- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Пробиване на пъп. Помощ.
Пробих си пъпа на 9.11 (събота, преди 2 седмици и 2-3 дена), но още на първата седмица видях, че пъпа започна да ми се подува, то не е като подуване ми е много червено, не ме боли, продължавам да го мажа 3 пъти на ден, напримерно, ако го намажа 2 пъти и на другия ден пак е червено ( то си стой червено ) моля Ви кажете нещо да правя отидох при момичето дето ми го проби, тя каза, че не го чистя правилно, сега започнах и го чистя правилно, не оставям нищо по него пак ми е червено и не минава някой, когото има обица на пъпа моля да сподели дали при нея е било така? с какво го е мазила общо взето всичко и някой, ако разбира моля да ми каже. Благодаря![]()
Еми просто не на всеки му понася кожата, както има хора които не могат да носят обеци-ментета, защото ще почне да им се възпалява ухото, така и на теб.Не знам какво е, но отиди там дето си я слагала и питай тази реакция на какво се дължи, но според мен ще трябва да я сваляш.
Минали са две седмици, какво искаш, при положение, че пъпа зараства бавно? По време на къпане слагаш ли вазелин на дупката, за да не влизат вода, сапуни, шампоани и подобни шитни? Да не би метала да не ти понася? С какъв метал ти е обецата точно? Възможно е да е късичка или да ти тежи. Също е важно със какво се чистиш - спирт, кислородна вода или физиологичен разтвор?
По време на къпане не слагам нищо ето такава ми е (http://www.pazaruvai.com/images/JBL2S_a.jpg не е същата, но подобна, сложиха ми е от там ) почиствам го с Етилов спирт и после го мажа с един гел, който си закупих от това момиче ( ето това същото http://www.studex.com/sg_afterpierci...gelcontent.png )
http://photo2.ask.fm/156/241/406/128...ginal/page.jpg ( ето как е на снимката не се вижда много, но е червенокато бях до момичето каза, че отдолу е добре и ми няма нищо, но отгоре е подуто, а отдолу зараствало )
Първо - обецата ти е къса. Трябва да има място между топчетата и кожата поне първите два месеца. Второ - смени горното топче с камъчето, защото във фугите му лесно се натрупват боклуци, дори може да се закачи на дреха. И трето - на теб в студиото точно с какво ти казаха да чистиш и мажеш?
Не със спирт, там ти е проблема. Спирта е силен, на теб ти трябва нежно почистване. Чисти със физиологичен разтвор. Тва гелче за пиърсинг е за след пробиване на ушите с постолет. Не виждам снимката, но щом Мимс ти казва, че ти е тясна обецата, смени я с по-дълга. Почти невъзможно е долната дупка да е зарастнала за две седмици, тя просто не е инфектирана. Слагай си и вазелин, той отблъсква водата и мизериите и те не влизат в дупката.
Никакъв спирт!
Ъм.. нарочно ли ти е отдолу обецата?
нее обицата ми е отгоре, а с какво да го мажа не със спирт, но с какво, а до колкото за обицата каква да зема и от къде в това студио дето ми го пробиха има само такива, а и ме е малко страх сама да барам
Не ползвай спирт и аз имам обица на пъпа и от някои обици много ме боли но от други не
Всъщност не "инфектирана", не се изразих правилно. Не е раздразнена като горната.
Чисти със физиологичен разтвор. Обеца можеш да си купиш от На тъмно, техните обеци не са ужасни. Само че гледай да е по-дълга и да е само с топчета без висулки, че много се закачат и боли. Попитай за медицинска стомана, те ще те насочат кои са такива.