.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19
    Мега фен

Прегряващ процесор

на кратко - връчиха ми някаква доста стара кошница за ремонт. На някакъв познат на майка ми е компютъра с някакъв celeron на 1.3гхз. Компютърът въобще не включваше, ама аз нали съм си вехтошар изкопах от запасите някакви части от първият ми компютър и почнах да сменям. Оказа се рамта, че е сдала.
    Дотук добре, но след като го сглобих по време на инсталацията на ОС започна да ми пее :Д Реших да го игнорирам и оставих ОС-то да се доинсталира. Реснах го обаче и влязох в биос-а да проверя какво става. Процесорът беше на 98C :Д Изобщо не си правя ташака - почти на 100 градуса. Такова нещо не съм виждал. Още по начало се учудих, че изобщо няма и вентилатор при подобна тактова честота. Единствено някакъв миниатюрен радиатор е лепнат отгоре.
    Откровено казано нямам и най-малка идея какво да правя. Някой с някакви познания по въпроса ?

Мега фен
    трябва върху радиатора да има и вентилатор, да не би този човек на когото е компютъра да си е човъркал вкъщи нещо (без да знае какво прави) и да му е махнал вентилатора и да е останал само радиатора.

Тури му вентилатор, сложи му паста и ще стане

Мега фен
    Ноуп, пък и то по принцип си има процесори на които пасивното охлаждане им е достатъчно. Въпросът е че нямам идея този конкретно защо прегрява. Какво има да му се поврежда на 100гр мед, цинк или там каквото е ;д Всичко си работи на 6 иначе.

Тури му вентилатор, сложи му паста и ще стане
    Къде да го туря тоя вентилатор като дъното нито слот има, нито място в кутията. Процесорът е буквално под захранването (което е другата дизайнерска приумица, която ме учуди)

Мега фен
    баси кутията......

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    по принцип си има процесори на които пасивното охлаждане им е достатъчно.
    кво туй чудо
    Последно редактирано от defender : 04-18-2013 на 20:13

Мега фен
    Къде да го туря тоя вентилатор като дъното нито слот има, нито място в кутията. Процесорът е буквално под захранването (което е другата дизайнерска приумица, която ме учуди)
    вентилатора се закрепя върху радиатора а не върху дъната платка, ама пък щом казваш, че няма място........

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    чухте го неговия процесор сам се охлаждал ама явно почва като изгори
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    ^честно казано ми е трудно да си преведа какво се опита да кажеш, но по някаква причина ми се струва, че беше някакъв опит да се направиш на интересен. Най-любезно те приканвам да се изнасяш от темата.

Град
    системата дегоба
    ^честно казано ми е трудно да си преведа какво се опита да кажеш, но по някаква причина ми се струва, че беше някакъв опит да се направиш на интересен. Най-любезно те приканвам да се изнасяш от темата.
    като покажеш документ че форума е твой тогава ще ми казваш да се изнасям за сега ще си седя тук а ти ще си лаеш както винаги

но ще пробвам по-просто

щом мислиш че процесора ти сам се охлажда защо достига 100 градуса сложи вентилатор или духай с уста
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен
    Да ми беше под ръка да видиш как ще те излая, келешче неграмотно. Бедна ти е фантазията някой ден ако ми паднеш - ей-така, някъде, някога, сбъркаш ли да цъфнеш на някоя форумна сбирка, на която ще отида колкото да ти увия червата около ушите.

По темата.

За последен път - нито дъното, нито кутията са пригодени да има вентилатор върху радиатора. По-просто от това не знам как да го напиша. Някаква идея да има някой при това положение на какво може да се дължи прегряването ?

Град
    системата дегоба
    Да ми беше под ръка да видиш как ще те излая, келешче неграмотно. Бедна ти е фантазията някой ден ако ми паднеш - ей-така, някъде, някога, сбъркаш ли да цъфнеш на някоя форумна сбирка, на която ще отида колкото да ти увия червата около ушите.

По темата.

