- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Моля ви, помощ относно ЕПИЛАТОРИТЕ!
Здравейте, на почти 14 съм, момиче. Правила съм си кола 1 път на половините крака за цели 2 дни и на подмишниците, измъчих я баба така, но сама просто не можех. Да не говорим, че след 2-3 дни пак ми поникнаха, от цикъла ли, който ме изненада, защото вече ми закъсняваше прекалено, и аз не знам. Вчера баба ми направи на подмишниците, а на краката си купих този път не захарна, а восъчна, резултата не е много задоволителен там. За бръсначка и дума да не става, един път опитах и няма да повторя, а и колата не болеше много. Единственото, което ми остана, беше епилатора. Тази мъничка машинка, която не смеех и да си помисля да си купя, но ето, че в интернет имаше доста убедителни статии, които ме накараха да замисля дали да не си взема. Изчетох сума ти и сайтове, но все пак съм пълна с въпроси и се надявам да ми отговорите коректно.Не искам да прекарам и това лято с дълги панатлони и тениски, УЖАСНО Е!
Какви марки препоръчвате? Браун или Филипс? Цената, която бихме могли да отделим не е повече от 60 и няколко лева, моля ви препоръчайте някакъв модел, който наистина е ефективен, за да не се окаже, че сме дали толкова пари напразно. Маха ли и съвсем късичките от 0.5мм, както пишеше? Като поникнат колко дни ще трябва да чакам да порастнат, за да мога да се епилирам пак? Повече ли боли от кола-маската, на мен лично д/г добре ми понася болката от нея? Става ли за цялото тяло? Колко дълго трае резултата (аз съм естествена блондинка, дали при мен ефекта ще е по-дълготраен)? Ексфолирането наистина ли ще помогне за премахване на врастналите косъмчета и кога трябва да се направи? Накъсват ли се косъмчетата или става хубаво и гладичко? Въобще, колкото и да изчетох все още толкова много неща са ми неясни, а и нямаме големи вериги магазини за техника, за да попитам там. Вие доволни ли сте от вашите епилатори? Отколко време ги ползвате и свикнахте ли с болката, растат ли наистина по-рехави и светли космите след това? Препоръчайте ми модел, марка. ЩЕ СЪМ БЛАГОДАРНА НА ВСЕКИ, КОЙТО МИ ПОМОГНЕ!!!
![]()
![]()
![]()
Моят е Braun Silk-Epil 7 Dual и е страхотен, върви под водата и с него почти не боли, имам го от по-малко от година и съм много доволна (това тоя синичкия където рекламират хехе). Преди имах пак на Браун, но от тези мъничките за по 20 евро (в испания съм, незнам в бг колко са) мъничките, тези не ги търпя, болят доста и не съжалявам че го смених и че похарчих 150 евро за новия, скъп беше но сега са ги намалили доста, бих те посъветвала да си вземеш малко по-скъп но хубав отколкото евтин и да ти посиняват краката. Мен ми посиняваха със стария а попринцип не съм с нежна кожа, представи си. (и аз съм на 14)
Епилаторът хваща най-късичките косъмчета също, да. Аз си правя подмишниците и ми е навик да ги погледна, когато излизам от банята. Ако има нещо, махам. Това е 2-3 пъти седмично. Хубавото е, че няма нужда да чакаш цялата област да стане като гора, просто поддържаш гладкост постоянно.
Болката е индивидуална - аз на краката едвам изтрайвам епилатор, кола маската ми е тамън. На подмишниците - обратното.
Преди епилация е добра идея да се ексфолираш и да се изкъпеш с топла вода, защото отваря порите и косъмчетата излизат по-лесно. По-рехави са космите.
С две думи казано, епилаторът е страхотна инвестиция. Ще си благодарна, че си дала 50-60 лв.
Пантерката го каза - трябва да поддържаш гладкост постоянно. И аз съм като нея след баня и подмишниците.
Иначе, да. Къпи се с топла вода. Бях чела че колкото по често се къпеш, толкова по-бързо растат косъмчетата. След епилация е хубаво да си намажеш кожата с лосион за тяло, за да омекне и предотварти появата на враснали косъмчета. Хубавото е че с епилатор държи по-дълго, седмица дори две, а и косъмчетата оредяват (така ли въобще се пише). Та, няма да сбъркаш като си вземеш епилатор![]()
Епилаторът винаги е ефективен. Стига да не изгори каквото и да си купиш ще ти върши работа.
