.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 37

Exchange програма (гимназия в САЩ за 1 година)

Привет! (hi)
    Някой кандидаствал ли е или ще кандидатсва по exchange програмите, с които, ако те одобрят, те изпращат за една година в щатите и всичко ти е осигурено?
    Може да се кандидаства за 9 и 10 клас. Аз сега ще бъда 9ти и съм решил да кандидаствам (т.е. ако станат нещата /ДАНО ДАНО ДАНО\ за 10кл)

Моля ви, ако някой знае нещо повече да пише или ако някой е кандидаствал или иска да кандидаства

http://www.ac-see.org/programs/yes-bulg.htm - тук може да прочетете още (мисля че инфото е за миналата година)

Благодаря предварително )

Супер фен Аватара на Thrombocyte
    Аз кандидатствах преди 2 години.
    Доколкото помня имаше 3 кръга - начален ( в Пловдив бяхме над 250 човека) , втори ( беше на другия ден и останахме около 50 човека).
    Началния кръг представляваше съвсем кратък тест и при добра подготовка в училище не би трябвало да ти създаде проблеми.
    Втория кръг бе съставен от Close Test, Listening и есе (мисля, че беше мотивация, но паметта ми напоследък не е много добра, затова и не съм на 100% сигурен).
    Финалния кръг включваше още едно есе и интервю ( преди 2 години финалния кръг беше около месец и половина след втория, т.е към 10-16 декември някъде). На финала бяхме около 15-20 човека от явилите се в гр. Пловдив.
    На финалистите им се раздават голямо количество документи за попълване, но ако достигнеш до този етап ще ти бъде обяснено обстойно всичко и няма да имаш проблеми при попълването им.

Резултатите пристигнаха в края на април или началото на май. Има няколко свободни места за титуляри и съответно няколко за резерви.

П.С Хубаво нещо е, поне показваш стремеж към някакво развитие, а е и чудесна възможност да придобиеш известна самостоятелност, ако бъдеш одобрен/а.
    Respect my authoritah

Цитирай Първоначално написано от Thrombocyte Виж мнението
    Аз кандидатствах преди 2 години.
    Доколкото помня имаше 3 кръга - начален ( в Пловдив бяхме над 250 човека) , втори ( беше на другия ден и останахме около 50 човека).
    Началния кръг представляваше съвсем кратък тест и при добра подготовка в училище не би трябвало да ти създаде проблеми.
    Втория кръг бе съставен от Close Test, Listening и есе (мисля, че беше мотивация, но паметта ми напоследък не е много добра, затова и не съм на 100% сигурен).
    Финалния кръг включваше още едно есе и интервю ( преди 2 години финалния кръг беше около месец и половина след втория, т.е към 10-16 декември някъде). На финала бяхме около 15-20 човека от явилите се в гр. Пловдив.
    На финалистите им се раздават голямо количество документи за попълване, но ако достигнеш до този етап ще ти бъде обяснено обстойно всичко и няма да имаш проблеми при попълването им.

Резултатите пристигнаха в края на април или началото на май. Има няколко свободни места за титуляри и съответно няколко за резерви.

П.С Хубаво нещо е, поне показваш стремеж към някакво развитие, а е и чудесна възможност да придобиеш известна самостоятелност, ако бъдеш одобрен/а.

теб одобриха ли те ? и ако да - справи ли се с изпитите накрая в Бг
    и знаеш ли каква е сумата, която дават на месец, ако си одобрен?

Мега фен Аватара на thegreenzombie
    Град
    On The Wall xDD
    аз тази година ще кандидатствам... първия и втория кръг не ме притесняват, те са като тестовете в училище, само че малко по-сложно.. третия вече си е доста по-сериозен
    определено ще ти следя темата ^^
    fear4o <--- май bro' xDD
    darkPaladin <--- *миг, мииг*

So what we get drunk
    So what we smoke weed
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out
    That’s how its supposed to be
    Living young and wild and free

Цитирай Първоначално написано от thegreenzombie Виж мнението
    аз тази година ще кандидатствам... първия и втория кръг не ме притесняват, те са като тестовете в училище, само че малко по-сложно.. третия вече си е доста по-сериозен
    определено ще ти следя темата ^^
    ами супер... на ЛС ще ти дам фейса ми да комуникираме

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    и аз съм ходила на това
    обаче объркаш ли 1 въпрос от теста си аут
    аз тей направих и замина работата

май бяха 3 рийдинга и 1 клоуз тест за 15 минути, нещо такова, не помня точно
    но не паснах и после минах годините и нямаше как да се пробвам пак
    и така :/
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Ами, не. Мисля, че интервюто ме спъна
    Ако си сред избраните би трябвало да ти съобщят колко ти е "издръжката", но на финалния кръг такова нещо не бе споменато.
    Respect my authoritah

Мега фен Аватара на Colouring
    Имам приятелка, която беше една година в САЩ. Не знам много около кандидатстването, но пък доста работи знам за прекарването и там. Ако някой се интересува мога да му разкажа на лично.

