

Мен ми е интересно да обсъдим ей така нашумялата кучешка мафия.

Какво нечовешко отношение, другарска паплач? Значи можем да газим в кучешки фекалии, да се пощим от бълхи и да гледаме на всяка стъпка за лайно, ама, когато е отнет един живот на ЧОВЕК да не се направи нищо? Когато е обезобразен? И да се забрави толкова бързо? Може нищо да не се направи, ама, когато ТИ направиш нещо 3 години затвор?! Затвор, зат'ва, че си взел нещата в ръцете си? Хуманно отношение ли? Пускам тази снимка и предупреждавам, че не е особено приятна, за да видите хуманното отношение.

http://media.snimka.bg/images/005313784-big.jpg

Нищо не се прави за такава наистина важна случка, ама влизаш в затвора, ако го нариташ едно хубаво? Това нормално ли е? Как сте с парички в джобовете от уж защитата, която полагате, а? Не е особено лошо, нали?

Деца в домовете може да ядат едно кисело мляко, където е мешано с 10 литра вода, а песовете да похапват доволно, защото някой си там нещастник ги храни. И като ги нахрани какво? По-добре ли се почувства?

Нямам нищо против кучетата, ако са си по домовете и ако не се изхвърлят. Ако не стават на глутница и не нападат от глад.

Обичам природата, но мразя природозащитниците. Крайно време е да се каже "заповядайте на вечеря, мили виетнамци".

Според мен трябва да се унищожават безмилостно и въобще няма смисъл от тези ветеринарни клиники. И какво, като уж го спасиш? Като иде при друг и след това отново го изхвърлят? За тези пари, където се отделят за тях и аз искам да съм куче.

Майка ми е хапана много пъти от кучета и много пъти е нападана от тях. После ние сме лоши хора? И не, аз не съм пуснал нито един пес навън, защото досега съм нямал! И аз съм виновен и съм длъжен да търпя?

Скъпи, мили, слънчеви и добри природо-фекални-нечовеци, много се радвам, че никога няма да разберете какво всъщност става и че вашето опазване никога няма да помогне. Още по-малко, че ако се разходите по селата (което вие няма да направите) ще видите как си решават проблема. Ама на вас ви е хубаво да си шушукате тъпотии и да си вземате парички, но и вие трябва да ядете.. все пак.

Аз не съм "за" измъчването на животни добронамерено и за кеф, но съм твърдо "за" тяхното изтребване, когато са главен фактор на нечий човешки живот. Твърдо ''за'' тяхното прогонване без никаква жалост, защото един човек е много по-ценен от кожа покрита с косми.

Живи и здрави да са децата, които похапват прясно, кисело млечице с доволно количество чешмяна вода. И нека вържат здрав кокал с храната, която е престояла повече от 1 седмица.

И мене ме е хапало куче. От тогава до сега си нося спрей срещу кучета и нямам проблеми.
    Не са виновни уличните кучета, а стопаните им, които са ги изоставили и общината, че не ги приютява

Супер фен
    Град
    Germany
    Напълно съгласна съм с теб ..

Я се успокой,бе...изведнъж всички много се загрижихте за бездомните кучета (поне се изразявам възпитано,пумияр е супер груба дума) този проблем е от толкова години,а вие на всяка манджа мерудия и се погнахте да ми правите теми..колко хора били нахапани,свиквайте,това е България,или ще оцелееш или ще умреш от глад или от ухапване от куче

Супер фен
    Град
    Germany
    Цитирай Първоначално написано от littlewhitedress Виж мнението
    Я се успокой,бе...изведнъж всички много се загрижихте за бездомните кучета (поне се изразявам възпитано,пумияр е супер груба дума) този проблем е от толкова години,а вие на всяка манджа мерудия и се погнахте да ми правите теми..колко хора били нахапани,свиквайте,това е България,или ще оцелееш или ще умреш от глад или от ухапване от куче
    две думи - нямам думи

littlewhitedress, свий се обратно в пашкула, от който си излязла (писала си, че си жена, ама колко е така.. ) и не поствай подобни коментари. Аз съм си спокоен и въобще не съм загрижен за въшлясалите кучета. Ако беше прочела темата докрай щеше да разбереш каква е целта й, ама съответно малкото ти зачатие на ум не е стигнало да извърши тази дейност. Дреме ми на куреца, че се правиш на културна и ще те помоля не толкова културно да не пишеш излишни коментари. Ще помоля и някой модератор да трие такива безсмислици, защото наистина ще е хубаво, ако се изкоментира тази тема.. както трябва.

