регистрация
вход в сайта
вход с FB
.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 89
 1. #1
  Egregious! Мега фен Аватара на burpp
  Регистриран на
  Oct 2010
  Град
  Някъде, където мисловната дейност надделява незнаниет
  Мнения
  3 209

  Тя прекрачи границата!

  Имам си приятелка вече 2 месеца, връзката се очертава да бъде сериозна. Но както се знае, има един проблем, на който всички е известен... Ревността. Много е ревнива, ревнува ме неописуемо много. Сърди се за щяло и не щяло, а днес това се случва вече трети път, а аз практически трябва да й тичам по дупето, за да й се извинявам, защото съм твърде влюбен за да допускам да се караме толкова често.

  Например, днес се разсърди, че с г-ца "Мис шести клас" съм си бил направил 2-3 снимки, А не 1, което тя нарича фотосесия. По-общителен съм с хората, следователно по-близък, отдавам си голяма част от времето за да съм с нея и да съм щастлив, за да я правя нея щастлива, но когато съм с някое друго момче или момиче, т.е приятели, тя си налага неописуемо непоносимата си ревност.

  Спасение?

 2. #2
  Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
  Регистриран на
  Oct 2011
  Град
  София, България
  Мнения
  11 111
  Сериозен разговор, в който и споделяш своите чувства и недоволства, при което ако тя вдигне скандал, моментално и биеш шута.

 3. #3
  Мега фен Аватара на valdesbg
  Регистриран на
  Jul 2008
  Град
  В мислите на хората
  Мнения
  7 964
  Цитирай Първоначално написано от burpp Виж мнението
  а аз практически трябва да й тичам по дупето, за да й се извинявам, защото съм твърде влюбен за да допускам да се караме толкова често.
  Ей тука ти е грешката. Тропваш по масата и казваш "Нещата ще са по еди-кой си начин. Лиготиите ти няма да ги търпя и поощрявам. Свиквай или си тръгвай."

  Защо мисля така? Защото ревността не води до нищо хубаво. Ако тръгнем да я дисектираме.. нищо хубаво няма да намерим в нея. Само страх, неувереност, собственическа нагласа, крехко его и подобни.

  "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
  Dr. Gregory House

 4. #4
  Мега фен Аватара на DragonLady
  Регистриран на
  Aug 2011
  Град
  Варна
  Мнения
  5 044
  Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
  Ей тука ти е грешката. Тропваш по масата и казваш "Нещата ще са по еди-кой си начин. Лиготиите ти няма да ги търпя и поощрявам. Свиквай или си тръгвай."

  Защо мисля така? Защото ревността не води до нищо хубаво. Ако тръгнем да я дисектираме.. нищо хубаво няма да намерим в нея. Само страх, неувереност, собственическа нагласа, крехко его и подобни.
  +1
  Покажи малко характер!!! Обясни и това което каза и на нас: " По-общителен съм с хората ", че имаш нужда и от други социални контакти освен с нея. Ако пак тръгне да ти вдига панаири, покажи и къде е вратата ...

 5. #5
  Egregious! Мега фен Аватара на burpp
  Регистриран на
  Oct 2010
  Град
  Някъде, където мисловната дейност надделява незнаниет
  Мнения
  3 209
  Прави сте! Ще й кажа това, което Валдес препоръча "Свиквай или си тръгвай".
  Имаме си доверие взаимно и знае, че няма дори да си помисля за друго момиче, което е така, но тя се притеснява, че пък другите момичета ще тръгнат по мен, и колко да и втълпявам в главата, че не искам други, а само нея, тя си знае нейната....

 6. #6
  Бъди мъж, не и ходи по гъза. Ако не и изнася, прав и път. Не бива за всяко нещо да ти вгорчава живота. А пък може да го прави просто защото иска да реагираш така ? Имай малко повече характер и мисля, че ще се оправят нещата

 7. #7
  Супер фен Аватара на TheNormalGuy
  Регистриран на
  Mar 2012
  Мнения
  1 168
  Тя го прави защото вижда, че за всичко и се извиняваш, покажи характер и кажи как аджеба стоят нещата!!!
  Последно редактирано от TheNormalGuy : 04-22-2012 на 15:04

 8. #8
  Голям фен Аватара на a1a2b3v
  Регистриран на
  Mar 2009
  Мнения
  971
  Принципно можеш да поговориш с нея и да и обясниш, че държанието и е наистина прекалено. Иначе другото, което се сещам е клин книн избива. Както знаеш във всяка връзка единия ревнува повече, така че почваш да се правиш, че я ревнуваш от всичко дето мърда, шава и е от мъжки пол, та дори и от женски . Постоянно и звъни и и пиши тъпи SMSи от рода " къде си", "с кого си" и така нататък Мисля, че ще ти свърши работа.
  "Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
  Цитирай Първоначално написано от dPa3HuTeJl
  ходи прочети насам натам,малко житейски experience и тогава говори копеле мръсно!!!!

