.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Cool Защо твърдия диск се разделя на дялове?

Може ли да ми отговорите ?

Супер фен Аватара на MrCreeper
    Когато се инсталира някоя операционна система (ОС), се определя място за самата ОС и за приложните програми и още един партишън (дял) за "складиране" на информация. Разбира се, може всичко да е на един партишън , но тогава не е толкова подредено и можеш да изтриеш нещо по-грешка.
    Don't hate the hacker,
    hate the code!

Мерсии за инфото!!

Повече от фен Аватара на w0rmbg
    Не е задължително да е разделен на дялове, по принцип като е по-голям диска е нормално, и както каза MrCreeper можеш да изтриеш някой файл по погрешка, а представи си файла да е част от ОС
    "Ако някой успее да те накара да забравиш миналото, вероятно той е твоето бъдеще ( :"

Мега фен
    не само че е (по-)практично да са разделя на по-малки дялове за по-бързо сканиране с антивирусни и др. програми, по-бърза проверка с chkdsk, по-бърза дефрагментация, и пр., но дори е необходимо когато се инсталират различни операционни системи, които не могат да се инсталират на един и същи дял

Тя пък х'абер си няма от хардове и ОС, ти си тръгнал да и дрънкаш простотии за две ОС на харда.
    "Ако някой успее да те накара да забравиш миналото, вероятно той е твоето бъдеще ( :"

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от w0rmbg Виж мнението
    Тя пък х'абер си няма от хардове и ОС, ти си тръгнал да и дрънкаш простотии за две ОС на харда.
    а можеш ли да инсталираш windows с ntfs и linux с ext3/4 на един и същи дял, така че след инсталацията дяла да си остане неразделен?!
    Последно редактирано от npp : 10-23-2012 на 08:47

Мега фен Аватара на Chacho
    Нейните познания не променят отговора на въпроса.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    а можеш ли да инсталираш windows с ntfs и linux с ext3/4 на един и същи дял, така че след инсталацията дяла да си остане неразделен?!
    Я се сопри и малко се успокой. Не знам защо си мислиш, че въобще ми пука дали може или не. Просто тя щом не знае за к'во въобще се дели харда, няма смисъл да и се пълни главата с ненужни простотии. Едва ли ако е на 10г. ще тръгне да си слага линукс на другия дял

Цитирай Първоначално написано от w0rmbg Виж мнението
    Не е задължително да е разделен на дялове, по принцип като е по-голям диска е нормално, и както каза MrCreeper можеш да изтриеш някой файл по погрешка, а представи си файла да е част от ОС
    Мисля, че с този отговор, авторът ще остане с впечатление, че когато имаш мултипъл HDD-ове се налага по дефоулт RAID 1 или с други думи на единият диск има бекъп, точно обратното най-употребяван е RAID 0

Щом "авторът" няма никаква представа за какво се дели HDD, то тогава аз не виждам смисъл НИЕ да си правим някакви изводи...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си