Иначе е много по-удобно отколкото с кола маска. Аз с нея се омазах така здраво, че после ми трябваха 2 часа и половин бутилка олио да се почистя.
Космите няма как да изсветлеят, но самите корени стават много по-тънки и следователно боли много по-малко отколкото в началото.
За болката е строго индивидуално.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
http://www.shopsini.com/picture_main...OMEN&pc=SE2170
Моят е такъв- преди близо 4 години го купих и имам ще 1 година гаранция. Струваше 35 лв в Домо. Просто за това време се е изплатил многократно. Лятото се епилирам на десет дни, за да поддържам постоянна гладкост, а зимата - по-рядко.Става за цялото тяло. С болката се свиква, а и щом не си ползвала самобръсначка досега, значи коренчетата не са дебели и дълбоки и няма да те боли чак толкова много.
![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
И аз имам същия епилатор като калпазанка![]()
^Уау![]()
Забравих да кажа- космите на различните места по тялото растат с различен темп. Краката може да се наложи да почистваш често, докато ръцете- веднъж на месец или по-рядко.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
http://www.shopping.com/Braun-220V-B...d-2-Speed/info
Моят е такъв. Даже вече не помня от кога го имам, може би 5 години. Много съм доволна, изобщо не е мръднал, никакви проблеми не ми е правил, пък и аз съм си свикнала с него. Преди като си го взех си правих краката с него и може би след 1 седмица и няколко дни ми излизаха космите. Сега си правя мишниците само /от около 2 години/ с него. Болката е поносима, особено като свикнеш, не ти прави впечатление. Като цяло епилаторът е добра инвестиция. Когато аз взимах моя беше около 60лв мисля, но той тъкмо беше излязъл, а сега със сигурност е по-евтин. Пък и вече има доста нови,които може би са по-добри![]()
Дали си гад или тарикат - все тая ... пак ще мога с душата ти да си играя
отскоро имам тозиhttp://www.smartson.se/uploadedImage...pil_7_Dual.jpg а преди това съм ималаhttp://www.amazinggiftshop.com.au/Im...kEpil_7180.jpg и този http://srvimg18.prodavalnik.com/imag...x461.jpg?rev=5 филипса беше около 60 лв и беше доста добър за цената си а иначи този най- новия струва 315,скъп ,но си заслужава
Благодаря ви!А относно тези от серията Philips Satinelle (доста видове са, питам за тези до макс 60 и няколко лева). Изглежда са доста разпространени. Днес след училище отидох да проверя в магазините. Доооста походих, стигнах до един магазин за електроуреди, но там имаше някакви мъже май и не влязох
После, отидох до Рино (дом. потреби) - там пък нямаше. Влязох си и като не намерих безмълвно се измуших (и там имаше мъж
). Щях да вляза в един козметичен, но пък си викам да не рискувам, ако няма само ще съм се изложила. И така, никъде в магазините не съм посмяла да кажа, че искам да си купя епилатор. Ттаи като видя как баба ми прави кола как се учуди, щото като не е виждал такова нищо от жените вкъщи, даже не знаеше, че след колата растат по-тънки и каза, че сега щели да станат по-дебели, пък и че само моделите трябвало да се обезкосмяват! Представяте ли си!. Та, тягостен беше разговорът, не си и помислям да го накарам да ми купи епилатор, слава богу имам спестявания там малко, и от заплата на мама, ако трябва ще го давам и на мама да го ползва, само за да спестя малко от сумата за плащане. Трябва цда си спестявам и за др неща, но не мога да си представя да не мога да облека пола и рокля, а и сега на края на 7ми клас ще имаме бал и ще отида с рокля. Ще чакам и още мнения, освен тези, които са доста полезни наистина.
![]()
Това че си отказала да влезеш в магазина, само защото има мъж е тъпо. Мъжете трябва да са наясно че имаме дамски потребности и е напълно нормално да се интересуваш от епилатори.
Когато бях на 12-13 се се срамувах да вляза в магазина да си купя дамски превръзки или тампони, ако на касата беше мъж, ама в последствие разбрах че няма нищо срамно в това да си жена. Разбрах колко тъпа съм била.
Та мисълта ми е, не се притеснявай. Ако искаш дори обсъди го с майка ти и ходете двете заедно да изберете някакъв. Колкото до това с баща ти - той не мисля че трябва да изразява мнение по въпроса, при положение че е мъж. Решила си че искаш да си махнеш космаците - правиш го и толкоз. Дори трябва да се гордеят че се посъветваш с тях и не си почнала със самобръсначка.
