- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Exchange програма (гимназия в САЩ за 1 година)
Привет! (hi)
Някой кандидаствал ли е или ще кандидатсва по exchange програмите, с които, ако те одобрят, те изпращат за една година в щатите и всичко ти е осигурено?
Може да се кандидаства за 9 и 10 клас. Аз сега ще бъда 9ти и съм решил да кандидаствам (т.е. ако станат нещата /ДАНО ДАНО ДАНО\ за 10кл)
Моля ви, ако някой знае нещо повече да пише или ако някой е кандидаствал или иска да кандидаства
http://www.ac-see.org/programs/yes-bulg.htm - тук може да прочетете още (мисля че инфото е за миналата година)
Благодаря предварително)
Аз кандидатствах преди 2 години.
Доколкото помня имаше 3 кръга - начален ( в Пловдив бяхме над 250 човека) , втори ( беше на другия ден и останахме около 50 човека).
Началния кръг представляваше съвсем кратък тест и при добра подготовка в училище не би трябвало да ти създаде проблеми.
Втория кръг бе съставен от Close Test, Listening и есе (мисля, че беше мотивация, но паметта ми напоследък не е много добра, затова и не съм на 100% сигурен).
Финалния кръг включваше още едно есе и интервю ( преди 2 години финалния кръг беше около месец и половина след втория, т.е към 10-16 декември някъде). На финала бяхме около 15-20 човека от явилите се в гр. Пловдив.
На финалистите им се раздават голямо количество документи за попълване, но ако достигнеш до този етап ще ти бъде обяснено обстойно всичко и няма да имаш проблеми при попълването им.
Резултатите пристигнаха в края на април или началото на май. Има няколко свободни места за титуляри и съответно няколко за резерви.
П.С Хубаво нещо е, поне показваш стремеж към някакво развитие, а е и чудесна възможност да придобиеш известна самостоятелност, ако бъдеш одобрен/а.
Respect my authoritah
аз тази година ще кандидатствам... първия и втория кръг не ме притесняват, те са като тестовете в училище, само че малко по-сложно.. третия вече си е доста по-сериозен
определено ще ти следя темата ^^
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
и аз съм ходила на това
обаче объркаш ли 1 въпрос от теста си аут
аз тей направих и замина работата
май бяха 3 рийдинга и 1 клоуз тест за 15 минути, нещо такова, не помня точно
но не паснах и после минах годините и нямаше как да се пробвам пак
и така :/
Ами, не. Мисля, че интервюто ме спъна
Ако си сред избраните би трябвало да ти съобщят колко ти е "издръжката", но на финалния кръг такова нещо не бе споменато.
Respect my authoritah
Имам приятелка, която беше една година в САЩ. Не знам много около кандидатстването, но пък доста работи знам за прекарването и там. Ако някой се интересува мога да му разкажа на лично.
Това е много интересно,до сега не знаех,че има такава програма.Още не мога да участвам,но ако можех щях да се пробвам..
Въпроса ми е дали след тази една година в САЩ си продължаваш обучението нормално във гимназията,в която си бил преди?И също така цяла година ли няма да се връщаш в България?
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
fear4o <--- май bro' xDD
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
Да, трябва да държиш приравнителни, за да останеш в същия клас. Иначе си там за една учебна година, а не за 12 месеца.
*Нужен е минимален хорариум по определени предмети, иначе може и да не те допуснат до приравнителен.
Respect my authoritah
Днес погледнах сайта на програмата и видях, че са излезли само изпитните центрове ( http://www.ac-see.org/programs/yesschedule.htm )- за нас е Американското посолство в София. Дати и обновена информация все още няма, но ще чакаме....
добре, че е в София...
иначе, добре, че си ти, защото съвсем бях забравила да проверя
fear4o <--- май bro' xDD
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
то добре че са favorites да го гледам всеки ден![]()
![]()
И аз сега ще съм 9ти клас и ще кандидатствам за 10ти. Май ще се се съревноваваме хах ;дд Ще следя темата.
Едно момче от моя клас го одобриха, сега ще сме 11. Кофтито е, че после трябва да наваксаш изпуснатото тук и по някой предмети даже се карат приравнителни. Демек двойно учене. Ама иначе е супер шанс, успех.
излязоха и датите и другото инфо - ние сме
Stara Zagora
15 October
Sofia
17 October
А тези, които сега ще са осми трябва да изчакат още една година ли? Или идеята е осмокласниците да правят изпитите този октомври и догодина в девети клас да са в САЩ?
Кандидатите трябва:
да са родени между 1 януари 1996 и 15 юли 1998.
http://www.ac-see.org/programs/yes-bulg.htm#6