.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5
    anonymous895156
    Guest

Сеанс с психолог

През сълзи от смях Кадиен приключи телефонния разговор. Затвори на Николай и отиде да си вземе шоколад. Дългите среднощни разговори с него я караха да искри и да забравя всичко, което беше преживяла.
    Кадиен страдаше от булимия в напреднал стадий. Цяла година се беше подлагала на неистов глад само за да „изглежда по-добре“ и да се отърве от излишните килограми. Така, по нейни думи, момчетата трябваше да я харесват и приятелките й да я гледат без укори.
    - Комплекс за малоценност, – предположи тихо психологът, при когото момичето беше изпратено. Двамата бяха сами в просторен кабинет - отново тийнейджърска драма. Кажи, момиче, какво те притискаше?
    Очите й се насълзиха, но въпреки това не прекъсна разговора. Трябваше да бъде силна.
    - Всички момичета, които... Бяха по-слаби от мен и другите твърдяха, че са по-красиви. Приятелите им бяха много и хората им се доверяваха. Имаха стотици харесвания във Facebook...
    „Колко интересно“ – помисли си психологът.
    - Тогава прочетох онази статия в сайт за тийнейджъри. В нея се говореше за диетата на доктор Осло, според когото подрастващите момичета трябвало да приемат малко количество храна на всеки шест часа. Забраняваше консумирането на сол, на пържено, както и храненето след седем часá.
    Кадиен очакваше докторът да се възмути, но той продължаваше да слуша мълчаливо. Погледна очите му и сякаш там съзря буреносни сиви облаци.
    - На снимките видях как от дебелани момичетата се превръщат в стройни хубавици. Помислих си, че тази диета ще бъде най-доброто за мен. Дори добавях по малко мои идеи към нея – с течение на времето започнах да ям дори веднъж дневно. Ама разбира се – аз бях висока метър и шейсет и тежах осемдесет и два килограма. Кой би ме харесал на фона на останалите? От там нататък знаете какво се случи.
    Кадиен сведе поглед в земята и премига. Чу се барабанене по стъклата – заваля ситен дъжд.
    Докторът постави някакви листове в чекмеджето си и се огледа наоколо. Една от книгите на рафта беше паднала и той се обърна, за да я върне обратно. Отиде в другия край на кабинета и започна да почиства очилата си.
    Кадиен се учуди, че вече пет минути стоха в мълчание, но реши, че доктор Агнеев – така се казваше психологът – чака тя да каже още нещо. Тъкмо отвори устата си, когато той я спря.
    - Значи все още не си намерила истинската любов?
    Странно. Какво общо имаше това?
    - Не ви разбирам, докторе.
    - Вижте, госпожице Данева, вътрешно знаете, че причината да се подложите на това мъчение не са били нито харесванията във Facebook, нито броят ви приятели в реалния свят. Твърде интелигентна сте, за да им придадете значение. По мое мнение сте го направили заради търсенето на истинската любов.
    Беше прав и вътрешно в себе си Кадиен го знаеше.
    - Но не сте я намерили дори когато сте достигнали до перфектното тяло. И сега търсите проблема в характера си. Моля Ви, не се обвинявайте - много момичета го направиха и свършиха зле.
    Кадиен осъзна истината за болестта си, но от това не й стана по-леко – напротив, тя се задъха и заплака.
    - Мисля, че е време да си тръгвате – каза докторът, след като погледна през прозореца. Бяха минали десет минути и Кадиен се бе успокоила – Един сеанс ще Ви бъде предостатъчен.
    Дъждът не спираше да се усилва.
    - Довиждане – каза мрачно Кадиен и затвори вратата на кабинета след себе си.
    Противно на последните й останали надежди, след този сеанс се почувства още по-зле. Залитна, докато слизаше по стълбите. Опитваше се да мисли за други неща, за да й стане по-добре, но не се получаваше. Проклинаше своята кръстница, задето я беше пратила при този психолог. Бил много кадърен... Глупости.
    Хората не я харесваха, когато беше дебела, защо да го правеха сега, когато беше като скелет?
    Докато прехвърляше подобни мисли из главата си, тя не се сети, че е забравила да вземе чадър от вкъщи. Нямаше пари за такси, а мобилният й остана у дома, защото не искаше кръстницата й да я безпокои – тези дни не спираше да се обажда.
    - Не ме интересува, ще вървя и без чадър – момичето вече не се вълнуваше от това дали ще бъде мокра като риба.
    Нещо по-тежко заудря по прозорците на болничния комплекс.
    - Супер, градушка.
    Предложиха й да изчака на диваните на първия етаж, докато бурята отмине.
    - Няма проблем за мен, и без това нямам приятели, които да ме търсят и да се тревожат.
    Не след дълго и други хора се настаниха около нея. Заговори се с една бабичка, която седна на нейния диван. Оказа се, че живее в съседния вход до този на Кадиен.
    - А, ето го и внука ми – старата енергична жена погледна седемнайсетгодишно момче, което се приближаваше. То седна между двете, като не откъсваше очи от Кадиен – Виж, това момиче ни е съседка – усмихна се бабата.
    - Здрасти, как се казваш? – беше притеснен
    - Кадиен – момичето погледна зеленоокия младеж и изпита непознато дотогава чувство
    - Хубаво име имаш. Приятно ми е, Николай.