 9. #9
  Мега фен Аватара на SmilezZz
  Регистриран на
  Jan 2010
  Град
  Русе
  Мнения
  10 781
  Вземаш я, сядате някъде и провеждате един наистина сериозен разговор , относно проблема, който може да ви изиграе лоша шега. Излез си душата, кажи й абсолютно всичко: как се чувстваш и т.н., после нека тя да каже какъв е проблема, че да те ревнува от всяко женско нещо, дето се мърда.

  Ако ли продължава така и няма ефект от разговора - надали има смисъл да се занимаваш. Както ти казаха по - горе можеш да й изиграеш някаква игра, като правиш като нея: ревнуваш я от всяко мъжко, дето шава. Сигурна съм, че и тя ще се усети.
  Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
  но само ти избираш кой да остане ♥

 10. #10
  Мега фен Аватара на PinkPan7her
  Регистриран на
  Apr 2010
  Град
  Пловдив
  Мнения
  20 953
  "Свиквай или си тръгвай" далеч не е решение, нито нещо, което можеш да кажеш на човек, с който би искал сериозни отношения. Това не е компромис. Сядаш и говорите. Разбираш защо ревнува - причини има достатъчно. Може да чувства, че не й обръщаш достатъчно внимание, може някое старо гадже да е изневерило или пък тя самата.
  Цитирай Първоначално написано от Chacho
  Като имаш ниски критерии показваш, че не можеш да си позволиш по високи.

 11. #11
  Мега фен Аватара на horacio
  Регистриран на
  Sep 2010
  Град
  Кофаландия
  Мнения
  3 103
  Доста е несигурна в себе си, щом ревнува постоянно. И вместо да й се извиняваш, сопни й се и й обясни, че е много дразнещо така й че щом си с нея явно има причина =.= много ревнивите хора са досадниии (ако няма повод ест.)
  nigga stole my bike

 12. #12
  Мега фен Аватара на valdesbg
  Регистриран на
  Jul 2008
  Град
  В мислите на хората
  Мнения
  7 964
  Аз не виждам защо изобщо трябва да разговарят по тоя въпрос. Ясно е че в случая нещата няма да станат с приказки и увещания. Като си приказват ще излезе че черната овца е автора, щото не я разбира и мадамата ще продължи да го манипулира както си иска. Щото ревността не е рационално явление, което се влияе от аргументи.

  Ревността не бива да се толерира и поощрява. Няма значение кой е човека, който я упражнява.. щом ти си обекта се действа рязко и твърдо. Ревнивите хора не се променят просто ей така. Те си остават същите, щото с малко сълзички и подбрани думички всичко се върти около тях. В случая промяната трябва да дойде отвън.

  А сериозни отношения с ревнив човек аз не виждам как могат да се поддържат. Затова е добре още в началото това да се изясни. Живота е прекалено ценен за да го пропиляваш в опити да променяш някого, който не желае да се промени или да променяш себе си, когато нямаш адекватна причина за това и не си направил нищо грешно.

  Затова - "Свиквай или си тръгвай" е решението. Аз ако няма да и търпя лиготиите, със сигурност ще се намери някой, който ще и ходи по дупето. По добре да е с него, а не с мен. Щото хем тя ще получава своето, хем аз няма да получавам, това което не искам.

  "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
  Dr. Gregory House

 13. #13
  Увери я, че няма смисъл да те ревнува.
  Аз също не съм съгласна с крайните мнения и т.н.
  Даже те разбирам защо й тичаш след д-то... Нормално е. Влюбен си. Едва ли иска да те разиграва, просто греши в своето поведение и отношение.
  Не почвай със зло, ами точно наобратно - почни с добро. Обясни й колко много държиш на нея и колко безсмислена е вашата ревност, и че ако продължава, ще удуши всички чувства в теб, колкото и да са силни. По най-добронамерения начин. После като я поотпуснеш, похвалиш, че е нумеро уно за теб и т.н., тогава й кажи със сериозен тон, че няма да направиш комрпомис с разбиранията си и да станеш по-затворен само заради нея.
  Но определено първо пробвай с добро и ако наистина прекалява с фасоните и т.н., бъди по-рязък и "нетърпелив".
  Не я защитавам бтв, тъпо е да си control freak. Но някак си предусещам, че за вашия случай няма да е удачно това: "Свиквай или си тръгвай". Ще се почувства необичана и още по-несигурна в теб и твоите чувства (стана ясно че тя вътрешно е неуверена и пр.)
  I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
  I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
  I look up to hear myself saying,
  Baby, too much I strive, I just ride