С теб няма да споря и няма да се обяснявам повече. Ако не ти харесва темата - не пиши. Ако не я разбираш - не пиши. Това е моят пръв и последен коментар (защото, ако пишеш нещо няма да го прочета) към теб с молба да не я спамиш, културен помияр.
    Последно редактирано от Irti : 04-20-2012 на 19:10

Аз съм твърдо за изтребването на изнасилвачи и убийци, ама на не щете!
    Това, че едно куче ви е ухапало не значи, че всички са потенциални нападатели.
    Кой решава, че животът на един човек е по-ценен от този на животното?
    [color=#B22222][size=3][b]

Savoure l’harmonie du ciel,
    Vois que tout est essentiel,
    Et comprends que, toi aussi, tu en

Когато ви нападат кучета и нямате оръжие просто клякате и ще се изплашат така един познат се е спасил като са го нападнали цял глутница просто като човек клекне и се плашат

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от Savage14 Виж мнението
    Когато ви нападат кучета и нямате оръжие просто клякате и ще се изплашат така един познат се е спасил като са го нападнали цял глутница просто като човек клекне и се плашат
    да бе сигурно
    подкрепям Ирти с всичките си крайници!
    не може някакви псета да са по-важни от хората
    ако кучетата са дресирани и домашни, държани у дома-ок,но тези бездомните да ги вземат всичките и да им теглят ножа, а за хората, които имат кучета да се следи и ако ги пускат на улицата да има затвор или някакви сериозни глоби
    естествено за това мога само да мечтая, но все пак би било добре, защото не е нормално кучетата да са толкова ''жизненоважни''
    а пък за това, че едни са лоши, други не-тъй като не може да разбереш кое какво е, по-добре всичките да ги махат и толкова..
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на tomboy
    Град
    МаРс...
    Цитирай Първоначално написано от Hayashi Виж мнението
    Аз съм твърдо за изтребването на изнасилвачи и убийци, ама на не щете!
    Това, че едно куче ви е ухапало не значи, че всички са потенциални нападатели.
    Кой решава, че животът на един човек е по-ценен от този на животното?
    +1..Може и ад съм помиярка , но съм на странаат на животните....Те са като хората (че и по-добре) , може да има лоши , може и добри , но на , нямате достатъчно мозък да го проумеете !!..
    Ако си пич като мен няма да ти трябва подпис!..
    (... това не е подпис , просто така ти се струва!... ...)

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Така като гледам някои от коментарите изглежда, че наистина кучешкия живот струва повече от човешкия в България... Аз където живея нито едно бездомно куче не съм виждала, а тук също ги прибират и ги умъртвяват след известно време ако никой не ги осинови. Нито веднъж обаче не съм чула някой природозащитник да скача срещу системата. Някой може ли да ми обясни защо тази ситуация е извън контрол в България?

Супер фен Аватара на bijou
    Град
    UK
    Не ми се четат всички мнения и коментари, но аз съм на страната на кучетата. Едно куче не би нападнало човек без причина това е факт. Главно хората са виновни за държанието и злобата на някои улични кучета, казвам някои защото не всички са такива и нападат хора и това го знам от личен опит. Те нападат хора, защото хората се отнасят с грубост, злоба и т.н към тях. Давам пример: Един ден някой ще го ритне и увика, на другия ден то тебе ще нападне. (:
    Също така главно хората са виновни по улиците да е пълно с кучета, то тея кучета на са паднали от небето, някой изхвърля по две по три кучета, те се оплождат за нула време и хоп България се сдобива с още 5-6 "помияри" .
    Как по другите страни няма? Защото хората там си имат закони и глоби срещу насилие на животните, но това няма значение сега.
    Просто ненавиждам, мразя хора които мразят животни и особено кучета. Държат се все едно кучетата нямат чувства, напротив. Едно куче може да обича и да е по-предано и вярно от повечето "приятели" в днешно време. Ама то не става все да ги ритате, прогонвате, увиквате и т.н и после да не искате да ви лаят или дори хапят. Абе свинска му работа. (:
    А и какво като едно куче е нападнало човек, това не значи, че всички са такива. Един човек като убие някого, това означава, че всички хора са убийци ли ?
    Последно редактирано от bijou : 04-20-2012 на 23:52

Така!