За последен път - нито дъното, нито кутията са пригодени да има вентилатор върху радиатора. По-просто от това не знам как да го напиша. Някаква идея да има някой при това положение на какво може да се дължи прегряването ?
    дай го в сервиз не се напъвай

иначе с тая заплаха добре ме разсмя лошото е че не знаеш с какъв си пишеш
    в нета нали?

lensman
    Guest
    процесора прегрява защото се претоварва. отвори един таск и виж на колко % е натоварен процесора....има една единствена вероятност. захранването е сменяно, предишното е имало вентилатор които е охлаждал и процесора.....Сервиз му е майката....
    Е има и друга опция- в кофата за боклук и нов....4 ядрените и с 4 Гб рам вече са по 450 кинта- ако имаш кутия и си направиш конфигурация тип " сбирщаин"

Мега фен
    В пост-а почва да вдига градусите. Ако го оставя просто в биос-а да му се радвам след минутка е на 60, след 10 на 80. Не е от натоварване.
    Компютърът преди мен никой не го е отварял, това ви го гарантирам. Човекът е на 60 и кусур години - едва ли ще му щукне да бърника ей-така, пък и го питах. Изключил е изведнъж компютърът и дотам.
    Охлаждането на захранването си работи.
    По сервизите са безполезници в повечето случаи и могат да свършат точно колкото и аз - да сменят някой чарколяк и да видят откъде е проблемът. В случая е за кошчето и според мен, но човекът е пенсионер и ми се иска да можеше някак да се скрепи положението.
    Пробвах снощи да му сменя термопастата и да почистя радиатора - нямаше особен ефект.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Сигурен ли си, че процесора е 1ГХц? Да не е овърклокнат? Няма начин да е на тази честота без охлаждане с вентилатор. Провери какъв е чипът със сваляне и осигури вентилатор.

Мега фен Аватара на OoVasKoO
    Пич, задай си въпроса в http://www.hardwarebg.com

Мега фен
    В пост-а почва да вдига градусите. Ако го оставя просто в биос-а да му се радвам след минутка е на 60, след 10 на 80. Не е от натоварване.
    Компютърът преди мен никой не го е отварял, това ви го гарантирам. Човекът е на 60 и кусур години - едва ли ще му щукне да бърника ей-така, пък и го питах. Изключил е изведнъж компютърът и дотам.
    Охлаждането на захранването си работи.
    По сервизите са безполезници в повечето случаи и могат да свършат точно колкото и аз - да сменят някой чарколяк и да видят откъде е проблемът. В случая е за кошчето и според мен, но човекът е пенсионер и ми се иска да можеше някак да се скрепи положението.
    Пробвах снощи да му сменя термопастата и да почистя радиатора - нямаше особен ефект.

за да ти се помогне е добре да напишеш поне какъв е модела на процесора, иначе няма как да се знае какъв охладител ще е най-подходящ да му се монтира, просто отвори капака на кутията и виж какво пише на процесора, или поне го снимай с нещо и постни снимката тук
    Последно редактирано от npp : 04-19-2013 на 12:53

Решението е следното - обаждаш се на човека който ти е дал кошницата, казваш му/й да дойде да си я вземе обратно и ако иска да има компютър да прежали 300те лева на месец които дава за цигари и с тях да си купи нов.

Съвсем сериозен съм бтв. И на мен ми е писнало да ми носят "ръчно" асемблирани компютри, конфигурирани по безумен начин или пък амортизирани на н-та степен и да ми обясняват как досега си работели перфектно.

Колкото до проблема ти - ако това което пишеш е вярно то няма какво да направиш. Процесора явно е амортизиран, дъното и то, скапали са се кондензаторчетата и т.н. и без допълнителен вентилатор няма как да тръгне. Ама ако няма място (което, особено при стари компютри) се случва постоянно...

Мега фен Аватара на MaGuSs
    Град
    Варна
    Дори на Pentium III кутиите има място за вентилатор.
    Най-добре ще е да дадеш снимка на процесора и кутията и по-подробна снимка към сокета

Пък и щом твърдиш, че в сервиз разбират толкова колкото и ти, проверил/а ли си в BIOS дали процесора е овърклокнат - това трябва да е първото нещо, което да се провери при прегряващ процесор, а не да седиш и да гледаш градусите до колко се качват?

Успех
    Последно редактирано от MaGuSs : 04-25-2013 на 22:21
    -Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
    -Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!

Мега фен
    Споко, оправих проблема. Мен първата ми работа беше да ресна биоса като най-сетне включи и по няква непонятна причина явно някъв проблем с волтовете на процесора имаше. Не беше клокнат, на ауто си беше всичко. Преди т'ва свалях честотата, но ефект нямаше. Като зададох конкретен волтаж всичко се оправи *shrug* Тъпа работа, ама сработи. Ебал съм го.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си