Шест месеца по-късно Кадиен вървеше към болницата, където неотдавна беше провела сеанса си с доктор Агнеев и след който беше срещнала Николай. Двамата се бяха влюбили и се обичаха толкова много, че не беше за вярване – момичето срещна любовта на живота си. И знаеше, че това не беше случайност.
    Вървеше към същата болница, но не заради болест – булимията отлетя като тайфун след седмица и месец след сеанса Кадиен беше напълно излекувана. Родителите й бяха благодарни на доктор Агнеев. Тъй като не успяха да се свържат с него по мобилния и да му благодарят, те помолиха дъщеря си да отиде до него и да му даде кошница с цветя от името на цялото семейство Даневи
    Кадиен стоеше във фоайето на болничния комплекс. Не си беше записала час при психолога, а и не знаеше кога излиза в почивка. Най-накрая реши да остави кошницата на рецепцията, за да му я предадат вместо нея.
    - Добър ден, бихте ли предали това – тя постави окичената с цветя кошница на плота, – на доктор Агнеев? Работи тук като психолог и преди половин година ми помогна да превъзмогна булимията.
    - Тук не работи такъв човек. Всъщност... Госпожице, сигурна ли сте, че не се бъркате?
    - Да – Кадиен реши, че е сгрешила името – Мисля, че се казваше така. Първото му име е Нюаж.
    - Не за това. Човек с такава професия не е работил тук.
    - Как така? – момичето се огледа: прозорците, стените, диванът, всичко беше същото. Дори машината за кафе си седеше – Защо?
    - Това е ветеринарна клиника.
    Заваля.

Голям фен Аватара на heartlesandfreaky
    Град
    Plewen
    Хареса ми.
    В крайна сметка какво се е случило точно? Смисъл как така е решила, че е на психилог, пък е било ветеринарна клиника? Ще се радвам, ако обясниш, че ми стана много интересно
    "You fail to recognize that it matters not what someone is born, but what they grow to be."
    Albus Dumbledore.

anonymous895156
    Guest
    Съжалявам, че чак сега го виждам Психологът не е съществувал, по-точно... няма как да се обясни, всеки си го представя по свой магичен начин

Много ми хареса. По някакъв начин ме радва, въпреки че цялото действие се развива в болница. Може би факта, че е ветеринарна клиника е забавната нотка, но това е маловажно. От всичко, прочетено днес, само твоето наистина ме плени. Браво за което

Супер фен Аватара на NissaN
    Не е лошо

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си