Темата не е за убийци и педали! Убийства и ухапвания стават всеки ден. На някой убийствата им се разминават, но не за дълго. Или влиза в затвора или го стрелят и е готов. Не ми давайте примери за хора, които не са в затвора. И за тях има място, ама поне се знае кой е.. и аз искам да са в затвора, но там играят много пари и т.н.. а кучетата никой не ги знае кои са виновните, защото са просто... много. Придържайте се към темата и не мешайте двете неща! Направете си кампания "убийте убийците" и протестирайте срещу това. Все ми е едно, ама темата е за друго.

tomboy, ние нямаме достатъчно мозък и зат'ва не се занимаваме с дечица като теб. И поради липсата на мозък ни беше трудно да ти прочетем коментара, защото той просто е... прегледай си го сама.

С какво кучето е по-добро от човека? С това, че взема помощни за нищо? С това, че работи по цял ден и гледа семейство? С това, че разнася бълхи и цяла София мирише на кучкарник?

Точно вие колко кучета сте изхвърли и сега ги гледате? Защо след, като така ги защитавате не почнете да ги събирате по домовете си? М?

bijou, едно куче напада от глад. Озлобява се не от хората, а от това, че стават глутница и придобиват кураж. Нали имат повече мозък от нас, защо тогава мен ще нападнат след, като ти си го ритнала?

Еми тези с кучетата са виновни. Вземете си ги обратно във вас. В другите държави има животинска полиция, ама едно е насилие над животни, а друго е нападение от тях. Да се мъчат животни не е правилно - нека има глоби (всъщност ми е все тая), ама да ме нападне, да го утрепя с камъни и да ме затворят за три години. Това са глупости.

Какви чувства имат? Освен да го галиш и да те гледа мило? Сърчицето му тупка в този прекрасен момент.

Човек е изградил цивилизацията и всичко - не кучето

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Истината с кучетата е много проста. Наливат се луди пари в организации борещи се с проблема. Нали се сещате, че ако проблемът се реши ще секнат и парите. И аз да съм и аз ще правя по някоя кампанийка, когато се зашуми. През останалото време кротко ще си цоцам от бюджета и ще си живея безгрижно.

Супер фен Аватара на radeberger
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    Истината с кучетата е много проста. Наливат се луди пари в организации борещи се с проблема. Нали се сещате, че ако проблемът се реши ще секнат и парите. И аз да съм и аз ще правя по някоя кампанийка, когато се зашуми. През останалото време кротко ще си цоцам от бюджета и ще си живея безгрижно.

По-точно нямам как да се каже.

Мега фен Аватара на draid
    Аз имам доста крайно мнение, по въпроса със справянето с този проблем. Псевдо защитниците и казвам псевдо, защото 99.9% от тези защитници просто казват : "кучетата не са виновни, кой казва, че човешки живот струва повече от кучешки" и ред подобни глупости. Та тия защитници през живота си не са направили нищо друго освен да хвърлят някой сух, мухлясал хляб на кучето на улицата или да са го погалили. Когато ги питаш за решение ще кажат : " Не знам, но решението не е това и това" Повечето от тях казват, че хората са виновни, това разбира се е така, но отдавна не може да се проследи кой е виновен, защото те се множат. За мен има само едно решение и то е:

1. Изтребване на кучетата ( имам предвид ефтаназия, не си представяйте рамбо как ги дере на куката )
    2. Поставяне на чипове във всяко домашно животно и създаване на регистър със стопаните
    3. След тези мерки, при попадане на животно на улицата, то се проверява. Ако има чип, на стопанина му се друсва една глоба от 4-5 000лв , ако няма чип се ефтаназира.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    Т
    bijou, едно куче напада от глад. Озлобява се не от хората, а от това, че стават глутница и придобиват кураж. Нали имат повече мозък от нас, защо тогава мен ще нападнат след, като ти си го ритнала?
    Едно куче напада, ако се чувства застрашено, ако пази малките си или ако си навлязъл в неговата територия.
    Човек с цел да го нахапе/изяде би нападнало само ако преди това му е давано сурово месо в продължителен период от време. А за бездомно куче е абсурд да мислим, че е хранено толкова дълго с месо.
    Кучето не прави голяма разлика от личност до личност. Ако е наранявано системно от хора, то започва да става все по-подозрително към всеки човек, който мине в близост до него. Едно куче, което е било ритано, наранявано, гонено или бито от хора, понякога му е достатъчно само човек да тръгне с нещо в ръка към него.

