- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Окупациите на Университетите
Не, бе, промяната е огромна! Всеки я забелязва! Най-вече пенсионерите със 100лв пенсии...
Не, мисля си за ВСИЧКИ протести до момента... "Окупациите" бяха най-големия цирк...
Каза, че имало осезаема промяна... Аз не виждам никаква... В никоя насока... За чии ви беше "О-СТА-ВКА"-та?
И каква промяна имаше?! Един даскал си замина, който очевидно беше почитател на "гледането през бинокъл в 9 сутринта". Нови писоари ли ви сложиха?
n00bs
обяснини по- като за хора, които не им са чете цял роман студетски коментари- за каква промяна става въпрос, защото единственото нещо, което виждам от миналата година е, че хората масово отново си легнаха по леглата.
пресни трупове трябва, да
Веднъж питали Хал Дънкан: What is your latest book about?
Той отговорил: It is about 140,000 words.
If I could've said it in fewer, I would have.
![]()
Веднъж питали Айнщайн: "Какво мислиш за окупациите на университети?"
Той отговорил: "Две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост..."
Не разбрах къде е промяната, но ти какво имаш против окупациите? Това е един вид начин, който да привличе вниманието на повечето хора.. Второ, само в университетите действително можеш да срещнещ будни, образовани и хора с качества типове. Няма да окупираш градския кенеф и после да събираш армия от напикаващи се пенсионери и цигани...
Какви проститии? Хората искат да организират обществото, търсят да начин да променят системата и правителството ни, а за теб били простотии? Ами лек ти път тогава, след някоя друга година държата няма да има пари и за образованието ти, но какво те 3бе теб? Нали света е голем..
Ама ти сам казваш, че няма никаква промяна... Да, простотии са! Простотия е от 100 човека да няма двама на едно мнение относно целта на протеста... Простотия е да се правиш на "ранобуден" с бирата в ръка... Простотия е да се правиш на палячо, щото е модерно...
Няма промяна, заради такива като теб, за които всичко е простотия и едва ли не изкарват показалите се студенти като пияндури и, че нищо нямало смисъл..
Това, че не успяха да направят нещо същественно е вярно, но ти какво очакваш? Това са студенти, не са американски сенатори. И все пак помогнаха за свалнето п БСП покрай цялата тази отрицателна енергия към тази партия, която създадоха с приявите си. А това не е малка промяна, защото тази партия се разпадна и тотално загуби повечето си привърженици.
И, ако наистина бяхме народ, а не мърша робска - точно с подобни действия може много неща да се променят.
Трябва да се създадът граждански отряди и много други неща, само че студените в суфиийското са 100, останалите само квичат и нищо не правят. Иначе не отричам, че е нямало и политическа намеса в окупациите..
И въпреки това ти знаеш ли какъв натиск са срещанали ранобудните студенти ? Че кое момче или момиче ще може да издържипсихически дълго време?
Aнтраксе, какво пак балбукаш ? Кой ти говори за бири по площадите?
Кал. - Радвам се, всъщност имам доста коментари и спорове в тоз форум. Само че все още не виждам кой, как и какво ще ще става в България.
Участваш ли в някаква по-организирана общност? От гражданските? Сам няма как – заедно с други може.
Аз съм в зеленото движение от бая години. Нещата стават бавно – ама стават.Два примера: приемането на „Натура 2000“ в пълния ѝ вид; приемането на най-якия закон за ГМО в целия ЕС.
Не, не участвам и не виждам добър избор от граждански организации, които правят нещо.
Не знам какво помогна натура 2000 и ГМО в ЕС при положение, че никъде не са спрели незаконното изсичане
на горите, а дори напротив - правят го законно от горското.
Храните стават все по-скъпи, животновъдите фалират... мафия
Няма нищо да се промени без напълно нови мащабни промени и реформи в държавата, защото когато тя не се интересува - не може никоя друга общност да я победи/замести.
И даа сложим накрая, че хората с добри намерения са на привършване.
То, пък, точно ГМО-то е най-големият проблем..Пестицидите да не са нещо по-полезно? Знаеш ли, че чрез подходящи генни модификации се избягва или се намалява употребата на доказаните отрови? А това, че в щатите доста хора карат на етанол, произведен точно от ГМО царевица, която да дава по-голям добив? Етанола е сред най-екологичните горива...
Като си погледнеш сметката за тока и започват да ти се виждат малки зелени човечета...
Вие не ревахте ли по едно време и за спиране на развитието на ядрената енергетика?
Ако решиш да се включиш някъде – мога да препоръчам проверено читави.
„Натура 2000“ и ГМО законът са рамки. Разбира се, че по-важно е да се следи дали се спазват – и много по-трудно. Но без тях би било ОЩЕ по-трудно – тогава даже няма да има на какво да се позовеш, като подаваш сигнал или завеждаш дело. Затова и се приемат като успехи на гражданското общество.
Държавата надали ще се промени от само себе си – но ние можем да се променим.Започвайки например с търсене на други хора с добри намерения. И търсейки заедно как от намеренията да стигнем до резултати.
И понеже държавата в крайна сметка се състои от нас – така постепенно се променя и тя. Ивайло Динев го каза много синтезирано в един от откъсите тук.
- - -
an7raks, не усещам желание да ти отговарям. Обикновено става така, като не усещам желание да ме чуят. Ако тия теми наистина те вълнуват – има къде да прочетеш за тях.
Не, не ме вълнуват... Вълнува ме само, че тока от АЕЦ-а е 2ст/kWh, този от ВЕИ е 13ст/kWh/по спомени от преди 2 години/...
пък и...кеф ми е, като разни ранобудни зелени човечета се обясняват...![]()
Като гледам масата и тъпите ми колеги веднага се чудя кои читави хора ще търся, за да оправям държавата?
Но като се замисля си много прав.
Намери ми някоя политическа гражданска терористична организация, по възможност нациска и про руска и се включвам и аз..