Ето го моя http://www.braun.com/global/female-g...il-7-dual.html
в страницата ще намериш и всичко това за епилацията![]()
httpАз имам този:
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B5...9,r:0,s:0,i:67
Много съм доволна от него. Преди 3 години го взех за 50 лева. Разказаха ти за епилаторите, няма да повтарям и аз едни и същи неща. Само ще кажа, че аз моя като си го купувах, човекът, който там обяснява за всеки продукт какво що, ми каза, че епилаторите с дискове са много по-добри от тези с пинсети. Например моят е с дискове, а по-горе, които пуснаха на Браун, са с пинсети. Не знам колко е вярно де, но определено ми повлия на покупката.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Сигурна съм, че ако има епилатор, който не издава тоя потресаващ звук, ще ми действа по-добре на психиката :д
Спри със тия реклами, бе!!!
Мама ми е обещала, че утре след работа ще излезем да ми купи рокля за прощалната ни вечер /7 клас/, но на мен вече ми поникнаха доста косми на краката, макар че си правих кола в съботаРуси са, но пак се забелязват. Не искам да ги бръсна заради едно мерене на рокли, защото и без това като се върнем още ще пробвам епилатора (ооо, стискам палци наистина да ми вземе утре). Та, сега нз какво да правя. Някакви предложения?
П.П.: Май ще трябва да пазаруваме "тайно" от тати, защото снощи като видя, че мама си е обръснала подмишниците, доста се почуди. Така или иначе, той все ще разбере, че имам епилатор. Но аз мисля, че не това с обезкосмяването си е мое решение, не негово. Тъй като в събота съм на екскурзия, тати ще се върне сам на село и ще дойде да ни вземе вечерта. Ох, надявам се да си отиде в село (ако не беше заради епилатора нямаше де), за да може спокойно да си изпробвам новата придобивка. А дали ще минат през нощта малките червени пъпчици? Имам Акне Аут лосион и той пише, че помага при фоликулити след епилация, дали ще подейства?А, и пак: Мерси за оговорите на всички досега. Ако намеря въобще епилатор в нашия град, би било хубаво... Е, аз съм виждала, но отдааавна.
където и да съм търсила информация за тия епилатори, навсякъде стоеше и въпросът "Браун или Филипс, Филипс или Браун"
та може ли някой, който е наистина запознат, да ми разясни малко нещата
и струва ли си да дам 300лв, дори да имам възможност, за скъп епилатор или мога да мина и с тези по-обикновените, че вършат работа и те, вършат, но наистина ли тия 300лв намалят толкова значително болката, специалните приставки просто глезотийка ли са или има смисъл от тях и т.н.?
Не, тя всъщност не се бръсне, а ползва крем депилатоар, но тати като не ги разбира тия работиНе и е за първи път да се обезкосмява. Не се срамувам да се покажа пред нея, а пред продавачките в магазина. Не се знае на колко места ще ходим да търсим рокля, че и обувки, все в краката ми ще се гледа
А, cheburashka, и аз си задавам този въпрос. Но доколкото съм чувала, повечето приставки само допълнително оскъпявали, без да вършат нещо особено. 1-2 може да има, ама някои с по 10тина съм гледала в нета, то просто може ли да ползваш толкова много неща и за какво са ти. Тя kalpazanka гледах беше писала в една друга тема за епилатори колко ненужни са всъщност тия приставки. А, да ви попитам, като поникнат пак след колко дни ще пораснат достатъчно, за да мога пак да си махна с епилатора? И накъсва ли ги, че с колата имах този ужасен проблем
.
Споко. На колко си? Не вярвам да ти зяпат толкоз в краката. Ако си на 16 с ужасно дълги черни космаци, ОК. Ама не си, така че спокс.
Да, ще пораснат достатъчно. Гледай да не ги пускаш много дълги, а постоянно ги минавай с епилатора при появата на нови. Така няма да те боли толкоз, пък и няма да се накъсват заради дължината им![]()
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
ПИШИ НА КИРИЛИЦА!
ShtrudeL
Последно редактирано от ShtrudeL : 06-08-2012 на 18:12
Моят е: http://www.google.bg/imgres?imgurl=h...9QEwBQ&dur=947 Много съм доволна, с дискове е и поне на мен ми хваща косъмчетата, помня, че си го взех за 80-90 лева. Има две приставки, едната е с някакви масажиращи неща, а другата има отвор само в средата за по-малки участъци.![]()
космите на краката аз ги махам с епилатор. а относно космите под мишниците с какво да ги махам-кола маска или епилатор