- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- ПОМОЩ! ДЕПРЕСИЯ !
Здравейте !
Най-добрата ми приятелка е изпаднала в доста притеснителна депресия .. Обмисля самоубийство, аз не мога да съм постоянно покрай нея , а родителите ѝ не ги интересува състоянието на дъщеря им .. Не може да яде , да спи , понякога плаче без причина . Дотук симптомите говорят за клнична депресия ! Незнам какво да правя , къде да я заведа ? П.П. В Плевен съм
We work in dark and we do what we can>>>
Говори със своите родители и намерете най-добрия психолог, специалист по депресиите в Плевен. На колко години е момичето?
Потърси помощ или съвет от Държавна агенция за закрила на детето http://sacp.government.bg/. От техния сайт извадих този горещ телефон 116 111.
Кажи и да го направи. Животът и без това не струва. Пък и ще умре така или иначе. Само и кажи, ако ще се самоубива да го направи пред камера и да го излъчи на живо в някой сайт.
![]()
Да се шегуваш за нещо дребно ок, но да се подиграваш с нечие нещастие е крайно неуместно. Говори много лошо за теб. Ако съм админ ще те начерпя с баница веднага, дебилче.
аз съм се ядосал за 2 минути, но ти ще си останеш дебил доживот...![]()
ако можеш да я накараш да излиза с теб навън и да я водиш през интересни за нея места, така и да се движи повече
Също така, изобщо не се шегувам и изобщо не съм дебил. Това че целта на постта ми беше друга, не значи че не съм прав. Човешкият живот няма абсолютно никакъв смисъл, а погледнато исторически, именно това е причината да бъдат измисляни всякакви абстрактни концепции за смисъла на живота, за неговата цел и предназначение. Именно нуждата от смисъл е катализатор на всичките търсения. Всички човешки търсения и заблуди, описващи и даващи обяснение на човека, вселената и всичко останало, са породени от липса, която по-късно преминава в компенсаторен синдром. И така се създава консенсусната истина, за смисъл на човешкият живот се приема някаква необходима лъжа, която да дава лесно обяснение. А такова обяснение няма. Освен смисъла че ние сме просто интелигентни животни, населяващи тази земя и единствената ни цел е да ядем, пием и да оставим поколението си. Но отвъд натуралистичното виждане, смисълът на човека, не просто като животно, е напълно липсващ. Всеки си го запълва със собствени заблуди, защото никой не иска да приеме обективната действителност. Един може да живее за някаква идея, друг за любим човек, трети за семейството, четвърти за да отиде в Рая и т.н. и т.н. Образи и "смисъли" колкото искаш, всеки си избира, какъвто му приляга. Но обективно погледнато, това са само "смисли" валидни и приложими за човешкото общество, статукво и "реалност". Извън тази концепция, човешкият живот няма никакъв смисъл. Нито за Бог, за вселената, дори и за природата, да не кажа даже и за хората. Човешкият живот не струва пукната пара, но ни е удобно да го приемаме за струващ, защото иначе излиза че живеем за нищо.Излиза че и нашият живот не струва, а кой би се изказвал в подкрепа на тази идея? Така че всичките тези "смисли" са просто глупости, които ние хората сме си измислили, за да запълним потребностите на психиката си.
Знаеш ли че на тези планета са живели 100 МИЛЯРДА души? Колко от тях са били запомнени повече от 10 години? Да кажем че ще те помнят и 1000 години, какво са 1000 години за Вселената? Нищо! Така че човешкият живот има смисъл, само на нивото на крехкото човешко общество. Също както живота на мравката има смисъл само в мравуняка. Затова и хората формират общества, за да дадат взаимно обяснение и смисъл на иначе безсмисления си живот.
