- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Моля помогнете!!
Искам да изненадам приятелката си като я заведа на някое място от където да се вижда що-годе голяма част от София. Витоша е твърде далече и нямам кола на разположение, за това се сетих за друг вариант - покрив на някой висок блок. Разпитвах много хора, но никой не знае такова място. Ако някой знае много висок блок, на който можеш да се качиш горе на покрива, моля да каже адрес или горе долу къде е.
За Витоша кола не ти трябва. Маршрутка номер 10, която можеш да хванеш от метростанция Сливница събота и неделя и от Руски паметник, ходи там за по 1 и 50 в посока. Високи блокове има много, никой не е толкова висок, за да видиш цяла София от него.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Що не идете в ресторант Панорама в центъра. Не се вижда цяла София, но пък гледката към центъра е страхотна. Особено вечер е страшно, ако ти е за гледката де. Ако държиш да сте сами нз..., но покрив на блок не ми се струва най-якото място на света. Ма ти си знаеш де.)
dgdg
Сега ми хрумна друго нещо - като горд люлинчанин ти препоръчвам и Люлин планина - стига се лесно, качва се и пеша за кратко време на височина, достатъчна да имаш нелош панорамен изглед към София откъм западната й част, освен това е сравнително чисто там и не ходят много хора.![]()
Квартал Слатина. Близо до Подуяне блоковете. Има доста високи. Единия дори е 17 етажа. Не знам дали се вижда цяла София, но...
а марширутката до витоша минава ли след 22 часа?
Не. Обаче на Витоша има евтини и хубави хижи, до които, ако си отишъл с маршрутката, се стига доста бързо пеш и са си предпоставка за много хубава вечер.![]()
а с какво мога да стигна най-близо до Люлин планина?
Аз съм за Витоша - Копитото. Гледката е чудесна, пътя е асфалтов, има и туристическа пътечка. Ако искаш хижи - казвай и ще поровя. Абе.. ако искаш да видиш цяла София от Витоша.. мога да ти направя един примерен маршрут с цени и време. Превозно средство не ти трябва, кажи само колко държите на ходене.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Копитото-супер, ама щом е без кола..
Аз се сещам за Романса в Симеоново. Гледката е сууууууупер яка!
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
апф The Corner на бул. Черни връх и Вапцаров..от там се вижда почти цяла София,дори можеш да звъннеш и да запазиш столчета на тераската...да си пиете кафенцето и да си гледкате
marylin&MarkKnight и от двете места не се вижда цяла софия. Не е по различно от това да се качиш на някой от високите блокове в Младост... До копитото се качват за 2 часа пеша от долу.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Покрив на блок , много романтично , лек
Може примерно да вземеш и някоя метла и лопата да поизметеш горе , тъй и тъй ше се качвате през капандуратаИ после ще се полюбувате на маняшкия залез , седнали на маняшката подова настилка от положена смола през 76та година горе на блока
По добре я заведи у вас и пусни филм с природапримерно научнопопулярен , по добре
Последно редактирано от nosferatu23 : 05-09-2013 на 23:21