.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38
    anonymous895156
    Guest

Стряскаща статистика

Повече от половината първолаци тази година са от бедни семейства

Повече от половината деца, които тази година ще бъдат първи клас, са от семейства с ограничени доходи, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на данни на Агенцията за социално подпомагане.

На фона на големия брой нуждаещи се деца, социалните различия в класната стая стават все по-големи, смятат психолози.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1133878

Каква е позицията ви по въпроса? Това временна тенденция ли е или ще нараства все повече и повече? Възможно ли е един ден да настигнем по обществено разслоение страни като Индия, Боливия, Конго?

Мега фен
    Къв е критерия за бедност в Бг ?
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

По моята дефиниция за "бедно семейство", над 91.4% от първолаците са от бедни семейства. Даже не е нужно да правя статистиката, защото дефиницията ми за бедно семейство е "по-малко от 91.4% от семействата в България са по-бедни от него", така че съм прав. И имам много тъжна снимка като малък като плача мързи ме да я пускам, затова ще те помоля да си я представиш.

Убедих ли те?

а ако някой намери дребната логическа грешка в поста ми печели лукче!
    Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 08-23-2013 на 18:35
    ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Oy7ofCon7roL Виж мнението
    Къв е критерия за бедност в Бг ?
    При семействата, в които на член от се падат не по-малко от 350 лева... брутно.

Мега фен
    Начи дет вика стринга, сигурно са повече
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Цитирай Първоначално написано от StringTheoryPracticist Виж мнението
    По моята дефиниция за "бедно семейство", над 91.4% от първолаците са от бедни семейства. Даже не е нужно да правя статистиката, защото дефиницията ми за бедно семейство е "по-бедно от 91.4% от семействата в България", така че съм прав.
    Ако дефиницията ти е вярна, то едва 8,6% от първолаците в България са от бедни семейства. И обратното - ако наистина смяташ, че над 91,4% от първолаците са от бедни семейства, то дефиницията ти за бедно семейство трябва да е "по-бедно от 8,6% от семействата в България".

Искам лукче.
    Последно редактирано от BloodyDreamer : 08-23-2013 на 18:12

оф да се еба, тука съм сбъркал, ама не беше планирана грешка :Д получаваш бисквитка, бонус непланирана награда, едитвам поста и лукчето си стои (щото грешката не се оправя с това)

за лукчето трябва да се пипа по-фино

лукчето е специално и е по-сладко от бисквитките, направено е от създателя на лукчетата, специална версия за шампиони по рационалност ^^

Banned Повече от фен
    А техните родители за кого са гласували - подкрепили ли са глобала?

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от M467 Виж мнението
    А техните родители за кого са гласували - подкрепили ли са глобала?
    Подкрепили са напускането му.

Banned Повече от фен
    Ами затова сега си плащат цената, за което си пуснал тема.

Мега фен Аватара на tori
    По моята дефиниция за "бедно семейство", над 91.4% от първолаците са от бедни семейства. Даже не е нужно да правя статистиката, защото дефиницията ми за бедно семейство е "по-малко от 91.4% от семействата в България са по-бедни от него", така че съм прав. И имам много тъжна снимка като малък като плача мързи ме да я пускам, затова ще те помоля да си я представиш.

Убедих ли те?

Лукче?! О, колко си мил...

Наистина ли? Никои ли не може да види грешката ми?

anonymous895156
    Guest
    защо бедно семейство в началото е в кавички :Д

чувствах се артистик докато го писах и сложих кавички за да е по-красиво

anonymous895156
    Guest
    печеля ли лукче

не

Супер фен Аватара на socareless
    логическата грешка е по-скоро само грешка,тъй като невиждам особено логика;д
    как ще смяташ 91.4% за бедни,а дефиницията ти за бедност ще е да си по-беден от по-малко 91.4%,тва значи че или процента на бедните според тебе е различен или че останалите от тези "по-малко от 91.4%", са по-богати от дефиницията ти за беден,което само по себе си ги прави не-бедни

Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
    останалите от тези "по-малко от 91.4%", са по-богати от дефиницията ти за беден,което само по себе си ги прави не-бедни
    да, останалите 8.6% не са бедни; но всички които не са от тези 8.6% са от другите 91.4% и са бедни, ще се опитам да го едитна за да звуча по-ясно

а, не мога да го едитвам... идеята е, че на 91.4% слагам линията: под нея всички са бедни, над нея всички са богати

с други думи, ако взема всички семейства и ги наредя по бедност в една колонка и вървя по колонката, така че да стигна 91.4% до края (всички преди мен са по-бедни, всички след мен са по-богати), ТУК маркирам границата - ако има семейство точно на границата го слагам от бедните - всички преди него са бедни, всички след него са богати. така изкарвам повече от 91.4% да са бедни

ДОТУК няма грешка. Грешката е близо до това, но в това съобщение всичко перифразира първото ми съобщение, и всичко е правилно.
    Последно редактирано от StringTheoryPracticist : 08-25-2013 на 14:23

пообърках се малко,ама аз разбрах следното:
    91.4% са бедни - приемаме го като факт
    x < 91.4% са тези които се вписват в критерия за бедност
    като от 91.4% извадим х(тъй като в критерия за бедност влизат само х) има някъв остатък,защото х < 91.4% и този остатък именно имам предвид,че не се води беден според твойта дефиниция,не знам дали тва си имал предвид ама тва си е логическа грешка
    пп. нз дали си ме разбрал(математиката не ми е никак сила;д),ама от тва което ти си написал,тва разбрах аз

ма са прочетох в по-горен пост,че случайно си допуснал тази грешка,разбрах кво имаш предвид иначе

имай предвид обаче,че доста хора са на границата и според мене те са в тоя процент,а не се прибавят към него

Супер фен Аватара на NissaN
    Нашия ги спонсорира такива срещу 30-40 процента и после ако закъснее с плащането... не коментирам

оф да се еба, тука съм сбъркал, ама не беше планирана грешка :Д получаваш бисквитка, бонус непланирана награда, едитвам поста и лукчето си стои (щото грешката не се оправя с това)

за лукчето трябва да се пипа по-фино

лукчето е специално и е по-сладко от бисквитките, направено е от създателя на лукчетата, специална версия за шампиони по рационалност ^^
    Ееееееееее, аз лукче исках. Ама бисквитката си я взимам. Благодаря. Ще се разтърся и за лукчето, щото съм алчна, ама сега не ми се мисли и сигурно нищо няма да открия.

Цитирай Първоначално написано от socareless Виж мнението
    имай предвид обаче,че доста хора са на границата и според мене те са в тоя процент,а не се прибавят към него
    не, само едно семейство е в границата; или ако има няколко семейства с ТОЧНО същите доходи (до стотинката), тогава са няколко, но всичките се добавят към по-бедните

Хрумнаха ми няколко неща, обаче ме е страх да ги кажа, защото има вероятност да не са "нарочно допуснати грешки", а неосъзната липса на логика, в който случай рискувам да изгубя лукчето (ако ти нараня гордостта или нещо такова, знам ли те колко си обидчив) -.-
    И да попитам... ако спечеля лукчето, губя ли бисквитката?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си