- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Стряскаща статистика
Повече от половината първолаци тази година са от бедни семейства
Повече от половината деца, които тази година ще бъдат първи клас, са от семейства с ограничени доходи, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на данни на Агенцията за социално подпомагане.
На фона на големия брой нуждаещи се деца, социалните различия в класната стая стават все по-големи, смятат психолози.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1133878
Каква е позицията ви по въпроса? Това временна тенденция ли е или ще нараства все повече и повече? Възможно ли е един ден да настигнем по обществено разслоение страни като Индия, Боливия, Конго?
Къв е критерия за бедност в Бг ?
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
По моята дефиниция за "бедно семейство", над 91.4% от първолаците са от бедни семейства. Даже не е нужно да правя статистиката, защото дефиницията ми за бедно семейство е "по-малко от 91.4% от семействата в България са по-бедни от него", така че съм прав. И имам много тъжна снимка като малък като плачамързи ме да я пускам, затова ще те помоля да си я представиш.
Убедих ли те?
а ако някой намери дребната логическа грешка в поста ми печели лукче!
Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 08-23-2013 на 18:35
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Начи дет вика стринга, сигурно са повече
Законът е закон,
но той врата в полето е
и луд е оня, който потърси там сърцето си...
Ако дефиницията ти е вярна, то едва 8,6% от първолаците в България са от бедни семейства. И обратното - ако наистина смяташ, че над 91,4% от първолаците са от бедни семейства, то дефиницията ти за бедно семейство трябва да е "по-бедно от 8,6% от семействата в България".
Искам лукче.
Последно редактирано от BloodyDreamer : 08-23-2013 на 18:12
оф да се еба, тука съм сбъркал, ама не беше планирана грешка :Д получаваш бисквитка, бонус непланирана награда, едитвам поста и лукчето си стои (щото грешката не се оправя с това)
за лукчето трябва да се пипа по-фино
лукчето е специално и е по-сладко от бисквитките, направено е от създателя на лукчетата, специална версия за шампиони по рационалност ^^
А техните родители за кого са гласували - подкрепили ли са глобала?
Ами затова сега си плащат цената, за което си пуснал тема.
Наистина ли? Никои ли не може да види грешката ми?
защо бедно семейство в началото е в кавички :Д
чувствах се артистик докато го писах и сложих кавички за да е по-красиво
печеля ли лукче![]()
логическата грешка е по-скоро само грешка,тъй като невиждам особено логика;д
как ще смяташ 91.4% за бедни,а дефиницията ти за бедност ще е да си по-беден от по-малко 91.4%,тва значи че или процента на бедните според тебе е различен или че останалите от тези "по-малко от 91.4%", са по-богати от дефиницията ти за беден,което само по себе си ги прави не-бедни
да, останалите 8.6% не са бедни; но всички които не са от тези 8.6% са от другите 91.4% и са бедни, ще се опитам да го едитна за да звуча по-ясно
а, не мога да го едитвам... идеята е, че на 91.4% слагам линията: под нея всички са бедни, над нея всички са богати
с други думи, ако взема всички семейства и ги наредя по бедност в една колонка и вървя по колонката, така че да стигна 91.4% до края (всички преди мен са по-бедни, всички след мен са по-богати), ТУК маркирам границата - ако има семейство точно на границата го слагам от бедните - всички преди него са бедни, всички след него са богати. така изкарвам повече от 91.4% да са бедни
ДОТУК няма грешка. Грешката е близо до това, но в това съобщение всичко перифразира първото ми съобщение, и всичко е правилно.
Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 08-25-2013 на 14:23
пообърках се малко,ама аз разбрах следното:
91.4% са бедни - приемаме го като факт
x < 91.4% са тези които се вписват в критерия за бедност
като от 91.4% извадим х(тъй като в критерия за бедност влизат само х) има някъв остатък,защото х < 91.4% и този остатък именно имам предвид,че не се води беден според твойта дефиниция,не знам дали тва си имал предвид ама тва си е логическа грешка
пп. нз дали си ме разбрал(математиката не ми е никак сила;д),ама от тва което ти си написал,тва разбрах аз
ма са прочетох в по-горен пост,че случайно си допуснал тази грешка,разбрах кво имаш предвид иначе
имай предвид обаче,че доста хора са на границата и според мене те са в тоя процент,а не се прибавят към него
Нашия ги спонсорира такива срещу 30-40 процента и после ако закъснее с плащането... не коментирам
Хрумнаха ми няколко неща, обаче ме е страх да ги кажа, защото има вероятност да не са "нарочно допуснати грешки", а неосъзната липса на логика, в който случай рискувам да изгубя лукчето (ако ти нараня гордостта или нещо такова, знам ли те колко си обидчив) -.-
И да попитам... ако спечеля лукчето, губя ли бисквитката?