Цитирай Първоначално написано от Colouring Виж мнението
    Имам приятелка, която беше една година в САЩ. Не знам много около кандидатстването, но пък доста работи знам за прекарването и там. Ако някой се интересува мога да му разкажа на лично.
    ще ти бъда адски благодарен, ако ми разкажеш

Провери си съобщенията.

Супер фен Аватара на druzilla
    Град
    България
    Това е много интересно,до сега не знаех,че има такава програма.Още не мога да участвам,но ако можех щях да се пробвам..
    Въпроса ми е дали след тази една година в САЩ си продължаваш обучението нормално във гимназията,в която си бил преди?И също така цяла година ли няма да се връщаш в България?
    “If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥

Град
    On The Wall xDD
    Цитирай Първоначално написано от druzilla Виж мнението
    Това е много интересно,до сега не знаех,че има такава програма.Още не мога да участвам,но ако можех щях да се пробвам..
    Въпроса ми е дали след тази една година в САЩ си продължаваш обучението нормално във гимназията,в която си бил преди?И също така цяла година ли няма да се връщаш в България?
    продължаваш си в същия клас, но преди това ще трябва да държиш приравнителни изпити по предметите, които не си учила в САЩ
    fear4o <--- май bro' xDD

So what we get drunk
    So what we smoke weed
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out

Да, трябва да държиш приравнителни, за да останеш в същия клас. Иначе си там за една учебна година, а не за 12 месеца.

*Нужен е минимален хорариум по определени предмети, иначе може и да не те допуснат до приравнителен.
    Respect my authoritah

Цитирай Първоначално написано от Thrombocyte Виж мнението
    *Нужен е минимален хорариум по определени предмети, иначе може и да не те допуснат до приравнителен.
    тоест?

Супер фен Аватара на druzilla
    Град
    България
    Да, трябва да държиш приравнителни, за да останеш в същия клас. Иначе си там за една учебна година, а не за 12 месеца.
    Цяла учебна година имах в предвид все пак 9 месеца не са никак малко..
    “If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥

Днес погледнах сайта на програмата и видях, че са излезли само изпитните центрове ( http://www.ac-see.org/programs/yesschedule.htm )- за нас е Американското посолство в София. Дати и обновена информация все още няма, но ще чакаме....

Град
    On The Wall xDD
    добре, че е в София...
    иначе, добре, че си ти, защото съвсем бях забравила да проверя
    fear4o <--- май bro' xDD

So what we get drunk
    So what we smoke weed
    We’re just having fun
    We don’t care who sees
    So what we go out

то добре че са favorites да го гледам всеки ден

Голям фен Аватара на JuStElly
    И аз сега ще съм 9ти клас и ще кандидатствам за 10ти. Май ще се се съревноваваме хах ;дд Ще следя темата.

Повече от фен Аватара на autumn_eyes
    Едно момче от моя клас го одобриха, сега ще сме 11. Кофтито е, че после трябва да наваксаш изпуснатото тук и по някой предмети даже се карат приравнителни. Демек двойно учене. Ама иначе е супер шанс, успех.

излязоха и датите и другото инфо - ние сме

Stara Zagora
    15 October

Sofia
    17 October

разкажи и на мен

А тези, които сега ще са осми трябва да изчакат още една година ли? Или идеята е осмокласниците да правят изпитите този октомври и догодина в девети клас да са в САЩ?

Голям фен Аватара на Kaena Smith
    Цитирай Първоначално написано от Smile. Виж мнението
    А тези, които сега ще са осми трябва да изчакат още една година ли? Или идеята е осмокласниците да правят изпитите този октомври и догодина в девети клас да са в САЩ?
    Кандидатите трябва:
    да са родени между 1 януари 1996 и 15 юли 1998.
    http://www.ac-see.org/programs/yes-bulg.htm#6

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си