Първоначално написано от
SonataArctica
Четеш ли? от време на време, изключително хаотично и непоследователно
Любими писатели и произведения?Булгаков - Майстора и Маргарита
Айн Ранд - Изворът
Напиши някой любим цитат."Нека първо те попитам: защо ти е да знаеш какво точно изпитва другия?
Мисля, че това е свързано с желанието ти да получиш допълнителна сигурност. Така или иначе, единственото истинско нещо е онова, което чувстваш ти. Запитай се по-скоро дали ТИ се чувстваш желана, нужна, обичана - и бъди вярна на това свое чувство.
Да си представим, че някой те обича. Обича те силно, но ти не се чувстваш ни най - малко обичана. За какво тогава ти е обичта му?
Нека сега си представим обратното: някой те обича съвсем малко, а ти се чувстваш безпределно обичана. Нима ще го напуснеш заради това, което казва, че чувства?
Винаги съм вярвал, че най-прекрасният отговор на думите "много те обичам" е "аз също чувствам, че много ме обичаш".
Другото, което казваш - за демонстрирането на чувството, - според мен няма нищо общо със самото чувство."
Хорхе Букай - "Писма до Клаудия" - макар че не ми е особено любим като автор
"...Знам колко е ужасно да ти го кажа, но така усещам нещата. Това е най-лошото, което съм извършил в живота си, но не защото те нараних. Нараних те, Кейти, може би повече отколкото си мислиш. Но това не е най-голямата ми вина...Кейти, наистина исках да се оженя за теб. Това е единственото, което винаги съм искал. Няма прошка за този грях - че не направих това, което исках. За мен е толкова долно, необяснимо и абсурдно, като безумието, защото е нелепо и недостойно, само болка, и то пропиляна болка...Кейти, защо всички твърдят, че е лесно да правим онова, което искаме и че ни е нужна дисциплина, за да си налагаме ограничения? Най-трудното нещо на света е да направим онова, което искаме. То изисква най-голяма смелост. Онова, което наистина искаме. Така, както аз исках да се оженя за теб. То бе различно от желанието ми да преспя с някоя жена или да се напия, или да си видя името във вестниците. Тези неща дори не са желания, хората ги правят, за да избягат от желанията, защото когато наистина искаш нещо, поемаш огромна отговорност...
Айн Ранд - Изворът
Религиозна ли си?не бих казала
Политическа насоченост?никога не съм се смятала за достатъчно запозната с тази сфера, харесвам идеи и принципи, не мога да определя конкретно
За какво живееш?за да съм щастлива някой ден, за да радвам хората, които обичам
Оптимист/песимист/реалист?реалист, с леки песимистични краски понякога
Какво ти е мнението за българите?прекалено обременени по-възрастните със спомени, предразсъдъци и навици от миналото, в което още живеят, по-младите са възпитавани за такъв начин на живот, а реално получават почти пълна свобода...не всички са успели да я приемат и използват, така се получава прекалено нееднородно общество, което съответно се разединява и разпластява прекалено лесно
А за хората по света? не мисля за тях, съществуват, точно както и аз, имат своите възможности, избори и разбирания, ако срещна човек с подобни на моите, общувам с него, ако не - не ме интересува
Какво ти е мнението за Хитлер и Сталин?Хитлер е имал стабилни и не толкова крайни идеи, но политическата обстановка му налага да прибегне до крайности и идейте му се израждат, в последствие на хората, които се управлявали него и страната, все пак обаче взема силни политически решения, което би го направило добър ръководител при други обстоятелства
Сталин също е резултат от подобни събития, но при него жестокостта е прекалена, това е власт, заради самата власт, придобита с изключително много насилие и кръв, в голяма степен от неговия народ, което не разбирам като цяло
Расист ли си? Ако да - защо?сложно е, като цяло по-скоро да...не вярвам в идеята за малцинства и расизъм според законите - нали се опитват да изкоренят расизма, защо тогава някой ще има предимства, че е от друга култура/религия/ народност/ цвят на кожата като уж се стремим всички да са равни