Четох преди 1-2 седмици в една група във фейсбук предложения за решаването на проблема.
    Жалко е, че повече от 70% от писалите там виждаха изход само с убийството на кучета.
    Жалко е, че в България никой не гледа как реално да разреши масовите проблеми, ами гледа само как и къде да си излее злобата. Насилието никога не е решавало проблеми! Това е начин да се избяга от проблемите, но не и те да бъдат решени.
    И спря да се върти за миг земята..

Супер фен Аватара на bijou
    Град
    UK
    Цитирай Първоначално написано от xoxi Виж мнението
    Едно куче напада, ако се чувства застрашено, ако пази малките си или ако си навлязъл в неговата територия.
    Човек с цел да го нахапе/изяде би нападнало само ако преди това му е давано сурово месо в продължителен период от време. А за бездомно куче е абсурд да мислим, че е хранено толкова дълго с месо.
    Кучето не прави голяма разлика от личност до личност. Ако е наранявано системно от хора, то започва да става все по-подозрително към всеки човек, който мине в близост до него. Едно куче, което е било ритано, наранявано, гонено или бито от хора, понякога му е достатъчно само човек да тръгне с нещо в ръка към него.
    1+

десет бувки

dimitar_ak предполагам към мен си отговорил, благодаря. Аз това съм го чувала, но по-скоро ми е интересно за хората, които всъщност им се връзват на тези организацийки. Както виждаме бих казала сравнително голям процент от хората и в тази тема смятат, че кучетата на улицата са много важни, а някои дори казаха, че кучетата са по-важни от хората... Аз не разбирам колко трябва да си самотен и озлобен,за да мислиш нещо такова.

xoxi, т.е. общо взето мнението ти е точно пример за това, което каза draid. Не си съгласна, с това което казва, но в същото време не предлагаш решение нито правиш нещо за да спомогнеш за ситуацията.

Да се изкажа и по темата. Мен винаги ме е било много страх от бездомните кучета. Слава Богу не ме е хапало куче, но като си представя, че хора умират заради този проблем в една европейска столица направо ми става мъчно. Аз много четох за професора, следях новините и ми стана много кофти не само защото умря човека по такъв грозен начин ами най-вече защото след това като хората се наидгната за решаване на проблема (за някои краен, но все пак е някакво решение нали?) и след това започнаха всички човеко-мразци да плюят срещу решението без да предлагат нещо друго. Аз лично съм на мнението, че едно куче ти е най-добрия приятел само докато го храниш. Нека някой направи експеримент да се затвори с едно куче и да не му дава храна няколко дена да видим кой ще победи накрая в ожесточена битка...

xoxi си говори това, което мисли и нейната гледка точка, но ще й обърнем внимание, разбира се. Пък и май имаше куче (не съм сигурен) смятай...

Преди 3-4 години работех на едно място. Имаше едно куче уж вързано. Никой не го закачаше и един ден си минавах покрай него и тръгна да ме хапе. Без нищо. Съответно бой и шутове та обратно в колибата. Повече не си и помисли за нещо такова.

Едно куче напада всичко, което прецени за лесно достъпно. Неговата територия? То навсякъде има кучета и всичко е тяхно?

Само тогава би нападнало? Казах вече пример и примери много такива. Когато един пес е системно бит става плашлив. Не напада, а е умрял от страх. Познавам страшно много кучкари и знам как се възпитава и как стоят нещата. След системно гонене и бой при всяко клякане кучето бяга, защото си мисли, че ще вземеш камък или нещо такова, но това за съжаление не действа при всички (особено при по-едрите мършляци и по-злобните.

Решението - на площадата + плюс десетина бесилки. И да си ************************ майката.

И да.. вярно, защо не си вземете по един такъв "сладур" да си гледате? Ако всеки "защитник" вземе по една топка бълхи - всичко ще се оправи. Никой не отговори на този въпрос и сега ще скалъпи нещо в бързината.

Мега фен Аватара на xoxi
    Цитирай Първоначално написано от windowlicker Виж мнението
    xoxi, т.е. общо взето мнението ти е точно пример за това, което каза draid. Не си съгласна, с това което казва, но в същото време не предлагаш решение нито правиш нещо за да спомогнеш за ситуацията.
    Във форума ли да се правя на защитник?
    Аз каквото съм могла съм направила вече.
    Решението е много просто, погледни другите държави и виж как те се справят с бездомните кучета. Проблемът е в нас българите и нашата мила родина, че вечно няма пари, няма средства, няма място, няма достатъчно хора, няма това, няма онова.

