регистрация
вход в сайта
вход с FB
.
Отговор в тема
Страница 1 от 8 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 183
  1. #1
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573

    Информатика/Програмиране (пишете програмния език)

    Дойде й времето на темата. Схемата е същата като в темата за математиката в раздела. Като имате въпроси, пишете тук. Може да пускате задачи, които да ви решаваме; може да питате за обяснения; може и просто да дискутирате нещо по предмета.

    ВАЖНО ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА ИМ СЕ РЕШИ НЯКОЯ ЗАДАЧА: ПИШЕТЕ НА КАКЪВ ПРОГРАМЕН ЕЗИК Я ИСКАТЕ!!!!!

    Няколко уговорки:
    -С информационни технологии (в смисъла на училищен предмет) не се занимавам
    -Мога да ви помагам най-вече за С++, донякъде и с Паскал (за който обаче ако ми е нужно много време да преговарям, може и да пропусна задачата)
    -Как да си инсталирате Windows, да оправите бъг в CS-a, да си намерите драйвери или да свържете мишката и клавиатурата - в раздел Информационни технологии.
    -Блок схемите ми отнема повече време да ви ги нашаря в paint-a, отколкото да ви напиша самата програма. Та ако се навия да ги пиша тея работи, ще е текстово, а ваша грижа ще е да си проверите какви ромбчета и квадратчета трябва да рисувате за условни оператори, цикли и т.н.
    -Ако задачата е много дълга, сигурно ще ви пиша насоки, а не цялостен програмен код.
    -Като не знам, не знам. Ще гледам да ви казвам навреме, че не ми е по силите дадена задача, стига да съм я погледнал.
    -Напоследък съм доста зает и няма особени изгледи да се промени това в близко бъдеще. Запазвам правото си да влизам във форума и да пиша когато си преценя.

    На драго сърце се приемат ентусиасти, които да помагат с домашните и разясненията. Отсега благодаря на тези, които ще ударят по едно рамо.


    Живи и здрави, дано ви е от полза темата!
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  2. #2
    Super Moderator Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Регистриран на
    May 2007
    Град
    Някъде из София...
    Мнения
    8 281
    Към диапазона с езици може да добавиш и PHP, MySQL, Javascript ( съответно HTML и CSS в комбинация с последното ) аз ще помагам за тях, макар че в училище не се учат. Ако има обаче някой ентусиаст, който се е захванал на своя глава да ги учи и не му е ясно нещо ще помогна.

    Правя темата важна, за да не изчезне.

  3. #3
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Регистриран на
    Oct 2011
    Град
    София, България
    Мнения
    11 103
    Цитирай Първоначално написано от Sh@d0w Виж мнението
    Ако има обаче някой ентусиаст, който се е захванал на своя глава да ги учи
    като например азе :Д

    Браво, момчета!

  4. #4
    Голям фен Аватара на joannalof
    Регистриран на
    Apr 2009
    Мнения
    818
    Ако може да препоръчате за начинаещи от къде може да четем за Javascript,HTML,CSS.
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

    Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

  5. #5
    Мега фен Аватара на granger
    Регистриран на
    Jul 2011
    Град
    Beyond reality
    Мнения
    12 831
    ^ www.uroci.net

    Иначе имам проблем ...мисля ,че дебъгера на Visual Basic се е бъгнал нямам никаква грешка при изписването на кода, 3ма учители ми потвърждават , пак братче...нищо . Дава ми грешка и не иска да изпълни програмата.
    Вкъщи всичко е ОК, на у-ще нищо не става,а няма как да си представя проекта.
    maDamn

  6. #6
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    ^Кажи каква е грешката.