Обощение: Живееш кратко, умираш като мърша, след няколко години те забравят, живота ти е не по-ценен и смислен от този на една мравка. Аз не виждам смисъл да живееш, поне няма обективен такъв смисъл. Има смисъл само ако се самозаблуждаваш че правиш нещо добро и значимо(което естествено погледнато обективно е напълно безсмислено ). И да се самоубиеш, все тая. И цялото човечество да измре, това изобщо няма да се отрази на природата, вселената и това което е отвъд. "Природата" и "обективното" са напълно безразлични към всеки човешки акт на страдание, болка, смърт и т.н. Или иначе казано - На никой не му пука!
Та след всичко изписано, дебил ли съм, или просто съм вникнал по-дълбоко в нещата, за да не ме срам да иронизирам или да се подигравам със смъртта?
Последно редактирано от Doctor_Satan : 11-14-2012 на 10:31
вече ставаш банален .. + че и твоето съществуване е безсмислено
Да съм казал че е смислено? Пък и аз нямам нужда да е смислено. Самата идея на съществуването не е в смисъла.
откъде знаеш , че ние имаме нужда от него?
Еми като нямате нужда от смисъл, тогава не би следвало да имате нищо против това, което казвам(да се самоубие).
Но е важно да се разбере, че нуждата от смисъл на живота , и реален обективен смисъл са две напълно различни неща. Нужната истина не е истина. Истина е само за този на който е нужна, иначе си е най-обикновена лъжа.
O, на 19 години си.. Трябва да си наистина мъдър с всичките полуфабрикатни философии, които си прочел...
![]()
Виж сега. Твърдението, че идва зима е правилно, нали?! Ако кажем, че идва пролет също ще е вярно, нали така? И двете твърдения са верни, просто са различни гледни точки .Ако някой каже, че единствената истина е, че идва зима а всички други грешат ще е глупак. Ти правиш същото като пропагандираш философия, която си прочел от някъде за единствената истина, която съществува.
ОК, бъди който искаш и вярвай в каквото ти изнася. Но да тролваш в тема, която засяга някой, който наистина страда е крайно неуместно. Ако не можеш да помогнеш по-добре си замълчи. Нямам намерение да те убеждавам да се променяш, просто не вкарвай във филмите си хора, които имат нужда от помощ.
Оооо огъна ли се....? Жалко, очаквах повече. Ама за какви твърдения ми говориш, като само аз бях този който изказа твърдение. И моето твърдение беше че живота не струва, не си заслужава и няма смисъл, следователно момичето може да се самоубие. Не отричам че има други истини и гледни точки, аз казвам моето виждане, то е подкрепено с аргументи. А ти изобщо нямаш аргументи, ти не си изразил дори виждане, защото ми каза в прав текст че съм дебил и въпроса приключи. И изобщо не се филмирай, че моята истина е единствената, още по-малко пък, че ви я налагам. Моята истина е, че няма истина. Смисли и истини колкото искаш, за всекиго по нещо.Но истините и гледните точки не са толкова важни, важни са мотивите които водят до възприемането на тези гледни точки. И мотивът за неприемането на безсмислието на живота вече го казах. Хората отказват да приемат реалността, защото тя не им изнася. Затова предпочитат да се залъгват с глупости. А в моето твърдение, скрит мотив няма, има само желание и стремеж към обективност, без значение дали изнася на някого. Когато човек търси някаква по-обективна истина, той неминуемо трябва да се отърве от предразсъдъците си за добро и зло. Истината изобщо не се интересува от това дали някой ще се обиди, дали е "неуместно" и т.н. коректни глупости. Истината може да бъде субективна и обективна, но има доказателства и аргументация в дискусия. Аз съм дал своите, подкрепил съм твърдението си, което наистина не е мое, но тук го използвам с различна цел....това няма значение. Ако искаш да направиш контра-твърдение, дай аргументи и доказателства. В противен случай моето твърдение е по-вярно, защото е по-обосновано.
Не ти се занимава или не можеш?
Ми щом според теб животът не струва що ти не се самоубиеш Doctor_Satan?
Ехоооо момисето иска съвет а вие спорите.![]()
Накарай я да поговори с училищния психолог или С ТЕБ. Нали си и приятелка? Говори с нея, накарай я да ти сподели болката си. Олеква наистина.