Цитирай Първоначално написано от Irti Виж мнението
    xoxi си говори това, което мисли и нейната гледка точка, но ще й обърнем внимание, разбира се. Пък и май имаше куче (не съм сигурен) смятай...

Преди 3-4 години работех на едно място. Имаше едно куче уж вързано. Никой не го закачаше и един ден си минавах покрай него и тръгна да ме хапе. Без нищо. Съответно бой и шутове та обратно в колибата. Повече не си и помисли за нещо такова.

Едно куче напада всичко, което прецени за лесно достъпно. Неговата територия? То навсякъде има кучета и всичко е тяхно?

Само тогава би нападнало? Казах вече пример и примери много такива. Когато един пес е системно бит става плашлив. Не напада, а е умрял от страх. Познавам страшно много кучкари и знам как се възпитава и как стоят нещата. След системно гонене и бой при всяко клякане кучето бяга, защото си мисли, че ще вземеш камък или нещо такова, но това за съжаление не действа при всички (особено при по-едрите мършляци и по-злобните.

Решението - на площадата + плюс десетина бесилки. И да си ************************ майката.

И да.. вярно, защо не си вземете по един такъв "сладур" да си гледате? Ако всеки "защитник" вземе по една топка бълхи - всичко ще се оправи. Никой не отговори на този въпрос и сега ще скалъпи нещо в бързината.
    Първо - куче нямам, но през живота си съм се грижила за повече кучета, отколкото може човек да си представи.
    Едно куче не определя нрава на всички. И аз съм се сблъсквала с куче, което се опитваше да захапе човека, който го храни от бебе.
    Това, че кучетата се разхождат по улиците не значи, че всичко това е тяхна територия. Нашата територия на нас хората е нашият дом. Това, че излизаме от него, не ни прави собственици на всяка друга сграда, в която влезем.
    Битите кучета стават плашливи, но и предпазливи. Колкото и голямо да е кучето, човекът винаги е над него и клякането може да го спаси само ако кучето е на достатъчно разстояние, ако е вече тръгнало да напада и е близо, няма шанс.
    Не знам колко и какви кучкари познаваш, но ако е така, би трябвало да са ти ги обяснили тези неща.

На този въпрос не съм и обърнала внимание.
    Псевдо защитници много. Повечето са само на приказки в интернет.
    Обаче факт е, че има хора, които взимат от улицата и полагат грижи. Познавам момиче, което за последните една-две години взе от улицата около 15-20 кучета, като тя пое разходите по обезпаразитяване, ваксини и всичко останало. След това с обяви по интернет и из града успя да намери стопани. И аз преди с приятели правех така, дори сме пътували до други градове, за да занесем кученце при нов стопанин, който си го е харесал от снимки. И много ме радва, че в последно време се запознавам с все повече хора, които са инициативни. И аз бих продължила да помагам по този начин, но нямам достатъчно финансови средства, за да поема такива разходи в момента.

пп: Сега се сетих... Някой гледал ли е по новините как една германка обясняваше, че иска да осинови кучетата, нападнали професора и как спокойно им се е радвала (и те на нея), след като ги хванаха и затвориха в приюта?!
    И спря да се върти за миг земята..

Аз имам мн голям страх от кучетата според мен зъдалжително стопанските трябва да с наморник
    а помярите наистина трябва да изчезнат

"Решението е много просто, погледни другите държави и виж как те се справят с бездомните кучета. Проблемът е в нас българите и нашата мила родина, че вечно няма пари, няма средства, няма място, няма достатъчно хора, няма това, няма онова. "

Където живея ги прибират за известно време и после ги умъртвяват ако някой не ги осинови. Доколкото знам и в други цивилизовани държави така се прави. Искаш да кажеш, че в крайна сметка си съгласна с този метод?

Всъщност на мен най-смешен ми е термина "бездомно куче" Не мисля, че в която и да е цивилизована държава може да съществува подобен термин...

значи мисля,че не си ме разбрала
    Ясно е ,че няма как да изчезнат поне в Бг
    исках да кажа,че ги пускат и без наморници и то все породисти разбираш ли..поне нека наморници да им слагат
    и напълно подкрепям това което казваш

Моето мнение беше в отговор на xoxi, но иначе съм съгласна с теб. Нямат място безпризорни кучета на улицата, по принцип не ме интересува особено как ще ги разкарат. Иначе най-обичах когато бях малка е като някакво голямо куче търчи към мен и от 20-30 метра стопанина вика: Не се бой то си играе! Ех спомени...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си