 14. #14
  Egregious! Мега фен Аватара на burpp
  Регистриран на
  Oct 2010
  Град
  Някъде, където мисловната дейност надделява незнаниет
  Мнения
  3 209
  Това, което може би пропуснах да кажа е че ние сме говорили по тази тема, относно ревността. Не веднъж съм й повтарял и съм се опитвал да й натякна в главата, че тя е всичко за мен, че не искам други момичета, че тя е единствената за мен и без значение какво стане, ще искам да съм до нея, че ще показвам съдействие във всеки момент.

  Имаме си безгранично доверие един с друг, но това доверие понякога е помръчавано от ревността й, която показва в по-големи количества. Всеки човек е ревнив, въпроса е до каква степен ще го покаже.

  А тези игрички съм ги играл, и аз съм се държал по същия начин с нея, а тя свиква с този начин, защото знае, че налага същите си навици върху мен, а това ограничава до голяма степен личното ни пространство и на двамата. Т.е няма скрито-покрито, Джаро всичко знае.

  Може би решението за мен е да поговоря.... отново, по сериозно с нея на тази тема и да си наложим някакви правила във връзката. Вече нямам нервите да й повтарям всеки път, когато се скараме, това за 'доверието, любовта ми към нея' и след 30 минути сякаш нищо не е станало.

 15. #15
  Мега фен Аватара на Hilary_
  Регистриран на
  Feb 2008
  Мнения
  10 397
  Спасението ти със сигурност не е в дълга връзка с нея.
  Ще ти съсипе нервите, а това е болестно състояние и НЕ се променя във времето.

 16. #16
  Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
  Регистриран на
  Oct 2011
  Град
  София, България
  Мнения
  11 111
  Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението
  Аз не виждам защо изобщо трябва да разговарят по тоя въпрос. Ясно е че в случая нещата няма да станат с приказки и увещания. Като си приказват ще излезе че черната овца е автора, щото не я разбира и мадамата ще продължи да го манипулира както си иска. Щото ревността не е рационално явление, което се влияе от аргументи.

  Ревността не бива да се толерира и поощрява. Няма значение кой е човека, който я упражнява.. щом ти си обекта се действа рязко и твърдо. Ревнивите хора не се променят просто ей така.

  А сериозни отношения с ревнив човек аз не виждам как могат да се поддържат. Затова е добре още в началото това да се изясни. Живота е прекалено ценен за да го пропиляваш в опити да променяш някого, който не желае да се промени или да променяш себе си, когато нямаш адекватна причина за това и не си направил нищо грешно.
  По точно от това няма накъде. Авторе, казваш че си говорил много пъти и преди за това с нея, но след 30 минути все едно нищо не е станало. Това ме прави склонна да мисля, че и този път разговорът ще влезе през едното и ухо и ще излезе през другото.

  Ревността, да, не може да се промени. Всеки човек, както ти каза авторе, е ревнив. Някои обаче са по-ревниви от други. Това на приятелката ти обаче е просто крайно. След някой друг месец няма да те пуща до тоалетната да се изпикаеш, ами ще припка в нея заедно с теб. Може дори да поиска да преглежда скайп-а, фейса и дори телефона ти. Не бих се учудила ако го направи.

  Казваш и или да приеме факта, че ти си по-общителен и обичаш да излизаш с хора, или да си хваща парцалките и пътя.

 17. #17
  Egregious! Мега фен Аватара на burpp
  Регистриран на
  Oct 2010
  Град
  Някъде, където мисловната дейност надделява незнаниет
  Мнения
  3 209
  И това прави, преглежда ми фейсбука и.т.н, но нямам особено против това. Против това съм да ми поставя ограничения (не е като да го прави често, или пък аз да ги изпълнявам).

  Извода до който стигнах, е че ще дам всичко от себе си за да я променя, ако наистина ме обича ще се промени, и в това съм сигурен. Разбира се, има си и плюсовете, когато сме заедно си изкарваме прекрасно време, понякога..... повече от прекрасно. Но ще я накарам да се промени, няма а се откажа от това! Щом тя може да налага принципите си, и аз ще го направя.

 18. #18
  Мега фен Аватара на valdesbg
  Регистриран на
  Jul 2008
  Град
  В мислите на хората
  Мнения
  7 964
  Хъх... Нищо не си научил от всичко написано дотук. Жалко.. наистина жалко.