    @joanalof, ако си окей с английския, ей тук има добре подредени туториали, с които можеш да почнеш:
    http://www.w3schools.com/
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  7. #7
    Мега фен Аватара на granger
    Регистриран на
    Jul 2011
    Град
    Beyond reality
    Мнения
    12 831
    утре,че ми е на училищния комп програмата.
    Като цяло ми маркира като грешка цял ред,без в него да има ама милимунда шанс за грешка.
    maDamn

  8. #8
    Здравейте имам въпрос за VB 2010 (Visual Basic) намислил съм си един проект по програмиране, но никъде не мога да намеря един код който ми трябва и се чудех дали някой от вас го знае. Кодът, който ми трябва е като напиша напримерно 5-6 въпроса и той да ми ги разбърква като пусна програмата и като натисна бутона всеки път различен въпрос. Ще съм ви мн. благодарен ако помогнете

  9. #9
    понеже пише че освен задачи може и да лафим , та да запитам аз някой да се сеща за местенце из нета да дръпна software за статистическо програмиране, че и обясненията към него.
    Wanted:
    GAUSS versions: 3.2. 5. 6. (което фани декиш)
    Stata - maximization (книжлето)
    PcGive - platform on Ox
    PcGive 13 Volume III Econometric Modelling - Manual for Markov models

  10. #10
    Super Moderator Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Регистриран на
    May 2007
    Град
    Някъде из София...
    Мнения
    8 281
    Цитирай Първоначално написано от Black_WoLf Виж мнението
    Здравейте имам въпрос за VB 2010 (Visual Basic) намислил съм си един проект по програмиране, но никъде не мога да намеря един код който ми трябва и се чудех дали някой от вас го знае. Кодът, който ми трябва е като напиша напримерно 5-6 въпроса и той да ми ги разбърква като пусна програмата и като натисна бутона всеки път различен въпрос. Ще съм ви мн. благодарен ако помогнете
    Просто си правиш един масив и го пълниш с колкото въпроси искаш после при натискането на определен бутон или в случая още при изпълнението на програмата вадиш елемент на рандом принцип от него. Бих ти го написал като код няколко реда е но пиша от телефона и не ми е удобно в момента надявам се разбра идеята.

  11. #11
    Maznique
    Guest
    А линукс фенове няма ли?

  12. #12
    Мега фен Аватара на Chacho
    Регистриран на
    Nov 2006
    Мнения
    15 573
    Цитирай Първоначално написано от Maznique Виж мнението
    А линукс фенове няма ли?
    Аз поне не съм.


    За програмистите, които обичат и математиката, давам едно сайтче, което ми пратиха наскоро. В него се регваш и има към 400+ задачи. Задачите са замислени така, че да са математически, но да трябва да се решат на компютър (някои не отнемат ЧАК толкова много време, но като цяло ще ви побелее брадата, ако ги правите наръка). Повечето пък дори не могат да се bruteforce-нат с РС с нормална мощност, затова се търсят по-елегантни решения. Има някои лесни задачи, но повечето са доста трудни. Всяка решена задача носи 1 точка (като въведеш отговора се прави проверка дали си я решил вярно).

    Сайтът е: http://projecteuler.net/

    Ако съм ви зарибил, ще се радвам да премерим сили там (макар че имам 1 точка, тепърва ще почвам да джиткам). Приятно nerd-ване!
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

  13. #13
    Супер фен Аватара на SpiritInBlack
    Регистриран на
    Jun 2010
    Мнения
    1 961
    В коя област попада направата на кейлогер , който да не бъде засичан като " нежелан " файл.Или вкарването му в някаква снимка

  14. #14
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 910
    В процес на изучаване съм, но ако мога ще помагам с JAVA.

  15. #15
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Регистриран на
    Oct 2011
    Град
    София, България
    Мнения
    11 103
    ^http://i.imgur.com/2Emr0e1.png

    ще помагаш ли :Д

  16. #16
    Супер фен Аватара на shmatarok
    Регистриран на
    Sep 2011
    Мнения
    2 493
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^http://i.imgur.com/2Emr0e1.png

    ще помагаш ли :Д
    душата, това е javascript
    кодът, който ти трябва, ако не се лъжа:
    var newArray = [ 3, 6, 2, 56, 32, 5, 89, 32]
    var largest = 0;
    var output = "";
    for (var i = 0; i < newArray.length; i++){
    //==> създаваш for-loop; for-loop-a ти се състои от 3 части, в първата въвеждаш променлива и най-често ѝ задаваш стойност 0 (var i = 0), втората част - поставяш условието, според което да се изпълнява Loop-a, т.нар. boolean condition; третата част е някакво твърдение, което обновява зададената стойност. В случая for-loop-a ще се изпълнява дотогава, докато програмата не провери всеки член от твоя array
    if (largest < newArray[i]){
    largest = newArray[i];
    // ==> ако променливата "largest" е по-малка от члена на array, програмата избира съответното число за най-голямо; примерно при първата проверка числото 3 е по-голямо от 0, съответно за най-голяма стойност ще бъде избрано 3. При втората проверка обаче числото 6 е по-голямо от 3 => 6 е посочено като най-голяма стойност. И така с всеки член от array
    }
    }
    output += "Largest number is " + largest;

    alert(newArray + "\n" + output);
    //==> ние използваме командата alert за изнасяне на информацията.

