регистрация
вход в сайта
вход с FB
.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3
 1. #1

  ~ Молба - декларация за детски надбавки

  Здравейте!


  Днес от дирекцията за социално подпомагане не приели "молба - декларацията" за получаване на месечни помощи за дете до завършване на средно образование, но не повече от 20 - годишна възраст. Аз навърших 18 год. в началото на месец март, а брат ми ще навърши 20 год. в края на месец юни. И двамата сме учащи - брат ми е студент I-ви курс. Но брутния месечен доход са разделили на 3. Правилно ли е да не се брои брат ми, който няма навършени 20 год. към дата на подаване на молба - декларацията? Разбира се, че за него детски няма, но защо не се включва като член на семейството? В статистиката при преброяване на населението какъв член и на чие семейство член би се броил брат ми? Не означава ли това дискриминация, спрямо семейството? Ако едно четиричленно семейство с две деца под 20 год. има брутен месечен доход 345лв. на член от семейството, ще ги получи тези пари, а ние не можем... Справедливо ли е това според Вас, като се има предвид, че той е студент.

  Очаквам компетентни отговори! Ще Ви бъда много благодарна, ако ми отговорите веднага.

 2. #2
  Мега фен Аватара на TheBeliever
  Регистриран на
  Apr 2008
  Мнения
  6 035
  По закон, ако не ме лъже паметта, навършиш ли пълнолетие се броиш за отделно домакинство, т.е вече би следвало да си способен да се издържаш сам и да не си зависим от дохода на родителите. При нашата система обаче го има несъответствието, че навършваме пълнолетие преди да си завършим задължителното средно образование. Затова социалните приемат, че до завършването му ти все още зависиш от родителите си и техният доход е и твой доход.

  В твоят случай е трябвало брат ти да вземе служебна бележка от университета, че е студент редовно обучение, и тогава щяха да ви разделят дохода на 4.
  I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

 3. #3
  Сега се информирах - закона гласи, че до завършване на средно образование се смята като член от семейството, а след това вече, както ти каза - отделно домакинство. Но така пък много се прецаквам, доходите скачат нагоре..
  Благодаря ти все пак за изчерпателния отговор!

Правила за публикуване

 • Вие не можете да публикувате теми
 • Вие не можете да отговаряте в теми
 • Вие не можете да прикачвате файлове
 • Вие не можете да редактирате мненията си