  "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
  Dr. Gregory House

 19. #19
  Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
  Регистриран на
  Oct 2011
  Град
  София, България
  Мнения
  11 111
  Цитирай Първоначално написано от burpp Виж мнението
  И това прави, преглежда ми фейсбука и.т.н, но нямам особено против това. Против това съм да ми поставя ограничения (не е като да го прави често, или пък аз да ги изпълнявам).

  Извода до който стигнах, е че ще дам всичко от себе си за да я променя, ако наистина ме обича ще се промени, и в това съм сигурен. Разбира се, има си и плюсовете, когато сме заедно си изкарваме прекрасно време, понякога..... повече от прекрасно. Но ще я накарам да се промени, няма а се откажа от това! Щом тя може да налага принципите си, и аз ще го направя.
  Много си наивен, и жестоко ще бъдеш наранен.

  Валдес е прав - нищо не разбра от това, което се помъчихме да ти кажем.

 20. #20
  Egregious! Мега фен Аватара на burpp
  Регистриран на
  Oct 2010
  Град
  Някъде, където мисловната дейност надделява незнаниет
  Мнения
  3 209
  Научих, със сигурност. И го имам на предвид, ще говоря с нея, но по сериозно и ще й кажа всичко написано дотук. Знам че няма как да премахна ревността, но мога да я смекча до известна степен.

 21. #21
  Мега фен Аватара на valdesbg
  Регистриран на
  Jul 2008
  Град
  В мислите на хората
  Мнения
  7 964
  Nope... You are still a monkey with a stick.

  Ще направиш това, което още преди да пуснеш темата си беше наумил. Какво ще кажеш е без значение.

  "It's one of the great tragedies of life — something always changes."
  Dr. Gregory House

 22. #22
  Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
  Регистриран на
  Oct 2011
  Град
  София, България
  Мнения
  11 111
  И досега си говорил с нея, с какво този път ще е по-различен?
  А колкото до това, че ще смекчиш ревността... Еми, нека го погледнем така - все едно да помогнеш да алкохолик или наркоман да престане. Почти невъзможно е. Не можеш да подтиснеш качеството на дадена личност. А ревността е точно това - качество и част от характера на приятелката ти, която не можеш да заличиш, но която не можеш и да приемеш.

 23. #23
  Мега фен Аватара на marin4itu
  Регистриран на
  Apr 2007
  Град
  Варна/Русе
  Мнения
  3 672
  Никъде не се спомена на колко сте години. Понеже прочетох "Мис шести клас" мисля, че и вие не сте много по-големи, затова според мен вашето си е детска работа. И повярвай ми няма да ти е единствената.
  Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..


  Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
  Изключения: недочувам, недовиждам..

 24. #24
  Супер фен Аватара на TheNormalGuy
  Регистриран на
  Mar 2012
  Мнения
  1 168
  Цитирай Първоначално написано от burpp Виж мнението
  И това прави, преглежда ми фейсбука и.т.н, но нямам особено против това. Против това съм да ми поставя ограничения (не е като да го прави често, или пък аз да ги изпълнявам).

  Извода до който стигнах, е че ще дам всичко от себе си за да я променя, ако наистина ме обича ще се промени, и в това съм сигурен. Разбира се, има си и плюсовете, когато сме заедно си изкарваме прекрасно време, понякога..... повече от прекрасно. Но ще я накарам да се промени, няма а се откажа от това! Щом тя може да налага принципите си, и аз ще го направя.
  Я чакай малко как така ще промениш човека до себе си, или го обичаш такъв какъв то е или НЕ!

 25. #25
  Мега фен Аватара на ledenakrasota
  Регистриран на
  Mar 2007
  Град
  София :)
  Мнения
  10 227
  Цитирай Първоначално написано от TheNormalGuy Виж мнението
  Я чакай малко как така ще промениш човека до себе си, или го обичаш такъв какъв то е или НЕ!
  Да го обичаш, означава да го приемеш с недостатъците му, но това не означава той да ти диктува какво да правиш, с кого и къде, а да те приеме такъв какъвто си.

  Не може тя да му държи сметка, а той да си трае. Това, че тя му се меси така, също е иск за вид промяна от негова страна.

  Авторе, притискаш я в ъгъла със сериозен разговор. Не те ли чуе, я стресни с някакъв вид пауза във връзката ви, в която да си помисли хубаво.
  "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

  "Scio me nihil scire" - Сократ

Правила за публикуване

 • Вие не можете да публикувате теми
 • Вие не можете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да прикачвате файлове
 • Вие не можете да редактирате мненията си