    Ако правилно съм разбрала, това ти се изисква в задачата, опитах се да обясня, но на български не е никак лесно.

  17. #17
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Регистриран на
    Oct 2011
    Град
    София, България
    Мнения
    11 103
    ще го пробвам, благодаря <3

  18. #18
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 910
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    ^http://i.imgur.com/2Emr0e1.png

    ще помагаш ли :Д
    Мда казали са ти вече :P Правете разлика м/у javascript и JAVA. За съжаление в codeacademy няма java, а php курса за сега е доста постен ... И след като си захванала JS, надявам се си обърнала внимание на HTML и CSS.

    Цитирай Първоначално написано от Maznique Виж мнението
    А линукс фенове няма ли?
    Зависи какво имаш предвид под линукс, защото моята представа и допир до такъв е само на Клъстър/Blade и е с команден ред, а там да подкараш нещо може да ти коства половината коса. Иначе дистрибуциите с GUI са сносни особено ubunto.

    Цитирай Първоначално написано от joannalof Виж мнението
    Ако може да препоръчате за начинаещи от къде може да четем за Javascript,HTML,CSS.
    Погледни тук има доста систематизирана информация за HTML http://www.w3schools.com/html/html5_intro.asp , не лошо направени курсове има и в сайта codeacademy специално за CSS/HTML и javaScript : http://www.codecademy.com/learn трябва да си направиш регистрация там. Иначе като цяло има изключително много информация за CSS/HTML и е доста лесно смилаема.

    Искам да препоръчам на всички които смятат да се занимават и да учат нещо такова, да не се ограничават само с четене, трябва много писане иначе няма как да се получи.
    Последно редактирано от draid : 03-15-2013 на 22:22

  19. #19
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Регистриран на
    Oct 2011
    Град
    София, България
    Мнения
    11 103
    Ох, HTML и CSS отдавна ги минах.

  20. #20
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 910
    Седни и понапиши нещо, защото така не може да придобиеш трайни познания. Трябва след като прочетеш нещо да седнеш и да го напишеш. Може да си свалиш текстовият редактор notepad++ например в него лесно се пише.

  21. #21
    Супер фен Аватара на shmatarok
    Регистриран на
    Sep 2011
    Мнения
    2 493
    За тези, които се учат на javascript, може да пишат програмите и тук, ако не им се тегли notepad++ (макар че аз лично го предпочитам)
    http://javascript.cs.lmu.edu/runner/

  22. #22
    Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Регистриран на
    Oct 2011
    Град
    София, България
    Мнения
    11 103
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Седни и понапиши нещо, защото така не може да придобиеш трайни познания. Трябва след като прочетеш нещо да седнеш и да го напишеш. Може да си свалиш текстовият редактор notepad++ например в него лесно се пише.
    и това съм направила :Д

    нямам време сега, изпити имам май месец, с които евентуално може да кандидатствам, та затова. лятото обаче, вътре със студен чай, ии тез ''курсове'' ще ми е много добре.

  23. #23
    Супер фен Аватара на TheNormalGuy
    Регистриран на
    Mar 2012
    Мнения
    1 168
    Евала за темата Чачо, време беше някой да пусне такава тема.

  24. #24
    Мега фен Аватара на draid
    Регистриран на
    Apr 2008
    Мнения
    5 910
    Ето нещо хубаво, има страшно много курсове от известни лектори. Месечният абонамент е 29$
    http://www.pluralsight.com/training

  25. #25
    kilavor
    Guest
    въпрос : Как да се справя с java script slide show за сайт имам много кодове дори програма , но не се получава краен резултат ! ;( незнам къде точна да сложа кода и къде картинки помош pls tnks предварително

Правила за публикуване

  • Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си